Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Elég jól bírták!
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
Ha még sima nagy hálózati trafós a masina nem ér többet egy 10-esnél. Bár én nem tudom mert építettem a hegesztőm,állítólag az inverteresek nagyon jó gépek,bár én drágállom... (Saját gépem 200A hegesztőáramra lett méretezve,1000A-es szovjet híd egyenirányítója van. ) Úgy 5 éve tekerhettem,akkor hatalmas öröm volt amikor először hegesztettem /inkább taknyoltam/ vele.
![]()
Nálam a legújabb verzió gond nélkül megy W7 64 biten, az előbb frissítettem: 7.33.0.105
Próbáld a régit törölni, minden maradványával együtt, aztán leszedni a friss telepítőt a netről.
És akkor a 10-ben még ott vannak a követős dolgok is, aki ha nem tudja hogy azokat telepítés közben vagy után ki kell kapcsolni, akkor a rendszer egy része a háttérben folyamatosan azzal foglalkozik, hogy mindenféle adatot küld a dolgainkról a microsoftnak (mikor milyen programot futtatunk, milyen oldalakat látogatunk a böngészőben stb.)
Ebbe nagyon nem mélyedtem bele, de állítólag ha akarják szinte minden billentyűleütést követni tudnak... ![]()
Igen. 1,7--es celeronok negyed, fél giga RAM-mal.
Csak a rátekert réz többet ér a MÉH-ben.
Azokat is néztem. Megdöbbentő. Eddig csak volt egy szoftver, amit használtunk. Mostmár van egy szoftver, ami minket használ, megfigyel, logol. Ki is kapcsoltam mindent, amit lehet. De ki tudja mi fut a háttérben?
Mondjuk specifikus feladatokra azok is jók, sőt, meg is lehet csinálni, hogy relatív "gyorsak" legyenek. Emlékszem, mikor egy átlagos gép Pentium4 volt, 1.6Ghz-cel, mi akkor 386-os géppel szimuláltunk valami ősrégi Electronics Workbench programmal
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
Egér, billentyű, táp sokszor volt cserélve.
Sziasztok!
Alkatrész - de nem elektronikai! - beazonosításában, esetleg vásárlási tanácsban kérnék segítséget. A képen látható rögzítő gyűrű tört el az ónszippantómban, ennek mi a neve és hol érdemes keresni? Persze, tudom hogy maga az ónszippantó se egy drága valami, de azért ez tippre pár 10 Ft-ból pótolható lenne.. Előre is köszi a tippeket! ![]()
Így keresd. Csapágy, barkács, csavar boltokban keresd. A tengely mérete alapján.
Válogass kedvedre!
A méretnél a tengely külső átmérőjét írd be! A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
Üdv!
Tudja valaki esetleg, hogyan lehet megoldani, hogy Adobe Readerrel ugyanazt a fájlt két ablakban nyitom meg? Konkrétan azért kellene, hogy a laptopomra kötnék még egy monitort, amivel egyszerre egy PDF több oldalát láthatnám. Szervizkönyveknél lenne nagyon hasznos. Most úgy használom, hogy két különböző nevet adok a fájlnak és a másolatának, de azért ez nem túl praktikus megoldás. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
Szia! Nyisd meg a dokumentumot, majd Ablak->Új ablak. Ekkor megnyitja mégegyszer, és az egyiket 1-el, a másikat 2-vel fogja jelölni. Bővebben: Link
Üdv.
Win7-nél van 2db. "Dokuments" mappa, az egyikben a képek, videók, stb. mappáknál zárt lakatjel, ha rákattintok "Hozzáférés megtagadva". Hogy lehet ezt feloldani, és minek oda 2 db. "Dokuments" mappa? Törölném egyiket ha lehet valahogy. Köszi.
Jobb klikk-tulajdonság-biztonság stb. Próba cseresznye.
Szia! Köszönöm, kár, hogy eddig nem tudtam. És még el is lehet rendezni egymás mellé egy kattintással.
Ne töröld, ezek hivatkozások és/vagy megosztott mappák. Törlöd a Documents mappát, aztán lehet eltűnik a dokumentumok mappa is.
Akkor törlés kizárva, de sikerült belenézni, ahogy jani1987 írta. Valamit elronthattam, a "videók"-nál lakat, "képek" "zene" mappánál a hivatkozás nyíl lett. De bele tudok nézni, üres az egész.
Köszi.
Sziasztok.
Panelbetonba kell lyukat fúrnom. Sokat. Konnektorok, kapcsolók, kötődobozok. Hogyan, és mivel tegyem? vagy fogadjak szakit? Ha igen, tudtok ajánlani Budapesten? Koronafúrót vettem, 1 lyukra jó volt, utána kuka..
Lehet elég lenne csak bérelned egy fúrót, ami vízzel hűti a végén a szerszámot. Ha meg már úgyis bérelt, gondolom adnak hozzá pár darabots, amik bírják is a kiképzést, máskülönben nem érné meg kiadni, ha nem használható, és minden lyuk után új koronafúró vagycbármi kell bele. Amikor én használtam ilyen gépet 10-15 lyuk után ott is elfáradt a vége. OBI-ban van bérlő részleg, de szerintem te is fogsz találni valami céget helyben. Szakit én nem biztos hogy alkalmaznék.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2017
A koronafúrót - -gondolom a 65-ös dobozhoz - vízzel kell hűteni, ehhez kell speciális fúrógép, amit felkészítettek erre. Utána kivésni sem biztos, hogy egyszerű.
Igen, tapasztaltam. Ezért ajánlottam a bérlését egy ilyen gépnek minden kellékével együtt.
Én pedig rossz helyre címeztem a postot.
![]()
Köszönöm, közben megoldódott a dolog. A magyarázatát nem tudom, de az nem tetszett neki, hogy fix lan IP cím volt beállítva a PC-n. Átraktam DHCP-re, akkor már működött. Utána újra beállítottam a fix IP-t, és így is működik. Mellesleg minden más lan-t, vagy internetet használó program teljesen jól működött eközben.
Ennyire nem egyszerű a helyzet. Nemrég pl. egy XP-re telepítettem gond nélkül a skype-t, és a linuxos verzió is működik (tulajdonképpen még stabilabb is mint a windows-os)- bár ez utóbbit mostanában nem használtam.
Megoldódni látszik a dolog, szaki jön hétfőn.. 25 lyuk - fél nap - 70.000Ft.. Rossz szakmát választottam
![]() Majd mutatok képeket, ha kész... A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2017
Nem vagyok kőműves mégis nekem kell betonozni egyedül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |