Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FIAT elektromos hiba
 
Témaindító: Peti.Janka, idő: Máj 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 65
(#) toby74 hozzászólása Márc 26, 2018 /
 
Sziasztok van egy Fiat punto eddig nem ismerte fel a kulcsot most immo ki van iktatva De még sem jút el az áram a gyújtó trafó -hoz Az imot hozzá értő szak ember csináta és ő aszt mondta a vezérlő penel már jó attól már indulni kéne segitségeteket köszönöm
(#) Joe_001 válasza bbb hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Üdv!
Régebben találkoztam olyannal, hogy a jó jelekről vették a feszt három izzóra is. Rendbe raktam, de nem tudtam mit rontottam el! Felhívtam a gazdáját, mondta tegyem vissza, mert a féltengelyen nincs jeladó, jó az úgy! Na itt hagytam abba!
(#) merga hozzászólása Ápr 13, 2018 /
 
Sziasztok van egy 2002 es Fiat Punto 1,2 16v autóm. Olyan baj van hogy a fűtő motor nem kap áramot. Legnagyobb fokozatba kapcsolva sem indul el. A motor jó meglett próbálva sőt mikor vissza raktam beindítottam az autót 2 es fokozatba elindult kb 5 másodpercre aztán leállt. Akárhova kapcsolok nem indul el. Hol lehet a baj? Köszi a segítséget előre is.
(#) VIM válasza merga hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Szia! Van neki egy ilyen előtétje, talán ott lesz a probléma.
(#) merga hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Szia VIM azt az előtétet hol kell keresni?
(#) merga hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Ez az ami a motoron van csatlakozó? Amibe a 2 vezeték megy a szénkefékben? Mert van egy összedugás ott a motoron de azt nem tudom széthúzni. Erről lenne szó? Mert ez a dugó szokott melegedni is. Hogy lehet szétszedni?
(#) VIM válasza merga hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
ITT nézgelődj szét egy kicsit.
(#) Popi56 hozzászólása Máj 25, 2018 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni Fiat Brava 1,2-es 2001-es kocsim klímája,szellőztetése megszünt működni,amióta a szerelő fűtőradiátort cserélt rajta.Előtte remekül szuperált,amikor reklamáltam azt mondta,hogy elment a klímagáz,bár 1 éve lett feltöltve,Elmentem a klímáshoz feltöltésre aki csodálkozott,hogy alig tudott rátölteni,szinte fullon volt,azt mondta,hogy lezár valami zsalum és a motortól folyamatosan csak a meleg levegő áramlik be az utastérbe nem tud vele mit kezdeni.A hőfokszabályzó bárhova tekerem csak a meleg jön minden irányból.Szerintetek mi lehet a baja,befúvás az van,de meleg levegő jön.Most esőben mivel az ablakot fel kellett húzni és bepárásodott lett egy kis szauna,fázni nem fáztam.Köszi a segítséget előre is.
(#) zolika60 válasza Popi56 hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Beszéld meg azzal a szerelővel aki a radiátort cserélte. Ha nem tud megoldást keress másikat. Gyanítom te ezt otthon nem oldod meg.
(#) Joe_001 válasza Popi56 hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Üdv!
Először gondolom az autóklímás levette az összes 135 A-t és az adatlapnak megfelelő mennyiséget rakott vissza új olajjal.
Másodszor a járművek klímakompresszora félig zárt rendszerű, am azt jelenti, hogy a hajtástengelyénél labirintus tömítés van, és abban az olaj tömíti el a réseket. tehát ha hosszabb ideig nem jár a tengelye, szökik a gáz. Érdemes télen is járatni, viszi kifelé a párát...
Nem tudom, mire mondta, hogy fullon van, amikor csak akkor lehet tudni, ha leveszem a gázt és megmérem a súlyát a folyadék gyűjtő miatt csak azt tudom mondani, hogy a tól- ig tartományban van, elég gáz van benne. Szerintem nem megy a klímád, hibára áll ki, a computer hibát észlel, a kompresszort letiltja, ezért fúj meleget. Olyan klímással kell megnézetni akinek van töltő gépe, és tudja használni is azt. Véleményemet szerintem egy hibakód olvasása is aláfogja támasztani, olyan géppel kell kiolvasni, ami a klímához is hozzáfér kell kiolvastatni. Multiequscan, Fiatequscan. Nézesd meg először autóklímással szerintem ha rendbe teszi akkor más gond nem lesz. Persze a hibakód benne marad, akkor illik törölni.
Remélem segítettem :
(#) Popi56 hozzászólása Máj 26, 2018 /
 
Köszi Joe,tudna valaki javasolni olyan autóklímást,aki szakmailag tuti és korrekt árat kér.Ha Pesterzsébet környékén,vagy közelében lenne nagyon jó lenne.
(#) blasz hozzászólása Máj 26, 2018 /
 
Sziasztok a nejemnek van egy 2000 évjáratú puntója 1.2 benzin sima 8 szelepes,mostanában azt csinálja hogy nem indul el a kormány rásegitése,se normál se city üzem módban,hiába kapcsolja át nem is világit a city visszajelzője.Csak a kormány hibajelző ég..Olyankor gyújtás leveszi újra inditja az autót és utána müködik.Merre kereshetném a hibát? Köszönöm előre is.
(#) set68i válasza blasz hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Szia.
Nem tudom hogy kell belinkelni egy hozzászólást, de ha visszaolvasol ebben a témában már beszéltük ezt a hibát... a 33. oldalon megtalálod.
(#) VIM válasza set68i hozzászólására (») Máj 27, 2018 / 1
 
Szia! Ezt szeretted volna mutatni? Rákattintasz a kettős keresztre, majd a megjelenő ablak OK (kékkel), majd ezt a hozzászólásodhoz a LINK megadásánál jobb egér kattintással beilleszted a lenyíló ablakba DE előtte töröld ki az ott lévő http... részt, mert azt már tartalmazni fogja kijelölt link címe.
(#) blasz válasza VIM hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Köszönöm elolvastam,és az szerint csináltam.Valóban a relé lábain az ón pókhálós volt.egyenlőre müködik.Most az újabb hiba javítása jön,leragad a kuplung pedál.
(#) set68i válasza VIM hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Igen, ezt nem tudtam Köszi
(#) Lezli46 hozzászólása Jún 28, 2018 /
 
Fiat Grande Punto 1.3DMultijet , 199.A300. "automata" sebváltó probléma!

Sajnos teljesen meghalt, semmilyen üzemmódban nem lehet váltani,semilyen irányban sem.,Biztositékok jók, ajtónyitásra nem indul el a hidraulika szivattyu.,gyujtásra sem.,élőben 0 bar nyomást látni és a mellékelt hibakodókat.., diaggal sem lehet kivezérelnia szivattyut.., hol lehet a hidraulikaszivattyu reléje ..,hogy direkt megtáőlálva kilehetne probálni a müködését..., egyesek szerint a sebváltó ECU-ba van beépitve??? lehetséges ez? Hozzáértő vizsgálta kiszerelve az ECU-t és jónak találta.
Egy kapcsolási rajz is szuper volna esetleg.., Sajnos nem tudom csatolni a diag mentést.., multiecuscan van(regisztrált)
P1752
P1773
P1772
P0856
P0560
Köszönök minden segitséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2018
(#) Lezli46 hozzászólása Jún 28, 2018 /
 
Fiat Grande Punto 1.3DMultijet , 199.A300. "automata" sebváltó probléma!

Ez volt a diagnosztika eredménye.., motortérben minden relé 100%-san jó.., 30 és 87 ldeiglenes áthidalása sem hozott eredményt.
(#) kitartás hozzászólása Jún 29, 2018 /
 
Üdvözlet! Segítséget kérek. Fiat marea szivargyújtó biztosítékát keresem. De nem találom. Szerintetek merre keressem?
(#) Lezli46 hozzászólása Júl 7, 2018 /
 
Punto MultiJet 2006 Selespeed CFC 300 VE ,Váltó Probléma!

Fiat.Selespeed váltót ismerő spécik segitségét várnám!!!!i

Sebváltókar alján lévő Kiválasztó kapcsolóról lehuztuk a csatit. A lehuzás óta nincs elõremenet., addig probléma mentes volt az elöremenet., hátramenet nem , hibabehatárolás okán huztuk le diagnosztinál.Inicializálást csináltun Bosch Kts--sel.., eredménytelen volt., az autóban vannak nem törölhető hibakodo,.
1.Egy ilyen csati lehuzás után egy addig jó váltó "üzemképtelenné" válik.???

2.Esetleg kizárolag Examennel hajtható végre az inicializálás???

3.Egy addig teljesen korrekten müködő váltóról lehuzva a csatit, és azt simán visszadugva.,már nem is fog müködni sehogy???? Mindenképp kell az inicializálás.,anélkúl nem megy???

Kõszök minden segitséget.
(#) blasz hozzászólása Júl 13, 2018 /
 
Sziasztok a nejem Puntojában 1.2 benzin 2000 évjárat sima 8 szelep,menet közben elkezdett világítani a kódkulcs jel. Leállította és utána már nem jött elő.Kell félni hogy az immója vacakol?Eddig csak egyszer csinálta.
(#) playback hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok
Van egy Fiat Palio 1.6 16v-m.
A hiba felettébb fura. 3 szerelőnél volt eddig.
Mind feladta.
Hiba: üzem meleg motornál előugrig az injektor hiba jel.
Motor ereje elmegy . Három henger megy.
De nem mindig!!!! Valamikor hiba nélkül működik.
Injektorok kipucolva. Hiba megmaradt.
Segítsetek légyszives.
(#) blasz válasza playback hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Hibakód olvasáskor mit ir a gép?
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2018
(#) playback válasza blasz hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Sajnos én még nem jutottam el odáig,hogy gépre dugjuk. Rendeltem csatit ,de hála a kinai "szabványnak" kb 2 mm-el nagyobbak a tüskéi. Így kicsit majd át kell alakítanom. Amire jövő héten kerül a sor.
Előző tulaj elvitte a fiatszalonba. Ahol rádugták.
Elmondása szerint ,mikor nem csinálta nem is volt hibakód.
Mikor viszont csinálta : túl sok érzékelő jelzett hibát.
Magyarul értelmezhetetlen volt.
(#) zolika60 válasza playback hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Az valami vezetékezési hiba lesz. A motortéri kábeleket és csatlakozókat vizsgáld meg.
(#) blasz válasza playback hozzászólására (») Aug 5, 2018 /
 
Azt lenne jó tudni hogy a befecskendezés áll le valamelyik hengernék, vagy gyújtás kimaradás van.
A Fiat is hajlamos a trafó hibára,bár nincs előttem hogy sortrafó vagy hengerenkénti van rajta.
De lehet üzemanyag nyomás probléma is.Nem rég csináltam egyet tankszivattyú házban egy darab 80Ft -os O gyürü okozott hasonló hibát.
(#) playback válasza blasz hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Csatlakozók átvizsgálva, kontakt sprayvel átfújva. Gyertyák,trafó átnézve. Üzemanyag pumpa működik rendesen.
Van 1-2 fals levegő amit a héten szüntetünk meg.
Egy a leömlőnél hiányzó tömítés. A lambdaszonda előtt.
Az tud ilyet csinálni?
(#) blasz válasza playback hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Nem hiszem de minden lehet,a trafót nem tudod átvizsgálni ott csak csere után derül ki hogy rossz volt e.Az üzem anyag pumpa pedig mert zúg és szállit benzint attól még lehet hogy nem elegendő nyomással teszi.Azt is mérni kell.
Sor trafó,hengerenkénti,vagy 2 hengeres?1 trafó 2 henger és akkor 2 trafó 2x2 henger.A puntóknál és sok más fiátnál igy van.
(#) playback válasza blasz hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Ez a trafó van benne:
http://wrcauto.hu/?2475,gyujtotrafofiatmultiplapaliopalioweekend1616v
A fél autó rossz lehet....ezért adta fel 3 szerelő
Pedig ,hogy melegen csinálja csak ...tuti ott a megoldás
(#) blasz válasza playback hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Sajnos egy csomó hibát csak cserével lehet kiküszöbölni,mivel nem ir hibát jó pár alkatrészre.Amit még megtehetsz hogy vak sötétben meleg motornál figyelgeted a gyertya kábeleket a trafó környékét és a pipáknál hogy nem húz e át a hengerfejhez.De korom sötét kell hozzá.
Következő: »»   57 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem