Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Komponens videojel - D-sub, DVI, SCART átalakító megoldások
Lapozás: OK   1 / 2
(#) gammabuta hozzászólása Feb 25, 2008 /

Udv!

Van egy keszulekem, amelynek komponens jel kimenete van (3db RCA a videonak) es szeretnem monitorra/TVre kotni.
Sajnos a komponens bemenettel rendelkezo LCD-TVk igen dragak (hat meg az LCD monitorok) ezert egy kabel megepitesen faradozom.
(Progressziv scan-es komponens bemenetu TV-k jelenitik meg csak a kepet tudtommal.)

Tud valaki ilyen kabelrol/adapterrol, ami a komponens jelet atalakitja monitoron megjelenitheto jelle?
Legyen ez egy komponens bemenettel es D-sub(VGA) vagy DVI kimenettel rendelkezo atalakito. (Mivel DVI-bol mar lehet D-Sub-ot.)
Esetleg SCART-os bemenetu TV-re bekotes erdekelne meg, ha a monitoros trukk befuccsolna.

Eddig barmire kerestem csak aforditottjat talaltam, azaz, hogy hogylehet kinyerni a komponens jelet es ilyen kabeleket. Kerlek, ha tudtok infot, vagy lehetetlen irjatok meg.
pl.: http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

"Will I be able to use the VGA to component adapter to watch DVD's from my DVD player on my computer monitor?

Probably not, the adapter just "adapts" it doesn't convert. Nearly all computer monitors need an RGB signal, as compared to the component (Y, Pr, Pb) signal that a DVD player outputs. To view a component signal on an RGB monitor requires a transcoder, which converts the component to an RGB signal. Many projectors and some rare monitors will accept a compent signal via their HD-15 (VGA or RGB) port. This is the intended use for this adapter. Bottom line: For the adapter to work your display device must accept component inputs."

Koszi,
GB.
(#) Sebi válasza gammabuta hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Sajnos ezek a jelek egyszerű eszközökkel (pl mátrix), nem alakíthatóak át. Ráadásul az átalakítót attól függően kell tervezni, hogy CRT, vagy LCD monitorhoz akarod használni. (más színsúlyozás kell).

Ez az egész dolog a spórolás eredménye, mint az MP3.
(#) idlob válasza gammabuta hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Pontosan milyen eszközről van szó?
Egy régi stúdiómagnóról vagy egy modern HD cuccról? (analóg komponens vagy HD komponens?)
Az előbbiből még lehet házilag barkácsolni.
Az HD komponenst már nem olyan egyszerű, de van gyári készülék rá, 28000 környékén a conradnál (elég szűkszavú a leírás, de talán HD komponenshez)
De ha neked jó szgépen is akkor van a pinnacle liquid, vagy a canopusnak egy rakás típusa pl: edius sp for HDV. Ezek nem a legolcsóbbak, de canopust én is használok, és csak jót tudok mondani róla.

A legegszerűbb és legolcsóbb(!) pedig az, ha veszel olyan lejátszót, aminek van valamilyen "emésztehető" kimenete is.
(#) gammabuta válasza idlob hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

hello!

Ez egy zsebben hordhato jatekkonzol, sony PSP slim.
(2007szeptemberben kezdtek el forgalmazni eleg uj cucc) holnaputan jon hozza a kabel amin van egy olyan beszerezhetetlen csatlakozo ami a PSP-be megy bele, es log rola 5db RCA dugo a komponens kimenet kinyeresehez, ez nekem igy 7700Ftbe lesz mert ha't ugye a beszerezhetetlen dugo a sony es tobbiek kedvence...

A lenyeg a lenyeg, elmeletileg HD tv kell hozza progressziv scannal, hogy megjelentise es kapaszkodj meg, ha mukodik egyaltalan a TVvel, akkor is a kepernyonek a kozepen jelenik meg a kep, mivel a felbontasa kisebb mint a nemtudom melyik HD szabvany...
Szoval ha vennek egy 80cmes lcdtvt kompozit bemenettel kb 30cmes kepet bamulhatnek rajta...
mivel nem skalazza ujra a tv a keppontokat hanem valam digitalis modon jeleniti meg nem teljeskepernyore skalazva
monitoron talan ratudnek zoomolni is

A kulcs pedig a progressive scan. Letezhet olyan bigyo ami ezt megoldana?

Utananezek azoknak a pinnacle es tarsai kartyaknak, mert az is egy megoldas lehetne ha tud progressive scant!
Koszi!
(#) gammabuta válasza idlob hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Talan ez egy ilyen kutyu....
AVerTV Box9
(#) idlob válasza gammabuta hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

Alighanem jó lesz, de persze itt sem egyértelmű h. analóg komponens vagy digitális. Vagy csak én nem értem. De ahogy elnézem (az S-videóval kavarog) ez analóg. Vagy a fene tudja. Okosabb ember kell ide...
(#) gammabuta válasza idlob hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

sajna azota kidrult, hogy ez a tuner nemtud hdtvt progresszivben
nekem ami kell az 480p jelet tudjon komponensbol progressziv scannel
(#) idlob válasza gammabuta hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Ide süss: Bővebben: Link
Mostmár csak azt kell megtudni hol lehet kapni
Meg is van: Bővebben: Link

Aztán egy másik:
Bővebben: Link

(#) gammabuta válasza idlob hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

koszi!
tuti, amit talaltal de 50-60eHUF +eljuttatas ide
ha mas nem jonne ossze utananezek hogy forgalmazzak-e hazankban, bar ketlem.
addigis talaltam egy monitort ami elvileg tud 480p-t, hat kivancsi leszek ra

ez magyar és konszolidáltabb árú, viszont ypbpr-hdmi átalakítást végez, de láttam már valahol, valmikor valmi aránylag egyszerű hdmi/dvi átalakítót
A további átlalakítást meg valami ilyesmivel gondoltam:

Mindenesetre, ha tudsz elérhető áron 480p-s monitort yuv bementtel, akkor természetesen az a legtisztább út.
(#) Ginuwine hozzászólása Feb 27, 2008 /

Sziasztok.Nekem van egy Nvidia Geeforce4 nx7100gs videokartyam a szamitogepemben es azt szeretnem tudni hogy hogyan lehet rakotni agy hagyomanyos tv re ugy hogy amit a gepemen nezek az menjen a tvn is ezt szeretnem megtudni.van rajta egy s-video kimenet es asszem igy kel irni egy hdi kimenet.lecci irjatok le mindent hogy mi kel hozza es hogyan lehet megvalositani.elore is kosz

(#) idlob válasza Ginuwine hozzászólására (») Feb 27, 2008 /

Üdv! Mivel az én tévémen volt direktbe S-video bemenet, elég volt egy S-video, S-video kábellel összekötnöm, utánna pedig a megjelenítés tulajdonságai / speciálisnál megfelelően konfigurálni. (elég egyértelmű)

Ha nincs direkt S-video bemeneted, akkor vehetsz átlalkító kábelt, aminek az egyik végén S-video a másik végén kompozit (és nem komponens!) csatlakozó van. Ez néha gyárilag benne van a vidkártya dobozában. Ha van YPbPr (vagy YUV) kimenete a kártyádnak, akkor lehet, h. az Y (zöld)-re beállíthatod, hogy az legyen a kompozit kimenet, ez kártyafüggő.

Lehet kapni hipermarketekben olyan scart dugaszt, aminek az egyik oldala scart, a másik oldalán meg van S-video, kompozit, és hang bemenetek. Ezek közül is általában az a jó, amelyiken van IN/OUT átkapcsoló.

Az S-video azért jobb a compostitnál mert, külön fut a szín és világosságjel (míg a comp.nál kvadratura modulációval egyseítve van), viszont a Tv közül néhányan nem kötik be a scarton a színjelet külön, ezért a kép fekete-fehér lesz. Ekkor vehetsz ilyet:Bővebben: Link, ez elég korrekten megoldja.

Vagy ha van kedved barkácsolni akkor ez is tutira működőképes (ez az S-video - comp átalakító kapcsolási rajza): na nem találom... piff mnd1 a lényeg, hogy egy 540pF-es kondin keresztül összekötöd a szín meg a világosságjelet, a földeket meg közösíted.

Na, megtaláltad, ügyes!
Viszont jól látszik, h a psp-n lehet állítani h. 480i vagy 480p legyen, tehát az általad először belinkelt AVer cucc is fel tudja dologzni a kimnő jelét. Az pedig tuti felskálázza neked fullscreenre. (ja, most nézem ez is )De véletlen sem akarlak lebeszélni, csak eszembe jutott.

de sajos van egytrukk, hogy ha jatszok csak 480p modban ad kepet
ejjen a sony
(#) idlob válasza gammabuta hozzászólására (») Feb 27, 2008 / 4

He, erre inkább nem mondok semmit.... éljen a Sony
(#) gammabuta válasza Ginuwine hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

hello!

Azon valoszinuleg meg nicns HDMI es ha szerencses vagy van rajta compozit video vagy svideo kimenet ehhez tenyleg csak kabelezes kell ahogy idlob is irta.

Ha megis lenne HDMI-d akkor az nem tul jo neke dmert akkor azt haszalja de szerintem ahhoz regi a kartyad.

Ha lehagytak a video kimenetet akkos is szivas van

Tehat optimalis esetben van egy svideo vagy kompozit kimeneted es kabelt meg vehetsz ha nem adtak volna, es dughatod a tv svideo/kompozit/scartjaba megfelelo atalakitoval, ha csak scartos...

Ezen kivul a videokartya drivereben mondjuk kepernyo beallitasok tulajdonssagok valahol be kell kapcsolnod a tv kimenetet mert az nem mindig automatikus meg ilyen nyalanksagok vannak.

(#) Ginuwine válasza idlob hozzászólására (») Feb 28, 2008 /

en vettem egy kabelt amin az egyik oldalan scart van a masikon meg svideo van de semmi tobb es osszedugtam de nem megy semmi mi lehet a baj?elore is kosz
(#) gammabuta válasza Ginuwine hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

scart tudtommal lehet csak ki vagy csak bemenet, ha nem kapcsolost vettel...lehet nem megfelelo irany
(#) Ginuwine válasza gammabuta hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

hat a kabel az olyan hogy a TV-be megy a scart az S-VIDEO meg a gepbe de a TV-n is van S-VIDEO meg a gepen is es azon gondolkodtam hogy veszek ket ilyen kabelt es elvagom aztan osszekotom hogy mind a ket vegen S-VIDEO legyen mert az NVIDIA grafikus kartyam beallitasaiban csak olyanok lehetosegek vannak hogy vagy S-VIDEO+S-VIDEO val vagy avval a nagyobb S-VIDEO+S-VIDEO felesegel meg 3db CSINCCSEL+S-VIDEO kapcsolodhat es olyan nincs kozte amilyen kabel nekem van(S-VIDEO----SCART).szerintetek ugy jo lenne ha osszekotnek ket kabelt hogy a kabel mindket vegen S-VIDEO legyen???
elore is kosz
(#) gammabuta válasza Ginuwine hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

lefenykepeztem a scartomat ami composi jelet es hangot visz tvbe

neked igaz svideosod van de hatha segit, sbolmeg lehet kompozitot

scart a wikin

scarttv.jpg

(#) gammabuta válasza idlob hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

lasd a kepen....
(#) Ginuwine válasza idlob hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

Helou.szoval akkor eleg a TV-t es Szamitogepet osszekotni egy S-VIDEO+S-VIDEO kabelel bealitani es mar megy is????mert en pont ezen torom a fejem hogy S-VIDEO+S-VIDEO val osszekotni
(#) gammabuta válasza Ginuwine hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

ha a tvden van svideo bemenet es kivalasztod meg a videokarid is rabirod es rakotod mennie kell persze!
(#) Ginuwine válasza gammabuta hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

kosz majd kiprobalom
(#) Pixi hozzászólása Dec 5, 2008 /

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy ha én a kompozit videó jelre szeretnék egy mondjuk sima kék jelet (hátteret) adni, akkor azt hogy lehetnek különösebb elektronika nélkül kivitelezni?
Aki tud valamit, segítsen!
(#) brullmik hozzászólása Dec 24, 2008 /

sziasztok!

Mondhatni abszolut dilettáns vagyok az elektrónikához, ezért fordulok hozzátok egy kérdeéssel. A Jézuska hozott nekünk egy sony hd tv-t és arra gondoltam, hogy összekötném a gépemet a tv-vel. A problémáim a következők: a PC-men komponens kimenet van, szerencsére a tv-n is van ilyen (ez még nem probléma!) a probléma az, hogy 10m-re van a tv a pc-től! Kérdésem: lehet-e hosszabbítani a komponens vezetékeit?, másik kérdés: ha lehet mit kell állítanom a pc-n, hogy működjön a kapcsolat? Persze filmet szeretnék nézni a tv-n! Előre is köszönöm a rám fordított figyelmeteket így szenteste napján! Boldog Karácsonyt! Miki
(#) idlob válasza brullmik hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Hát ha kicsit megkésve is, de itt az én válaszom. Megfelelő minőségű kábelen el lehet vinni több 10m-re is komponenst.
A beállítás sajnos eléggé videokártya függő, használati utasítást kell megnézni.
Sajnos nem tudom melyik, de valamely régebbi (2-3 év) PCworld újságban láttam olyan kütyüt, ami rádiós kapcsolattal át tud lőni komponens jelet is, egyébként direkt szgép-TV összeköésre készült, akkortájt 50E Ft környékén volt.
(#) sozo1986 hozzászólása Ápr 15, 2009 /

Hello!

nemvagyok annyira jártas a dolgokban ezért kérdezem.Vettem egy D-sub 15 pines csatlakozót,amiben 14 pin van csak,egy hiányzik,de nincs kitörve,hanem ugy gyárilag...Jó lehet ez ahhoz hogy a laptopomat rákössem az LCD tvre? ja és ahhoz hogy mukodjön mit kell beállitanom a laptopon?gondolok ilyen duplamonitoros kijelzésre vagy ilyesmi...ha valaki tud segiteni,nagyon megköszönném!

Tomi
(#) slave557 hozzászólása Júl 10, 2009 /

dvi-scart csatlakozót lehet valahol venni?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem