Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép javítása

Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 28
(#) Johny81 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

rendben,,,bár azon is gondolkodtam,hogy a huzaltolónak külön trafót rakok,mivel most úgy van,hogy a nagy trafóról van megcsapolva és nagy terhelésnél kissé lelassul az előtolás,egy 24 voltos trafó meg van idehaza és akkor a pisztoly majd azt kapcsolgatná,Tudnál nekem küldeni egy rajzot hogy általában hogy kellene kinéznie egy ilyen belsőnek??
(#) Johny81 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

jut eszembe,a fojtón milyen irányba kellene módosítani kondizásnál?Le kell tekerni belőle,vagy pótolni??
köszi!!
(#) erbe válasza Johny81 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Nem kell módosítani. A kettő hatása összeadódik.
(#) Johny81 válasza erbe hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

mert mpisti szerint kell,de vajon miért??
(#) mpisti válasza Johny81 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Nem minden gépnél kell/lehet módosítani. Pl. annál a gépnél nehéz lenne módosítani,ahol a fojtó fel van hegesztve a főtrafó oldalára. De pl. olyan gépnél ahol a fojtó E-I magból van és az "I" rész szorosan az "E" részre van csavarozva, ott ezt a részt légréssel kell ellátni, a légrés mérete gépfüggő, 3-10 mm között lehet, de volt olyan gép ahol az "I" részt simán el kellett távolítani, akkor lett jó a gép, akkor lehetett vele szépen hegeszteni. Én ezt értem a fojtó változtatásán. Mivel a fojtó funkciója ugyanúgy az áram simítása, ezért -ha pufferkondival kiegészítjük a hegesztőáramkört- ,akkor optimalizálni kell. Ezt pedig legegyszerűbben a fojtó változtatásával lehet elvégezni, bár előfordul hogy minimális méreténél fogva szinte semmi hatása nincs a varratminőségre. Azaz olyan, mintha ott se lenne. Erbe írta, hogy a két hatás összeadódik. Igen, ha jól van az egész hegesztőáramkör összehangolva, ha a fojtó nem okoz lengéseket az ívfeszültségben, különösen ha az előtolás is onnan kapja a tápot.
(#) Johny81 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

akkor ezek szerint eltávolítottad a vasmagot,ami kb olyan hatást vált ki,mintha letekernél a fojtóból.
Jut eszembe,ha túl sok menet van a fojtón és nagy az indukció az milyen hátrányokat okozhat?
(#) erbe válasza Johny81 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Gyengébben (kisebb árammal) hegeszt. Csökken a maximális hegesztőáram értéke.
(#) Johny81 válasza erbe hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

gondolom kisebb árammal,de stabilabban...mondjuk ez nem baj,mert 3mm.es anyagnál vastagabbat sose hegesztek...
(#) Phile80 válasza Johny81 hozzászólására (») Aug 27, 2015 /

Csináld a következőt:
Beépíted a kondenzátorokat a diódahídra kötve. Aztán fogsz egy vasmag rudat kb. 40mm×40mm-es kb 200-300mm hosszút és rátekersz 10-25 menetet. Lehet sima hegesztőkábelből is. Ez bekötöd a testszorító és a munkadarab közé és teszteled. Az optimális értéket a menetszám változtatásával tudod beállítani. Ha megtaláltad, akkor ugyanezzel a menetszámmal megegyező fojtót készítesz és beépíted a gépbe.
(#) Johny81 válasza Phile80 hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

de várjunk egy kicsit,a gépben is van már fojtó...akkor ezek hatása nem fog összeadódni??
(#) Phile80 válasza Johny81 hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Ez a cél.
(#) Johny81 válasza Phile80 hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

akkor jó,ezek szerint a gépben nem lehet túl sok menet,tehát mindenféleképpen a növelés a cél...
(#) zoli75 hozzászólása Szept 3, 2015 /

Üdv! Van egy esab aristotig 200 hegesztőgép nálam, először csak a kijelzőjén ingadozott a beállított áramerősség aztán ma E14 hibaüzenettel fogadott. Tud valaki segíteni mi lehet a hiba?
(#) Johny81 válasza mpisti hozzászólására (») Okt 1, 2015 /

Közben beépítettem a 22000µF kondit a gépbe és így sokkal jobbnak tűnik mint előtte,egyenletesebb az ív.Azon gondolkoztam,hogy veszek mellé még egyet és így 44000µF lesz a kapacitás,aztán próba cseresznye...
Amúgy nem módosítottam semmit,még ellenállást se tettem bele,de majd fogok mert egy picit szikrázik mikor hegeszteni kezdek,de nagyon picit.Az előtoláson nem tudok módosítani,mert a triac meghajtása a hegesztőáram primer köréből táplálkozik és minél magasabbra állítom a hegesztőáramot,úgy növeli annak is a feszültségét így az előtolás sebességét is,ha sima trafóval váltanám ki,akkor úgy nem nőne a feszültség és így a sebesség se az áramerősség növelésével.Maga az elektronika pedig már gyárilag is külön trafóról megy.
Közben megnéztem tüzetesebben a trafóját a gépnek,lekapartam egy ponton a lakkozást a trafó tekercséről,nekem réznek tűnik nem pedig alunak....lehet ezért is lett keskenyebb a vasmag,mert az réz jobb vezető így induktívabb is...
(#) Patinana1 hozzászólása Okt 3, 2015 /

Sziasztok!
Wel5-0a jelű vezérlő kártya van a javítandó hegesztőgépben(MIG 200). Tudna valaki segíteni rajzzal - egy tranzisztor forma felrobbant benne nem látni jelzést csak a belsejét. Rossz panel bekötés okozhatta a hibát, mert a betápkábelnél fogva kitépődőtt belőle minden és úgy látszik nem oda kerültek vissza a vezetékek ahogy kellett volna.
A tranzisztor forma alkatrésznek a két lába a fésüs csatlakozóra megy. Mellette optó csatoló? van.
Egykis műszerész szakértő segítség kéne.
Köszönöm előre is.
(#) Pufipufi hozzászólása Okt 4, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ha esetleg valakinek meglenne a KND-350M awi hegesztő és a BHKV-350 ivhegesztő kapcsolási rajza, ill. gépkönyve, és lenne szíves elküldeni azt megköszönném.
Igazából mindkét gép müködik rendesen, csak már eggyik sem kiskorú, és ha esetleg javítanom kellene jól jönne.

Elöre is köszönöm a segítséget.
(#) Rahed Lee hozzászólása Okt 8, 2015 /

Sziasztok,

Új emberként segítséget, megerősítés kérnék awi hegesztőgép vezérlőpedál építéséhez.
Van egy ERGUS WIG 201 HF CDi inverterem. Van rajta gyári csatlakozó a távvezérló / pedál csatlakoztatására és van gyári kapcsolási rajzom is, amit mellékelek.

A kérdésem az lenne, hogy jól értelmezem-e, hogy a 22 kOhm-os poti két szélső lábát a 4 és 7-es pólusra, a középsőt a 3-as pólusra kell kötnöm? A pedállal történő kapcsolás nem szükséges, azt továbbra is a pisztolyról intézném, de ahogy látom az is megoldható lenne.

A másik kérdésem, hogy tudok-e valami kárt tenni a vezérlő elektronikában, ha valamit netán félrekötnék? Elég drága gép, nem szívesen füstölnék el benne bármit is. A gyári pedál meg nettó 65 ezer lenne, ami szerintem egy vicc.

Előre is köszönök minden szaktanácsot.
(#) kuner hozzászólása Okt 12, 2015 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Fateromnak van egy Einhell super mig 150 turbo típusú kis co hegesztője, ami nem igazán akar megfelelően működni.Néha szépen hegeszt, rendesen beég a hegesztés, de általában csak bumszli gumókat rak a lemez felületére. Gyárilag nem kondis a gép. Diódák jók, kimérve.

Mi okozhatja ezt a jelenséget?
Amikor gumókat pakol a gép, akkor a huzal előtolás is lassul.

Előfordulhat, hogy mérve jónak néz ki az egyenirányító, de működés közben mégsem?
(#) maszek0005 válasza kuner hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Nézz be légyszives a CO gépes topikba. Ott kérdésedre az utolsó hozzászólások között választ kapsz. Igy ugyanazt a dolgot nekünk sem kell külön külön leírogatni. Tisztelettel: Jani
(#) pisti1968 hozzászólása Okt 31, 2015 /

Tisztelt Mesterek! Segítségeteket kérném előre megköszönve az alábbi problémára ! Vettem egy MM 161 típusú Co hegesztőgépet amely a volt tulajdonosánál működött,de nálam nem működik csak részben. Már cseréltem fokozatkapcsolót,2 db kondenzátort, ezek rosszak voltak. A következő a hibajelenség 1-es fokozaton csak felizzik a huza,l és 7-es fokozaton is csak éppen olvad. A szekunder oldalon mértem a feszültséget 1=27V, 2=31V, 7=50V. Az egyen irányítóban jók a diódák. Mi lehet még a baj amiért nem hegeszt jól ?
(#) dudzsi hozzászólása Márc 10, 2016 /

Sziasztok!
Nagy segitségre lenne szükségem. Kolegámnak van egy VISZÉK V250 cohegesztöje amibe a másik okos kolegám kapcsolokat cserélt. Persze nem jött össze a dolog és nem igazán ugy müködik a szerkezet ahogy kellene. Tud valaki erröl a készülékröl egy kapcsolásirajzot felrakni? Elöreis köszönöm
(#) everest hozzászólása Máj 16, 2016 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a következő dologban. Adott egy 2 fázisú magyar gyártmányú 250A-es ac/dc AWI gép, melynél a hibajelenség a következő: bekapcsolás után feszültség jelentkezik a test kábel és a pisztolyban lévő wolfram eletróda között. Ugyanakkor hegeszteni lehet vele vasat is, rozsdamentest is és alu-t is, csakhogy üresjáratban áram van a pisztolyban. Ha valaki tapasztalt vagy látott hasonló jelenséget kérem segítsen behatárolni a hiba okát. Ha esetleg szükség lenne képekre a gép belsejéről fel tudom tenni.
Előre is köszönöm.
(#) mpisti válasza everest hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Az AWI pisztolyon levő start gomb le van ragadva vagy zárlatos. Az AWI kábel vezérlő csatlakozóját tekerd le a gépről, és úgy is nézd meg hogy ad-e áramot a gép. Ha a hiba megszűnt,akkor a kábel a ludas,ha nem szűnik meg, akkor a gép start elektronikája hibásodott meg.
(#) everest válasza mpisti hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Megpróbáltam ahogy írtad kábelek nélkül, de úgy is jelen van a feszültség. Egy egyszerű multiméterrel mértem és 115 voltot mutatott, ami szerintem meglehetősen magas még üzemközben is nemhogy üresjáratban. Viszont amikor átkapcsolom AC üzemmódra akkor ez a feszültség leesik 8-9 voltra. Ha esetleg tudnál abban segíteni hogy merre keressem azt az elektronikát azt nagyon megköszönném.
(#) csavarkulcs válasza pisti1968 hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Mennyinek kéne lennie a feszültségnek amúgy? Nem zárlatos a trafó részben?
(#) everest hozzászólása Máj 22, 2016 /

Sziasztok!
Ismét segítséget kérnék. A következő dióda modult hogyan lehet ellenőrizni, hogy jó-e vagy sem?
A segítséget előre is köszönöm.

P1040334.JPG

(#) granpa válasza everest hozzászólására (») Máj 22, 2016 /

Az ábrán látszik mindegyik elem vége, tehát ahogy diódát tirisztort külön-külön mérnél.
(#) Trabantmen hozzászólása Jún 1, 2016 /

Üdv az Uraknak!
Van egy hoki t.i.p tronic profi mig 140 gépem és pont egy nagy meló közepén hagyott cserben. A hibajelenség a következő alacsonyabb fokozatokban nem lehet vele hegeszteni pattog prüszköl minden baja van a legmagasabb fokozatban szépen hegesztene de akkor meg lecsapkodja a 16A-os biztosítékomat. Mi lehet a gondja baja? Teljesen laikus vagyok ebben a témában.
(#) erbe válasza Trabantmen hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Mérd ki a diódákat! Kikötve, egyesével.
(#) s-robert válasza dudzsi hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Hello.Itt a kapcsrajz de számomra nem egyértelmű...Nekem a 3 állású kapcsoló (S2)széttörött és a bekötésével van a problémám...

image.jpg

Következő: »»   18 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem