Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   348 / 348
(#) bbb válasza szili83 hozzászólására (») Sze, 7:46 /
 
Mekkora munkaterület kellene? Ezek nem összerakva érkeznek ám meg hozzád, neked kell összerakni a gépet, ott figyelned kell a pontosságra. Nekem egy 1610-es gépem van, hangos mint a nyavaja, s volt vele nyűg, amit kijavítottam, de ár/érték arányban megéri.
1) nem volt képes egy hosszabb programot végig vinni, eldobta a kapcsolatot a PC-vel -> túlmelegedett a motorvezérlő; kapott egy ventilátort és azóta nem gond a több órás üzem se
2) a konstrukcióból adódik, hogy az elektronikára rámegy a termelt por -> alulemezből kapott egy hátlapot, s a ventilátor felfogatást is arra tettem (a panelen meg van 12V-os kivezetés, az pont jó hozzá, hogy tápot adjon neki)
3) piszok könnyű, képes menet közben elvándorolni -> le kell fogatni valami nehézhez (pl. asztalhoz)

Persze még tök jó lenne bedobozolni, hogy a por ne menjen mindenhova, meg be kellene fejezni a végálláskapcsolók rápakolását is (azt csak sima forróragasztóval raktam rá, mert ahova értelmesen kellene mennie, abba túl sok hegyet törtem bele, majd mikor a lyuk kész volt, persze a 2mm-es menetmetsző is beletört).

Összességében szerintem nem fogsz benne nagyot csalódni, de ne várj csodát és az alapnyűgöket javítsd ki!
(#) szili83 válasza bbb hozzászólására (») Sze, 9:22 /
 
A munkaterület egyenlőre szerintem elég lenne.
Igen tudom, hogy nekem kell össze rakni, nem is okoz gondot. Azért gondolkodok ezen, mert lehet stabilabb mint egy 3D nyomtató segítségével összerakott CNC. MPCNC, TOPSCNC

Köszi a tippeket, igen látszik, hogy elég sok mindenen javítani/alakítani kell. Ez offline pl SD kártyáról nem tud dolgozni?
(#) bbb válasza szili83 hozzászólására (») Sze, 10:11 /
 
Ahogy nézem, az offline kontroller tud SD kártyáról dolgozni, ha azt veszel hozzá, akkor menni fog, de nekem az nincs, így arról nincs tapasztalatom.
Következő: »»   348 / 348
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem