Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Igen az. Személy szerint túl sokat nem tesztelgettem, de Hulala barátomnál megfelelően működik.
szép napot mindenkinek!
kérdésem a következő lenne :co gépre kellene bekötnöm egy co mágnes kapcsolót eddig nem volt rajta, euro csatit most kapott ahoz meg kellene a bekötési segédlet. ahonnan rendeltem azt mondták 220v os at küldenek és párhuzamosan kössem be na ezt hova kéne kötnöm? előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Nekem sincs beépítve csak kipróbáltam 160A-es tirisztorokkal . Még valami - én anno a 80-as években évekig használtam hegesztő gépemen egy nagyon egyszerű tirisztor vezérlő kapcsolást és az is tűrhetően működött - azt hiszem a Rádiótechnika évkönyvben volt a kapcsolás ami nagyon egyszerű volt egy transzformátor plusz pár ellenállás és potméter .
Kis módosítással nekem tökéletesen működik a kissadam tól kapott lengyel fróniusz szekunder köri szabályzó, a mai napig használom minden gond nélkül hibátlan és megbízható!
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Ez volt az a kapcsolás ami nekem nem akart működni. Idő hiányában később nem foglalkoztam vele. De itt van rá a példa, hogy neked működőképes.
A kettő optocsatoló mire hivatott az áramkőrben?
Ez pedig egy Fronius WTU-s tirisztor vezérlő panel .
Azok figyelik a szekunder pozitiv félperiodust
Kicsit komolyabb, mint amit én építettem. Ha jól látom ez 3 fázisú. Ez a TCA 785-el vezérelt?
Sziasztok! Vettem egy VAriocar165-öt. Hegesztettem vele, de néha Random szerűen nem indul el. Na most már sehogy. Mivel elöntött a düh, végig néztem a szokásosat, nem a kábel kontaktos, van vezérlő fesz. A nyákjai elég gányok, valaki már mókolta. Nem tudom van-e kiforrott rajz Pulsmig jellegű vezérlésre. Ennyit kéne tudnia: Motor sebesség, gáz után futás (ezt nem tudta amúgy sem), illetve lemezném időtagos vezérlés. Ha van bevált rajzotok kérem osszátok meg, terveznék bele egy nyákot inkább.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
Bocs hogy ilyen régire kérdezek, de a bal oldali részén a képen mit csinál a két poti pontosan. A motor vezérlést értem.
sziasztok
van egy güde co (155 6W) meg egy 172 6W hegesztőm a kisebbik megállt tekercs probléma miatt(a prespán szigetelést a szekunder tekercs kikoptatta megtekertük persze kapott új szigetelést de viszont elég gyér ahogy hegeszt a másikról mértem és a volt mind a kettőben mindenhol megegyezik olyan mintha eltünne a amper valakinek ötlet?
Szakaszos üzem potméterei. Tegyél fel képeket a gép belsejéről, mert így kicsi az esély hogy segíteni tudunk.
Helló! Próbáltad valamivel megterhelni? Melyiknél mennyit esik a feszültség? Nem szabadna sokkal többet esni, mint a másiknál. Az újratekercselés előtti problémáddal már én is találkoztam többször, sajnos még a lakkot is kispórolják belőle. Most egy Einhell-150.-esem van, és maximumon 140-150A.-t ad le (igaz elég rövid bekapcsolási idővel). Kondi, külön trafó beépítés előtt is leadott ennyit, (egyenáramú lakatfogóval mértem) még se olvadt be rendesen. A méretéhez és a gyári állapotához képest most már egész jól használható
Kimértem a potikat, tökéletesek. Szétszedtem: a teljes vezérlést kidobtam belőle. Bekötöttem direktbe a 24 voltot vezérlő fesznek. Párhuzamosan indul a gáz és a mágneskapcsoló. Elővettem egy labor tápot és relézve kb 10.5 voltról járattam a motort. Mint a gyári
![]()
Abban sem vagyok biztos, hogy sima LM317 nem alkalmas motor meghajtónak. Mindenesetre 3 időtagot kell állítani és egy motort vezérelni. Ideális lenne valamilyen mikrovezérlős program a feladatra.
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A következő a sztori van egy co2 hegesztőm ami addig működött is míg a beépített pisztoly nem adta meg magát. Kiszereltem a pisztolyt kapott egy euro csatlakozót. A régi pisztoly beépített gázszelepes volt így kellett még egy gázszelep. A vezérlő panelen találtam két vezetéket amiben csak akkor van áram ha hegesztek. Meg is mértem 230 volt. Vettem egy 230-as gázszelepet a vezetéket megsaruztam és kapott egy plusz szálat. Rákötöttem a másik felét a gázszelepre. Az történt hogy a gázszelepen akkor is van 20-30 volt ha nem hegesztek de nem is nyit ki. Viszont ami eddig nem volt hogy felkapcsol a túlmelegedés lámpa. Tudja valaki mi lehet a baj vagy mit ronthattam el? Esetleg valakinek valami ötlete ? Csatolok néhány képet hogy mindenki lássa hogy mi a helyzet. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=138700415&t=9127251...with=2
El van kötve. Olyan helyet kell keresni ami független 230, vagy meg kell relézni.
El tudnád magyarázni légyszi hogy relézzem meg?
Vagy hogy hol találok olyan független 230-at ami csak akkor megy ha elkezdek heggeszteni ?
LM317 nem jó motorvezérlésre, mert feszültséget szabályoz. Ha kevesebb feszültséget adsz egy DC motornak mint a névleges, akkor nyilván kisebb fordulatszámon fog forogni. A nyomatéka viszont nagyban csökkenni fog, amivel azt éred el, hogy akadozva fogja tolni a huzalt. Erre a célra pwm vezérlés sokkal jobb megoldás, így kisebb fordulaton is lesz nyomatéka a motornak. Egy 555-el és egy kapcsolóelemmel (tranzisztor, FET stb.) felépített egyszerű PWM szabályzóval sokkal jobb eredményt érhetsz el.
Köszi az infót! Úgy tűnik egy WEL3 as panelt építek bele. Ez tudja az összes eredeti funkciót és 10 forrasztás. Ma megcsinálom a képeket, amit ígértem.
Sziasztok. Vettem egy Einhell 150ah-rás Co hegesztőt. Az a gond vele,hogy gyenge. Lehetne e valahogy több ampert kihozni beleőle?
Nekem is van egy.... Talan a kettobol. En vegul vettem 3 fazisu iparit is.
Tied is gyenge volt? Ha nagyobb diódák raknák bele esetleg nem lenne jobb?
Szia!
zek a "gépek" nagyon nagyon barkács kategóriák. Maximum egy kondibankkal tudsz rajta segíteni, egy külső motortáppal és egy nagyobb hűtéssel. Sokat nem kell várni tőle. Sőt, inkább semmit. Függ a használattól, hogy mire szeretnéd használni, de nem kell nagy elvárásokat felállítani.
Helosztok.
Kasznizáshoz kb milyen paraméterű gép kellene? Melyik a jobb megoldás, egy használt gagyibb co, vagy venni használtan egy kínai straus invertert, és hozzácsapni egy előtolót, meg még ami kell? 40ezer körül kéne kihozni, sajnos csóróság van, lowcost a projekt. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Használt jobb CO-t, kasznizáshoz a gagyi CO gigaszívás. A pálcás inverternek meg más a karakterisztikája, nem elég csak rárakni egy előtolót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |