Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2518 / 3692
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Nyílván nem, ebben nincs semmi gúnyolódás...
(#) szamóca hozzászólása Nov 30, 2015 /

Van aki légbefúvós fűtőtesttel fűti a műhelyét?
Kíváncsi lennék a tapasztalataira.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Nálunk például. Mire volnál kíváncsi?
(#) nagym6 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Annyit tudok, egy fűtésszerelő mondta nekem, hogy bármilyen légbefúvó a levegőmozgatással a port nagyon keveri. Tehát állandóan por a levegőben, ami légúti problémákat okozhat, és kellemetlen is lehet. Még ha látszólag portalan is a helyiség, akkor is. Műhely pedig poros szokott lenni, tevékenységtől függően.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Maximálisan egyetértek a fűtésszerelővel!
(#) Nemtudhatod válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Én építenék téglából egy szép is kockát (alakzatot) és arra fújatnám belülről a levegőt, de jobb egy hagyományos villanykályha bele.
Például ne higgy a feliratnak, mert ennek lába van, tehát nem fali.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Tartós, 4-5 órás használatot bírja e hosszú távon?
Már próbáltam infrát, gázt, egyszerű légkeverőst, de mindegyik mellett szétfagy az ember. Csak ott melegít ahová sugározzák a meleget.
Van egy ilyen fali gyors-fűtő a melóhelyen, az percek alatt általánosan meleget csinál a helyiségben, csak 10 perces időzítőre kötötték, mert sajnálja a főnökség az áramot.
Ez jó lenne, csak nem tudom hosszabb távon bírná-e a kiképzést?

Nálunk egy jóval nagyobb van, gázüzemű és mehet éjjel nappal.

Itt azt írja maximum 60 perces időzítőt tartalmaz. Tehát folyamatos üzemre nem való.
(#) kaqkk válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ezt nevezik fancoil-nak a rendesebbekben ugyanolyan légszűrő van mint a klímákban tehát a por nagyrészét megszűri , talán még tisztább is a kifújt levegő ment a "beszívott" nagyon sok helyen használják , irodák-középületek stb , jövőre a készülő műhelyemben ilyen fűtést fogok kiépíteni , már meg is vettem a "radiátort" .Ha lesz időm csinálok pár képet róla .
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Voltam már ilyen helyen, nekem szokatlan volt az állandó, érezhető légmozgás beltérben. Bizonyos okok miatt több fűtőtestet kipróbáltam már, szerintem az a legjobb, amelyik fűtőszállal közvetlen a levegőt melegíti, mindenféle ventilátor nélkül, már ha elektromosat szeretnél.
(#) Bakman hozzászólása Nov 30, 2015 /

Ítram egy levelet a nagy T-nek:
Idézet:
„Tisztelt Cím! Az előfizetésem univerzális egyenlegére valaki feltöltött 3000 Ft-ot. Ezt én senkitől sem kértem/vártam, szeretném visszajuttatni a feltöltőnek, mert minden bizonnyal téves tranzakcióról van szó, az illetőnek pedig valószínűleg hiányzik az összeg. Hogyan tudok kapcsolatba lépni a feltöltővel? Köszönettel, ...”
Válasz:
Idézet:
„... Adatbázisunk a feltöltéskor csupán a megadott szám valódiságát vizsgálja, így a helytelenül bevitt adatokat a program nem tudja kiszűrni. Kizárólag a tranzakciót végző személynek van lehetősége annak ellenőrzésére, hogy helyesen billentyűzte-e be a mobilszámot. Amennyiben a tranzakciót indító személy ellenőrzi a bizonylatot és a téves hívószámot, akkor lehetősége lesz Önt felkeresni, így tudnak egyeztetni a téves feltöltéssel kapcsolatban. ...”
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ebben mi a furcsa? Bárki feltöltheti akár egy kocsmában is, a nagy Testvér honnan tudhatná, hogy ki volt az illető?
(#) BarnaPili válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Hamarabb jött a Mikulás .
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Szép is lenne, ha a Nagy Testvér nem tudná, ki töltötte rá! Igazábol olyat vártam, hogy "adatvédelmi okokból nem árulhatjuk el" stb. Vagy: értesítjük a feltöltőt, majd ha ő beleegyezik megadjuk az adatait... Egyszerűen szerettem volna visszaadni azt, amit nem nekem szántak. Előfizetéses telefonom van, egy-két dologtól eltekintve értelmetlen a feltöltés. No mindegy, csak mint érdekességet írtam le.
(#) Kappi hozzászólása Nov 30, 2015 /

Egy új találmány 65-70%-kal képes lecsökkenteni a villamosenergia-fogyasztást, legalábbis ezt írják róla. Az a nagy hír, hogy feltalálója teljesen nyíltan elérhetővé tette a pontos műszaki leírását, részletes megépítési instrukciókkal, olcsón kivitelezhető: LINK
(#) Buvarruha válasza Kappi hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Szép malware csomag lehet a letölthető ZIP file-ban.
(#) mikrokapcsolo válasza Kappi hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Elolvasni is fáj.
(#) Kappi válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Nyugodtan letöltheted, nincs benne semmi kártékony. A találmány tekercsek speciális elrendezésére, kapcsolására épül.
(#) mikrokapcsolo válasza Kappi hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Ugye nem mondod komolyan, hogy te elhiszed az ilyen badarságokat?
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Nos én azt a verziót vettem, amiben nincs időzítő. Bővebben: Link
Mindez ellenére, én nem gondolnám, hogy az időzítőtől függ a használati idő. Az akár használaton kívül is helyezhető, mert csak egy opció arra az esetre, ha lefeküdnél, vagy hogy nehogy bekapcsolva felejsd pl. a fürdőszobában.
(#) Bakman válasza Kappi hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Maga az oldal se kutya. Örülök az ilyeneknek hétfőnként, vidáman ér véget nap.
(#) Buvarruha válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

A legjobb a tipikus vér istvános sok felkiáltójel egymás után, mert ez biztos, hogy Bizonyított!!44!4!4.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Azon is gondolkodtam, csak egy jó az elég húzós árban, ráadásul azt írják nem jó ha a cekász a levegőben van, sokkal inkább ha a fűtőbetéthez hasonlóan kiképzett, és hőleadó felülettel ellátott.
Csak ezek lassan fűtik fel a levegőt, nálam meg olyan is van, hogy fél órát vagyok csak kint. mire befűtene, már jönnék befelé.
A miskolci malmot valamikor légfűtésesre tervezték. Két nagy böhöm 25kW-os motor hajtotta a ventilátorokat, és a hőcserélőkben forróvizet keringettek. Olyan meleg volt az öt emeletes épületben, hogy télen a mínusz 10 fokban atlétában dolgoztunk. Aztán a nagy energiafelhasználás miatt, kikapcsolták a ventiket, de még így is kellemesen meleg volt. Azután elkezdték lebontani az égész alu csőrendszert, és a főnök felvásárolta potom pénzért, majd eladta a MÉH-nek. Na ezután már kifagyott a szemünk, de neki legalább egy kicsivel több lett a pénze.
(#) Bakman válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Várj! Letöltöttem, megnéztem. Engem meggyőzött. Kár, hogy ennyire balesetveszélyes.
(#) Buvarruha válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Hát még a borz.
(#) Kovidivi válasza szamóca hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Te hasonló megoldást keresel, mint én a WC-be. Infra panelen gondolkozok, az csak akkor melegít, amikor kell, és a bőrödön érzed a meleget, a környezeti hőmérséklet lehet akár 16-18fok is, nem érzed hidegnek. Nem tudom, nálad mennyire van hideg , de lehet megoldás lenne. Mondjuk drága egy ilyen panel, de nekem a WC-be nem kellene csak 1db, valami kisebb teljesítményű, plusz oda akarom a fűtést bevezetni, mivel annak a helységnek jól kell szellőznie... Nekem oda elég lenne szerintem 100W-os, ha 600W-osat 15-18m3-hez ajánlanak.
(#) mikrokapcsolo válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Látom jól szórakozol rajta Nem értelek! Most tekerem a plazma tekercseket, már ki is dobtam a szünetmentest, meg a kocsimból az akksit.
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

De komolyan honnan tudná? Besétálsz a postára, papírfecnire leírt telefonszámot odaadod a hölgynek, hogy erre számra szeretnél 3000Ft-ot tölteni. Odaadod a pénzt, bepötyögi a gépbe a számot és már pittyeg is a telefon, hogy fel lett töltve. És innen a Jóisten sem fogja neked megmondani, hogy ki volt a feltöltő személye. Ő kap egy nyugtát, hogy az adott számra fel lett töltve és kész. Senki nem fog személyit kérni tőle, hogy hát ki is vagy te itt öcsém.
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /

Nyílván valami nyoma maradt. Pl: ATM (ez azért egyértelműen behatárolható), Posta (ekkor és ekkor, esetleg kártyával fizetett), telefon segítségével töltött fel egy másik számot, mert ezt is lehet, ilyenkor a telefonszám is megvan stb.
Következő: »»   2518 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem