Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » FIAT elektromos hiba
Témaindító: Peti.Janka, idő: Máj 11, 2007
Témakörök:
Igen néztem ott minden ok
A Becsatlakozó vezetéket is? Mert ha ez minden egyszerre ment tönkre akkor valami a biztosítékok körül lesz. Szerintem. Az is lehet,hogy kábel szakadásod van a erős áramú biztosíték és a gyenge áramú biztosíték tábla közt. A test vezetéket is nézd meg mert az is hunyó lehet.
Megkérdezem hátha... Fiat multipla benzines 2003-as évjárat. Airbag lámpa egyszercsak menet közben elkezdett világítani, és kb 4 hónapja már világít. Amikor megkezdte a működését akkor megütöttem még menet közben a kapcsolóját, azt ahol kulccsal ki lehet kapcsolni, aztán megjavult kb pár percre, de aztán ismét világít. A kapcsolót atomjaira szedtem már, és tökéletesen fémesr tisztítottam minden felületét ahol vezetnie kell, ezen kívül az összes sarut ott a kapcsoló környékén megtisztogattam, de nem nagyon volt egyiken sem mit, mert szalon állapotok uralkodnak ott belül.
Kábeleket nem nagyon láttam amiről meg tudnám mondani, hogy ez az AIRBAG-é biztos, meg nem is szeretném, ha esetleg eldurranna valami esetleges balfácánságom miatt. Merre érdemes keresni még mielőtt elvinném valami hozzáértőhöz?
Kb merre keresgéljek? Mert az alatt csak egy CD váltót találtam eddig, és ahhoz megy egy kábel, aztán nagyon mást nem láttam.
Ez igazán jó kérdés, multiplát még nem bontottam... De a punto, és doblo esetében az ülés mellett/alatt volt a köteg, amit megmozgatva/átnézve elmúlt a hiba.
Sufni-Tuning Köszi a választ ott volt a gond a kábeleknél
Nincs mit örülök,hogy tudtam segíteni.
![]()
Azon a vezetéket kövesd végig ami a légzsákokhoz megy a jól emlékszek citromsárga színű de ebben nem vagyok biztos. Ha van függönylégzsákod az oda menő vezetékeket is nézd meg. Lehet,hogy ki van dörzsölve a szigetelésed valahol. Az is elő fordulhat,hogy egy sarú van csak fellazulva és nincs rendes érintkezés és a rendszer hibának érzékeli.
Sziasztok!
Fiat Linea digitális klíma vezérlőjének az lcd-je eltört, szerintetek, lehet valahol külön csak az lcd-t beszerezni, vagy csak kompletten az egész vezérlőt lehet? Esetleg a típusa kideríthető valahonnan?
Szia! Szerintem bontósokkal vedd fel a kapcsolatot. Szerintem ők megtudják mondani és talán árat is mondanak.
szép napot esetleg valaki találkozott már olyannal hogy a fordulatszám mérő többet mutat mint kéne de a motor kb 800-900 megy visz amit mutat 1400 - 1500 kb oka javítása esetleg létezik? fiat brava 1.6 16v 98 év előre is köszi a válaszokat
Szia! Biztos,hogy ekkora az eltérés? Mérted valamivel vagy csak sac per kb-ra gondolod?
nem mértem hallom hogy nem megy akkora fordulaton,klíma bekapcsolása után sem változik a mutató viszont hallom hogy emeli a fordulatot.s még itt az elmult napokban a vízhőfok mérőm is hideg"20fok melegben"motornál a mutató vég állás tüskét püföli mint ha váltakozó áram lenne rajta kis járatás után meg szűnik, üzem meleg motornál nem középre áll be mint eddig hanem fölé vagy ép alá épen milyen kedve van,ami még feltűnt úgyszint a héten kb 50kilométert tettem meg telefonálás véget félre álltam az út szélére motor leállít csak gyújtás rajta hagyva h azért éjszaka lássanak kb 10perc állás után ugye álló motornál szemmel láthatóan vízhőfok mutató ballag felfele úgygondolva ő túl melegszik gyújtás le vissza és csak üzem meleget mutatott
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Valami kontakt hiba lehet a műszerfaladnál vagy a víz gombádnál. A másik meg a szabályzó szeleped fogja felmondani a szolgálatot. Az meg csak kiméretni tudod. Bár ha van egy multimétered az megközelítőleg meglehet mérni.hogy jó e. Szerintem.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémára: Van egy Fiat Uno 1.0. 1998-as évjáratú autóm. Problémám, hogy hol indul hol nem, de ez kiszámíthatatlan mikor csinálja. Általában meleg motorral nem akar indulni, csak teker. Volt olyan eset amikor kb. 5 perc után beindult pedig nem nyúltunk semmihez. A trafót kicseréltettem, a gyújtáselosztófejben lévő haljeladó cserélve lett, a trafó és a gyújtáselosztó közti elektronika cserélve. Az aksi 1 éves. Próbáltuk nézni, hogy meddig van áram és arra jutottunk, hogy mikor nem indul akkor a trafo nem kap megfelelő áramot. Egy kis rásegítéssel beindult és egyenesen a szerelőhöz mentünk vele, de ott nem produkálja a hibajelenséget így nem tud vele mit kezdeni. Mit tudtok javasolni? Mi okozhatja a problémát?
Szia!
2010.dec.12-i hozzászólásom Annyit tennék hozzá, hogy tavaly ősszel végleg megadta magát a jeladó. De az, egyik estéről, másnap reggelre történt. Egy hónappal később, a gyújtásvezérlés is meghibásodott (1500-as fordulatnál nem adott jelet). Ezek mind olyan hibák, amelyek csakis Fiat-tal fordulhatnak elő. ![]()
Sziasztok!
Nem offolni akarok, és senkivel semmi bajom, de azért megvédeném a Fiat-okat, ugyanis nekünk több Fiatunk is volt, és ami elektrónika elromlott valamelyikben, az csakis német volt (Bosch, Siemens). Az olasz elektrónikával (Magneti Marelii) nem volt gond. Bocsi, de el kellett mondjam.
Nem akarok vitatkozni de nekem csak Tipom van de a zár az ABS műszerfal gyújtás stb mind olasz és szépen be is dögöltek úgy ahogy kell!!!! Magyarul ahogy a nagykönyve meg van írva. Olyan olaszosan megszívatott.
Akkor te a szabályt erősítő kivétel vagy.
![]() ![]()
Nem azt mondom, hogy nem volt semmilyen meghibásodás, mert pl. a Tiponknak többször is volt testelési hiba a lámpáinál, de egy csavarhúzóval és kontakt spray-el meg lehetett oldani. A VW Polonknak is voltak ilyen problémái, szóval nem lehet azt mondani, hogy Fiat betegség. De ez már tényleg off, be is fejeztem, bocsánat!
![]()
Látod az lehet, de van egy 10 év feletti Suzukim és lás csodát ilyenek elő se fordulnak vele. Hogy mért?
![]() ![]()
Sziasztok! Előző hozzászólásomhoz még annyit tennék, hogy a hétvégén kiszereltettük az indításgátlót és utána beindult, de sajnos a probléma még nem oldódott meg teljesen, mert később (meleg motorral) megint csak tekert nem indult.
![]() Mi jöhet még szóba ami ezt okozhatja?
Hát sok minden lehet. Főtengelyen a nullponti jeladó, gyújtáskapcsoló, szívó toroknál a potméter, gyújtótrafó túlmelegszik, Vagy csak simán az agya szórakozik. Kiméretni próbáltad már?
Sziasztok!!Segítségeteket szeretném kérni. Nekem Fiat ulysse-m van 2.0 8 szelepes benzin motor van benne.Az a problémám,hogy gondol egyet és ha kinyomom a kuplungot menet közbe leáll.Ezt kétszer háromszor megcsinálja aztán pár napig semmi.Aztán kezdi elölről.Van olyan hogy állok a lámpánál üresbe gondol egyet leáll,azonnal indítok beindul.Megint megcsinálja kétszer háromszor aztán megint egy pár napig semmi.Az alapjáratom pedig szerintem egy kicsit ingadozik,de lehet hogy csak nekem tűnik úgy.Válaszotokat előre is köszönöm.Ja és motorhibakód olvasásnál a 42-es hibakódot írta.Keverékképzési hiba.Tisztelettel Balog Zoli
Szia.
Hibakód alapján szerintem lambda szonda hiba lesz. De azért jó lenne tudni, hogy mikori kiadás az autó.
Ezt csak forgalomba csinálja vagy ha gyorsítasz illetve nagyobb sebességnél is? V agy csak akkor ha vissza felé kapcsolsz?
Ezt inkább csak akkor csinálja amikor lassítok és kinyomom a kuplungot, próbálok visszaváltani.Menet közben ha folyamatosan megyek akkor nincs vele semmi probléma.
Kedves Sufni-Tuning! A gyújtótrafo cserélve lett. ezen kívül ki van cserélve a gyújtáselosztóban a haljeladó és az elektronika. Az a problémám a kiméréssel, hogy a szerelőnél nem csinálja. Akár mikor hagytam ott nem produkálja magát. Nagyon bizonytalan nem merek így elindulni vele. Az utóbbi két alkalommal már azt is megcsinálta, hogy menet közben leállt a motor. Újra indítok és pöcre beindul. Hétvégén egy kb. 10km-es úton 3x állt le a motor.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |