Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor nem nálam van a hiba, megnyugtat. De viszont, engem ez az "újítás" zavar...
![]()
Azért van így, mert cserében nem kell a lap alján új lapot választani, mert automatikusan megy egészen végig. Ízlés dolga, de nekem például tetszik.
Akkor meg tegyék be opciónak, mert én rühellem, ha új lapot nyit meg valami, úgy ha nem én akarom úgy megnyitni...
Beszéld meg Topival. Másnak ebbe nincs beleszólása.
![]()
Lemaradt róla a mély? Vagy a RIAA korrektorral van valami?
Nem akartam a basszust külön kiemelni, így naturalban ilyen.
Meghallgattam a régebbi videódat is, pont megtalálható, mint ajánlás, ott sokkal több a mély. Az én hangrendszeremben alapból is több a mély, de mintha ebben az új videóban nagyon le lenne tompítva. Ennek ellenére érdekes ez a képeslap lemez. Nem sok lehet az országban belőle.
Nekem is van néhány képeslap hanglemez, azok minősége is gyatra visítós mélyhiányos. Jó régen ez elterjedtebb volt, lehetett venni, de csak érdekességnek való. Kevés lejátszást bír, gyorsan kopik.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
Annál a régebbi videónál ugye hangszórón keresztül közvetlenül vettem fel a mobillal, az erősítőn a basszus pedig a maximumra volt állítva
![]() Legközelebb korrekciózok, és több basszust viszek bele ![]() Két db ilyen képeslaplemezem van, egyik sincs megcímezve ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
Sziasztok!
Van itt valaki, aki érti az ukrán nyelvet, vagy vásárolt már valamit, interneten, Ukrajnából? Szeretnék kis segítséget kérni.
Sziasztok. 2db. 2 centis deszkát lapjával csavaroznék össze, de nincs, nem létezik 4 centis reisser csavar félig menetes. Csak végig menetes van, de az nem húzza össze a két deszkát, mert a csavarfej felőli deszkában is fog a menet, ahol nem kellene. Hogy gondolhatták a csavargyártók.
Esetleg előfúrva? Trmészetesen a felső deszkát nem a csavar magméretével.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
Ezt nem akarnám, a nagyobb lukban könnyebben besüllyed a csavarfej, nem lehet úgy meghúzni. de más megoldás nem lesz. Vagy lehet, hogy leköszörülöm a csavarmenet felső részét, csak 200 db. kell.
Ellenkező irányban előfúrni - nem teljesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2017
Ez jó ötlet, sőt a rövid nem fúrt szakaszban a fában fogó menet éppen a csavarfej alá tömöríti a fát csavar forgatáskor, ami jó. Ha jól gondolom. Köszönöm, így lesz.
![]()
Megoldható plusz előfúrások nélkül is. Vagyis csak egyszer fúrsz ugyanazzal az átmérővel, ami a csavarnak megfelel, majd a két deszkát összecsavarozod. Vigyázat, most jön a trükkös rész! A két deszka között ott tátong a rés. A teendő a következő: A csavart kitekered, addig amíg az alsó deszkából épp csak kiér, majd alkalmazol egy kis nyers erőt a két deszka összenyomására, és így betekered újra a csavart, és láss csodát, eltűnik a rés.
![]()
Ahogy írod ott az első összecsavarozás felesleges, egyből mehetne a második fázis nyers erővel összenyomás után a csavarozás. A lényeg, hogy a csavarbehajtás még jobban húzza össze a két deszkát, mint ahogy összenyomni tudom. Az kell, hogy a csavarfej húzza felső deszkát, csavar vége fele a másik deszkát egymásra.
Mi úgy csináltuk pozdorja lapnál, hogy behajtottuk a csavart aztán vissza ki, majd nagy lendülettel megint be. Teljesen összehúzta.
Szagszerűen a két deszka egymás felőli oldalát bekenem ragasztóval és gyors-szorítókkal összeszorítom. Ebbe fúrom elő a magméretű furatot, majd hajtom be a csavarokat.
Ha még inkább szakszerű akarok lenni, árulnak olyan fúrót, ami kúpos. A hegye felé vékonyodik. Van egy előfúró része a csavar külső átmérőjéhez. Besüllyeszti a csavar fejét, sőt még előfúr egy dugóhelyet is a csavarfej eltüntetéséhez. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
Ez az a fúró, amit életemben kétszer használtam, de többet sem fogom. Kidobott pénz volt a megvásárlása. Szaggat a sülyésztesnél, és típusfüggően, de baromira macerás, rossz a mélységállítása.
De hát zsír új.
![]() Még jó hogy nem adtam érte ki sok pénzt. A fadoboza talán ami használható lesz.
Tényleg, volt már szó róla, csak elfelejtettem.
Mit is akartam kérdezni? ![]() Miért is tanultad ki az asztalos szakmát deres fejjel? (Ha nem titok.) Apám büszke lenne, mellesleg ![]()
Vettem én is.
Még ott van a polcon. Jó hogy felhoztad, kezdem érteni, hogy pontosan hogyan is kellene használni/mire való. A mellé mellékelt papírokon nagyjából csak az van leírva nagyon sok nyelven, hogy hová ne tegyem be ![]()
Van belőle biztos olyan, ami használható, de a lidölös az nem az a kategória. Legalábbis az igényes kidolgozásokhoz alkalmatlan.
![]()
Sziasztok.
Segítséget kérnék. OLEO-MAC 947 láncfűrészhez keresek robbantott rajzot. Sajnos meghibásodott, "elment benne" a kompresszió. Elvittük egy szervizbe, ahol 250€-t mondtak a javításra (gyakorlatilag a komplett motort akarták cserélni). Ennyit nem szánunk rá, mert egy kicsit többől már újat vehetünk. Ráadásul ennyi pénzből elég sokáig vághassuk a fát körfűrésszel. De ez mindegy. Darabokban kaptuk vissza. Eldöntöttük, hogy megkíséreljük a javítást édesapámmal. A hiba egyik oka, hogy valami kis fémdarab (valamiféle stift, származási helye még ismeretlen) bekerült a hengerfej és a henger közé, beékelődött a henger szélében az öntvénybe, összetörte az egyik gyűrűt, így nincs kompresszió. A neten utána nézve 30€ körül már lehet venni új hengert gyűrűkkel együtt. Még hátra van egy komoly átvizsgálás, egyrészt mert nem tudtuk, hogy honnan érkezett a kis stift (onnan hiányozni fog), másrészt pedig meg kell állapítanunk, hogy milyen állapotban van a hengerfej és a többi alkatrész, megéri-e a javítást. Most első sorban egy rajzra volna szükségem (szükségünk) hozzá. Előre is köszönöm!
Az a stift lehet a dugattyúgyűrű darabja, eltört önmagától. Vagy a dugattyú csapszeg két végén lévő zégergyűrű. Vagy beszívta karburátor felől valami fellazult dolgot.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |