Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos jelek sugárzása

Témaindító: Rado, idő: Aug 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Rado hozzászólása Aug 5, 2008 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy aki jártas az elektronikában ha egy mód van rá segítsen.A problémám a következő.Van egy készülékem amivel 0-180hz-ig szabályozhatóan lehet előállítani jelet 2 db elektróda van hozzá amivel különböző elektromos kezeléseket lehet elvégezni az ember bármely testfelületén.Azt szeretném,hogy valamilyen "kütyüt" hozzákapcsolva a beállított jellet a megadott frekvencián sugározza ki a környezetébe.Sajnos az elektronikához ennyire nem értek,ezért kérném a segítségeteket.
Előre is köszönöm!!!!
(#) vicsys válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 1 /

De most komolyan. Ha ennyire nem értesz hozzá, miért akarod kisugározni?
(#) _ampervadasz_ válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Javaslom a "kezdő kérdések" topicot!
és minek akarod kisugározni, illetve mivel veszed és értelmezed a jelet. "Töllem még távol áll az ürkutatás"
(#) ha6pc válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Javaslom,nézz szét a www.vlf.it oldalon. Ott találhatók extrém kisfrekvenciás kommunikációra linkek.
(pl. 72Hz-es vagy 85Hz-es rádióadások,"természetesen" katonák;tengeralattjárók,stb.)
Ha nem valósítod meg,akkor is érdekes olvasmány.
(#) ferci válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Szép az igyekezet, de legközelebb már a mikrót próbálod ki doboz nélkül..
Nem ezzel kellene kezdeni az elektronikai tudásod fejlesztését.
(#) gg630504 válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Ha sugárzás, akkor nem elektromos, hanem elektromágneses.
Azt a "kütyüt", ami elektromos jelet/energiát kisugároz, antennának nevezik. Ez a dolga. ( Van egy másik funkciója is, nevezetesen az elektromágneses energia elektromossá alakítása. Csak a használat szerint tesznek különbséget. )
Elég széles sávban ( 0-tól 180 Hz-ig ) akarsz sugározni. Ehhez szélessávú antennát javaslok, például log-periodikusat.
Az antenna mérete a hullámhosszal egyenesen, a frekvenciával fordítottan arányos.
A logper antenna legkisebb sugárzóinak mérete a legnagyobb, 180 Hz-hez igazodva csak 416 km, igaz, két irányba. Mögötte a kisebb frekvenciáknak megfelelően egyre hosszabb sugárzók kellenek. A 0 Hz-hez végtelen hosszúak kellenek.
(#) proli007 válasza Rado hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

Hello!

Ha már állításod szerint
Idézet:
„Sajnos az elektronikához ennyire nem értek”
, érdemesebb lett volna a feladat célját, és kívánt eredményét meghatározni. Akkor talán kevesebb elutasító hozzászólást kaptál volna, ill. lehet más irányba indítottak volna el. (Nem a szögletes napocskára gondoltam!)

üdv! proli007
(#) Rado válasza proli007 hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Hello mindenkinek !

Igazatok van , A feladat célját nem határoztam meg. Van egy készülékem ami elő tud állítani 0- 180 Hz-ig jelet. Olvastam a Neten,hogy a káros földsugárzások kiküszöbölésére lehet kapni berendezést ami 7,83 Hz frekvencián sugároz,ami a föld rezgésszáma.Sajnos nekem elég drága ez a készülék. Ezért kezdtem el gondolkozni azon a megoldáson,hogy az én készülékemből kellene valamit kihozni.Elnézést,hogy az előző kérésemben nem fejtettem ki bővebben. Namost az én állítható készülékemet beállítanám 7,83 Hz-re és ezt kellene a lakásban kisugározni.
(#) lamalas válasza Rado hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Egy elektromos jelet ketfelekepp lehet a kornyezetbe sugarozni:

A) at kell alakitani az elektromos jeleket elektromagneses sugarzassa es egy megfelelo antennaval kisugarozni a kornyezetbe. Igy mukodik a radio, TV, muholdas kommunikacio, mobil telefonok, wireless routerek es meg sorolhatnank a sok-sok alkalmazast.

B) az elektromos jelet mechanikai rezgesse alakitjuk es ezt a mechanikai rezgest a levego tovabbitja a kornyezetbe. Erre alkalmas eszkoz pl. a hangszoro

De ugy latom, hogy itt alapbol eleg komoly problemak vannak:

1. Sajnos nem derul ki a leirasodbol, hogy milyen rezgesse kellene atalakitani az adott elektromos jelet (elektromagneses v. mechanikai?).

2. Az sem derul ki, hogy Fold milyen jeleket sugaroz 7.83Hz frekvencian? Azt mar meg sem merem kerdezni, hogy ez miert karos? Az eddigi sok szaz millio evben az elolenyekre nem volt karos, de hirtelen az emberre az lett? Szoval alapvetoen nem ertem miert kellene ezt a sugarzast (ha letezik) kompenzalni? Szerintem inkabb a gyárak, autok, azaz minden fosszilis tuzeloanyaggal mukodo jarmuvek, gepek, stb. karosanyag kibocsajtasat kellene radikalisan csokkenteni (vagy komepnzalni vagy leginkabb megszuntetni) mert ezek hamarabb fognak megolni bennunket mint a Fold termeszetes sugarzasai.

3. Ezt az alacsony frekvencias rezgest rendkivul nehez hatekonyan atalakitani akar elektromagneses akar mechanikai rezgesse. Amator korulmenyek kozott rendkivul nehez, szinte lehetetlen. Probalkozni lehet, a kerdes, hogy erdemes-e idot es penzt aldozni ra?

4. Ha sikerul is atalakitani barmilyen rezgesse a jeleket honnan fogod tudni, hogy a kisugarzott jelek kompenzaljak a Fold termeszetes sugarzasait? Honnan tudod, hogy milyen az idobeli lefolyasa annak a bizonyos Fold sugarzasnak? Pedig ezt barmely idopillanatban pontosan ismerni kell ahhoz, hogy egy ugyanolyan nagysagu, de ellentetes fazisu jellel (sugarzassal) kompenzalni tudd az eredeti jelet (sugarzast).

Lenyeg a lenyeg, hogy szerintem ne ilyesmivel toltsd a draga idodet, hanem ha erdekel az elektronika, akkor epits eloszor egy 2 LED-es villogot, lehetoleg napelemes tapfeszultseggel, hogy a kornyezetet is vedd. Aztan ha ez sikerult, akkor tovabb lehet lepni es epiteni egy jo kis detektoros radiot. Ha sikerult egy ilyen radiot epiteni es sikerult vmelyik mukodo hosszuhullamu adora behangolni, akkor meg fogod erteni, hogy miert nem tudsz majd egy 7.83Hz-es jelet elektromagneses sugarzassa alakitani.
(#) Medve válasza Rado hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Hello, tehát a Schumann hullámról lenne szó (Bővebben: Link) Ha az űrhajókban valóban van ez a Schumann razonátor akkor lehet benne valami...De addig is, mivel lehet, hogy nálad minden rendben van, inkább egy térerőmérő kellene 7.83Hz-re ...(alig bírtam leírni, anyira ráált a kezem a MHz-re )
(#) ferci válasza Medve hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

+ még fázisösszehasonlító is.. lamalas is utalt rá. Szerintem meg ******* az egész.
(#) Rado válasza vicsys hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Helló vicsys

Azért szeretném kisugározni mert úgy gondolom,hogy talán tudok magunkon segíteni a káros földsugárzások "megszüntetésével "
(#) kobold válasza Rado hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Medve hozzászólása alapján, ez nem a káros sugárzásokat szünteti meg vagy gyengíti, hanem hiányt pótol (és azért űrhajón, mert ott kint már nem tapasztalható).
A frekvenciát akár egy astabil multivibrátor is elő tudja állítani, de kérdés a jelalak (biztos nem négyszög kell), na meg a sugárzó.
(#) proli007 válasza ferci hozzászólására (») Aug 8, 2008 / 1

Hello!

Legfőképpen a csillagokkal értek egyet.
Nem teljes alapossággal, de bele olvastam ebbe az áltudományoskodó badarságba. Az egész leírásban csak a frekvencia van megadva, de semmilyen más fizikai jellemző nem szerepel benne. Így viszont az egész értelmetlen és érthetetlen.

Az én tudásom szerint, a frekvencia csak egy másodpercenkénti rezgésszámot jelent, de semmilyen sugárzást nem!

Semmi bajom ezekkel az ezoterikus pszichoszomatikus marhaságokkal, csak akkor, ha nem fizikai paramétereket fizikai törvényeken alapuló eszközökkel akarnak mérni és gerjeszteni. Szerintem ezek a kuruzslásnál rosszabbak, és főleg marketing szaga van.

Amennyiben ha eltörök egy botot és azt valaki össze tudja nekem "imádkozni" akkor én is hívő leszek. Addig meg csak bosszús.

Ahogy Arkagyin Rajkin mondta, "Valami van, de nem az igazi!"

üdv! proli007
(#) gg630504 válasza Rado hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

Nemértem. (( Jó, nem kell nekem mindent érteni. ))
A Föld gömbölyű, kerülete 40 Mm. Ez 7.4889 Hz frekvenciának ( periódusidő 133.53 ms ) felel meg. Ha valaki azt mondja, ez a Föld frekvenciája, nem nagyon csóválom a fejem.
A 7.83 Hz-es frekvencia ( 127.71 ms ) hullámhossza 38.29 Mm. Ekkora kerület a Földfelszín alatt 277.5 km-re van. Vagy a felszínen, de akkor 1.0455-szörös fénysebességgel.
A Föld nem is gömb, hanem geoid. Különböző irányokban kölönbözik a kerülete...
Nagyonnemértem.
Visszatérve a sugárzáshoz, ilyen, hetedfél hertzes jel sugárzásához olyan dipól megfelelő, aminek a közepe pl. az egyenlítőn van, egyik szára az északi, a másik a déli sarkig nyúlik.
(#) nlorant válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 9, 2008 / 4

A 7.8Hz-es jelel befolyásolható az időjárás (Mesterséges viharok
előállitása)Ehhez 4 szuperszámitógép kell+fejlett antennarendszer+adó-vevő,és az emberi agy is ehhez még egy EEG-felvétel is kell a cél személyről ! Én személy szerint nem javaslom a 7.8Hz-el való kisérletezést mert az USA alaszkában már kisérletezik az időjárás befolyásolásával 2000 ota lásd természeti katasztrofák (HAARP-project)weboldala: www.haarp.alaska.edu Amit meg a földsugárzást iletti hogy szerintem nincs káros hatása mert ha hiányzik a földsugárzás akkor (mert meg szünteted a házadban) meghalsz ezért másolják
le a Nasa ürhajokon ezt a fajta sugárzást !A drága szerkezetről meg annyit ami az interneten van és a káros földsugárzást sünteti meg hogy nem arra való hanem egy olyan 7.8Hz jelet hoz létre az
agyban ami kipihentebé tesz pl:ha sokáig vagy fent és holnap mész dolgozni akkor ez a szerkezet egy mikrovezérlőben lévő program alapján létrehoz egy elektromágneses jelet ami lehetővé teszi hogy ugyérezd magad 1órai alvás után magad mintha 8órát aludtál volna !
(#) xenon hozzászólása Aug 9, 2008 /

Egy kis összefoglaló: Link
(#) skynetpro válasza nlorant hozzászólására (») Aug 9, 2008 /

bizonyára...
(#) lovasfeco hozzászólása Ápr 27, 2016 /

Szerintetek mennyire veszélyes a repülőgépek orrában elhelyezett nagyfrekvenciás lokátor sugárzása ? Mivel a repülőtéren dolgozva naponta ér az induló és érkező gépek működő lokátorának sugárzása
(#) elektrorudi válasza lovasfeco hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Szerintem túl lehet élni (valameddig). Egy barátom a püspökladányi fehér gömbben dolgozik már több, mint 30 éve. Igaz, nem a lokátor sugarában, de közvetlenül alatta (kb. 4-5 méterre tőle). Még él. Igaz, a viselkedése az utóbbi időben kissé furcsa...
(#) tursaba válasza Rado hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Szia !
Valamit nem értek.
Miért kell "megszüntetni" azt a sugárzást (7.83Hz), és mitől káros, amiben az emberiség 10000 évek óta él ?
Ha Te állítod elő a generátoroddal, netalán nem pontosan annyit, a két jel keveredése amplitúdóban és fázisban (harmonikusok) mitől lesz jobb, mint az eredeti ?
Lehet, hogy valami vakító reklámra zizzentél rá !
(#) zolika60 válasza tursaba hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

2008-óta csak kiokosodott már a kérdésben. A válaszod meg nem hiszem hogy olvassa, mert azóta sem volt itt.
(#) pucuka válasza lovasfeco hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /

Egy repülőtéren legalább 50 féle rádióhullámokat kibocsájtó eszköz van. Az orrban levő radar kisugárzása akkor lehetne hatással rád, ha a hangárban állva közvetlenül előtte állnál. Akkor valószínűleg egy főnök el is küldene onnan.
(#) don_peter válasza tursaba hozzászólására (») Márc 7, 2018 /

Megkésve ugyan de nem elkésve: Szerintem ő inkább a 7.83Hz frekit akarja generálni és azt alkalmazni, hogy az esetleges más egyéb szándékosan vagy környezetből jövő károsabb frekvenciák vagy az általuk történő besugárzásokat kiküszöbölje vagy legalább próbálja az agyát a normál frekire állni. Egy csomó összeesküvés elmélet született már erről és valljuk be lehet benne valami. Ott a sok HAARP-os és az ehhez hasonló beavatkozási projektek, amelyekről mélyen hallgatnak, hogy pontosan mire is használják őket.
Ráadásul, ha jól tudom még a 2. világháború idején és utána is, főként a német politikusoknak kötelezően kellett egy ilyen kütyüt magukkal vinni, hogy ne tudjanak az "oroszok" mentális terrorral egyes döntésüket befolyásolni. Talán VitaSet néven futott, vagy fut még ma is.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 7, 2018 /

Már ne haragudj, de hogyan lehetne egy ismeretlen sugárzott jelet kiküszöbölni egy másik, ugyan ismert sugárzott jellel? Gondolkoztál már ezen?
Próbál már kiszámolni egy rezonáns LC kör elemeit 7,83 Hz frekvenciára? Számold ki, és képzeld el a fizikai megvalósítását. Vagy akár egy üregrezonátort erre a frekvenciára, amibe bele tudsz ülni.
(#) proli007 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 7, 2018 / 2

Hello! Az ilyen megoldások a budispray-re emlékeztetnek. Használatával egyidejűleg élvezhetem a szintetikus "mű citrom" illatát az emberi végtermékkel. És a kettő együtt, már feledhetetlen élményt ad..
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 8, 2018 /

Idézet:
„vagy legalább próbálja az agyát a normál frekire állítani”
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2018
(#) pucuka válasza don_peter hozzászólására (») Márc 8, 2018 /

Az idézet honnan való?
Mondjuk, oda írhattad volna.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2018
(#) don_peter válasza pucuka hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Abban amire reagáltál. (Bővebben: Link)
Tehát nem olvastad el rendesen, csak kötekedni akartál. Szép.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
(#) tothbela hozzászólása Márc 9, 2018 / 2

Á! Értem. Vízér. Vagyis a vízér ellen. Nálunk csak viszérnek hívják. Ha nem sikerül antennát készíteni ellene időben, akkor a földelés az egyetlen megoldás. De azt is rezonanciára kell hangolni. Ha a hullám hossza egybe esik a földelési hosszal, akkor harmonikus rezgések keletkeznek. Sajnos a tudomány mai állása szerint ez a sajnálatos hullám jelenség következménye nem fordítható vissza. Az én hullám hossza 1,76m lenne, ha most lennék földelve. Negyedhullámú rezonátorokkal (44cm) véglegesen megszüntethető a viszér (lásd Koppány felnégyelése).
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem