Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Karácsonyi fényfüzérek
Lapozás: OK   23 / 29
(#) pipi válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Hali!
A Led sor ha 24V-ra (úgy sejtem AC is) van méretezve, akkor az 12-ről nem fog világítani, nem a vezérlőn múlik. Azok a fekete cuccok valszinűleg triak/tirisztorok és DC-ről nem fognak működni.
(#) golem válasza pipi hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Mivel a régi sor tönkrement de van egy másik ami 12v os és arra szeretném rá rakni a vezérlőt.
(#) pipi válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
ha a régi 24V AC volt, a működő meg 12VAC, akkor próbáld ki simán rákötni a 12V ACra a vezérlőt meg a ledeket, mindenféle módosítás nélkül
(#) golem válasza pipi hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Működik köszönöm.
(#) duke hozzászólása Dec 20, 2018 /
 
Sikerült kiszurnom a kinaiakkal, megoldottam az össze vissza villogás problémáját , és nem kellett veszélyesen átalakítani a fényfüzért sem hozzá.
Csináltam egy gomb "nyomogato" áramkört. 555 -is ic impulzusa egy optocsatolon keresztul nyomkodja a fénysor áramkörét, és egy 4017-es ic pedig számolja gombnyomást. Amikor eléri a szükséges számot, lekapcsolja 555-öst. Lényegében müködik, de nem tökéletes, mert a ledsor idönként, bekapcsolás után nem az alap 0-ás. programról indul, hanem véletlenszerüen másikról, és ilyenkor persze a beállított fix gomb nyomás szám már nem használ.
Szerintetek lehetne valamit csinálni a fényfüzérrel, hogy mindig az alap programról induljon ? Valahogy biztos resetelni kéne.
(#) golem hozzászólása Okt 20, 2019 /
 
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne a ezen a panelen hogy lehetne lassítani a villogás sebességét.
Én az r3 jelű ellenállásra gondoltam.
(#) Bakman válasza golem hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Nagy valószínűséggel sehogy, egy mikronotroller (szerűeség) adja az ütemet. A kis állított panel a fekete pacával (Chip On Board).
(#) sany válasza golem hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Az nem oszcillátor frekvenciát megadó ellenállás. A bejövő tápfeszültséget korlátozza az IC számára.
(#) kisninja hozzászólása Dec 24, 2020 /
 
Sziasztok van nekem is egy jó kis Elektronika csak fehér ledek vannak.
Sajnos tönkrement, viszont egy valamit nem értek ami nálam van. Van a pozitív közös aztán amit a tirakok kapcsolnak és az egyik szál ami még a ledek felé megy az rajta van az AC-n. Ez miért így van. 3 évet szépen működött.
(#) Bakman válasza kisninja hozzászólására (») Dec 24, 2020 /
 
A kép szerint egy közös, a többi vezetéket, négyet, triakok kapcsolgatnak.
(#) kisninja válasza Bakman hozzászólására (») Dec 24, 2020 /
 
Nem az a kép csak példa enyém nincs lefényképezve még. A lényeg, hogy az enyémnél bal triaknál nincs semmi hanem helyette az ac-ra van forrasztva, fogalmam sincs miért.
Most is másét linkelem de nálam is ugyan így van. nem az enyém.
(#) kisninja válasza kisninja hozzászólására (») Dec 29, 2020 /
 
No magamnak válaszolok elkövettem azt a bagatel hibát, hogy a folyékony ragasztó miatt nem láttam. Tehát nem az ac van a leden hanem a fényfüzér végre 2 szálon el van vezetve a 230v.
Rakok a füzérek elejére korlátozó ellenállást aztán direktbe kötöm, akkor legalább lesz állandó fény. B.Ú.É.K mindenkinek.
(#) phr3ak hozzászólása Dec 30, 2020 /
 
Van egy soros fényfüzérem 12V-os W2.1x9.5d égőkkel. Láttam hogy lehet kapni ilyen foglalattal LEDeket. Működhetnek a LEDek sorbakapcsolva 230 AC-ról? Szükséges-e egyenirányítás, kondi vagy anélkül is menne? Mondjuk a legalapabb felállás az lenne hogy 19 v 20 ilyen LEDes égő és egy ellenállás, hogy csúcsban se essen több mint 12V rájuk.
(#) Kinka István válasza phr3ak hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
Ha csak egy előtét ellenállás van a LED előtt, akkor záróirányban megjelenik a hálózati feszültség a LED-en, ettől tönkre fog menni. Graetz hídon át táplálva ez nem fordul elő.
(#) nedudgi válasza Kinka István hozzászólására (») Dec 30, 2020 /
 
A helyzetet bonyolítja, hogy nincs információ arról, hogy egy adott alkatrész három sorbakapcsolt (3*5V) LEDből áll, vagy egy LED (5V), és megfelelő ellenállás. Mindkét változat elképzelhető. Az 5V egy elemi LED csip megengedett maximális záróirányú feszültsége.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
(#) proba válasza Kinka István hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
B verzió két ellenpárhuzamos led. Igaz több kell, de cserébe nagyobb lesz a fűzér.
(#) jenki hozzászólása Jan 2, 2021 /
 
Sziasztok!

A képen látható 8 funkciós vezérlővel vásároltam egy karácsonyi 300 darabos LED fényfűzért. Mechanikus időzítő kapcsolóval használom (próbáltam digitálissal is).
A gond az, hogy amikor az időzítő bekapcsol, a fényfűzér nem a beállított programot kapcsolja. Mindig az első funkcióval kezdi, így újra és újra be kell állítani.
Hogyan tudnám megbütykölni, hogy megtartsa a beállításokat?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Bakman válasza jenki hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Valószínűleg csak úgy, hogy új vezérlőt készítesz. Első ránézésre még csak szét sem lehet szedni masszív roncsolás nélkül.
(#) antiktelefon válasza jenki hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Ha több funkciója van, akkor a vezérlő a polaritás váltogatásával éri el az effekteket, így nem a legegyszerűbb másik vezérlőt csinálni hozzá.
Esetleg ha szét tudod szedni, akkor a vezérlő ic-t megpróbálhatod mindig táplálni egy másik dugasztápról, és újradobozolni, ez több tápnál működött már, és néhánynál nem.
(#) jenki válasza Bakman hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Köszönöm a válaszod. Már szedtem szét ilyet és nem volt egyszerű. Úgy gondolom, nem kinlódom vele, szerzek egy másikat, ami tartja a programot.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
(#) proba válasza jenki hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Program tartót csak néhányat láttam, rövidre zártam és állandóan világított. Az újabbakkal ez sem működik, hála a polaritásforgatásnak, már rövidre sem lehet zárni... max transzformátorról táplálva lesz folyamatos fénye.
(#) pumoka hozzászólása Dec 7, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem abban, hogy vettük ezt a fényfüzért. 6 programos, de nekünk csak az állandó világításra lenne szükségünk, nem kellenek a villogások. Hogyan lehetne megoldani, hogy csak egyfolytába világítson?
Köszönöm a segítséget!
(#) Hutty válasza pumoka hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
A képen pirossal jelöltem a beforrasztandó rövidzárakat. A két pont között valami vékony szigetelt vezetékkel.

kafa.jpg
    
(#) Tomi111 válasza pumoka hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
A két vezetéket, ami a ledekhez megy forraszd át a képen jelölt pontokra.
Ez egyébként a graetz negatív pontja, még a tranzisztorok (FET) előtt.

IMG_20211.jpg
    
(#) Ktulu válasza pumoka hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
Ahogy elnézem, occó kínai áru.
Folytonosra módosítva, akár a lakás is leéghet.
(#) antiktelefon válasza pumoka hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
Az átkötés után menni fog, de a ledek előtétellenállása ezeken túl van hajtva, durván felforrnak, illetve a szigetelés minősége semminek sem felel meg, én ilyet nem használnék, mert nagyon veszélyes.
(#) pumoka hozzászólása Dec 7, 2021 /
 
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Nem lehet úgy megoldani, hogy kidobom a panelt és a ledeket közvetlen rákötöm egy graetz hídra?
(#) vision61 válasza pumoka hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
Meglehet oldani, DE attól még az érintésvédelem továbbra is attól függ, hogy milyen a fényfüzér kialakítása, ha esetleg az egész sor zárt, akkor még jó is lehet. Illetve, amit antiktelefon írt, hogy az előtét ellenállás miatt, a graetz és a LED sor közé érdemes még betenni soros ellenállást.
(#) pumoka válasza vision61 hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) proba válasza vision61 hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
Egy másik füzérből egy darabka mindegyik sor elé, esetlegesen egy hagyományos karácsonyfa izzó. A klasszikus ellenállás csak meleget termel, semmi pluszt nem ad... Esetlegesen ha szét lehet szedni a füzért, egy sort elvágsz 3 darabba, és bekötöd a darabokat a maradék 3 elé.
Következő: »»   23 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem