Fórum témák
» Több friss téma |
Tavaly volt olyan, hogy a panelen a fűtésrelé lába elengedett és emiatt nem ment a fűtés. Eleinte csak annyit tudtunk, hogy nem megy a fűtés. Ekkor történt az az ominózus eset, amiért berágram a szerelőkre (a jelenlevők mindig kivételek
![]() Visszatérve a mostani helyzetre: remélem a szórófej miatt szivárog elöl. Amúgy meg fura, hogy ez a szárítós hiba is pont most jött elő. Majd jelentekezem, hogy mi a helyzet.
Kedves fórumozók ,,Szakemberek,, Autódidakta Hobbi szerelők ,,,,,Köszönöm a sok jó tanácsot,,Köszönöm azt hogy még létezik önzetlen segíteni akaró embertársunk,,nem egy sok ilyen van köztetek,,,Külön köszönet ifjú barátom Botesz -nek aki vette a fáradságot és és úgy adott segítséget vírtuálisan ,hogy azt egy kezdő Hobbi szerelő is megértse,,,,,,Jómagam,,,,,,35000,ft-os szerelő álltal számolt tétel 5900-ft-ból megúsztam,,,,,,,természetesen a szakemberek tudása mindenképp elismerésre méltó ,hiszen a tudásuk mögött a szakmaiság ,mellett komoly anyagi ráfordítás is van,,,,és ahhoz hogy sikert érjünk el mi magunknak hobbistáknak is kell egy kis kihívás amit mindenképp megoldani szeretnénk,,,,,,,,,,,,,A gép működik jobb mint amikor hozzám került /persze ezt csak én gondolom/
Gyorsszorítóval összefogtam a forgófejet és 3 tesztmenet után az eredmény: semmi szivárgás elöl, bár - mivel még nem raktam vissza az előlapot látom - számomra időnként veszélyesen magasnak tűnik a vízszint az első kis teknőben, de lehet hogy ez amúgy normális. A gőzventillátornál a kattogás megszűnt, viszont amikor szétszedtem felfigyeltem rá, hogy a megható "gumiszíj" annyira kinyúlt, hogy csak csúszik a ventillátor műanyag kerekén, de nem forgatja azt. Kicsit felérdesítettem belül a műanyag kereket, most már forgatja. Remélem ma megérkezik a megrendelt új leeresztőcső a kilukadt helyett, bár azt még nem tudom hogyan kell betenni, mert úgy nézem a gép hátulján levő nyíláson nem fogom tudni áttuszkolni a cső egyik végét sem ...
Tisztelt Fórumozók! Segítségeteket kérném a problémám megoldására. Electrolux ESF 66720 as mosogatógép. Fűtés nélkül elvégzi a programot. Már olvastam a fórumon, hasonló hibáról. A relén nem találtam égési nyomokat. A bemenő vezetéket kihúztam és onnét mértem rá a fűtőtestre ellenállásmérővel, de nem mutatott semmit a műszer. Elképzelhető, hogy szakadt a fűtőszál? Lehet még más probléma is? Ha a fűtőtest a hibás akkor le kell szedni a gép alsó részét, vagy van jobb ötlet is.
Várom a megoldást. Köszönettel: János
Ha a "semmi" szakadást jelent, akkor biztosan szakadt a fűtőszál. Tégy egy izzót a fűtőszál helyett a vezetékre és nézzed meg, hogy a mosáskor a fűtéshez érve világít-e az izzó. Ha igen, akkor a fűtőbetét cseréje elegendő.
Sziasztok ! Rám omlanak a műszaki problémák....
![]() Candy CED 112/1 mosogatógépünk nem kar működni, elindult a program, leszívta a vizet, de a tiszta vizet nem engedi be. A leszívó szivattyú sokáig hörög, közben már az elejétől fogva villog az "öblités" és "szárítás" lámpácska, közben szaggatottan sípol, egy idő utá abba hagyja, a két lámpa folyamatosan világít és nem történik semmi.....megkerestem a füzetecskét, de ilyen hibakód nincs, azon kívül a "RESET" gomb sem csinál semmit. lebontottam az elejét, nézegettem a panelt, megmozgattam a kontaktusokat,... semmi..... Nekem kell megoldanom, mert egy nemrégi csőtörés miatti új rendszer kiépítése most "meglaposította" a pénztárcámat, a gázfűtő sem tudom, meddig húzza. Előre is köszönöm a tanácsokat....
Nézd meg az alját, nincs-e víz a tálcában.
Nincs. Öntöttem ide vizet, hogy lássam, mit csinál, a következő indításnál rögtön le is szívta. Indulni rögtön főkapcsolóval indul.
Félreértetted, a gép aljára gondolt. Leszeded az oldalát, vagy az ajtó alatt az elejét és ott benézel. A gép alatt van egy biztonsági vízgyűjtő ", abban ha víz van akkor gond van
![]()
Üdv. Vargaf! Ha a relé kimeneténél lekötöm a fűtőbetétet és ott kötök rá izzót, úgy is jó az ellenőrzés? A fűtőtestnél nem tudtam lehúzni a vezetéket és ezért kérdezem, hogy így jó- e az ellenőrzés. Köszönöm az eddigi segítséget.
Úgy is jó, de a fűtőbetét cserénél nem kerülheted el a lehúzást.
Elég macerás lesz a csere. Köszönöm a segítséget.
Kicseréltem a szintszabályzót, továbbra is állandóan szivattyúzna, majd I20 hibakód.
Ismételten átnéztem mindent, dugulás nincs sem a falban, sem a mosogatógépben, a szintszabályzó pedig új ![]() További ötlete valakinek?
Szia botesz! Amit mondasz müanyag, vagy kis gumi dugót, nem találom a kapcsoloban a piros szárú úszónál. Víz nem folyat a mosogató aljában. Üdv.
Üdv Vargaf!Többszöri ellenőrzés után próba. A rövid programot elvégzi, de nem igazán meleg a víz kb.: 30 fokos volt .Auto program egy öblítést kihagyva hidegen végig ment. Gondoltam NTC hőérzékelőre, de nem tudom, hogy hol keressem.Lehet még más probléma is? Talán tudnál
segíteni a hiba megoldásában. János
Nem a piros úszóban van hanem a membránkapcsolóban.........
A fűtőtestet megmérted? Ha jó akkor egyáltalán megy ki neki fesz?
Sziasztok! Ariston LSE 830 ST mosogatogep hibam van. Lement a program, tabletta nem oldodott fel es A12 hibakod van a gep kijelzojen. Nyilvan nem futotte fel a vizet es a futes hiba amit kiir. Talalkoztatok mar ilyen hibaval ennel a tipusnal? Futoszal lehet a hiba, vagy vezerlo elektronika hiba? Szakmam az elektronika, igy megjavitanam, ha lenne kis infom rola. Mit nezzek meg es mire szamitsak szerintetek?
Hát ha szakmád akkor nem oly bonyolult. Kiméred a fűtőszálat és ha az jó akkor megnézed az NTC-t hogy az is jó e, és utána megnézed kap e feszültséget a fűtőszál. És már meg is van a hiba csak el kell hárítani.
ITT a service manual bár ha a tabletta egyben van sz.tem biztos hogy nem ment végig a program. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Először mérd ki a betétet ha jó akkor a Panelen a fűtésrelét nézd meg.Ha az is jó akkor van a relé mellett a panelon egy zener dióda az meg szokott szakadni és akkor nem húz a relé.
Rákötöttem a próbalámpát, világított igaz, hogy a rövid programnál. A fűtőtest akkor nem lehet szakadt? Mégis mi lehet a baja? Gondoltam az NTC hőérzékelőre ?
Koszi a segitseget! Igy haladok majd a vizsgalattal. Igazandibol arra lettem volna kivancsi, hogy milyen gyakori, hogy a futoszal elszalad benne, mert annak a cserejetol tartok kicsit. A hibakod alapjan ahogyan ezt egy netes oldalon megtalaltam a futesi aramkor hibara utal. Gondolom a tabletta hideg vizben nem oldodik fel rendesen. Amugy a benne levo edenyek tisztak lettek. Erdekes ez is, bar gondolom egy kicsit azert kioldodott a tablettabol valami. Megnezem a service manualt, mert az erdekelt meg, hogy hol van benne a vezerlo panel es mit szereljek le, hogy jol hozzaferjek. Illetve a futoszalat hol ferek hozza kimerni es mit kene merjek rajta? Illetve mennyit kb.?
Koszi a segitseget! A " betétet" hol ferek hozza kimerni? Meg nem szedtem szet, elobb meg ki kell szedjem a pult alol..
Sziasztok!
Úgy néz ki végre sikerült megoldani a hetek óta húzódó problémát (elöl szivárog a víz, a kis teknőben túl magas a vízszint). A hibás alsó forgókar cseréje volt a kulcs. Érdekes módon a hibás kar gyorsszorítós összefogása segített valamennyit, de nem volt elég (a hullámok kisebbek lettek, de a vízszint még mindig magas volt), sőt a hő hatására a gyorsszorító lassanként engedett is kicsit. Kicseréltem a kilukadt leeresztőcsövet is (amit én tettem tönkre a sok ki/be-húzigálással). Most jól megy, a legutóbbi 2 mosogatás hiba nélkül lement, bár a szivattyú időnként érdekes hangot ad. Így utólag már látom, hogy ha hamarabb felfigyelek a sérült forgókarra akkor egy egyszerű cserével pár nap alatt a gép húzigálása nélkül javítható lett volna és pl. nem tettem volna tönkre a leeresztőcsövet. Köszönöm szépen a segítségeteket!
Hát ha kap áramot és nem fűt akkor nyílván a betét a rossz.
Ha ilyen pulzáló hangja van az normális.Örülök hogy megoldódott.
Üdv. Botesz! Rövid programnál kb. 30 fokos a víz. A hosszú programnál pedig hidegen megy végig egy öblítést kihagyva. A rövid programot végig megcsinálja.Ha lehetséges NTC hiba akkor azt hol találom , mert a fűtőtest mellett nem látom. Más probléma esetleg? A mosogatógép electrolux ESF 66720 x Köszönöm a válaszod. Üdv.: János
|
Bejelentkezés
Hirdetés |