Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Menet közben ne! A legkisebb kontakthibára megszaladhat a nyugalmi és pukk.
egy újabb vidi, a hibáról és a mérésről.
https://www.youtube.com/watch?v=CPgPlW_hQyM&feature=youtu.be ránéznél ha szépen megkérlek. Vagy bárki aki tudna segíteni
Elfelejtettem mondani, hogy az előző és a mostani videó is privát, tehát nem tudjuk megnézni.
Az emitterellenállásokon nagyon alacsony feszültség mérhető nomrális esetben 10-30mV mindössze és az ellenállás két végét kell mérni.
ez okozhatja a búgást? mert a potikat tekergettük és nem változott semmi, a tápnál a 3 kondit cseréltük, változatlanul búg... nem értem. kérlek adj egy támpontot hogy mihez nyúljak, hogy javíthassam. köszönöm jóságod előre is
Csak a második, az első még mindig privát.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
(A két vidi ugyanaz)
Mi a gerjedésre a megoldás? Mit ellenőrizzünk? Akkor a gerjedés miatt van, hogy csak akkor zörög, ha feltekerem a hangerőt? ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
Ami jellemző, ha nincsenek nyitva a trannyók.
ellenállások mérve, ahogy kérted, egyik oldal: 0,17 - 0,28 v mérhető mindkettő ellenállás lábai között, a másik oldalon: 0 - 0 ( azon most nincs hangfal, és nincs terhelve, ha ez számít )
hogyan lehet teljesen kinyitni ( vagy egyáltalán kinyitni? ) mit kell tennünk hogy a tranyók nyitva legyenek.
mi felel ezért? a Tranyó nyitásáért?
mindkettő oldal ugyanúgy csinálja ezt. vagyis ha 2 hangfal van rajta mindkettőben ugyanúgy hallani. mi a teendő? minél keressük a hibát?
Ott van két rommá égett ellenállás a végfokokban Egyik a bal oldaliban, másik meg a jobb oldali végfokban. Mindkettő egy-egy lapos, zöld kondi mellett van. A baloldali talán a C521 pozíciószámú zöld kondi mellett van? Homályos, nem olvasható rendesen. Tőle jobbra, nem messze van a másik végfoké. Gyanús, hogy azok a Zobel-tagok ellenállásai.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
ezek lennének cserések?
és miért van hogy mindkét oldal csinálja? egyszerre romolhattak el?
Mint már mondtam, egyiken se legyen se jel, se hangszóró amikor méred, mindkét ellenállások ugyanannyinak kell lennie egy oldalon.
Ez az első videód. De mindegy, a másodikon is hallatszik.
Mondatot pedig nagybetűvel kezdünk.
mindegyiken 0 -0
a 2-2 darab ellenálláson, ha nincs terhelés, és bementei jel sem.
most már közzétettem a videót az elsőt is.
a nagyfelbontású kép itt: http://hspcomputer.hu/kepkep.jpg mi az ötlet, mit tegyek ezekkel a végfokokkal? Idézet: Őszintén? Vidd szerelőhöz. „mi az ötlet, mit tegyek ezekkel a végfokokkal?” A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
ha csak ellenállás vagy kondi cserés akkor itthon is orvosolható, csak az okra és a hibás alkatrészre vagyok kiváncsi
Egy szerelőt (bármilyen szakembert) nem azért kell megfizetni, mert ki tudja cserélni az alkatrészeket, hanem azért, mert tudja, hogy mikor, mit kell cserélni, tudja, hol kell keresse a hibát és van műszere is hozzá. A multimétered gondolom nem tud mV-ot mérni, ugyanis az emitterellenállásokon 0V-ot mértél, ami szerint mindegyik végtranzisztor zárva van, ami nem valószínű, vagy mindkét oldal teljesen rottyon van már és alapos restaurálás kellene nekik.
Tud MV-t mérni, 100 és 2000 mv között. Úgy sem mért semmit, de halkan még is szól, s hangosítva pedig gerjed.
Ellenállások mérve, 50-30 közötti érték, egyformán mindkettő ( a csúnya is ) melegedés égés nyom nem látható, a táp 3 nagy kondija cserélve. a terhelés alatt 0,3-0,2 v mérhető az emi-ellenállásokon. Itt tartunk most. Van valami lehetőség még? olyan érzés hallgatva a gerjedést, mintha erőlködne a cucc, de nem elég neki az áram. szerintetek? Idézet: „...csak az okra és a hibás alkatrészre vagyok kiváncsi...” Ok: Kiemelt magas hangszínnel (rátekert magassal) sokáig volt nagy hangerőn hajtva. Hibás alkatrész: R543 és R544 Hiba: Leégett, megnyúlt ellenállások. Szervízkönyv itt megtalálható. Vársz kb. 20-25 mp -et és megjelenik a "Get manual" link, arról letölthető. Cseréld ki a két ellenállást és megszűnik a gerjedés. Értékük a rajzon, pozíciószámok alapján megtalálható, oda van írva. Gondolom, ezt már megtalálod.. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
sosem volt üvöltetve, 5 évig állandoan a gépről ment, a szekrénybe volt hüvös, normális helyen. a magas mindig maxon volt, mivel lélegzet elállító a magas amit kiad. sosem volt üvöltetve, egyszer tavaly egy buliba vittem el, nagy hangfal üvötött róla egy éjjel, aztán vissza a helyére. aztán 3 hónapja kihoztam a másik szobába, és itt állandó ki-be kapcsolgatás ( ökör lakótársam és az áram fogyasztási mániái...) és egyik bekapcsolásnál reggel: gerjedő hang kb 3 mp-ig azóta csinálja.
Ez akkor 100% ez az ellenállás dolog?
megfigyeltem ha ráadom a magasat, akkor sokkal jobban csinálja.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Denon AVR 600RD típusú erősítőhöz. Hibája az volt, hogy zárlatos lett két végtranzisztor, valamint pár kisebb jelű tranzisztor is, cseréltem őket de sajnos valami miatt a biztosíték ellenállást kapásból égetné ha hagynám + a TR309, TR310, TR409 tranzisztorokat... Próbáltam úgy is, hogy a 3 csatorna(center, jobb, bal) vég tranzisztorokat kiforrasztottam, hogy ne vigye el őket ha valami gond lenne, de így is ugyan az a történet. Azt is próbáltam, hogy a 3 csatorna közül a centerbe, majd a jobb oldaliba hagytam csak bent a tranzisztorokat, akkor is vinné a védő ellenállást. Átnéztem minden ellenállást, kondenzátort, diódát de nem találtam hibásat. Kérek valakit segítsen mert nagyon el vagyok akadva... Köszönöm!! Itt van hozzá rajz, hogy ne kelljen keresni ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |