Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   333 / 333
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Okt 6, 2019 /
 
Pedig nekem is ilyen van. Tekergesd a lencsét és figyeld a sugarat, persze védőszemüvegben. Egy idő után látnod kell, hogy egy ideig vékonyodik azután megint vastagodik a sugár.
A sprinthez van jó leírás a témájában. Szerintem a pdf használhatatlan.
(#) KKobra hozzászólása Okt 7, 2019 /
 
Miért is baj hogy magasan van? Az esetleges elmozdulás miatt?
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Bajnak nem baj, csak lehetne jobb is. A távolság növekedésével a sugár intenzitása csökken. Ha közelebb teszed jobban tud égetni, tehát gyorsabban is tudod mozgatni a mechanikát ugyanannál a feladatnál.
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 7, 2019 /
 
Érdekes tapasztalataim vannak. Valahogy még mindíg nem voltam elégedett a léser erejével gravírozás közben.
Rájüttem hogy mikor generálom a kódot AZ S értékét megadhatom min és max. A max értékét 255-nél nagyobbra is megadhatom.
Igy elértem azt hogy olyan erővel dolgozzon a lézer ahogy én szeretném és csak abban a tartományba szabályozzon ahol még minimum fényerőnél egyáltalán nem hagy nyomot az anyagon max erőnél pedig szén feketére égeti. Még az kellene kitalálni hogy miért csíkos a nyomat mintha itt ott 2 sort lépne előre így hagyva egy üres sort.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2019
(#) benko_balazs válasza KKobra hozzászólására (») Pé, 9:45 /
 
Szerintem meg kellene próbáld a tartóáram növelését, a mikrolépések számának növelését valamint hogy a mechanika kotty és szorulásmentesen megy-e mindehol.
(#) Lac364 hozzászólása Vas, 11:48 /
 
Üdv mindenkinek.
Egy problémával fordulnék hozzátok. Adott egy valószínűleg ebay ről származó cnc maró vagy gravírozó masina. Kéztől vettem annó.Semmi gond nem volt addig míg a Grbl controller programja amit vele kaptam el nem veszett . Minden fajta gbrl kapcsolatos programot letöltöttem már hozzá de csak felibe harmadába működött. Arduino programozásban van alap jártasságom ezért újra telepítettem rá a Grbl v1.1 et. Jelenleg a Grbl 3.6.1 teljesen jól működik viszont a Z tengelyt nem hajlandó betöltött nc fájlból működtetni . Ha beírom neki G0 Z10 enter működik parancssorból. De Sprint Layor 6 vagy 5 tel készített GBR majd a https://carbide3d.com/apps/rapidpcb/ által készített fájlal nem hajlandó a Z tengelyt működtetni. Más minden jól működik bár még kicsinyít valószínűleg az előtolás nagyobb menetemelkedésre van állítva a programban ezt még nem néztem. Kérdésem, mi lehet a probléma.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:51
(#) Lac364 válasza Lac364 hozzászólására (») Vas, 16:19 /
 
Közben odáig sikerült eljutnom , hogy működik a Z tengely is. Limit Z rate be volt pipálva a négyzet. Működik csak fordítva, ha mínuszba számol akkor emeli a marófejet ha pluszba számol fölfele meg lefelé engedi. Az Invert axis-ban hiába pipálom ki a négyzetet a kezelőfelület iránya változik meg . Számolni ugyanúgy ellentétesen számol.Próbáltam a $2=4 parancsot bevinni $2 meg is változik de az irány nem módosul.
Valakinek valamilyen ötlet esetleg?
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:20
(#) Lac364 válasza Lac364 hozzászólására (») Vas, 16:32 /
 
$3=4
(#) profikam válasza Lac364 hozzászólására (») Vas, 17:23 /
 
Udv!

Ez 1610 (160*100mm) munkateruletu? Ha igen, akkor nekem is pont ilyen van, szivesen kimentem neked a GRBL beallitasokat.
(#) kaqkk válasza Lac364 hozzászólására (») Vas, 17:51 /
 
A léptető motor bekötésén változtass (az egyik tekercs két végét cseréld fel )
(#) Lac364 válasza profikam hozzászólására (») Vas, 22:06 /
 
Igen azt, megköszönném. Jelenleg működik , sikerült az irányokat is beállítani de az előtolás hol jó hol nagyon lassú. Grbl Controller programját nem tudnád valahova föltenni? Esetleg emailben átküldeni?
(#) Lac364 válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 22:08 /
 
Szerencsére rájöttem hogyan lehet a programban megváltoztatni. De köszi, jó tudni hogy úgy is meg lehet.
(#) szili83 hozzászólása 7:02 /
 
Van aki megépítette ezt a CNC-t? Bővebben: Link
Következő: »»   333 / 333
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu