Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya Tv-kimenet probléma (fekete-fehér kép)
Témaindító: psylife, idő: Nov 12, 2007
Témakörök:
Tv-t kiprobáltam, az ami működik, másik kábellel is kiprobáltam azzal színtén nem működik!
Igazából, minden más funkció, megy a kártyán kivéve a S-videó kimenet, ezért nem gondoltam rögtön az ellenálás gondra!
Másik kábellel másik tv re kell kötni és ha úgy se jó akkor kártyabaj.
Akkor kártya gond van
![]()
Én a javítást nem ajánlom. Vagy szervíz vagy kuka.
Ha van rajta garancia akkor vidd vissza a boltba ha nincs akkor vidd el valamelyik szervízbe. Olyat még csinálhatsz hogy a monitor kimenetre kötöd rá a tv-t.
Én sem de ha van szabályzós pákája meg egy multija és ért kicsit az elektronikához akkor egy szakadt égett ellenállást gyerekjáték kicserélni!
Én már javítottam ilyen gondal kártyát azt is földhurok vágta szét elég csúnya földhurkok vannak főleg a kábelhálózatok és a számítógép között ha nincs galvanikus leleválasztás (mi persze nincs álltalában) és tönkreteszi a tvkimenetet rosszabb esetben a tv-t is!Nekem most is monitorkimenetről megy ![]() ![]()
Ha van akkor egyszerű de anélkül nem érdemes hozzányúlni.
Különben létezik hozzá átalakító itt az oldalon is megtalálható a kapcsolása de nekem nem igen jött be mit egyszer megépítettem!
Nekem Geforce 7600 gs kártyám van és kaptam hozzá átalakítót s-video-ra de még nem kötöttem rá a tv-re mert az a másik szobában van és nincs olyan hosszú kábelem, beletoldani meg lusta vagyok. Ezt hallva meg nem is fogom mert féltem a kártyát. Karácsonyi ajándék volt.
Bár nem pont a témához szól de hasonló problémám van nekem is. Van egy Brothers típusú asztali DVD lejátszóm. Nos a probléma az lenne hogy mikor avis filmet akarok lejátszani vele a kép fekete fehérre változik és úgy is marad. De ha normál DVD-t játszok le vele akkor szines rendesen. Na ehhez kérném a segítségetek.
frissítsd a firmware-t!
keresd meg a hozzá tartozót, és ott le lesz írva hogyan kell. (elvileg kiírod cd-re, berakod a lejátszóba, a többit elintézni magától)
ööö mi az a földhurok?
hogy lehet ellene védekezni? és ha kiégett egy ellenállásom, akkor azt merre keressem, vagy meg tudnád adi annak a kapcsoását, hogy hogyan lehet vga kimenetről tv re kötni, vagy dvi ról esetleg.. ? köszi
Hogyha két földelt elektromos berendezést akarok összekötni akkor galvanikus leválasztót kel csináli? Pl. ha a tv-n van földelés és a számítógép is le van földelve akkor leválasztótval kell összekötni?
Sajna nem sikerűlt a frissítés. A telepítés után egy lemezt sem akart beolvasni a meghajtóm. Szóval vissza csináltam az egészet. Azért köszi az ötletet.
Ha az egyik vagy egyik sem földelt Mindenképpen csak kihúzott állapotban érdemes őket összekötni.
a tv nem földelt
de eddig tudatlanul simán kötögetem úgy, hogy a tv ment, és scart on volt, a másik fele meg a gépben, amúgy egy gyanús dolog jutott eszembe: ha lehúzom a crt monitorom, akkor az van hogy megráz, és ha rádugom a gépre, akkor jó nagyokat szikrázik (a gép is, és a monitor is ki van kapcsolva, a monitor tényleng ki van kapcsolva, és nem stand by üzemmódban van, és mégis...) akkorát szikrázik mint a ház, és a gép házán a festés 1 helyen sérült, és néha ha ott érek hozzá, akkor meg is szokott rázni ( a házban nincs semmi fi relé, se semi, csak bizto, de lehet, hogy még földelés sincs bekötve... ennyit a földhurokról
Ez a mostani kapcsolástechnika VIVMÁNYA a készülék testje egy ill két kis kondenzátorral a hálózatra van kötve (legjobb eset: szerencsés állásban van a konnektor bedugva, és csak egy kondi van, jó esetben készülékház-test 110V rossz esetben 220V)
Azért a védőföldet megnézném a konnektorban (ha nincs villámgyorsan bekötném) ,mert a számítógépek és a crt monitorok háza védőföldre van kötve.Egymáshoz képest nem rázhatnak .(szerelésnél könnyen végzetes lehet)
a monitor háza az műanyag, de a gép az fém, és az néha ráz...
sőt, még tovább megyek, csináltam egy ventita ház oldalára, és megnéztem polyénból, hogy csaka + ot rakom fel a ventire, a negatívot simán hozzáérintem a házhoz, és megy a venti... tehát nem tudom hogy valósul meg, hogy olyan kis bizsergetős csípést érzek 1*-1* a ház megérintésekor... ![]() ![]()
A ventillátor azért ment mert a számítógép háza a tápegység kimeneti testjével is közös.A csípés viszont egyértelműen a földelés hiányára utal.
Huh köszönöm a sok választ tényleg! Meglestem a videó karit átfutólag még mielött irtam volna, de akkor nem láttam rajta semmi hibát, meg az összes lehetséges variációt eljátszottam, de meglesem mégegyszer hátha! Valamennyit értek az elektronikához, de videó karit még nem forrasztgattam szét!
![]() ![]()
köszi, és utánanézek akkor...
de elméletileg, akkor ha nincs föld, akkor nem is alakulhat ki földhurok, ugye??? vagy rosszul értelmeztem topi cikjét, amit belinkeltél???
Nem én linkeltem be.A belinkelt földhurok szerintem nem erről szól,hanem az audió rendszerekben keletkező búgásról.A videókártyát pedig az általad tapasztalt csípés is kinyírhatta ,elég ha egy bemenet érintkezik a csatlakozóban úgy, hogy közben a test nem. (Bár nem tudom mi a jobb ,ha minden azonos potenciálon van -110V - ,vagy ha az egyik végpont testen a másik 110V on .Én akkor kötöttem be a védőföldet amikor egyszer szerelés közben megcsípett a sz-gép háza és rádöbbentem, ha az alaplaphoz érek először akkor
![]()
Ha nincs földelve a gépház és a számítógép bekapcsolt álapotában rádugod a monitort a videokártyára akkor rossz esetben a monitor és a kártya is tönkremehet.
Tévedés!Nem csak audióhoz van a link!A földhurok az földhurok és ha létrejön akkor nem válogat audió,video,stb között
![]() ![]() ![]()
Bocsánat ,igazad van csak egyszerűsítettem(úgy gondoltam, hogy az ő problémájukra ez lényegtelen) ,ez nem tesz tönkre semmit (talán),csak zavaró.
Hát köszönöm a segítséget!
A vége az lett vagyis az lesz az egésznek hogy fogom és kidobom a kukába ezt a kakit! ![]() Szenvedtem eddig vele de semmi! XD Mostmár nem az, hogy bármi zajt adjon tv-re semmi jelet nem kap!XD |
Bejelentkezés
Hirdetés |