Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   43 / 81
(#) Massawa válasza gyedavid hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Általában a hangszedöhöz nem árnyékolt huzalok mennek - a kar fémcsöve az árnyékolás. Amint kiérnek a csöböl, szokták a huzalokat immár árnyékolt vezetékkel meghosszabbitani a csatlakozohoz. A földelö huzal, ha külön van, akkor legyen vastagabb nem árnyékolt hajlékony kábel és általában a fém alaplaphoz/motorhoz van kötve. Ideális esetben az elöerösitö bemenetén találkozik a hangkábel árnyékolásával. Az a bemenetröl nézve a földelés csillagszerüen megy - vastag kábel a motor/sasszi/ kar felé, az árnyékolás meg a hangszedö felé, de a másik végén nincs galvanikus kapcsolatban a lemezjátszo fém részeivel.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) cselo hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy Lenco L-500-as lemezjátszóm, sajnos költözésnél elveszett az antiskating lógatott súly. Ha valakinek ilyen, vagy hasonló (Lenco-Tesla) lemezjátszója van, megmérné nekem a lógatott súlyt? Előre is köszönöm.
(#) granpa válasza cselo hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A súllyal a tűnyomást állítod; kvázi akármilyen súly megfelel (bizonyos határok közt! Míves kialakítással persze ). Ha van digitális mérleged, azzal beállítod a kívánt tűnyomást, és annak megfelelő súlyt teszel rá. Amit persze mozgathatsz utána, ha kell.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) CHZ válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Félreértetted, antiskating beállításához való súly hiányzik. Annál a típusnál damilon függő pici ellensúlyt alkalmaznak.
(#) granpa válasza CHZ hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Bocsánat. Nekem Pioneer-em van, azon tekerős beállítások vannak.
(#) otthonpc20 hozzászólása Jan 7, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy Sharp RP113 típusú lemezjátszóm. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani, hogy 78-as fordulat is legyen benne? A rajz szerint egy kapcsolóval egy-egy fix ellenállás és egy-egy trimmer potival van szabályozva a fordulat. Az lenne az elképzelésem, hogy plusz egy kapcsoló,ellenállás,trimmerrel beállítani a 78-as fordulatot. Szerintetek ez működne? A motor bírná? Esetleg más egyszerű megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Petyaa válasza otthonpc20 hozzászólására (») Jan 7, 2017 / 1
 
Szerintem meg lehet próbálni, addig kellene kísérletezni amíg meg nem lesz a 78-as fordulat. Kölcsönbe szerezz be lézeres fordulatszámmérőt, habár a szabvány 78-ast nehéz lesz beállítani, de gondolom nem is ez a cél. A motornak nem hiszem hogy annyira megterhelő lenne 33-mal többet forognia. Egyébként milyen lemezeid vannak 78-as fordulaton már ha szabad kérdeznem?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017
(#) otthonpc20 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Köszi a választ! Egyenlőre annyit megpróbáltam, hogy 45-ös fordulaton állítottam a trimmert de ez nem volt elég. Valahogy úgy kellene, hogy mondjuk a kapcsoló 45-ös állásában egy külön kapcsolóval pluszban rákapcsolni a 78-as hoz beállított trimert? Fülre elég lenne beállítani nem kell szabvány.

Magyar tánczenék, keringők, akad egy-két opera lemez is.
(#) Petyaa válasza otthonpc20 hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Azt lehetne még megpróbálni hogy a 45-ös trimmerét kicserélni olyanra ami esetleg mind a két fokozatot lefedné a beállítással, és akkor nem kellene külön bekötni egyet. Igaz ez úgy lenne igazán jó hogy ha lenne előlapja és a 45, ill. a 78-as fordulat meg lenne jelölve. De akár úgy is lehetne ahogy írtad a 45 ös állásban két poti lenne egyik 45 re állítva, a másik 78-ra és mind a kettő elé kapcsolót kötni így könnyen tudnád állítani a fordulatszámot.
Képeslap lemezeid is vannak?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2017
(#) elektrorudi válasza otthonpc20 hozzászólására (») Jan 9, 2017 /
 
Bocs, tudom, hogy nem ezt kérdezted, de mégis azt javasolnám, hogy vegyél inkább egy "78-as" lemezjátszót. Egy tangenciálisnak úgysincs különösebb értelme a 78-as lemezekhez. Egy csomó időd elmegy a próbálkozással, aztán vagy megy, vagy nem. Úgy tudom a 78-as lemezekhez nem is mikrobarázdás tű kellene.
(#) velegiistvan hozzászólása Jan 13, 2017 /
 
Sziasztok!

Akai apq-310-es lejátszóm elkezdett az utóbbi időben nyávogni kicsit. Van ötletetek, hogy mi okozhatja ezt? Igaz az, hogy a vezérlést nem nagyon érdemes piszkálni, hanem inkább a motorcsapágyat kellene olajozni? Ez egy dd-s készülék. Egy villamosmérnök ismerősöm szerint fölösleges az elkók környékén kutakodni, mert ha ott gond van, akkor az nem kis nyávogással jár. Mit gondoltok erről?

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Massawa válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
A csapágyat a legegyszerübb megvizsgálni és rendbe tenni. A többit majd azután.
(#) velegiistvan válasza Massawa hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Értem. A tányért kézzel forgatva nincs akadás. Csöppentsek bele gépolajat?
(#) Massawa válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 13, 2017 /
 
Mindenképpen ki kellene venni és benzinnel stb megtisztitani a régi száradt kenöanyagtol, majd a csapágytol függöen megolajozni.
(#) velegiistvan válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Értem. Akkor majd jelentkezem, ha ezen túl vagyok.
(#) velegiistvan hozzászólása Jan 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Ismerősöm megkért, hogy a dual 1219 ck20 típusú lemezjátszóját üzemeljem be. Először is tűt kell hozzá szerezni, nert eltörött. Érdemes ehhez a gyári hangszedőhöz venni egy újat, vagy cseréljem a komplett pickupot?
Mit jelent az, hogy "idler drive?" Fogaskerék hajtja a tányért? Hogy tudom megnézni, hogy mechanikailag rendben van-e a készülék? Úgy tudom ez egy full automata gép, de tű nélkül nem merem ráengedni a tányérra a kart.
Ja a hangszedő valószínűleg Shure, és EJ T2 típusú tű való hozzá.
(#) Massawa válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
A komplet pickup bizonyára egyszerüb (meg olcsobb is).

Az idler drive ebben az esetben egy gumi közkereket jelent. A motor tengelye meg a tányér belsö széle között van. Ezzel lehet a sebességet is váltani. Vedd le a tányért és meglátod.
(#) CHZ válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Szia!
Ebbe nem egyszerű hangszedőt találni, felfogatása miatt.
Lift felemelt helyzetében bekapcsolhatod, kiderítheted, hogy jó e a mechanika.
(#) Massawa válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
A googli egy pillanat alatt hozza a leirást.

Dual 1219

Valoban a pickupcsere nem egyszerü ( a tü sem lesz az) de lehet. hogy egyszerüen át lehet alakitani a szabványos 1/2 collos felfogásra. (2 lyukat kell furni a felsö részbe).
(#) velegiistvan válasza CHZ hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Köszönöm. A tűt nem úgy kell cserélni, mint más lejátszóknál, hogy edgyszerűen kihúzom? Mert ebay-n van kb. 8000 Ft-ért ilyen tű. Egy új hangszedő is kb. ennyi, ha jól tudom. A kar átfúrását nem tudom megcsinálni, nincs hozzá olyan precíziós eszközöm. Milyen felfogatás ez? P mount?
(#) CHZ válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Tű műanyag házát fogva lehúzható, én sem javasolnám a fúrogatást.
(#) velegiistvan válasza CHZ hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Ez egyébként nem lemezdaráló? 33-45-78-hoz is kompatibilis tű van benne, amiből arra következtetek, hogy hosszú távon a 33-as lemezeknek nem fog jót tenni. A 78-asoknak eleve szélesebb, nagyobb barázdáik vannak.
(#) CHZ válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Nem 78-as lemezhez készült a tű.
(#) Moszkvai válasza velegiistvan hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Ez egy jó alternatíva lehet: Bővebben: Link
(#) devergo74 hozzászólása Jan 22, 2017 /
 
Sziasztok.
Hozzám került egy Gemini Xl-1800-as lemezjátszó. Voltak hibái, amit többé kevésbé sikerült orvosolni, egyet kivéve, nem tudom hogyan működhetet a karnak a mechanikája. Nincs valakinek ezzel a típussal kapcsolatban tapasztalata? Konkrétan, a kar nem reagál semmire.
(#) devergo74 hozzászólása Jan 23, 2017 / 1
 
Esetleg abban tudna valaki segíteni, hogy a hangszedőkart hogyan, mivel lehetne kisúlyozni, mert az eredeti sajna nincs meg.
(#) Jaksi hozzászólása Jan 24, 2017 /
 
Sziasztok, hozzáértők szakértelmére lennék kiváncsi, hogy mi vélemény erről a lejátszóról.
PRO-JECT P 2.1
Pro-ject link

Érdemes ebbe beruháznom?
(#) Moszkvai válasza Jaksi hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Szia!
Korrekt választ akkor fogsz kapni, ha megmondod a felhasználás jellegét pl: szobai zenehallgatás, klubokban zenélés, mixelés, vagy archiválás.
De így is csak nagy vonalakban lehetséges.
A PRO-JECT-ek az átlag és igényesebb szobai zenehallgatást is kiszolgálják tudtommal, az ár függvényében.
Elég népszerűek. Gondolom az ár érték arányuk miatt.
Ebben ugyanolyan nehéz tanácsot adni, mint egy autóvásárlásban.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
(#) CHZ válasza Jaksi hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Szia!
Szerintem csehek gyártják, TESLA motorral.
(#) Moszkvai válasza CHZ hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
A központ :Bécs , Ausztria. Az üzemek, Csehországban és Szlovákiában vannak. És még lapos karral is gyártanak lemezjátszót: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Következő: »»   43 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem