Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés
 
Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 83
(#) pucuka válasza zozo2791 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Biztos vagy benne, hogy ilyet szeretnél? Mert nagyon nem jön össze. Az "RPSMA" 50 ohmos, az "F", 75 ohmos csatlakozó. A méretviszonyok különböznek. Mivel az "RPSMA" kifejezetten nagyfrekvenciás csatlakozó, az "F" pedig nem annyira, a kettő házasításából csak reflexió születik, ami azért nem annyira jó.
(#) zozo2791 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Szia akkor a segítséged szeretném szeretném kérni,hogy tudnám az antennát összehozni RPSMA csatlakozású kábellel mivel az antennán normál koax kábel van és nincs semmi csatlakozása? A segítséged előre is köszönöm.A képet mellékelem ,hogy tud miről kérem a segítséget.
(#) kadarist válasza zozo2791 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Van 50 ohmos F-csatlakozó adapterrel, tehát ez nem lehet akadály. Ebay-en és egyéb helyeken megtalálható és megvehető
(#) pucuka válasza zozo2791 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
50 ohmra illesztett antennát kellene használnod, 50 ohmos kábellel, aminek a végén olyan 50 ohmos csatlakozó van, ami illeszkedik az antenna koaxhoz átmérőben. N, BNC, TNC, ha vastag kábel, ha vékony, akkor lehet közvetlen RPSMA, a vastag kábelhez "malacfarok" toldót lehet készíteni, vagy vásárolni. Ez egy RG174 kábel egyik végén RPSMA, a másikon a vastag(abb) kábelre passzoló csatlakozó ellendarabja.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Ettől függetlenül nem használnék adó berendezésekhez F csatlakozót, mert a csatlakozó saját illesztetlensége elég nagy. TV vevőkhöz, beltérikhez még éppen elmegy, de WIFI -hez nem. Ide gagyi. Gondolhatod, hogy nem véletlenül használnak drágább csatlakozót, ha az olcsóbb megfelelne. Egyébként a képen gyanúsan 75 ohmos TV kábel látszik. Az 50, és a 75 ohmos kábelek között vastagságban 1 - 1,5 mm a különbség, nem tűnik soknak, de épp elég, hogy reflexíót okozzon.
Apropó, nem téveszted össze véletlen az FME csatlakozóval?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Persze, 2,4 GHz-re már nem illik ilyet tenni, de van rá lehetőség. A kérdezőnek egy tanács: minél rövidebb kábelt használj, az a hosszú fekete már nagyon nagy csillapítást fog okozni. Én szereltem fel ilyen lapantennát és a kínai gyártó ugyanilyen fehér nagy csillapítású koaxkábelt szerelt rá. Tehát ez a gagyi kategória... Ki is vágtam az antennából ezt a kábelt.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Ezért kell ha messzebb az antenna RG8 (~11mm ¤) ha nem túl messze RG58 , és a "malacfarok" RG174, ez kb. 20 - 30 cm hosszú koaxot használni, az utóbbit kifejezetten csak az illesztéshez.
(#) ticseboy hozzászólása Jan 17, 2017 /
 
Sziasztok. Csak egy egyszerű kérdésem lenne. Ezt a két csatlakozót össze lehet hozni valahogy?
(#) kendre256 válasza ticseboy hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Kell egy ilyen,
meg egy ilyen,
meg valamekkora ilyen kábel.
Ezután "már csak" krimpelő fogó, meg forrasztópáka kell. Valószínűleg léteznek ebből szerelhető változatok is, hirtelen ezeket találtam.
(#) Kovabe válasza ticseboy hozzászólására (») Jan 17, 2017 / 1
 
Bővebben: Link
google: wifi antenna adapter
(#) kendre256 válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Ez sokkal jobb lenne, mondjuk ott pont azt írják, hogy nem elérhető. De lehet, hogy valaki másnál kapható (persze sokat kell általában várni rá, viszont sokkal olcsóbb is...).
(#) ticseboy válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Köszönöm minkét választ. Ezt nem tudtam, hogy van e hozzá valami adapter, vagy átalakitó. De már ezt is tudom.
Köszi mégegyszer.
Bár akkor lecsipem aztán rakok rá megfelelőt.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2017
(#) Router hozzászólása Szept 13, 2017 /
 
Sziasztok!

Nem teljesen témába vágó, de épített már valaki mobilinternethez antennát? 4G LTE hálózatról van szó. Most kezdem az ismerkedést a témával (wifire több antennát is építettem sikeresen). Mivel a wifi viszonylag jól behatárolható kb. 2.45/5GHz sávban terjed, helyes méretezéssel jó eredményeket tudtam elérni. Az LTE viszont komolyabb diónak tűnik. Közelemben van egy B20-as bázis ami 800MHz-en sugároz. A telefonommal (Lumia 1020), nappal, nagy terheltség mellett is 25-40Mb/s download értékekkel tudok operálni, viszont ez egy komolynak mondható huawei b593-12 LTE routerrel 10-15Mb/s maximum. A router támogat külső antennákat is szabvány sma csatlakozón, a bükkenő csak ott van, hogy az LTE 800,900,1800,2100,2600MHz frekvenciák közelében is működik ami természetesen teljesen más antenna méretezést kívánna.
(#) gyulank hozzászólása Szept 16, 2017 /
 
Amúgy nagyjából mi mennyit csillapít? Szóval mondjuk műanyag doboz, tetőcserép.
Inkább legyen közvetlenül a routerre kötve, kint a tetőn, és dobozban?
Vagy az antenna legyen kint, a router a padon?
Vagy az antenna legyen kint dobozban, a router a padon?
Vagy az antenna legyen kint, a router a szobában?
Vagy az antenna legyen kint dobozban, a router a szobában?
(#) kendre256 válasza gyulank hozzászólására (») Szept 16, 2017 /
 
A legfontosabb, hogy az antenna kinn legyen a szabadban. Ha időjárás álló, akkor magában, ha beltéri, akkor időjárás álló műanyag dobozban. Tető alá azért nem szabad tenni, mert sokszor nem a tető anyaga érdekes a csillapítás szempontjából, hanem a tetőre eső hó és víz. (A terjedési útvonalba eső fák is akkor csillapítanak többet, ha tele vannak zöld (nedvességgel teli) levelekkel, illetve az eső rajta marad a leveleken.)
A router ízlés (lehetőség) szerint mehet több helyre. Az antenna és a router távolsága az érdekes, nem célszerű 4-5 méternél távolabb tenni az antennától, mert az antennakábel (pl. H155) méterenként kb. 0,5 dB csillapítást jelent. Beltéri routerek egészen jól bírják a padláson, dobozban lévő nyári meleget, sok működik még így nálunk. (A tél nem annyira érdekes, akkor a router "melegíti magát".) A routert az ethernet kábel 4,5 és 7,8 vezetékein keresztül meg lehet táplálni, az említett routerek így működnek évek óta.
(#) szitko hozzászólása Nov 3, 2017 /
 
Sziasztok.

Két ház között szeretnék wifi kapcsolatot teremteni. A két ház légvonalban kb80-100m-re van egymástól és sajnos ne jó a ráláthatóság.
Milyen eszköz vagy antenna kellene nekem ehhez a projekthez?
Van egy ilyen eszközöm, de ez sajnos kevés.
(#) Joe_001 válasza szitko hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Szia!
Két ilyennel csinálnám. A rálátás feltétlenül szükséges a másik antennára.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
(#) zsoltee0001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Azért 2x 20ezer, hogy" hátha jó lesz" kicsit húzós.
Egy ilyen nem volna jobb? Bővebben: Link
(#) Joe_001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Megnézném, van-e direkt rálátás. Ha nincs akkor nincs esély jó konnektre. Direkt rálátás nélkül tök mindegy mit raksz fel nem lesz stabil a kapcsolat. Ezért előbb megnézném ez lehetséges-e.
Amit ajánlottam az ethernet felületű kimenettel jelentkezik, a 2,4 Yagit meg 1-1,5 m kábellel illik bekötni, és pluszban access point is kell hozzá. Darabokban fizeted ki egy kompakt eszköz árát, ráadásul 5 G sávban több zavarmentes csatorna van. De te tudod mennyit akarsz kísérletezni, vesződni vele. Én a biztosat mondom, nem véletlen szoktak le a mikrós netet adók ezekről az eszközökről.
(#) zsoltee0001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Tételezzük fel, hogy van jó rálátás és vizsgáljuk meg, hogy is nézne ki a gyakorlatba:
TP link router (adott) antennájára ráköt az egyik Yagi antenna a padláson- majd a másik házba a másik yagira ráköt az acces point (6000ft) majd egy wifis router (adott)
Nyugodtan javíts ki ha rosszul gondolom, de még mindig a te általad ajánlott 1db antennán belül vagyunk költségileg és lehet, hogy nincs is szükség olyan nagy átviteli sebességre, az esetek többségébe 10M elég netezésre.
Üdv
(#) kendre256 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
A két yagi jó megoldás akkor, ha a két ház pár száz méteres körzetében nem lakik senki. Ha a két ház mondjuk egy lakótelepen van (vagy csak egy sűrűbben lakott városban), akkor a 2,4 GHz-es cuccokat el kell felejteni, annyi lesz a zavar...
(Ha meg nincs rálátás, akkor meg az 5,8 GHz-es cuccokat is el kell felejteni.)
(#) pucuka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Yagira semmi szükség, ha van rálátás a két eszköz antennája között párszáz m távolságban, ha nincs akkor meg semmilyen antenna nem segít.
Nagyobb eséllyel lesz összeköttetés, ha mindkét végpont magasan, szabad térben van elhelyezve, Erre alkalmas a szabadtéri kivitelű AP, amit Joe_001 javasolt, (nem véletlenül drágább). A saját beltérre használható készüléked erre alkalmatlan.
(#) sevenhill hozzászólása Feb 25, 2018 /
 
Kedves Fórumtársak! Van egy szolgáltatótól kapott modemrouterem, amin antennák is vannak, de sajnos nem leszerelhetőek, csak dönthetők 90-180 fokban (derékszög, ill. kiegyenesíthető), valamint forgatható 90 fokon belül. Szeretnék hozzá a szabadba kivezetett irányított külső antennát, de a készüléket nem akarom szétszedni,nem akarok belenyúlni mivel nem saját. Nincsenek is rajta csavarok, talán össze van sajtolva. Második saját routert nem akarok üzembe helyezni, ha nem muszáj. Amúgy , jó a modemrouter minősége, gyors, be lehet lépni a menüjébe,állítható paraméterek, stb... Támadt olyan bizarr ötletem, hogy az egyik antennát kiegyenesítve "cantenna" mintájára belehúzom egy mindkettő végén lezárt csőbe, praktikusan az egyik végéhez negyed hullámhossz távolságba, míg a másik végétől szintén negyed hullámhossz távolságban kicsatolom , és koaxkábellel az antennához viszem. Szóval a megoldás amolyan csőtápvonal-üregrezonátor lenne. Persze a geometriai méretek nyilván fontosak. Ebben szeretnék hozzáértőktől tanácsot kérni.
(#) pucuka válasza sevenhill hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Az a baj, hogy az a több antenna egy rendszert alkot. (MIMO) Ettől lesz a WIFI gyors. Egyáltalán nem biztos, hogy ha az egyik antennát "megcsapolod" eredményt fogsz elérni.
(#) Gafly válasza sevenhill hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Idézet:
„Szóval a megoldás amolyan csőtápvonal-üregrezonátor lenne. Persze a geometriai méretek nyilván fontosak.”

Mikrohullámos végzettségem okán azt kell mondanom, hogy igazad van.
Valamint Pucukának is
Idézet:
„Szeretnék hozzá a szabadba kivezetett irányított külső antennát”

Miért?
(#) sevenhill válasza Gafly hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Azért szeretnék külső antennát, mert át szeretném lőni az internetet másik utcába egy másik házhoz (családi házas övezet, kb 200m), és a kivezetett antenna reális optikai rálátást biztosítana. Én úgy tudom, hogy a 2.4 Ghz-es tartományban diversity-t alkalmaznak,(a modemrouter is csak 2.4Ghz-et tud) a jobb pozícióban lévő antenna aktív, tehát elég egyet kivezetni. A "MIMO"-t nem csak az 5Ghz es tartományban használják?
(#) istu99 hozzászólása Márc 6, 2018 /
 
Szevasztok
Segítségeteket kèrnèm egy antenna ügyben .
Kèszitettem egy antennát,egy usb 2.0 adapterhez,hogy jobb jelfogo ereje legyen,de nem mutat vele semmilyen jelet.
Az összekötès zárlatkènt felel meg?

20.jpg
    
(#) zolika60 válasza istu99 hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Innen olvass el egy pár hozzászólást és mindent megtudsz.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
(#) Joe_001 válasza istu99 hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Ott speciel hézag van. Az antenna szerepelt itt korábban.
(#) pucuka válasza istu99 hozzászólására (») Márc 6, 2018 /
 
Ez az antenna pont annyit ér, mint egy jól elillesztett dipól. Az a masni, csak dísz a tortán, ill. max növeli a drót dipól vastagságát, ezzel a sávszélességét. Már ha a masni közepe, és a csúcsának távolsága a hullámhosszal kapcsolatba hozható.
Akkor is még el van illesztve, mert a koax aszimetrikus, a masni közepe pedig szimmetrikus.
Imádom az egzotikus antennákat.
Ráadásul az USB adapterben egy illesztett saját strip line antenna van, és azért elég durva dolog antennára másik antennát kötni.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Következő: »»   75 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem