Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   83 / 123
(#) didyman válasza bekeipeter hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Mert az volt olcsó, elérhető.
(#) doktor válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Elsősorban azért használták, mert ez Európai / beszerezhetőség /, a minőségi tuchel, nem nem nevezhető olcsónak./+ még a megfelelő kábelezés/
atideath
Egyetértek Péterrel.
megjegyzem, ha ilyen mértékben szeretnéd átalakítani, érdemesebb lenne, egy másik készüléket venni, ami gyárilag RCA+ hangsugárzó védelemmel is ellátott.
(#) didyman válasza doktor hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Az USA-ban nem hiszem, hogy az európai beszerezhetőség szempont volt az első AT gépek idejében. Más, 3-nál több pólusú, könnyen oldható csatlakozó meg nem igazán létezett a célra alkalmas formában. Az olcsóság meg relatív, a DB9-hez képest például olcsó.
(#) doktor válasza didyman hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Videoton topic, értelemszerűen erre vonatkoznak, a gondolatok.
Hogy jön ide az USA?
(#) bekeipeter válasza doktor hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Úgy, hogy a régebbi VT rádiókban Fairchild uA758 volt, és az ujjabbakban RCA 3089 volt
(#) matyivagyok hozzászólása Aug 19, 2015 /

Sziasztok!
Elég hülyének tűnhet a kérdésem, de hogy tudom kiszedni a foglalatokból a modulokat? Egyik végfok tranyói zárlatosak voltak, de még mindig nem stimmel valami ezért kiszedném őket, hogy rendesen hozzáférve tudjak méricskélni, de valahogy nem jövök rá hogy működnek ezek, nagyon feszegetni meg nem akarom.
(#) steelbird válasza matyivagyok hozzászólására (») Aug 19, 2015 / 2

Szia.
A modulok két függőleges sínben vannak, amiből felfelé kihúzhatók, miután alulról kicsavarod a modult rögzítő csavart.
A két sínt széttolja a modul egy kicsit, miközben húzod kifelé. Ezt megakadályozza egy kereszttartó, ami a két sínt fogja össze. Azt le kell először venni. Kipattintható a sínből.
(#) matyivagyok válasza steelbird hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Ohh megvan, köszönöm szépen.
(#) matyivagyok hozzászólása Aug 20, 2015 /

Na végül csak a végfok tranyók voltak zárlatosak, előtte semmi se ment tönkre. Viszont péntekre össze kéne raknom és csak bd249/250-es tranzisztorok vannak itthon, azok mehetnek bele, igaz? (Gondolom akkor már mind két oldalra illene azt rakni).

+ Van még egy hibája, hogy az egyik oldal nem szól (vagyis szól csak nagyon halkan), viszont ha benyomom a mono gombot akkor okés minden. Ha tekerem a potit, akkor viszont a kivezérlés jelzőn a teljesítmény az megy fel elvileg. Előfokban lehet valahol a hiba, esetleg valami triviális, könnyen javítható típushiba ? (Gondolom ha poti lenne, akkor a kivezérlés jelzőn se menne fel-le a teljesítmény).
Ui.: EA6383, ezt kihagytam.
(#) rozsdas111 válasza matyivagyok hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

BD249/250 illik bele, de a másik hibához nem tudok hozzászólni.
(#) bekeipeter válasza rozsdas111 hozzászólására (») Aug 22, 2015 /

Ez inkább az Isostat kapcsolósorra utal!
(#) didyman válasza doktor hozzászólására (») Aug 23, 2015 1 /

Ha megnézed, mire válaszoltam, akkor kiderül.
(#) didyman válasza matyivagyok hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Meg még lehet forrasztási hiba is,végig kell nézni a tuchelektől kezdve, valamint a modulokat átmozgatni, kontaktjavítani, és remélhetőleg hamar kiderül.
(#) bekeipeter válasza didyman hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

A Videoton és a hibás forrasztások
Ezekről regéket lehetne mesélni
(#) pauer98 hozzászólása Szept 27, 2015 /

Sziasztok!
Van egy VT6383-mam amelynél a némítás gyengélkedik. Ha megfogom a konnektor védőföldjét, szépen lenémít, egyébként, néha néha, de nem mindig. Szóval a végfoki fetek hibáját kizárnám, mi lehet a gond? Elkó hiba valahol?
Köszönöm a segítséget!
(#) bekeipeter válasza pauer98 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Az összes elkót cseréld ki a masinában, nem fogod megbánni!
(#) pauer98 válasza bekeipeter hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Sajnos erre nincs időm, tudom hogy nem árt, de időm híjján nem futja rá. Konkrêt választ szeretnék valakitől, esetleg tapasztalat alapján, mi lehet a hiba, ezt leszámítva hibátlan az egész, az is lehet hogy nem működött eddíg sem, csak most tűnt fel.
(#) steelbird válasza pauer98 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /

Idézet:
„a konnektor védőföldjét”
???
Akkor a konnektorod védőföldje hibás, ez az egyik tippem, másik pedig az, hogy ellenőrizd a hálózati kapcsolónál a rúgót (ill. az ott lévő érintkező gyűrűt), az szokott kiugrani és testre kerül, vagy a hullámváltó sornál letestelődött valamelyik kapcsolónál a némítósín.
(#) pauer98 hozzászólása Szept 28, 2015 /

Megvan a hiba! A bemenetválasztó kapcsolóknál volt "koszos", ezért testelt és nem működött.
Megtöröltem és kapott a kapcsolósor WD40-et.
Tökéletes.

Műszerolajat nem használok ezentúl a kapcsolókhoz
(#) bekeipeter válasza pauer98 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Tapaszteletaim során akkor működik így a némító áramkör, ha össze van kötve valahol a rendszer földje az erősáramú hálózat földjével, és az valamilyen oknál fogva szakadt!
(#) rozsdas111 hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok! Általánosságban kérdezem mi lehet a hiba ha az erősítő jobb oldala csak nagyon halkan szól? A kivezérlés jelző is csak akkor mutat valami jelet ha max hangerőre állítom.
(#) Beringer 600 válasza rozsdas111 hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Szia
Lehetséges,hogy a hangerő poti a hibás
(#) Dulifuli63 hozzászólása Nov 17, 2015 /

Üdv Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni aki ért a Videoton 6383 S tip. erősítőhöz. Nyugdíjasként szeretném még hallgatni ezt a készüléket a régi időket idézi fel. Vettem is egyet csak az egyik sáv -bal- halkabban szól ez a kijelzőjén is látszik, hogy az a sáv le van maradva és ez nagyon zavar.
Kérdésem meg lehet-e javítani és hogyan mit kellene benne kicserélni.
A segítséget NAGYON megköszönöm.
(#) djhans válasza Dulifuli63 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Üdv. Mono gomb benyomása után is fennáll a hiba?
(#) Dulifuli63 válasza djhans hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Köszönöm hozzászólását! Igen, a "mono" gomb megnyomása után is a bal sáv halkabban szól.
(#) ronin75 válasza Dulifuli63 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

Üdv, a balansz potméterrel (ha van rajta) korrigálható a dolog? Biztos, hogy nem a meghajtás felöl van az elcsúszás? Milyen bemenetét használja? Esetleg más kábellel, más forrásból, más bemenetet használva is fennáll a hiba? Minden hangerő állásnál?
(#) Dulifuli63 válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 17, 2015 /

A balanszot kb.: a bő 3/4-éig v. lentébb kell tekerni de ekkor már a jobb oldaltól veszem el a hangot. A külső meghajtás felől "AKAI" magnója tökéletesen megy ott egyformák a sávok, de a rádiónál is a bal gyengébb. A jobb oldali már rég jelzi a teljesítményt de a bal kijelzője még be se villan. A hangerőt is próbáltam le-fel de semmi. A bal mindig gyengébb....De viszont: ha a "LOUDNES" gombot benyomom akkor már majdnem jó. Segít ez valamit?
(#) ronin75 válasza Dulifuli63 hozzászólására (») Nov 17, 2015 / 1

Nem tudom mennyire jártas az elektronikában, vagy a javitásban.
Most nincs elöttem a készülék rajza, de hirtelen azt mondanám, hogy a "szabályozó" modulon, vagy valamelyik végfok modulon hibás valami. Ezt vagy felcseréléssel (pl. a jobb és a bal végfok modul felcserélésével, átmegy e a hiba a másik oldalra) vagy mérésekkel lehetne kideríteni.
(#) bekeipeter válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 17, 2015 / 1

A szabályzó modul kondenzátorait én kicserélném!
(#) Dulifuli63 válasza bekeipeter hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Az elektrónikában semmennyire nem vagyok jártas, de ha valaki megmutatja és leírja mit kell csinálni van türelmem és időm megcsinálom....Hol van a szabályzó modul és azon belül az a kondenzátor ? Köszi a segítséget!!!!
Következő: »»   83 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem