Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgó álmennyezet
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ez az ajánlott oldal nagyon szimpatikus, nekem is! Ezzel lehet, hogy én is meg tudnám oldani az autós elektromos rendszer figyelő fedélzeti adatrögzítőmet?!
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) drink15 válasza proba hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Nem kell kiadnia a 80-at, mivel igazából 4*15-öt megy felfelé és az 5-re vissza áll a kiindulopontba, bárhol is álljon a mennyezet. Az időzítés a lefelé mozgásánl fontos, h ott 5 percenként ereszkedjen 15 cm-t, amíg el nem éri az alsó vegpontot.
A feladatok összeállításánàl figyelni fogok, h ne lehessen megtalálni az első öt percben a tárgyat, de ha mégis megtörténik, akkor max nem történik semmi.
Ha nekem kell megcsinalni, akkor csak kereskedelemben is kapható cuccokkal tudok dolgozni, sajnos nem értek a programozashoz, viszont a költségvetés meg van ra, szoval nem gondoltam, h nekem ez ingyen meglesz
(#) drink15 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Tegnap este próbáltam megnézni, de vmiért nem nyitotta meg kicsomagolás után. Este megint megpróbálom!
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Nem tudom mekkora sebességre képes. Illetve mekkora igényed van. Túl gyors ( 20-30 us nél gyorsabb jelekre szerintem már nem alkalmas.( esetleg ha nem C lesz a programozási nyelv) valamint a rögzítendő adatok száma is eléggé véges. úgy emlékszem 1Kbyte maximum
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
2x mondtam el, hogy segítek megcsinálni a NYÁK-ot/okat, csak legyen egy kapcsolási rajz, ami alapján készüljön. Többször nem ajánlom fel a segítségemet, Te tudod.
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Szia, köszönöm a felajánlást és élnék is vele, csak próbáltam pontosítani az elképzeléseimet, és mivel már annyira sok féle megoldási lehetőség volt így szerintem azt kellene eldönteni, h akkor most mi legyen a végleges. Ha segítenél az áramkörrel, akkor valakinek még a programozást kellene elvallalnia igaz? Es akkor működhetne a dolog ha jól értem.
Köszönöm
(#) drink15 válasza proba hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
12 fordulat/perc
Itt a motor adatlapja:
Bővebben: Link
Smart45s 50nm
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2014
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ki kell találni a végleges megoldást és akkor csinálunk egy rajzot, majd egy NYÁK-ot/okat. Sajnos nagyon nem tudok belemerülni időhiány miatt, de próbálok segíteni ahogy tudok és ha kell a NYÁK akkor beszorítom, hogy meglegyen Neked is. A programot szerintem a legegyszerűbb, ha a PIC-es topikba megkérsz egy vállalkozó szellemű tagot, hogy írja meg, vagy legalább segítsen valamilyen formában.
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Szuper, hát akkor legyen így valaki esetleg meg tudja csinálni a rajzot?
Köszi
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
A rajzot is megoldjuk/om, csak akkor kellene egy fix ötlet, hogy miket tudjon a valóságban. Nem egy nagy valami ez, így PIC-el meg főleg. Ahogy időm engedi, akkor megpróbálom összerajzolni, bár leghamarabb vasárnap tudom, mert megyünk a HE találkozóra, így nem leszek otthon, de megoldjuk.
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Örök hála! Igazából azt kellene tudnia, amit tegnap este leírtam, de ha valami nem tiszta szívesen pontosítok!
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
A tárgyak észlelését egy mikrokapcsolóval megoldjuk, a többi szoftveresen egyszerűbb. (öntartás+egyszeres jelkimenet)
A kimenetekre kell egy pár alkatrész ami a motort kezeli. A "kijelzés" megint csak egyszerűen megoldható, ahogy azt már fentebb írtam. Kevés alkatrész kell hozzá, hogy készre vághassuk. Ahogy van időm, csinálok egy rajzot. A PIC-et kéne tudni még, hogy milyen lesz. Ez a NYÁK miatt fontos, azon belül is a lábkiosztás miatt. A többi szoftveresen megoldható, ami nem bonyolult.
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Írok a PIC-es topikba akkor és hátha valaki elvállalja. Gondolom, remélem ha a tegnap leírtakot bemásolom, akkor az alapján meg tudják csinálni.
Természetesen minden költséget állok.
Egyébként jövő hét csütörtök este vagy péntek de megyek Bécsből Budapestre majd Kalocsa irányába. Jó lenne ha addigra össze lehetne hozni.
Jó hétvégét és HE találkozót!
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 8, 2014 /
 
Ne másold be komplett, nehogy a Modik kivegyék "több helyen feltett ugyanaz a kérdés" címszóval. Megpróbálom mihamarabb megoldani, de nem ígérem. Kalocsán laknak a Kereszt Szüleim.
(#) drink15 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Akár hogy próbálom, egyszerűen nem tudom megnyitni Mi kell hozzá, hogy tudjam csekkolni? Köszi
(#) proba válasza drink15 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Ha sikerült kicsomagolni, win7 alatt legalábbis cmd parancs, utána indítás.Némi DOS-os ismeret nem árt a könyvtárak közötti váltáshoz. Simán is elindítja, de úgy kisebb a kép.Lehet ha parancsikont készítesz hozzá ott beállítod a kép jellemzőit, úgy lesz a legjobb méretű a kép.
(#) drink15 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Sikerült végre megnéznem...bent a cégnél csak kicsomagoltam és futott is, otthon vmiért még mindig nem akar.

Tulajdonképpen benne van a programban a lényeg. Ami fontos, hogy a játék nem ér véget, ha megtalálják mind az 5 tárgyat, a másik szoba ugyan úgy játszik tovább, illetve akkor sem ha 1-es vagy 2-es mennyezet teljesen leereszkedett, a játék akkor is folytatódik tovább.
A játék egyedül 60 perc letelte után ér véget(egy pálya két szobás, és a nagyobb szobában van az álmennyezet, ezért osztottam fel 40-20 arányban a feladatokat).
Az jó, hogy ha megvan mind az öt tárgy, akkor autómatikusan vissza megy a kiinduló pontba.
A 2 perc amúgy maradhat az 5 perc helyett. 2 percenként ereszkedne 4 cm-t mindaddig, míg el nem éri a végpontot. Vissza pedig maradhatna a tárgyanként 15 cm. Persze ha nem tud emelkedni még annyit, akkor csak álljon vissza az alapállásba. Illetve ha az ellenfél szobájának méretét csökkentik, akkor is lehet a tárgyanként 15 cm.
Nem tudom, hogy csak időre adható-e be a programba az ereszkedés emelkedés vagy cm-re is meg lehet határozni? Ha csak az első, akkor mérnem kell megint

Köszi szépen!
(#) drink15 válasza proba hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Köszi, sikerült a céges asztali gépen megnyitni

Esetleg el tudnád nekem mondani, h hogy működik ez a PIC-es dolog? Mi az amit meg kell vennem hozzá? Ha a program amit Inhouse írt jó lenne, akkor azt csak valahogy be kell illeszteni az áramkörbe amit ha minden igaz Zosza18 megcsinál nekem? Utána pedig rákötni mindkét motort és a gombokat és működhet, ha jól értem.

Köszi, és bocsi, de teljesen más irányú végzettségem van, ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok többet az elektronikáról
(#) proba válasza drink15 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Annál azért kicsit bonyolultabb. Nem tudom Zosza18 milyen szinten készíti el neked a panelt, beforrasztva, vagy csak a paneltervet, esetleg kész panelt alkatrészek nélkül.. Ezt azért tisztázni kell vele. Más részről a PIC-be nem igazán megy bele a PC-re írt program.
Inhouse által írt program az ő általa tervezett hardverrel ( egy kiszuperált billentyűzet) működik . A kimenetét viszont még a 230V felé is illeszteni kellene. Valamint a hosszú vezetékek miatt a mikrokapcsolók sem hiszem hogy nyugodtan ráköthetők lennének a gombok helyére.
(#) Inhouse válasza drink15 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Ezért jó a NYÁK készítés előtt egy próba, hogy mik is az igények.
Ezeket pontosan le kell írni, anélkül nem lehet működő programot írni Pic-hez sem.
A 4cm/15cm részre sem emlékeztem, hanem arra, hogy fix-et ugyanannyit megy le, vagy fel. Ez a rész sem lesz egyszerű, hiszen nincs jeladód, ami méri a távolságot, időre pedig nem tudom mennyire lesz megoldható ez a cm-ezés.
(A program indítható 5p-el is, "prog.exe 300".)
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
A gombok megrelézhetőek és így már mennie kell. Maga a billentyűzet is korlátozva hosszabbítható...
Én sem tudok Pic-et programozni, a kérdező sem, ezért javasoltam ezt a "barkács" megoldást. Előnye, hogy felxibilis, szinte semmi sem kell hozzá, néhány feltételezett bontott panelből megoldható az elektronika része. Elvileg...
(#) drink15 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Értem. Igazából nem is az a lényeg, hogy pontosan 4 illetve 15 cm-t mozogjon, a lényeg, hogy két percenként mozogjon egy keveset lefelé, amíg el nem éri a végpontot. Felfelé meg szintén körülbelül 15 cm-t. Gondolom, hogy egyszerűbb beprogramozni, hogy mondjuk 2 percenként működjön a motor 10 másodpercen keresztül és így nem kellenek a jeladók sem, ha jól láttam.
Elvileg Zosza18, ha jól értettem a szavait meg csinálná nekem az áramkört úgy, h a PIC-et kelljen csak bele illesztenem.

A billentyűzetes megoldást azért nem szeretném annyira, mert lesz egy harmadik szoba is, és ha tegyük fel mindháromban egyidejűleg megy a játék, akkor nem biztos, hogy mindig észreveszem hogy éppen közbe kell avatkoznom.
(#) drink15 válasza proba hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Tehát akkor ha Zosza18 megcsinálja a panelt (én úgy vettem ki a szavaiból, hogy abba csak a PIC-et kell beleilleszteni) és a PIC topikban találok valakit, aki megcsinálná nekem, akkor ez lenne a legjobb megoldás. Csak akkor azt kell megadnom, hogy két percenként hány másodpercig működjön a motor és nem azt, hogy hány cm-t ereszkedjen.

Hát remélem találok valakit aki megcsinálja szívesen...
(#) zosza18 válasza drink15 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Természetesen azért ajánlottam fel a segítségem, hogy boldogulj vele. Én megcsinálom készre az áramkört, alkatrész beültetéssel együtt, csak a PIC-et kell, majd betenni a foglalatba. Le kell akkor beszélni a kivitelezést, hogy minél döntsünk és akkor megoldjuk. Még nem volt időm gondolkodni és rajzolni, de ami késik nem múlik.
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Én is így értettem az előzőekből
Elindítom a dolog PIC-es részét is és akkor amint arra rábólint valaki, tisztázok vele mindent és téged is informállak.
(#) szitko válasza drink15 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Szerintem fontold meg "proba"" ajánlását! Egy Arduino-val, egyszerűbb kivitelezni és gyorsabb. Ráadásul modul rendszerben építkezhetsz, tehát bármikor bővítheted akár 20 szobára is. A programozásban is találsz segítséget, de az ajánlott oktatás elolvasása után, Te is képes leszel megírni a progit (Nem kell 60 nap hozzá!).
Az Arduino-nál "csak" összedugdosod a kész paneleket, és kész. Ha valaki megcsinálja neked alkatrészekből, akkor egy kicsit komplikáltabb a bővítés...
(#) drink15 válasza szitko hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Köszi a tanácsot! Ha gyorsabb és egyszerűbb, akkor természetesen nekem ez a legmegfelelőbb. Ezeket az Arduino panelekte hol tudnám beszerezni? Mármint a honlap megvan, de esetleg meg lehet valahol boltban is venni, vagy csak külföldről lehet megrendelni? Illetve mi alapján döntöm el, hogy melyik kell nekem?
Ha jól értem ha ez megvan, akkor ezt kell beprogramozni majd az áramkörbe helyezni.
(#) szitko válasza drink15 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Az említett honlapon meg tudod rendelni, kb. két nap és az asztalodon tanulhatod. Kapsz hozzá egy pár kiegészítőt amivel el tudsz indulni.
Idézet:
„mi alapján döntöm el, hogy melyik kell nekem?”

Általában a mikrovezérlő tudása alapján szokták eldönteni, hogy melyik a megfelelő, de jelen esetben az említett kezdő készlet tökéletes az általad leírt feladat elvégzéséhez.
Idézet:
„Ha jól értem ha ez megvan, akkor ezt kell beprogramozni majd az áramkörbe helyezni.”

Nem egészen!
Ez már a kész áramkör, legalábbis a mikrovezérlős része. Ehhez kell még neked, "proba" által linkelt "kimenet" Relé-modul. A modult összekötöd a mikrovezérlő panellel és kb. kész.
(#) drink15 válasza szitko hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Akkor megpróbálkozom vele Jelentkezem még szerintem ha valahol elakadnék, illetve ha sikerült akkor is Köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
(#) drink15 válasza zosza18 hozzászólására (») Aug 11, 2014 /
 
Megpróbálkozom az Arduinos megoldással
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem