Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2372 / 3692
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2014 /

Régen még a Hajdú porszívó fúvó oldalára csatlakoztatott gégecsövet is ráirányítottuk az égő gázolajra. Igen hevesen égett.
(#) kérdező válasza bajtaig hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Furcsán hangzik, de pont a rések miatt. A műanyag ablak szinte légmentesen zár, nagyon bepárásodik a levegő, sok helyen megjelenik a penész. Az iskolában pl. vannak termek, ahol műanyag ablak van, és minidig kevés a levegő, ezért ki kell nyitni legalább bukóra egy-egy ablakot. (Így viszont túl sok a bejövő hideg levegő, jobban kell fűteni, máris ugrott a nagy energiatakarékosság. ) A faablaknál van egy kis légcsere, amennyi bőven elég. Iskolai használatra sokkal jobb szerintem. Lakásban más a helyzet, mert tény, hogy kevesebbet kell fűteni, de levegőtlenebb is. (Sajnos az egekben vannak az energiaárak, ezért gazdaságilag jobban megéri a műanyag, de ez megint csak más kérdés.)
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
(#) jdani hozzászólása Okt 20, 2014 /

Üdv. Édesanyám szeretné visszanézni a TV2 Sztárban sztár műsorát, de a TV2 nem engedélyezi lejátszani a műsor más országokban. Van erre megoldás azon kívül, hogy ugorjon át MOra megnézni?
(#) mucsa válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Szia.
Magyarországi proxy szerveren keresztül tudná nézni, de szerintem ezt anyukád nem tudná beállítani.
Ha van aki beállítsa neki akkor van itt progi: Bővebben: Link képekkel a beállításhoz.
(#) jdani válasza mucsa hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Jó is ez, csak nem ingyenes. Vagyis ingyenes, de akkor nem választható ország- HU
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Sőt, nincs is benne HU

Ó. Eme apróság felett elsiklottam.
Közben megtaláltam a webproxy.hu-t
A"Megtekintés webproxy.hu-val" fölé írja be a címet. (alapból ott van a fészbuk)
A "scriptek letiltása" alól szedje ki a pipát. Sütik-hez pipa be.
Remélem működik, de én nem tudom külföldről kipróbálni.
Sok szerencsét.
Elég off-nak tünik. Bocsi modi bácsik.
(#) kala1982a válasza mucsa hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Régen melóhelyen a letiltott oldalakat úgy néztem meg, hogy webforditas.hu-ban fordíttattam a magyar oldalakat angolról magyarra

Nem csinálja a dolgát.. :/
Viszont érdekes, mert eddig írta hogy nem engedélyezett az országban. Most nem írja, de viszont nem is megy, nagy feketeség van a videó helyén, még csak ,,OSD,, sincs

A nagy feketeséget a scriptek letiltása pipa kivétele oldotta meg nálam.

Gondoltam rá, nekem nem segített :/
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Jó kis koncert lehetett! De úgy látom, mintha ez a törpebombázó már senkit nem izgatna!
(#) botesz válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2014 /

Nekem is jó lenne ha menne de nekem se jó(igaz nekem itthonról kéne egy német oldalon megnézni egy videót) a videó helyén nagy feketeség van.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 20, 2014 /

Egy haverom ki tudja miért téglából rakja ki a fal hiányzó felső 3-4 sorát. A kérdés: milyen arányokat szokás használni malter keverésnél?
(#) justice válasza kérdező hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia !

A mai modern faablakok ugyanolyan jól zárnak mint a műanyag ablakok.
Az árkülönbséget leszámítva ( a fa drágább ,ugye) semmi különbség nincs köztük.
Az hogy a faablak "jobban szellőzik" tévhit.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) justice válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szia!

Falazáshoz:
4-5 lapát homok, 2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogyha a kanálra veszed megtartsa a formáját, de még kenhető legyen

Alapvakolat (grúz): víz, sok cement, kevés homok, kakaó sűrűségű legyen, ezzel kell a falat belocsolni (fándlival felcsapkodni), száradni hagyni.

Durvázó: 4-5 lapát homok, egy lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz, hogy kb. tejbegríz sűrűségű legyen. Egy-másfél cm vastag réteg, ha meghúzott léccel lehet elsimítani. (lekaparni a felesleget)

Simító: 4-5 lapát homok, 1/2 lapát cement, egy lapát mész, és annyi víz hogy híg legyen, de a falon még megmaradjon, ezt már vékonyan 2-3 mm vastagon kell felvinni, és ha kicsit meghúzott simítóval elsimítani

De lehet hogy jobban jársz kész, zsákos anyagokkal (Knauf)
Minőségre biztos jobb mint a saját kevergetés.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Szerintem ne tegye, ott mindig repedezni fog.
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Ez nálunk is így volt. Akkor szűnt meg a penészesedés, amikor a fürdőszobába telepítettünk egy páraelszívó ventit.
(#) bajtaig válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Nekem jó a műanyag, nem kell festeni , nem vetemedik, UV szűrősek az üvegek, szellőztetni kell naponta min. egyszer, új házban.
Meglévő házba pedig be kell építeni a műanyag ablakba egy automata szellőztetőt, vagy most már vannak olyan ablakok, amiben labirintus szerű szellőző csatorna van, mikorra beér a hideg levegő nagyjából felmelegszik.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) justice válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2014 1 /

Szia !

10 éve ablakozok.
A penészgomba megjelenése a tökéletlen légáramlás/szellőzés miatt történik.
A műanyag ablak majdhogynem hermetikusan zár.
A jó faablak is.Tehát ha egy régi faablakot, ahol a réseken volt szellőzés, bármilyen ablakra is cserélsz, legyen az fa, vagy műanyag, rossz szellőzés esetén megjelenik a penészgomba.
A résszellőzők erre nem minden esetben adnak megoldást, javasolt egy födém/fali szellőző beépitése is.Erről ennyit.
(#) Schnitt hozzászólása Okt 21, 2014 /

Régi faablak új műanyagra cserélésekor előfordulhat penészesedés, ha nincs kiegészítő szellőzés.
De ugyanez megvan régi faablak új faablakra cserélésekor is, nem az anyag számít, hanem a szigetelés, hogy mennyire "légtömör" a szoba.
Szüleimnél a régi faablakokkal penészesedtek a sarkok.
Kapott a ház 10 centi nikecell szigetelést, meg aluminium ablakokat hőhídmentes profilból, és bár azok tökéletesen zárnak, mégsincs penész, mert a fal nem hűl harmatpont alá.

Egy komponens cseréje lehet hogy csak ront a rendszer összességén, nem véletlenül kezelik egyben a korszerűsítésnél az ablakcserét a szigeteléssel.
(#) justice válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 21, 2014 /

Egyetértek.
(#) jdani hozzászólása Okt 22, 2014 /

Haló adminék!?
Mikor fog újra működni rendesen a fórumban keresés?
(#) jdani válasza (») Okt 22, 2014 /

Igen, elolvastam, de nekem továbbra se jön össze.
Tudsz írni egy példát, mit kell beírnom, ha ebben a témában a ,,majd,, szót keresem?
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Érdekes egy hozzászólást talált.
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Érdekes, de kezd egy kicsit idegesítő lenni..
Konkrét téma, (de ugyanúgy minden másikban is) nem tudok keresni. PL keress ebben a témában, amit linkeltem.
Rögtön az első szó ami van a témában, arra kerestem rá, és azt írja hogy nincs!...?...
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2014

8.jpg

(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Találatod csak azért van, mert nem a topicban keresel. Bővebben: Link Sajnos ez a kereső még nem az igazi.
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Amit linkeltem az egy téma, és amit képbe küldtem az a témában keresés, de nem talált semmit, holott tuti van olyan szó a témában. A keresett szó, a ,,majd,, amit Te küldtél, nem fura hogy csak egy oldal találat van?
Tuti hogy van megejtve témákban az LM35 szó, de nem dob ki rá találatot.
De a lényeg amit én akartam, egy adott témában keresés, mégpedig abban amit linkeltem, és konkrétan az LM35 szót, amit úgyszintén nem talál, holott tuti van.
(#) jdani válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Egy szó mint 100, miért nincs találat ebben a témában az LM35-re?
Holott régen, mindigis igy kerestem meg az LM35höz tartozó programot.
Apropó, most megint kipróbáltam, hátha, és:
A témában kikereste az adott szót, csakhogy ugyanúgy mutatta azt a hozzászólást is, amiben nem is szerepel, mind az összes oldalt.

ddd.JPG

(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Okt 22, 2014 /

Szerintem hagyjátok rá, már régóta nem működik a kereső. Ha valamit nagyon meg akarsz találni, akkor a google-val kell keresni úgy, hogy beírod a keresett szót, plusz hobbielektronika.hu: Bővebben: Link. Ez egy ingyenes oldal (néhány reklám van ugyan, de nem hiszem, hogy ettől bárki is meggazdagszik). Ha nagyon zavar, akkor támogatni kell az oldalt, pénzzel, vagy ha van szakértelem, akkor Topival fel kell venni a kapcsolatot, hogy szívesen segítenél. Biztosan oka van, hogy nincs még megjavítva a kereső, el kell fogadni. Ezt nézd még meg: Bővebben: Link Aki keres, talál.
Következő: »»   2372 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem