Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2739 / 3641
(#) Remci válasza Gabó hozzászólására (») Jún 10, 2017 /

Nem csak. Nálam is.
(#) Gabó válasza Remci hozzászólására (») Jún 10, 2017 /

Akkor nem nálam van a hiba, megnyugtat. De viszont, engem ez az "újítás" zavar...
(#) zolika60 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 10, 2017 /

Azért van így, mert cserében nem kell a lap alján új lapot választani, mert automatikusan megy egészen végig. Ízlés dolga, de nekem például tetszik.
(#) Gabó válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 10, 2017 / 2

Akkor meg tegyék be opciónak, mert én rühellem, ha új lapot nyit meg valami, úgy ha nem én akarom úgy megnyitni...
(#) zolika60 válasza Gabó hozzászólására (») Jún 10, 2017 /

Beszéld meg Topival. Másnak ebbe nincs beleszólása.
(#) Petyaa hozzászólása Jún 10, 2017 /

Üdv! Anno ígértem hogy újra feltöltök jobb minőségben egy képeslap lemezt. Hát íme:
képeslap lemez
(#) Kovidivi válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 11, 2017 /

Lemaradt róla a mély? Vagy a RIAA korrektorral van valami?
(#) Petyaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 11, 2017 /

Nem akartam a basszust külön kiemelni, így naturalban ilyen.
(#) Kovidivi válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 11, 2017 /

Meghallgattam a régebbi videódat is, pont megtalálható, mint ajánlás, ott sokkal több a mély. Az én hangrendszeremben alapból is több a mély, de mintha ebben az új videóban nagyon le lenne tompítva. Ennek ellenére érdekes ez a képeslap lemez. Nem sok lehet az országban belőle.
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 11, 2017 /

Nekem is van néhány képeslap hanglemez, azok minősége is gyatra visítós mélyhiányos. Jó régen ez elterjedtebb volt, lehetett venni, de csak érdekességnek való. Kevés lejátszást bír, gyorsan kopik.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
(#) Petyaa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 11, 2017 /

Annál a régebbi videónál ugye hangszórón keresztül közvetlenül vettem fel a mobillal, az erősítőn a basszus pedig a maximumra volt állítva
Legközelebb korrekciózok, és több basszust viszek bele

Két db ilyen képeslaplemezem van, egyik sincs megcímezve
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
(#) zoly15 hozzászólása Jún 11, 2017 /

Sziasztok!
Van itt valaki, aki érti az ukrán nyelvet, vagy vásárolt már valamit, interneten, Ukrajnából?
Szeretnék kis segítséget kérni.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 12, 2017 /

Sziasztok. 2db. 2 centis deszkát lapjával csavaroznék össze, de nincs, nem létezik 4 centis reisser csavar félig menetes. Csak végig menetes van, de az nem húzza össze a két deszkát, mert a csavarfej felőli deszkában is fog a menet, ahol nem kellene. Hogy gondolhatták a csavargyártók.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2017 /

Esetleg előfúrva? Trmészetesen a felső deszkát nem a csavar magméretével.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 12, 2017 /

Ezt nem akarnám, a nagyobb lukban könnyebben besüllyed a csavarfej, nem lehet úgy meghúzni. de más megoldás nem lesz. Vagy lehet, hogy leköszörülöm a csavarmenet felső részét, csak 200 db. kell.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2017 / 1

Ellenkező irányban előfúrni - nem teljesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 12, 2017 /

Ez jó ötlet, sőt a rövid nem fúrt szakaszban a fában fogó menet éppen a csavarfej alá tömöríti a fát csavar forgatáskor, ami jó. Ha jól gondolom. Köszönöm, így lesz.
(#) ticko válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1

Megoldható plusz előfúrások nélkül is. Vagyis csak egyszer fúrsz ugyanazzal az átmérővel, ami a csavarnak megfelel, majd a két deszkát összecsavarozod. Vigyázat, most jön a trükkös rész! A két deszka között ott tátong a rés. A teendő a következő: A csavart kitekered, addig amíg az alsó deszkából épp csak kiér, majd alkalmazol egy kis nyers erőt a két deszka összenyomására, és így betekered újra a csavart, és láss csodát, eltűnik a rés.
(#) nagym6 válasza ticko hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Ahogy írod ott az első összecsavarozás felesleges, egyből mehetne a második fázis nyers erővel összenyomás után a csavarozás. A lényeg, hogy a csavarbehajtás még jobban húzza össze a két deszkát, mint ahogy összenyomni tudom. Az kell, hogy a csavarfej húzza felső deszkát, csavar vége fele a másik deszkát egymásra.
(#) kala1982a válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1

Mi úgy csináltuk pozdorja lapnál, hogy behajtottuk a csavart aztán vissza ki, majd nagy lendülettel megint be. Teljesen összehúzta.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1

(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2017 / 1

Szagszerűen a két deszka egymás felőli oldalát bekenem ragasztóval és gyors-szorítókkal összeszorítom. Ebbe fúrom elő a magméretű furatot, majd hajtom be a csavarokat.

Ha még inkább szakszerű akarok lenni, árulnak olyan fúrót, ami kúpos. A hegye felé vékonyodik. Van egy előfúró része a csavar külső átmérőjéhez. Besüllyeszti a csavar fejét, sőt még előfúr egy dugóhelyet is a csavarfej eltüntetéséhez.

Bővebben: Link

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Ez az a fúró, amit életemben kétszer használtam, de többet sem fogom. Kidobott pénz volt a megvásárlása. Szaggat a sülyésztesnél, és típusfüggően, de baromira macerás, rossz a mélységállítása.
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Meg kell élezni.
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

De hát zsír új. Én nem használom többé. Van két gépem, időm, tehát így furkálok inkább.
Még jó hogy nem adtam érte ki sok pénzt. A fadoboza talán ami használható lesz.
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Tényleg, volt már szó róla, csak elfelejtettem.
Mit is akartam kérdezni?

Miért is tanultad ki az asztalos szakmát deres fejjel?
(Ha nem titok.)
Apám büszke lenne, mellesleg
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Vettem én is.
Még ott van a polcon.
Jó hogy felhoztad, kezdem érteni, hogy pontosan hogyan is kellene használni/mire való.
A mellé mellékelt papírokon nagyjából csak az van leírva nagyon sok nyelven, hogy hová ne tegyem be
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Van belőle biztos olyan, ami használható, de a lidölös az nem az a kategória. Legalábbis az igényes kidolgozásokhoz alkalmatlan.
(#) elektroncso hozzászólása Jún 13, 2017 /

Sziasztok.
Segítséget kérnék. OLEO-MAC 947 láncfűrészhez keresek robbantott rajzot. Sajnos meghibásodott, "elment benne" a kompresszió. Elvittük egy szervizbe, ahol 250€-t mondtak a javításra (gyakorlatilag a komplett motort akarták cserélni). Ennyit nem szánunk rá, mert egy kicsit többől már újat vehetünk. Ráadásul ennyi pénzből elég sokáig vághassuk a fát körfűrésszel. De ez mindegy. Darabokban kaptuk vissza. Eldöntöttük, hogy megkíséreljük a javítást édesapámmal. A hiba egyik oka, hogy valami kis fémdarab (valamiféle stift, származási helye még ismeretlen) bekerült a hengerfej és a henger közé, beékelődött a henger szélében az öntvénybe, összetörte az egyik gyűrűt, így nincs kompresszió. A neten utána nézve 30€ körül már lehet venni új hengert gyűrűkkel együtt. Még hátra van egy komoly átvizsgálás, egyrészt mert nem tudtuk, hogy honnan érkezett a kis stift (onnan hiányozni fog), másrészt pedig meg kell állapítanunk, hogy milyen állapotban van a hengerfej és a többi alkatrész, megéri-e a javítást. Most első sorban egy rajzra volna szükségem (szükségünk) hozzá.
Előre is köszönöm!
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 13, 2017 /

Az a stift lehet a dugattyúgyűrű darabja, eltört önmagától. Vagy a dugattyú csapszeg két végén lévő zégergyűrű. Vagy beszívta karburátor felől valami fellazult dolgot.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
Következő: »»   2739 / 3641
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem