Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   142 / 268
(#) kotovics válasza szabro147 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

Milyen optikai szenzort keresel pontosan?
Nekem indesit, ariston készülékekhez szinte minden alkatrészem van bontott, tesztelt, tisztított állapotban.
Keress meg privátban, ha ilyen márkához keresel szenzort.
(#) stevepapa hozzászólása Márc 17, 2016 /

Üdv!

DFN 1300 Beko, semmit nem csinál, illetve néha gondol egyet és ereszti bele a vizet. Minden előjel nélkül nem indul el. Táp átkondizva, néha a vizet is keringeti, mikor resetelni próbálom. Ha valaki jobban ismeri esetleg. Nem szívesen rángatnám ki a pultból. Köszönöm.
(#) stevepapa válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 17, 2016 /

No, megtaláltam a bűnöst. A szivattyú volt leégve, érdekes módon a fetet életben hagyta. Ez kissé megzavarta a hiba felderítését.
(#) Imara hozzászólása Márc 21, 2016 /

Üdv mindenkinek
Van egy Bomann GSP776-os típusú mosogatógépem. A bekapcsolásakor semmi reakció, semmilyen fény nem gyullad ki, ami azelőtt kigyulladt, a mérések szerint kapcsolón keresztül megy a 220, az elektronikai vezérlő panelen a biztosíték nem hibás. Az ajtózárási gombja is jól működik és átad. Kérdésem,hogy tud-e valaki válaszolni,hogy mi a hiba.
(#) stevepapa válasza Imara hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Jó lenne egy képet látni az elektronikáról. Ezek tápjukat sok esetben egy kondenzátoron keresztül kapják, a hálózatról! Tehát óvatosan nyuligálj a panelon. NEM ELKÓ-n ! 1- 1.5 mikrós kondin keresztül. Minden ilyen esetben az cserélni, illetve , ha már szétszedésre került akkor mindenképpen.
(#) Imara hozzászólása Márc 22, 2016 /

Köszi, a képen látható kondit találtuk csak,próbáltuk kicserélni,de akkor sem reagált.Szted mi a hiba?

A két sárga kondi értéke érdekelne. Főleg a nagyobb méretűé .
(#) Imara válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Erre gondoltál?

Egyszerűbb lenne ha leírnád mi van rajta, mert semmit nem látni belőle.
(#) Dino71 válasza Imara hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Szia!Első kép.Van egy trafó sárga szigeteléssel.Az mellett jobbra egy hétlábú táp IC. azt és az elko kondikat cseréld. Találsz még az ic környékén egy 20ohm körüli ellenállást ha jó maradhat .És van még egy induktivitás (L. a jele) azt is vagy kitudod mérni vagy cseréled egyből.
(#) stevepapa válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

A szemben látható kondiról beszélek, nem a trafóról.
(#) Imara válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Bocsi,de melyik az elko kondi és melyik az induktivitás? Az ellenállás és az ic egyértelmű,meg is vannak.
(#) Dino71 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Értem én. De én a trafóról. Mert ez szerintem nem X2-es kondival csinálja a tápot.De nyugodtan cserélheti azt is.Az csak zavarszűrés lesz sz.tem.ott van mellette a varistor is.
vagy???
(#) Dino71 válasza Imara hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

C... vel van jelölve a nyákon. Fekete kerek hengeres oldalán csík, a csíknak jelentősége van! Az a negatív pólusa ugyan így rakjad vissza!Az induktivitás jele (L) a nyákon. kinézetre hasonlíthat egy ellenállásra vagy egy hengerre..... amin derót van feltekerve. De itt sz.tem ellenállás kinézetű lesz.
De ha ennyire nem vágod a dolgokat vigyázz nehogy többet ártsál.Már mint magadnak vagy a környezetedben élőknek.Az elektronika is sérülhet szakszerűtlen szereléstől,forrasztástó,ESD védelem hiánya miatt stb.
(#) Imara hozzászólása Márc 22, 2016 /

Köszönöm szépen a segítséget.
Sziasztok
(#) stevepapa válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 22, 2016 / 1

Igen, lehet a színe arra utal, hogy zavarszűrő. De mintha lenne mellette egy dióda állítva. Több olyan elektronika van amiben X2 kondi, és trafó is van. Az x2-ról stby megy, a rendszer meg trafóról-

Igen lehet persze. Bár sz.tem ami áll az ellenállás. Az x2-es kondi meg fizikálisan túl kicsi 1-1,5 mikrós kondinak hasonlítsad a mellette lévő varistorhoz. Sajna a kép elég rossz.
(#) stevepapa válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /

Valóban, igazad van

köszönöm
(#) jagyugyaerik hozzászólása Márc 23, 2016 /

Sziasztok!
Van egy beépített Hotpoint-ariston li 480 a mosogatógépem. Az volt a probléma, hogy miután becsuktam az ajtót nem fogta meg a zár, hanem kipattant. Így áramtalanítottam a biztosítekdobozból a gépet, ez megoldotta a hibát. Tegnap újra szerettem volna használni, azonban a hiba megint elöjött, hogy nem lehet becsukni az ajtaját. Ismét áramtalanítottam ez már nem segített. Ha valakinek van ötlete, hogy mit lehetne a cserén kívül csinálni, azért hálás lennék! Minden segítségért előre is köszi!
(#) Dino71 válasza jagyugyaerik hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Szia! Itt a S.M. töltsed le nézd meg hogy működik. Ezt elmagyarázni nehezebb.Az is lehet,hogy csak bezáródott a zár mert valaki megpiszkálta.Ki kell oldani. Ez egy mechanika egy mikró kapcsolóval.De az is lehet ,hogy csak kijjebb kell állítani a zárnyelvet, Az középen van a zárba lóg bele .Ennek a hosszát lehet állítani a tetején középen.
Bővebben: Link
(#) jagyugyaerik válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Köszi, megpróbálom a leirás alapján!
(#) jagyugyaerik válasza jagyugyaerik hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Sikerült megcsinálnom. A probléma sokkal egyszerűbb volt mint gondoltam. A felső tálca nem ment be a heylére rendesen, ugyanis van egy lyuk a hátsófali lemzen amibe a felső tálca elemének bele kell csúsznia. Persze mindezt azután fedeztem fel, hogy szétszedtem a zárat és a relé működött.
(#) pirellit hozzászólása Márc 25, 2016 /

BOSCH SGS 4009 mosogatógépem leszivattyúzással indul,majd vizet tölt a hálózatból és elkezd mosni,de a víz feltöltése nem áll le,ezért szakaszosan leszívja.Az utolsó öblítés után leáll a vízfeltöltés,leszivattyúz és és indul a szárítás.Segítséget szeretnék kérni,mi lehet a hiba.15 éves gép,ezidáig tette a dolgát.
(#) Josi777 válasza Imara hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

A bal oldali kondi egy 47n/275V-os, zavarszűrés, mellette egy varisztor. Ezek nem játszanak a hibához. Ami lehetséges, az a táp IC hibája, ez egy LNK364-es DIP8-as tokozású IC. Ez magával ránthatja az R50-es ellenállást (10 ohm/2W), valamint L1, L3 induktivitásokat. Értékük nem kritikus, csak zavarszűrésre vannak. Ezek bármilyen kombinációban elszállhatnak.
(#) pisti0 hozzászólása Márc 25, 2016 /

Üdv! Lenne egy olyan kérdés, hogy adott egy Whirlpool ADG 7340-es beépíthető mosogatógép. És azt nem tudom, hogy lehet e rá burkolatot külön venni. Ajtó és tető burkolatot keresek. Feltúrtam a netet de egyszerűen nem találok. Jó biztos a gyártótól lehet rendelni de én elfogatható árban szeretnék. Hol lehet ilyet beszerezni?
(#) zolika60 válasza pisti0 hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Mi a baj a régivel? Ha csak rozsdás csiszolás után fesd be. Ha más bajok vannak vele nehezebb ügy. Keress egy hibás gépet inkább.
(#) Fogarasy Istvan hozzászólása Márc 25, 2016 /

Az egyik legegyszerűbb típusú Bosch mosogatógépünk van,Pont azért hogy minél kisebb legyen a hiba lehetőség. Eddig nagyon szuperül üzemelt. Most azonban menet közben leállt, már a mosogatást sem kezdhette el,mert a tabletta is benne volt még. Semmire nem reagált.Se kép se hang. A panelra gyanakodtam,mivel a kapcsoló mögött égés nyomokat láttam. Elvittem egy műszerészhez aki megjavította. Attól kezdve már legalább villog egy vissza jelző.Bárhova tekerem a kapcsolót mindig ugyan az a visszajelző villog. Mint amikor az ajtót korábban meg nyitottuk. Vissza vittem a panelt .Azóta is ezt csinálja, tehát lehet hogy nem panel hiba. Hívtam szerelőt de Ő sem jutott előbbre. Lenne valakinek ötlete,hogy mi lehet a hiba. Már egy fél mosogatógép árát ráköltöttem hiába. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Josi777 válasza Fogarasy Istvan hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Ez így nagyon kevés infó. Valami pontosabb típus kéne (mert pl. az egyik legegyszerűbb az elektromechanikus prk-s, a tied meg nem olyan). Mennyiből melyik lámpa villog? Ha még javítják a panelt, nem lehet tesztelni. Az alkatrészeket tudod egyenként kimérni, de ahhoz meg nem kell segítség, azt egyedül is tudod.
(#) Fogarasy Istvan hozzászólása Márc 25, 2016 /

Bocs nagyon kezdő vagyok.Nem értek a műszaki dolgokhoz csak kínomba nem tudok már mit csinálni.Típus szám sehol nincs rajta az tuti. Találtam egy képet a vaterán ,nem tudom be tudom-e másolni ide,és segít-e,de így néz ki az enyém is.http://haztartasigep.vatera.hu/haztartasi_nagygep/mosogatogep/bosch_12_szemelyes_mosogatogep_2221750148.html Összesen 5 lámpa van. Bárhova kapcsolom mindig balról a második villog. Már vissza kerűlt a panel másodszor is,de ugyan azt csinálja most is Tehát villog a második lámpa kivéve ha ki van kacsolva.
Következő: »»   142 / 268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem