Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   165 / 269
(#) Flashrider hozzászólása Dec 11, 2016 /

Sziasztok!

Lenne egy beteg mosogatógépünk.
Típusa Samsung DW60H9970FS.
A hibakód amit kiír: 0E
Elkezdi szivattyúzni a vizet,majd kb. 2 perc múlva kiírja a hibakódot és kiürít. A sztoryhoz,még hozzá tartozik,hogy ha leszedjük a csapról,és leengedjük a vizet a csőből,majd visszarakjuk. Úgy 1 programot hibátlanul teljesít. Majd a 2. programnál ugyanez. Mi lehet a baja? Aqua-stopra gyanakodnék....Mert amúgy meg hibátlan,tűzforró vízzel mosogat stb. Esetleg még a vízszintérzékelő? Köszönöm a hozzászólásokat.
(#) Dino71 válasza Flashrider hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Melyik csőből engeded le a vizet? Szerintem átfolyásmérő hiba, ha van benne cseréld ki a reed relét benne. Ja és a bemenő víz szűrőket is nézzed át.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) Flashrider válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

A bemenő vízcsőből engedjük le a vízet. A bemenő oldalon hol van szűrő? Amúgy ez a hibkód mit takar? Vízellátási gond ahogy elnézem.
(#) Dino71 válasza Flashrider hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

A hollandiban amit rátekersz a csapra abban van benne egy kicsi fém szita. Lehet a szint érzékelő is. vagy labirintus dugulás itt
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
(#) lacapapa válasza botesz hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

Szia!
Köszönöm !
Rákötöttem a csapra de nem mertem a csatlakozó végére 230-at adni.
Azt gondoltam hogy a aquastop elemre írt 6Va azt jelenti, hogy annak csak 6 volt kell.
Kéretik nem nevetni, elektromosság enyhén szólva nem az erősségem !
(#) botesz válasza lacapapa hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Pedig rá kell adni. A 6VA az a volt amper jelölése vagyis 6W a szelep teljesítmènye.
(#) lacapapa hozzászólása Dec 14, 2016 /

Sziasztok !
Ráadtam a feszültséget.
Szépen működött a szelep az áram meglétére ill. elvételére.
Tehát ott nincs hiba.
Visszakötöttem a vízbevezető csövet, összedugtam az elektromos vezeték csatlakozót.
Meglepetés: a vizet elkezdte a szivattyú vételezni. Hogy mennyit -eleget-e - nehéz megítélni.
Beállítottam a programot. Egy ideig semmi, majd egyenletes 2 másodperces szünetekkel egy egy sípolás.
10 perc után leállítottam. Újraindítottam. Vett magához még vizet, majd rövid idő múlva kinyomta magából a hideg vizet, miközben a programablakban II villogott .
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
(#) botesz válasza lacapapa hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Milyen szivattyú vesz vizet?A szelep beenged a szivattyú meg keringet vagy leenged csak a fogalmak tisztázása érdekében.Szóval akkor mit is csinàl?

pardon.
Tehát: én azt láttam, hogy a burkolat nélküli oldalon a zárt műanyag elemben (nem tudom mi a neve, S alakú csatornában ) a víz megy be a készülékbe.
Utána csak sípolás időközönként a beállított program alatt.
Majd a szivattyú leengedte ( ? ) kinyomta a magasabban lévő falikútba a vizet.
(#) botesz válasza lacapapa hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Lehet hogy a befolyó vízáramba lévő literszámláló reed csöve haldoklik.

Köszönöm botesz!

Azt hiszem én innentől abbahagyom.
Többféle hibalehetőség is fennállhat.
Jöjjön a szakember.
Megtettem amit megkövetelt a haza/becsület!
Kösz a tanácsokat!

Még egy gondolat:
Ha a diagnosztika azt mondja, hogy nem érdemes javíttatni, akkor milyen márkát ajánlasz/ajánlotok?
Nekem egyetlen fő szempontom van, hogy halk legyen ( 44-45 dB ) de minden márkán belül vannak jobb gépek.
Szűkíti a lehetőségeket , hogy keskeny kivitel fér csak be.
Ui.: inverteres motorút érdemes választani?
(#) botesz válasza lacapapa hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Én még a reed csövet kicserélném a helyedben max 1000 ft és lehet hogy meghavul.
Ha újat veszel a márka mindegy olcsó legyen 5 évet bír az összes.Bár a siemens bosch elég jó ha nem műanyag a mosótér alja.
(#) Croco hozzászólása Dec 15, 2016 /

AEG Favorit 40860 as mosogatógépem van. A külső vízcső (átlátszó műanyag a gép oldalán a felső szórókarhoz viszi a vizet) menetes része tönkrement. Elvileg be kellene csavarnom az újat de a műanyag talpat ami a mosogatógép alatt van, nem látam, hogy hogyan tudnám leszedni, s leszedés nélkül, nem lehet az alsó oldalon bekötni a csövet. S mivel a felső vége menetes ezért azt kell először.... Van valakinek ötletes vagy tapasztalata
(#) lacapapa55 hozzászólása Dec 16, 2016 /

Tegnap megnézte a mosogatógépet egy hivatásos szakember.
A komplett szivattyú csere + még sokat ártott, hogy a gép 1/2 évig használaton kívül volt, így a várható javítási költség a munkadíjjal meghaladná a 60 ezer forintot.
Ennyit talán nem szabad áldozni rá.
Jöhet a fejtörés , hogy milyet vegyek , ill. milyet találok!
(#) botesz válasza lacapapa55 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Ez hülyeség már most mondom előre!
(#) stevepapa válasza lacapapa55 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Szivattyú kb 3 ezerből megoldható. Ne a kereskedők éltal ajánlottat vedd mert az kb 10x felárral megy. A Samsunghoz 24 ezerért ajánlottak, egy olyan szivattyút amely bármely mosógépével azonos. Ára kb 3 ezer ft. Attól, hogy állt max a por szaporodott rajta. Hoznak kintről olyan gépeket amik néha 8-10 éve álltak, de nem ez volt a bajuk Ahogy " botesz" is írta ez baromság.
(#) lacapapa hozzászólása Dec 16, 2016 /

Én örülnék a legjobban ha ennél jóval olcsóbban megjavítaná valaki!
Mivel a feleségem volt itthon amikor a diagnosztikát végezték, megkértem - emailben- a szerelőt, hogy pár mondatban írja le SZAKSZERŰN a látottakat.
Amint megtudom, leírom nektek!
(#) garfield88 hozzászólása Dec 17, 2016 /

Sziasztok!
Szerelőt keresnék Bosch sms60m08eu/12 mosogatógéphez.
Problémák: Nem fűt, nyomás alacsony (kevés víz jön, karok nem forognak -a felsö kar csatlakozásnál a tömitések szétestek...-, néha a szenyvízszivattyú is vacakol.
Ha valaki foglalkozik ilyennel küldjetek egy elérhetőséget!
Bp. 3.ker.
Köszi!
(#) botesz válasza garfield88 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

E24 et nem ír?Egyébként szvattyúcserés javítása gyári alkatrésszel kb 35/40 eFt.
(#) garfield88 válasza botesz hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Igen, nézegettem alkatrészt... Ma reggel írt e25-öt
Kérdeznék: A keringetést és a szenyvíz kinyomását ugyan az a szivattyú végzi? A mosogatógép még új pálya nekem...
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
(#) botesz válasza garfield88 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Nem 2 teljesen külön szivattyú van benne azonos technológiával BLDC motoros.
(#) botesz válasza garfield88 hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Keress meg privátban ott elmondom a részleteket.
(#) Bitte75 hozzászólása Dec 18, 2016 /

Sziasztok.
Van egy Hotpoint ariston LST 329 tipusú mosogatogép ami egyszer csak megmakacsolta magát.
Hibakódot nem ír ki csak ami a képen is látható. (X jelek )
Bármilyen programra váltok nem csinál semmit.(vizet sem enged a gépbe)
Vajon mi lehet a baj? Tudnátok segíteni?

Ariston.jpg

(#) Flashrider válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Hello!

Csak most volt időm írni. Megnéztem amit mondtál de nem jutottam előrébb. Kijött a szerelő végül,és az átfolyásmérő cseréjével javult meg a gép.Azért köszönöm a segítséget.

Üdv:Attila
(#) Dino71 válasza Flashrider hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Szívesen. Azt írtam elsőnek, hogy nézzed meg és cseréld benne a reedrelét.
Üdv:Attila
(#) Dino71 válasza Bitte75 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Hát ha semmire nem reagál és nem csinál semmit akkor át kéne nézni az elektronikában táp résznél kondikat.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) Bitte75 válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Odáig eljutottam hogy kiderítettem hogy a szivattyúja kiüríti a gépből a vizet.
Programokat lehet váltani csak nem indul el egyik sem.
Nem enged a gépbe vizet sem. (lehet ez a főmotor hibája? )
(#) Dino71 válasza Bitte75 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Akkor nem semmit nem csinál Van víz a gép legaljában alul ahol a gépészet van?
nézzed meg a mágnes szelepet ami a vizet beengedi, hogy működik e
(#) Museto hozzászólása Dec 18, 2016 / 1

Kedves "küzdőtársak"! Több gondom megoldódott olvasva bejegyzéseiteket, most én szeretnélek megajándékozni Benneteket egy sikeresnek mondható mosogatógép gyógyítással. Küzdelmem tárgya egy 12 éves ADG 6966 Whorlpool mosogatógép volt, mely már hetek óta F7es hibakóddal riogatott. Ez ugye a befolyó víz körüli anomáliákra utal, mely ügyben van néhány hely, ami hibaforrást jelent. Indulásként elmondhatom, hogy iszonyú kemény az ivóvíz mifelénk, ráadásul enyhén kénes is. Az egyik gond tehát a vízkő lerakodása, másik meg a fém részek erős oxidációja. Tehát megjött az F7, első lépés az aquastopban levő két szűrő tisztítása, melyek kiszedése kemény dió volt a vastagon rárakodott vízkő miatt. Művelet vége, próba, F7 marad. Következő lépés a Labirintus kiszerelése volt, ez vastagon lerakodva, a literszámláló épp hogy mozgott. Tisztogattam, savaztam, berektam indítottam, hol elment, hol beengedte a vizet, majd megállt a program. Végül meguntam a szórakozást, rendeltem egy új labirintust, beszereltem, megint hol ment, hol nem. A család meg összesúgott a hátam mögött, nem kéne mégis szerelő?.... Én viszont lázasan olvastam soraitokat, mígnem egyik helyen írva találtam, hogy bizony az Aquvastop is be tudja húzni a féket. Mivel a szerelt befolyó cső 20 ezer körül van, tovább kerestem és egyik "sorstárs" leírta, hogy levágta a cső végéről a mágnes szelepet és egy normál 230V-os beépítésével a probléma megoldódott egy-két ezer Ft-ból. Nosza kaptam az ötleten, elvégeztem a műtétet, próba, F7.... sza meg. Irataitokból kiderült, hogy nem mindegy a mágnesszelep kapacitása, vízáteresztő képessége, találtam egy dupla szelepet, beépítettem, és végre eltűnt az F7. Pontosabban majdnem, mert kiderült, hogy az is fontos az én gépemnél, hogy probamenet esetén is csukva kell tartani a mosogatószer tartályt! Tehát esetemben az F7-est az alábbi műveletsorral sikerült eltűntetni:
- Aquastop szűrők tisztatása,
- labirintus tisztítás majd végül csere,
- Aquastop kiváltása hasonló kapacitású mágnesszeleppel,
- Végül figyelni a próbamenetek alatt is csukva tartandó mosogatószer ajtóra.
(ui.: mindez nem jött volna létre távsegítségetek nékül, köszi Mindenkinek!) Museto
Következő: »»   165 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem