Fórum témák
» Több friss téma |
Azért írtam a hangszórórácsot, mert több Roland hangszernél is előfordult, hogy a földeletlen rács megérintésekor begerjedt a végfok , és olyankor hasonló jelenségeket produkált.
Ezek szerint itt a rácstól függetlenül is ezt teszi. A pattogás legkevésbé szokott az IC-től lenni, sokkal inkább öregedő elkótól, vagy magasfrekvenciás gerjedéstől a végfokpanelen. Át kéne nézni a kondikat, vagy esetleg nem látsz-e megégett(barnult) ellenállást?
Szemre semmilyen elváltozást nem látok se a kondikon se az ellenállásokon se a panelon. Ha nem púpos a kondi valamint szemre minden oké vele, attól még lehet rossz a kondi?
Üdv !
Nekem volt egy ugyanilyen hibám /igaz Korg Pa80-nál. Ezt a hibát a fejhallgató kimeneti panelon lévő fóliaszakadás okozta a jack környékén. Mint írtad, "ha a fh kimenetet ledugóztad" nem csinálja,ezért elképzelhető,hogy nálad is ezlesz a baj.Érdemesnek tartom a jack környezetét átforrasztgatni. Sok sikert és szép napot!
Van abban valami logika, amit Midis64 ír, mert a fejhallgató kimenetet ugyanaz a végfok szokta hajtani, mint a hangszórókat. Furcsa is hogy a fülesben nem jelentkezett a pattogás - lehet maga a jack-alj, vagy a környezete is a ludas valóban - mert onnan megy tovább a hangszóróhoz is a jel.
Várjatok már egy picit, én nem fülessel tesztelte. csak beledugtam egy jeck-dugót hogy lekapcsoljam a hangszer belső hangszóróit. Ilyenkor, nem kapcsolom ki a hangszer végfokját?? a main-kimenetre hatással van a hangszer végfokja? oda nem csak egy előerősítő dolgozik?
Nem szoktak külön fejhallgató erősítőt használni, hanem a végfokról osztják le a fülesre menő jelet. Tehát a jack leválasztja a hangszórókat mikor a fejhallgatót bedugod.
Sziasztok! Megosztom veletek a tegnap történteket. Mint már írtam va7-el küzdőm, mivel nem régóta van nálam a hangszer, ezért sokat dolgozom vele(beállítás). Tegnap, reggel 8-órátol folyamatosan be volt kapcsolva a hangszer. 3-óra tájékában, folyamatos pattogás(sztereó-hatásu) és nem adott ki hangot a hangszer. kikapcsoltam, ismét be, és megszólalt 10mp-ig, utána kezdte elörröl. Vártam vele 2-órát, nem változott a jelenség, pedig este fellépésem volt ,lenne vele. Felhívtam a Roland szervizest és azt mondta, ha sztereo-hatásu a pattogás 98%-a hanggenerátor a ludas. Mondanom se kell hogy 60eft-ba kerül, plusz felutazás 10eft plusz ez meg az és rögtön 80eft, teljesen elkeseredtem. Kiszedtem a hanggenerátort(mert az alaplapi panel tetejére van fogatva, megmozgattam a rámenő drótokat, szemrevételeztem, visszatettem és bekapcs. Bekapcsolás után, közvetlen pattogás,de abbahagyta, és megkíséreltem vele elmenni zenélni,úgy hogy a hangszer felett egy psr 620-sa yamaha, várakozott, a mentésre úgy,hogy a yamaha kijelzője nem jó..... Képzeljétek el,hogy este 8-tól hajnal 5-ig játszottam minden gond nélkül. Akkor most mi a sz.... van ezzel a sz...al? Ha rossz akkor legyen már rossz........ Annyi esetleg,hogy a szobában 25-26fok van ahol zenéltem 19-20 ez hatással lehet a rossz panelre?
Ha Kui Pistivel beszéltél, akkor annak elhiheted.
De ha itt megemlíted hogy a két csatorna egyformán zajosodik, kattog, valószínű mi is a processzor környéki chipekre tippeltünk volna. Nem is tudom, ilyen öreg és instabil hangszerekkel hogyan bátorkodsz fellépéseket vállalni pénzért felelősséggel. Valószínű az előző gazdájának is lehettek hasonló problémái, azért próbált meg sumák módon szabadulni tőle. Csináltasd meg, majd add el gyorsan. Így legalább nem buksz akkorát, mintha esetleg egy lagziban az örömapa a félbemaradt rendezvény miatt jól beperel és fizethetsz rendesen kártérítést. Eladod a 620-is, a kettő árához még hozzáteszel, és vegyél egy normális új hangszert, ha már úgy gondolod ezzel keresed a kalácsra valót. Léteznek még személyi kölcsönök, ha rendszeres fellépéseid vannak, ki tudod termelni az árát. Más is így csinálta. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Azért nem írtam a sztero-s pattogást mert nem tartottam fontosnak, most márt tudom mi vele a helyzet. Akár hogy is nézzük, a 2004-es tavaszi Roland katalógus még zászlóshajóként hozza a va7-et, (ezek szerint 10 14-éves hangszer kuka?)ezt a hangszert lestrapálták, és ahogy írod, sumák módon adták el, viszont ahogy beszéltem Kui Pistivel, mondta,hogy ilyen jellegű probléma tán még nem is volt va7-el, a legnagyobb probléma ami szokott vele lenni, a hangerö-poti kilazulása stb. Ez a hangszer, minőségi cuccokból van összetéve, és ha külsérelmi hatás nem éri, nincsenek ilyen problémái. Na az a helyzet, hogy én is a deviza-hitelesek közé tartozom, és nem engedhetek meg magamnak új hangszert, ezért választottam a va7-et. Ha,beleláttam volna a belsejébe,nyilván nem vettem volna meg, hiszen, minden épkézláb felfogatás össze van benne törve,(szerintem leejtették). A Yamaha psr620, nem az én hangszerem, a gitáros kollégámé, aki elhozta ha gond lenne. Eddig, ennyire drasztikusan nem jelentkezett a probléma, mint tegnap. Egy jó gitárossal, manual basszal, dobbal és egy zongorával elég sok dalt el lehet játszani, tehát nyugodtan elmertünk indulni a yamahával, hál istennek, nem kellett használni. Természetesen, megcsináltatom, azt,hogy eladom-e vagy sem majd Kui Pistivel megbeszélem,hogy mi a véleménye, mert mint ahogy ö mondta, nem jellemző az ilyen jellegű hiba.
Szerintem megérne egy szoftverfrissítést! ... bocs de eddig nem figyeltem,hogy a VA7-ről van szó.Nekem uezt művelte egy VA3-asom jó pár évvel ezelőtt,és akitől vettem ő javasolta,hogy "illik" kb évente egyszer egy frissítést lezavarni rajta. A vásárlást követően,pár nap múlva elő is jött a probléma: a pattogás először,majd többszöri ki-bekapcsolás után teljes némaság.Ezután töltöttem rá a gyári szoftvert,amitől teljesen helyreállt,semmi gondom nem volt vele utána.
Szerintem egy próbát megér!
Rendesen meg kellene javítgatni a forrasztgatásokat, a töréseket stb. És akkor jó lesz! 99,9999%
Sziasztok! Hát, megint érdekesdologra lettem figyelmes, arra hogy ha a hangerö levan véve csutkára, akkor is elöjön a pattogó hang(ezt még nem mondtam a Roland szervizesnek,mert tegnap fedeztem fel) szerintetek ennek tudatában is a hanggenerátor-ra tippeltek.
Rober_4 tápon lévő forrasztásokra gondolsz?
A törött panelt kellene rendesen megforrasztani, rámérni, szakadást keresni, esetleg olyan emberrel átnézetni, aki csinált már ilyet.
Abban az esetben, ha a pattogó hang előjön lehúzott hangerőnél, már nem egyértelmű a hanggenerátor hiba. Amennyiben a hangerő a kész, előállított jelet osztja le, ami általában valószínűbb, úgy lehet, hogy végfok hibáról van szó. Ebben az esetben javaslom próbáld kivezetni és egy másik erősítő bemenetére kötni a potméteren lavő jelet. Ha így nem jpattog, akkor a végfok sérült meg a törés miatt....
Kedves Tomoro!
Nekem is van egy Roland VA-7 hangszerem ugyanezzel a hibával. Én a hangszernek első tulajdonosa vagyok 2001-be vásároltam újonnan, nagyon szeretem, de 1,5-2 éve nekem is elkezdte ezt a fajta pattogást. Később odáig fajult a hiba hogy már újra indulgatott. Én a tápegységre gondolok és nem a hanggenerátorra mert, ha nem használom a hangszert csak be van kapcsolva, pattog de nem indul újra, ha a bemenetére kötök egy másik hangszert és csak az erősítőjét használom akkor is előjön hiba. Próbálkoztam már én is átforrasztani a táppanelt, szoftver frissítést mind eredménytelenül. Most csak áll és várom hogy találjak valami leírást. Szerintem érdemes megcsináltatni mert nagyon jó hangszer, zenekarban és egyedül is sokat használtam. Légy szíves ad meg a telefonszámod hátha együtt megoldjuk a hibánkat ![]()
Tomoro!
Esetleg egy hangmintát tudnál feltölteni? Sokat segítene! Nekem kezd az a gyanúm lenni, hogy valahol egy hidegítő kerámia kondi átvezet és a tápra ráül valami digitális zaj. Persze ez a pattogásból valamennyire kikövetkeztethető. A másik, hogy vacakol a D/A konverter. Szkópos mérés kell mindenképp. Üdv, Kn A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2014
Köszönöm a hozzászólásotokat, de részemről már tárgytalan a dolog, mert egy hangszerkereskedő beszámolta a hangszert egy új hangszerbe,igaz áron alul, buktam rajta egy csomó pénzt, de most már nem bánom, a fő az,hogy van egy hibátlan hangszerem. Utólagosan is köszönöm a segítségeteket!!!!
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni.Van egy tyros 1 szintim, már másodszor megy tönkre a merevlemez, az igazsághoz hozzátartozik hogy használtat kaptam csak belőle, mert csak 5 giga alattit ismer fel, és abból már nehéz újat venni. igazából elég lenne ez a méret is, csak hát ha nem üzembiztos akkor nehéz rá számítani.kérdésem a következő át lehet e úgy alakítani, hogy egy pendrivet tudjak használni hozzá.
Pedriveot csak egy USB floppy emulator beépítésével tudsz használni hozzá. Bővebben: Link
De ha jól emlékszem nagyobb HDD is alkalmazható (20-40-80-137GB), csak a hangszerben le kell formázni, és annyit használ amennyit tud . Előtte egy pc-ben meg kell nézni hogy nem NTFS particiók vannak-e, mert akkor előbb FAT32-re újra kell formázni az egészet egyben. Majd beszerelve a Tyrosba, ott ismét leformáztatni a saját beállítása szerint.
Ha mindenáron félvezetős háttértárat akarsz, akkor CompactFlash kártyával érdemes kísérletezni. Az ugyanazzal a protokollal megy mint az IDE HDD. Lehet hozzá átalakítót kapni, hogy az IDE HDD helyére be tudd dugni. Az átalakító teljesen passzív, nincs rajta semmi elektronika (nem is kell rá), csak a csatlakozó illesztését oldja meg.
Egy ismerősömnek is hasonló gondja akadt, mire már majd ideg bajt kapva de megoldottuk.
Sajnos a winyók nem tolerálják a hangszer pakolászását és embertől függően a rajta való játszáskor az a kis winyó eléggé sok úgymond ütést kap. Neki tettünk bele egy 8gigás kis ssd meghajtót és azóta semmi gondja. Az ssd meghajtókat meg még be lehet szerezni elégé tűrhető áron.
Szpisti és benjami hozzászólásához fűznék pár szót: ...már létezik 2,5" (44 tűs) vinyóról átalakító felület --adapter-- PEN-drive-ra,de én akkor is a CF-kártyát javasolom.Ebből elég egy 2Gb-os is --ami adat arra ráfér.... --! Az adapter pedig hozzá 990Ft-12000Ft ig (gyártófüggő), a 2Gb CF kártya pedig 2500Ft. Az elsőt kb 6-8 éve szereltem be,azóta is műxik !!! A CF sztem a legmegbízhatóbb a hangszerekben! A lényeg,hogy a kártyát már legelőször a hangszerrel formázd meg,mert ha PC-vel teszed ezt,lehet hogy nem alakul ki rajta "partíció",attól kezdve eldobós. ...most hadd ne írjam le a részleteket,hogy miért!
Pedig engem érdekelnének a részletek, hogy miért...
Rober_4 ! ... mert pl. a Korg-ok nagy százalékánál, ha csak " cserélhető adathordozó"-ként látja a CF-et a PC-d,akkor hiába másolsz rá bármilyen adatot (sty,pcg,gbl,prf,mid,kar), ha berakod a hangszerbe --igaz a kijelzőn láthatók a file-k-- egy sem fog elindulni,nem tudod betölteni őket.Ezért kell mindenképpen olyan CF,melyet partícióként lát a PC.
Ez nekem már jó pár éves tapasztalatom. A Yamaha PSR-9000-rel uez. volt a helyzet! Szép napot !
Értem én meg nem is. Hasonló problémám van csak azért kérdezem...
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, ismer valaki olyan szakembert aki tudna szervizelni egy régi analóg Moog szintetizátort? Kezdek kétségbe esni ![]() Nagyon köszönöm és Jó hétvégét mindenkinek! Gábor
Most cseréltem ki a nyomógombokat egy Korg Is50-ben. De csak ehhez hasonló jellegű hibákat vállalok, amiknek nincsen köze a számítógéphez. (Csongrád megye)
Ez egy Moog Opus 3, egy polifónius analóg stringer. Mikor bekapcsolom a chorus funkciót, el megy a hang. Ha nagyon közel hajolok a hangszóróhoz, akkor hallom magam jatszani, de nem kivehető hogy mit. Vagy BBD csip probléma lehet, vagy valami kontakt hiba van.
Előre is köszönök bármi infót. Gábor
A kapcsolót érdemes lenne megmozgatni egy párszor, és ha van közben valami recsegés ropogás, akkor csak kontakthiba lenne. Gondolom ezt már próbáltad.
A másik: hátlap lekap, kapcsolót hátulról megnéz, hogy vezeték nincs-e leszakadva róla, esetleg alul vezetéket megmozgatni. Ha minden a helyén van, és úgy sem jó, csak akkor érdemes komolyabb javítóprojektbe belemenni. Egyébként nagyon király gép érdemes megcsinálni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |