Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás
 
Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   112 / 178
(#) usane válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
És akik szembe mennek veled azok vajon mennyire szidnak?

Mindegy, hiába bizonyos körülmények között jobbak, pl. spotok nagyon jók LED-ből, a lényeg, hogy a fénycsövet nem éri meg LED-csőre cserélni.
(#) Massawa válasza usane hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Nézd a gyárto kapott rá engedélyt, én abba nem tudok beleszolni, de az tény, hogy nagyon pontosan figyeli a szembejövö forgalmat és azokat a LED-ket csillapitja amik zavarhatnak ( azt hiszem 5-6 szegmens van oldalanként.). Én meg nagyon jol látok ebböl az autobol, és mint irtam eddig egyetlen szembejövö auto sem villogott. ( majdnem egy éve), igy gondolom nem igen zavarom öket.
(#) Massawa válasza goreny hozzászólására (») Jan 22, 2018 / 1
 
Benned a második Pafi veszett el. Mindenbe belekötsz. A berakott képen az egyik LED-s világitotest. ( a vilagosabb). Nem tudom hogyan vannak benne a LED-k és mennyi (szétszedni még nem volt miért.)
(#) goreny válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2018 1 /
 
"Ez itt egy fórum, ahol emberek elmondhatják a véleményüket a tárgyi témával kapcsolatban.
Ennek itt helye kell legyen akkor is, ha az adott vélemény eltér másokétól."
Az, hogy személyes sértésnek veszed a veled ellentétes véleményt, illetve amikor az általad tényként beállított dolgokról bebizonyosodik a valótlanságuk, az nem az én hibám szerintem.

Nézd meg egy bármilyen ledes cső lumen értékét, és hasonlítsd össze egy normál fénycsőével, a teljesítmény felvétel értékét sem mellőzve. A tények makacs dolgok.
(#) Massawa válasza goreny hozzászólására (») Jan 22, 2018 / 2
 
Sajnálom, hogy hü maradsz a nickedhez. Te kezdtél el személyeskedni nem én, még arra is jutott idöd, hogy mint egy rendöri kopónak, ki kideritsd ki van a nickek mögött.

Arrol meg mindenki maga dönthet mit talál jobbnak a LEDet vagy a fénycsövet. Ezt nem is igen tárgyaltuk annak ellenére, hogy én teljesen meg vagyok már elégedve a mai LEDekkel, még akkor is, ha ma egyet visszavittem a boltba,mert az kimondottan rossz volt.
Abban is igazad van, hogy mindenki leirhatja a véleményét, igy tehát én is.
Amugy mit irtál te ide a személyeskedésen kivül? Mivel segitettél másoknak a döntésben azonkivül, hogy lehülyeztél engem?
Teszed ezt nem elöször, ki tudja miért?
Nem kell válaszolnod, mert nem is igen érdekel. Az irigység cseng minden szavadbol...
(#) Primary hozzászólása Jan 23, 2018 /
 
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy kis járda világítást, ilyesmi ledekkel: Bővebben: Link
A kérdés az, hogy a modulok PCB-je vajon elegendő hűtést nyújt a lednek? Az 1W és 3W között vacillálok. Vajon mekkora árammal lehet megkínálni ahhoz, hogy azért tartós is legyen?
Az egészet beleraknám egy-egy fából készült vízhatlan lámpatestbe, amit szemből üveglappal zárok le. Így is elegendő lehet?

A másik kérdés, hogy vajon létezik-e készen valami áramgenerátoros táp 230V-ról, ami 25-35V körüli feszt tud, illetve mondjuk 200mA áramot. 8-10 1W-oshoz.
(#) goreny válasza Massawa hozzászólására (») Jan 23, 2018 /
 
Irigység? Kacagnom kell. Ugyan mire lennék irigy? Talán másoknak az is segítség, ha valaki megcáfolja az általad terjesztett butaságokat. Egyébként meg olvasgass, ki mennyit segít és ki mennyi általános hozzászólást tesz, butaságokkal teli. A szomszédos oldalon is azt hiszed csak te tudod a tutit. Részemről ennyi.
(#) pipi válasza Primary hozzászólására (») Jan 24, 2018 / 2
 
Hali!
Szerintem kevés hűtésnek, főleg ha be is zárod.
De teszteld meg mennyire melegszik...
Fából vízhatlan? Elég spéci fa az, ami nem vetemedik, nem rohad, nem reped hosszú távon vizes fagyos közegben... Viszont a fa jó hőszigetelő, ami itt nem nagyon kívánatos.
Szerintem...
(#) nedudgi válasza Primary hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Járdavilágítást leválasztó trafóval kellene megoldani, ha biztonságot akarsz. A többit pipi már leírta.
(#) Primary válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Ezek a gyári áramgenerátoros tápok nincsen leválasztva, mint egy szimpla kapcsolóüzemű DC táp?

A hőszigetelő képességével nem számoltam, de a vízhatlanságot azért meg lehet oldani a "lámpatest" belsejében. Onnantól maximum esztétikai gondot okoz a vetemedés, rohadás, stb.

Ha ennyire nem elég az 1W-osnak az a kis PCB, akkor lehet, hogy hanyagolom a témát.
Bár kicsit jobban szétnézve, találtam motorokhoz való nappali menetfényt. Bővebben: Link
Ez talán tud annyit, mint az 1W-os, viszont kevesebbet kell vele mókolni. Be is rendelek 1 párt, aztán majd meglátjuk mennyire felel meg.
(#) nedudgi válasza Primary hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Más az elmélet, és más a gyakorlat. Nem tudhatjom, hogy pár centtel kevesebb kiadásért mikor kezd forgalmazni kockázatos áramkört egy gyártó, vagy kereskedő.
Az a menetfény pontosan annyit tud, mint egy 1W LED, lévén benne is egy 1W LED működik. Ott van a gond, hogy akárhogyan osztod el, 1W az 1W, és ha zárt, valószínűleg rossz hővezető anyagból készült dobozban előállhat az a hőmérséklet, ami már káros lehet a LEDre. Nem megszakadni fog, hanem a hatásfoka csökken. Az a söröskupak méretű alumínium lemezke, a szerelőlapka (hiába nevezik egyesek pongyola módon hűtőcdillagnak) csak megfelelő hűtéssel képes elvezetni a hőt.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) Primary válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Szerintem fém háza van, de rákérdezek az eladónál. Az azért nagyobb felület, mint a hűtőcsillag.

De időközben találtam ezt a rendszámtábla világítást, aminek feltehetőleg fémből van a háza, és a nagy része szabadon lenne.
Bővebben: Link
Ehhez lenne is egy egészen dizájnos ötletem. Kérdés hogy ez tud-e annyit, mint az 1W-os DRL.

A Cree XM-L T6-os 10W-os bicikli lámpáimmal nagyon meg vagyok elégedve, 3 év használat után is, illetve most vettem egy 10-30V között üzemelő (saját áramgenerátoros dc-dc táppal ellátott???) 12W-os munkalámpát, szerintem arányaiban ott sincs nagyobb felület, és a brutál fényerő mellett nem melegszik vészesen.


Sok mindent meg merek venni kínából, de azért én is tartok a hálózatról üzemelől kütyüktől.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) RoliNyh válasza Primary hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Fém háza van, van pár itthon nekem is...
(#) Primary válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Mi a véleményed? Bírja az időjárás viszontagságait?
Hány ledes van neked? A fényerősségre milyen?
(#) RoliNyh válasza Primary hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Még nem építettem be, de majd holnap ránézek, mérek neked néhányat...
(#) Primary válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
Köszi.
(#) erbe válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 24, 2018 /
 
LED táp, 12 V 2 A ipari !!!
Pontosan ugyanilyen a hozzászólás mellett jobbra reklámozónál ~1500.- Lejjebb a képek egy javított példányról. A szürke üvegdiódákat, a zöld NTC-t és az eléggé fura zavarszűrő fojtót (egyedül ez fért oda, nem volt kedvem tekercselni) már én szereltem bele. Zavarszűrő volt benne, de ellobbant a huzal. NTC nem volt.
A negyedik képen zöld keretben földelő csatlakozás, narancs keretben 230 V, piros keretben a bejövő és a kisfesz. elmenő egymás mellett. A sarokban a föld és a bejövő között legfeljebb 0,8 mm, a piros keretben a legkisebb táv ~1,5 mm.
A tápocska egy reklámszekrény világítását eteti. Kéteres vezeték, dugóval, földelés nincs. Felhajtják a felső ajtót, ott lapul mögötte, bárhol bátran meg lehet tapogatni.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) RoliNyh válasza Primary hozzászólására (») Jan 25, 2018 / 1
 
Megmértem a LED -et, a csatornámon megnézheted...
Új videó elérhető a csatornámon.: LED teszt...
(#) barsa hozzászólása Jan 26, 2018 /
 
Sziasztok. Van egy LED világításos LCD TV, a hátér világításból egy LED hibás a világítás típusa (32 ndv rev1.1 2014.02.28).Meg tudná valaki mondani, hogy ezen a világításon milyen típusú LED-ek vannak.Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Primary válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Ez igen, köszönöm a videót.
(#) RoliNyh válasza Primary hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
Annyi hozzáfűznék még, hogy a Lux az nem a valós értéket tükrözi, ugyanis az árnyékolócső belső fala szépen reflektálja a fényt oda vissza minden irányban, szóval csak összehasonlítás miatt van megadva.
(#) V8engines válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /
 
"Míg a hagyományos rendszer felkapcsolás után éveken át jó darabig csak rugózott a gyújtójával, hogy be akarjon-e indulni vagy sem - (2 fénycsőnél ez kétszeres játék az idővel és a türelmemmel), ..."

Ott a pont.
Na én ezért cseréltem a garázsomban és a konyhában 1-1 pár, "csöves" rendszert, mert már agyamra ment ez a jelenség, hogy agyalt a felkapcsoláson 5-10mp-et. Van az a momentum hogy nincs időm rá kivárni.

E27 foglalatosakat is cserélge(t)tem már. Utána olvasgattam itt, hogy szeretik a LED-eket túlhajtani, tehát nyilván a 2000-es év utáni, nem tartósságra épülő, "modern" világ csuda termékei.

2-nek vége is lett a gari lejárata előtt fél évvel. A csövek még teszik a dolgukat, de érdekesség, hogy u.azon gyártó terméke, mint a két döglött.
A két működő Phillips-re vagyok ezek után kíváncsi, hogy azok a 3 év garit kibírják-e, vagy meddig küzdenek a lámpatestben, búra mögött a melegben.
Tehát nagyon elgondolkodtam, megéri-e a fejlesztés.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
(#) sastas01 válasza V8engines hozzászólására (») Jan 27, 2018 / 1
 
Általában a döglés oka az elégtelen hűtés miatt a meghajtóban az elkó(k) halála. Ha kicseréled magasabb hőtűrőképességűekre, akkor mennek tovább vígan.
(#) V8engines válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Szia!
Köszi!

Agyaltam már rajta hogy megpróbálom orvosolni a problémát. Mivel két napja lejárt a gari (meg amúgy sem akartam postáztatni), szét kéne "csapnom" -már ha egyáltalán megtalálom a módját E27 hogy jön szét-, annyi a bajom, nem szeretem a 220-at.
Inkább 12V elektronikázom.

De végül is ezért (is) regisztráltam ide, hogy tanuljak. Majd jövök és kérem a segítségeket.
(#) nedudgi válasza V8engines hozzászólására (») Jan 27, 2018 1 / 1
 
Az E27 körték gyakran olyan búrába/foglalatba kerülnek, amik 40W-60W hagyományos izzókhoz vannak tervezve. A gond ott kezdődik, hogy az izzók elviselik a kialakuló hőmérsékletet, a LED alapúk meg szenvednek, majd kimúlnak. Egy kis szellőzés már elegendő lehet.
E14/E27 LED körte felülről zárt búrában hajlamos megfőzni magát.
(#) Marko Ramiusz válasza V8engines hozzászólására (») Jan 28, 2018 1 /
 
220-at? Az micsoda?
(#) Bakman válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Jan 28, 2018 / 1
 
Kb. minden tizedik hozzászólásodban kritizálod azokat, akik 220-at használnak. Nem unod? Úgy csinálsz, mintha nem lehetne tudni, miről van szó. Tényleg nem értem. Ha zavar, miért jársz ide? Koptatod feleslegesen a billentyűzetet ahelyett, hogy érdemben hozzászólnál.
(#) FAZ1 válasza erbe hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Valami hasonló tápot "javítgattam" én is. Eléggé ciki, de sajna nem sikerült megcsinálnom.

Én LED tápnak általában vagy kidobott, ám még működő laptop tápokat, vagy sok-sok LED esetében 200W-os régi AT számítógép tápot használok. (Ha nem működik, megjavítom)
Mindenben szépen elmegy s eléggé jól működik a rendszer.
Kis otthoni barkácsműhelyemben a polc alatti LED-szalagos világítás immáron évek óta!
(#) FAZ1 válasza V8engines hozzászólására (») Jan 29, 2018 / 1
 
"2-nek vége is lett a gari lejárata előtt fél évvel."

Ha még megvan a vásárlási blokkja, szépen vissza kell vinni és kicseréltetni gariban!
Nekem a Lidl-ben vett spot Livarno-im egy időben rosszalkodtak - kicseréltettem a vásárlás helyén!

A Metro-ban vett LED lámpákat pedig - nekem egy jó darabig cserélgették (mindre az volt ráírva - "25 ezer üzemóra - oszt volt amelyik még 25 órát se bírt ki!), aztán egyszer csak nagyon nagyon ráunhattak a körtékkel való macerára, mert helyette inkább visszaadták az árát.
(#) FAZ1 válasza V8engines hozzászólására (») Jan 29, 2018 / 2
 
Majdnem mindet szét lehet szedni - kivéve, amelyiket nem.

Én általában szétkapom - s utána simán megjavítom. (10-ből 6-nál bejön)
Aztán - van amelyik még elmegy egy hétig, de van például olyanom is, amelyik nálam már évek óta nagyon szépen "rója a köröket". Pedig valójában már ki volt dobva, amikor "összekukáztam".
Egyszer pl. a budaörsi IKEÁ-ban szedtem össze több egyforma típusút. Az ám a legjobb.
Minden kettőből nekem szépen kijött egy tökre új, csak a LED-es kijelzőket és a hozzá illő elektronikákat kellett szépen jól működősre összepárosítanom.
Néha persze szívok, ha igazi üvegből van a búra, mert azt szétszedni - hááát - inkább eltörik!
Van egy dobozom - tele mindenféle lámpaburákkal (még a gáztöltéses energiatakarékos csövek idejéből). Onnan aztán mindig kijön egy egy hozzáillő búra!
Amihez meg sehogyan se lesz, azt beteszem olyan helyekre (pl. a konyhai páraelszívóba, lámpaburás mennyezeti világítótestbe, lámpaernyős asztali lámpába, stb.) ahol aztán úgysem látszik annyira, hogy "a király meztelen" ...
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
Következő: »»   112 / 178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem