Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV

Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 17
(#) eyess válasza Readdeo hozzászólására (») Dec 16, 2014 /

Minden esetre , ha még nem üzemelted be , akkor előtéttel tedd , hogy ha esetleg még lenne hiba nehogy hazavágjon mást is .
(#) Readdeo hozzászólása Dec 27, 2014 /

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Nem a két mosfet volt a probléma. Találtam egy másik Hitachi plazmához való Service Manual-t, ugyanaz a tápja mint az enyémnek. Itt van a táp "troubleshoot"-ja: Bővebben: Link
Ebben mit jelent az STB?
A másik amit nem értek, hogy itt: [D151,Q104, Q108,etc] az etc konkrétan mit takar? A többi tranzisztort és diódát ebben a kapcsolásban? Bővebben: Link
(#) kadarist válasza Readdeo hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Sztendbáj, tehát készenlét. Az etc a stb. (s a többi) rövidítése.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) Readdeo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Köszi

Van egy 200V 0.5A Dióda a tápban. Ezt ki lehet cserélni 1000V 1A-es diódára? Csak ilyet kaptam a boltban.
(#) kadarist válasza Readdeo hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Szia!
Tudni kellene egyéb paramétereket is, mint például a maximális kapcsolási idő. Típusokat tudod?

ERA91-02 az eredeti és 1N4007 van helyette.
(#) kadarist válasza Readdeo hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Nem lesz jó, mert a cseredarab egy lassú hálózati frekvenciás típus. Ez a 25ns-os típus jó lesz helyette: Bővebben: Link.

Rendben köszönöm!
(#) kovacsna hozzászólása Júl 4, 2015 /

Sziasztok!

A tárgyban nevezett TV-vel küzdök. A kép függőlegesen el van tolódva (OSD menü alul kicsúszva a képből), illetve a szín is hibás.
A készülékben Z-board, Y-board (teljesen új) cserélve. A szükséges feszültségek beállítva, stabilan beállnak.
Tesztképen kapott másik CTRL board-ot és TOP Y-DRV panelt is de semmi változás.
A tápegysége rendben van úgy tűnik, legalábbis feszültségek alapján, a kondikat még nem néztem át.
A tuner részt nem bántottam, külső forrásokat észreveszi, bár ez nem jelent sokat tudom.

Ami furcsa, hogy ha megy a TV és csak a fehér zaj van a képernyőn akkor tetejétől kb 10 cm-re van egy vékony határcsík,
és úgy tűnik, mintha a csík feletti részben látható zaj, nem lenne szinkronban az alatta lévő zajjal. Ez a csatolt fotón sajnos nem látható.
Pontosan olyan mintha a kép alja csúszna be felülre.

Ha valakinek van valami ötlete, azt szívesen venném!

Előre is köszönöm.

mod:
Idézet:
„A tárgyban nevezett”
nem a címben! De itt van bemásoltam: PHILIPS 42PF5320/10 plazma tv (LG belsővel)
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015

IMAG0518.jpg

(#) kovacsna válasza kovacsna hozzászólására (») Júl 4, 2015 /

>OFF

-> moderátor:

A tesztképpen (~ összehasonlítás végett) az teljesen helyes volt!!! ( a hiba annyiban állt, hogy véletlen különírtam. ) Ugyanis nem a tesztkép kapott ctrl board-ot, hanem a készülék!

A -képpen szó az határozórag, ami jelen esetben az említett dolog céljára utal!

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
(#) zole01 hozzászólása Feb 5, 2016 /

Hali minden hozáértönek, lenne egy kérdésem. Közel 10éves Hitachi P50T01U Plazma tv-m nemrégen föladta a harcot. Bakapcsolom ,majd enyhe vizszintes csikokkal par masodperc üzem utánn elsötétül és kikapcsol magától a tv. Majd 3-mat villan rajta a kék keszenleti led. es sötét is marad a kép. A csatolt videót lásd lejjebb. Es par kepet is mellékelek a hátáról. A tv bal felsö sarkában található szamitógép ram formajú szalag kábellel csatlakoztatott nyákok csipjén eges nyomok nem lathatóak. Azt olvastam róluk hogy azok szoktak megégni kiégni, de azok eppnek tünnek. Van 2darab nagy fólia kondenzátorom a tv közepenn levö nyákon. 100V 3300μF-osak, enyhenn mintha puposak lennének.Ez okozhat-e ilyen jellegü problémát??? Van Kondenzátor tesztelö multimeterem ami csak kimondottan kondenzátorokhoz való. Automata méréshatáros az is mint a digitális multimétertem ugyszinténn. Szoktam forraszgatni ezt azt. Meg tudom külömbözrtrni a kondenzátor negativ meg pozitiv oldalát, meg akár a ledét is.Láttam már ezt azt.Meg forrasztottam már ezt azt. De multiméteremmel nem tudom kimérni, hiába kapartam le a lakkot az alkatrész lábáról. A kondenzátor tesztelö müszeremet még keresem eltünt valahol a házban.Mérni éppen tudnék, ha valaki mondja mit nézzek meg a nyákon. Az szeretném kérdezni mi okozhat ilyen jellegü hibát a tv-n. A Válaszokat elöre is nagyon köszönöm.
Videó: Hitachi P50T01U-Problema

Képek:
kep1
kep2
kep3
kep4kep5
kep6
kep7
kep8
kep9
(#) eyess válasza zole01 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Mindenről csináltál képet igen.
Igen valóban azokat a kondenzátorokat nem ártana cserélni na meg kimérni ezt azt .
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
(#) kadarist válasza zole01 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Szia!
Az a két legvastagabb elkó bizony púpos.
(#) Feri32 hozzászólása Feb 25, 2016 /

Sziasztok
Adott egy hisense márkáju plazma tv ugy került hozzám hogy hang volt kép nem hibás volt benne az y sus panelen levö yppd j014a ic .rendeltem hozzá bele is tettem most szines pöttyök vannak csak a képernyőn.Tudnátok segiteni merre induljak el?

0.jpg

(#) eyess válasza Feri32 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

A kábeleket vissza raktad mindenhová rendesen ?
A control boardról menő flat kábel hibája is okozhatja ezt a hibát.
A tévé előéletéről mi újság mit lehet tudni róla ?
(#) Feri32 válasza eyess hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

annyi hogy nem volt kép csak hang az ic csere után meg annyiba változott hogy most ezek a szines pöttyök vannak
(#) kovacspista hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!! LG 42 PC 1RV plazma tv-vel volt e valakinek kalandja?? Az a jelenség, hogy tulajdonképen nem indul be. Két jelfogó kapcsolja a tápot, de egy röpke idő múlva elengednek. Nme világít készenléti lámpa sem. Gondolom nem indul valami, és hiányzik feszültség, de ha tudtok , mondjatok valami okosat!! Köszi!!

LG42PC1Rv.jpg

(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

A tápegységen szemrevételezéssel hiba nem látszik ?
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Nem! Az egész készüléken semmilyen gond nem látható. Nincs púpos , égett alkatrész vagy panel!

Értem a tápnak akkor is el kellene indulnia , ha az Y sus , vagy a Z sus modul nincs rátéve.Ha ez nem , így van akkor lehet tovább keresgélni.
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Akkor ezzel ki lehet szűrni , esetleg melyik modul a gond - ha így van - ! Megnézem és bezsámolok róla! Kössz a választ, még kérdezek ha szükséges !!

Ki lehet szűrni egy részt .De , ha mégsem tud indulni , akkor még más is beterheli a tápot .De mind ezt úgy írom , hogy feltételezem , hogy a táp az jó , de mint tudjuk ez nem biztos , hogy , így van.Tehát ebben a hibában a tápegység hibája is benne lehet.
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Megnéztem amit lehetett. Az a helyzet, hogy amikor hállózat alá kerül, a tápot kapcsoló relék meghúznak, és egy idő után elengednek, a készenlét világít. Ha megpróbálom bekapcsolni, tulajdonképen annyi történik, hogy kialszik a készenlét led. Csak újabb áram alá helyezés után világít újra. Ezért gondoltam, hogy egyáltalán nem világít a készenlét. Nagyon jó lenne látni az egészet összefügéseiben, mert nem is tudom megmondani hány darab táp van összezsúfolva ezen a panelon!! Mértem feszültséget a készenlét alatt, 5 V - okat tudok mérni, meg egy helyen egy diódán 250-et. Mértem addig, amíg a relékm húzva vannak, több helyen megjönnek feszültségek, ami nem jön meg, az a VS nevű, - nem tudom mi az - ami úgy 200 V körüli lehet, ehelyett 1,2 V van , addig, amíg a relék húzva vannak. Úgy látom a relék ki be kapcsolásához külön áramkör van, amit a többi ilyen olyan módon befolyásol! Rajz gondolom nincs ehhez!? A két sus modul nélkül is ez van.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) kovacspista hozzászólása Márc 3, 2016 /

Bogarásztam a készülékbe, a panel feliratai alapján. A készenléti üzem 5 V-ja meg van, indításkor "elmegy" a táp felé egy 5 V. Úgy tűnik , azért nem kapcsol be, mert egy táp nem indul, és nem biztosítja a relék számára és egyebeknek a megfelelő feszültséget. Tulajdonképen az 5 V-on kívül nincs meg más feszültség. Áram alá helyezéskor míg húzva van a két relé, van még egy 6 V. Megpróbáltam kivülről 12V-ot adni, de hatástalan volt. Az indító feszültség több felé megy a panelon, utjában hibás alkatrészt nem találtam, már amit ki lehet mérni!! A vég pont egy TSM104AI ic, ami egy quad erősítő, és van még benne egy vezérlő erősítő - ahogy látom - . Talán az lehet rossz!!!! Mindenesetre kezdem befonni a hajam!!!!
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Lehet hozzá rajzot keríteni .Ami as lényeges , hogy a kijelző hátulján lennie kell egy matricának amin rá vannak írva , hogy milyen feszültségeknek kellene meglenni.
A két sus modult írtad , hogy azok nélkül is ez a helyzet , éa ha csak az egyik van benne , és felváltva?
Mert van olyan tévé amelyik ha nincs terhelés a kimeneten , akkor letilt , és lehet pont ezért kapcsolt ki mert egy sus modul sem volt rajta .Viszont olyan is van , hogy azért kapcsol ki , mert valamelyik hibás Ha más nincs ahol a 200v ot mérted oda tegyél be egy 230/40w os izzót terhelésnek meglátjuk mi lesz .Ha beindul a táp , és tudsz méri , és meg is marad , tehát nem kapcsol ki , akkor valamelyik sus modul lesz a huhyó.
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Sajnos ezen túl vagyok, felváltva húztam le a sus modulokat , majd együtt , de ugyan az a helyzet! valaminek menni kell a tápon, hiszen van feszkó, amit írtam és egy pár led is világít itt ott. Lassan kimérek minden fetet meg diódát, tranyót, de zárlatot nemm találtam!Megpróbálok rajzot szerezni!
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 3, 2016 /

Rajz: Bővebben: Link. Letöltéshez kattints a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.
(#) matyusz hozzászólása Márc 5, 2016 /

Üdv mindenkinek!
Nagy segítségre lenne szükségem. Adott egy Tevion MD-31842 típusú plazma tv, samsung belsővel V4C-s táp panellel. Amikor hozzám került volt standby bekapcsolás után behúztak a relék és a sárga led (standby) villogott, majd pár másodperc után letiltott a táp. Méregetés után kibukott egy zárlatos UG30DPT-s dupla dióda, amit cserélve a probléma annyiban javult, hogy a kék led kezdett el villogni, de ugyanúgy letiltott, ezen a részen méregetve ahol 5v, 12v (külön 2x) és 15V-ot állít elő a panel ezen a tápágon nagyon lent voltak a feszültségek, mindenhol kb 3-4V között, utána vettem észre, hogy 2 bekapcsolási kísérlet után ahol az említett dióda volt, igencsak felforrósodott a borda, persze van jó pár alkatrész ezen a bordán (50-60°C) ami bekövetkezett pár alkalommal, de multival méregetve sehol nem találtam zárlatot sem a primer ágban sem a szekunder ágban a többi panelen sem adott tápágakon. Majd gyanússá vált a tápvezérlő IC ami KA1M0880 néven fut, aminek a hűtőzászlója közel megolvadt a belső fet helyén , ezt cserélve és balga mód nem cserélve a szekunder oldalon az UG30DPT diódát próbáltam nekiugrani, aminek az eredménye, hogy 5V -os ágat mérve az induláskor 4,7V körül mértem mivel ez az ág a nagyobb áramú (itt valószínűleg az áramfelvét is nagyobb). A diódám zárlatba ment, viszont feltételezhető, hogy megnyúlt. Még annyit, hogy mielőtt kicseréltem volna a tápvezérlő ic-t már mindent terhelést lekötöttem a tápról plusz a különböző feszt előállító részeket is sorban iktattam ki és felváltva csak egyet hagytam meg, de így sem volt másabb a helyzet feszültségszintek terén. A dupla diódát egy stps4045cw -vel helyettesítettem. A kérdésem az lenne, hogy merre induljak tovább?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Ha mindent leakasztottál a táp kimenetéről , és még így is melegszik , akkor egyértelmű, hogy a táp szekunder oldala ha nem is teljes zárlatban van , de igen csak be terhel valami.Elektrolit kondenzátorokat cserélni a gyanús feszültség szabályzókat cserélni az esetlegesen megnyult ellenálásokat cserélni .Hirtelen ennyit tudnék javasolni.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszönöm a válaszod. Bocsánat, de kimaradt egy nagyon fontos részlet, mert ez már 3-4 hete nálam van, de csak hétvégente tudom csinálni, mert akkor jövök haza. Alapból azt is rosszul írtam, hogy az 5V-nál a legnagyobb a kimeneti terhelhetőség, mert a 12V AMP kimenet az, de ez lényegtelen, most megtaláltam azt a részt ami valamiért kimaradt, nem tudom miért nem vizsgáltam az 5V-os részt. Kiforrasztva bordástól az összes félvezetőm ami a bordán volt és az LM2576 kimenetére adva 5V-ot 1A-es próbatábbal több mint 2A az áramfelvét, szóval itt lesz a hiba, csak megint beleestem az elektronika csapdájába, amikor a multi jónak mutat mindent. Amint végzek vele írok, hogy hová jutottam, mert most kezdek még csak neki.
Következő: »»   6 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem