Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   316 / 316
(#) szendi001 válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 24, 2024 /
 
Most nézem, ha a 60 wattos verziód van akkor abban két végfok cső van. A 120-asat néztem... Nyilván nem releváns a kérdés hogy oldalanként/ csövenként.
(#) andraschober válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 25, 2024 /
 
Az előfesz -48V, az 5,5K-ra beállított potival. Azért szeretnék bele potit tenni, mert ezek a csövek 4-5 évesek már, előbb-utóbb úgyis cserélni kell és akkor egyszerűbb lesz a dolog - nagyon sok idő szétszedni, két szintben vannak elhelyezve a nyákok - és nem örül annyira a szétszedésnek az erősítő Sajnos az R81 ellenállás már az alsó, végfok nyákon van, ki kell hozzá szedni az előlapi, kontroll-board kivételével mindent.

Szóval szeretném a következő embernek, aki belenéz megkönnyíteni a dolgát. De lehet az egészet érdemes lenne felújítani, mert erős a torzítása és minden zajforrás kritikus lehet. Ez még kiforrja magát... Amúgy kompakt, jól kitalált szerkezet, de alkatrész szinten macerás javítani.
(#) szendi001 válasza andraschober hozzászólására (») Máj 25, 2024 /
 
Valami jó potit tegyél oda . Teszel méf el pár képet légy szíves? Kíváncsi vagyok a konstrukcióra. Köszönöm!
(#) andraschober válasza szendi001 hozzászólására (») Máj 26, 2024 / 1
 
Ezeken látszik talán a legjobban. Érdekes, hogy a preamp és a kontrollboard ilyen "tüskés" csatlakozóval kapcsolódik, felülről nem is látszik igazán, de a nyákon alulról már igen. Ami mg szokatlan, hogy a táp és végfok nyákja egymás alatt van. De tényleg kicsi cucc és ahhoz képest sok funkció van benne, 3 csatorna, félig-meddig közös eq stb.

Jó poti (24mm régi CTS) van, frissen takarítva, átkenve. Ráadásul találtam itthon olyat, aminek nincs is "tengelye" csak csavarhúzóval állítható, szóval tökéletes jelölt a célra.
(#) tothbela válasza andraschober hozzászólására (») Máj 26, 2024 /
 
Szia!
Ez a modell még nem volt nálam, de a Peavey erősítőkkel volt olyan tapasztalatom, hogy ha ki lett szerelve a fa keretből, hajlamos a visszaszerelést követően búgni. Kiderült, hogy a fa keret grafitos festékkel van kikenve, és a sasszi egy kiálló csavarja ebbe tapad bele. Ez a kontaktus természetesen csak a frissen festett keretbe szerelve jön létre. Egy javítás vagy módosítás miatt kiszerelt belső már nem fog újra elektromosan érintkezni a grafitos festékréteggel, ezért az árnyékolás nem lesz földpotenciálon, tehát zúgni fog az erősítő.

Ha esetleg ilyet tapasztalsz, ez az ok. Meg kell oldani a kontaktot újra.
Következő: »»   316 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem