Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Melyik alkatrész mire való (kezdőknek)
Lapozás: OK   1 / 6
(#) (Felhasználó 19794) hozzászólása Máj 20, 2008 /
 
Végignéztem a témákat és kicsit hiányolom kezdőként azt, hogy nehéz megtalálni melyik alkatrész mire is való.

Mire jó például egy SFH 5110-36 Fotodióda + szűrő 36kHz vagy egy Foto tranzisztor vagy egy NE555, na jó ezt megtaláltam.
Vagy esetleg egy LED, mi alapján válasszunk.
Tudom mindegyiknek van adatlapja, de talán akik most kezdik, mint én azt is szeretnénk tudni, hogy a gyakorlatban mire is lehet az egyes alkatrészeket használni mi a különbség egy fototranzisztor meg egy fotodióda között.

És a mire jóban azt is értem, hogy egy kis alapkapcsolást megmutatni, hogy legyen valami sikerélménye az embernek.

Ezen kívül én pl beleestem abba a hibába, hogy:
Mivel nincs semmim itthon gondoltam vásárolok pár dolgot mivel csak pár forintba kerülnek (ellenállások led-ek stb...).
Mivel az elektronikai boltok megszűntek itt vidéken Net-ről veszem a dolgokat. Így, ha pl veszek 5 led-et meg ellenállást hozzájuk, hogy kipróbáljam akkor az 100 Ft-os kis csomagom 1000 Ft-os postaktg-t von maga után.
Na erre elkezdtem "vaktába" összevásárolni mindent gondoltam egyszer csak kelleni fog.....
A többit a tapasztaltabbak már ki tudják találni...

Szóval itt összeszedhetnénk, hogy minek mi a párja, ha veszek pl egy LED-et akkor oda kell egy ellenállás ami nem is mind1, hogy milyen.
stb....

Kezdhetnénk a SFH 309-5 Foto tranzisztor-al
(#) feki00 válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Nem tudom a fotodióda és a fototranszisztor közt a különbséget mert életembe nem volt szükség erre a tudásra, de guglival nagyon régóta jóbarátok vagyunk sőt wikivel is jól ismerjük egymást, ők mindig tudják a választ a kérdésemire
fotodióda: záró irányba fény hatására vezetővé válik
fototranzisztor: olyan 2lábú tranzisztor aminek a harmadik "lába"(bázis) a fény

m'ért kell ennyi topik??
(#) kobold válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Nem értelek én téged...
Van "Kezdő kérdések" topic, kifejezetten erre, mégis sorban nyitod az alapismeretekkel kapcsolatos témákat. Szerintem mindenki szívesen segít, de azt azért kicsit túlzás lenne elvárni, hogy alkatrészenként tanítják meg neked az elektronikát. Amiket kérdezel, azokat pillanatok alatt megtalálnád a neten, rengeteg kapcsolás mellett ott a működési magyarázat is.
Szerintem próbálj egy kicsit önállóbb, és kreatívabb lenni: keress először egyszerűbb, pár alkatrészből álló kapcsolásokat, majd az adatlap és a rengeteg egyéb információ alapján kezdj el logikázni, mi miért úgy működik, ahogy. Ha nem érted, fuss neki megint, és inkább az ötödik után kérdezz, mert ezt előbb-utóbb megunják a modik is, aminek sosincs jó vége.
Bocs, ha esetleg megsértelek, és bunkónak látszom, csak picit rettegek már azoktól a témáktól, amik egy hatszoros inverter-IC, netán egy mikrokontroller működését feszegetik...
(#) (Felhasználó 19794) válasza kobold hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Teljesen igazad van, ha még tizenéves lennék tele szabadidővel pontosan ezt tenném ahogy annak idején a programozást is egy német nyelvű könyvből tanultam (igaz nem tudtam németül egy szót sem).

Ha ma valaki megkérdezné, hogy melyik könyvből tanuljon programozni azt mondanám neki, hogy az alapokat semmiképpen ne könyvből, hanem valaki olyantól tanulja meg akitől kérdezhet, még ha hülyeség is amit kérdez.

A kezdő kérdéseket megnéztem rosszabb, mint egy könyv mivel 4xx oldal és rendszertelen. Nincs ember aki végigolvassa.
Ha telteszek egy kérdést hébehóba válaszolnak rá mivel ahogy elnéztem nem nagyon figyelik.
Tapasztalat, hogy ha új topicot nyitok akkor arra odafigyelnek segítenek, ha egy meglévőbe írok semmi értelme.

Ha a moderátorok kitiltanak akkor azzal azokat tiltják ki akiknek már nincs lehetőségük iskolába menni és a munkájuk miatt nincs lehetőségük éveket keresgetni a google-n sem.

Például elkezdtem keresni az Ohm törvényét és a feszültség meg áramosztást a google-n.
Nem találtam meg, több 1000 találat volt elkezdtem végignézni, de kb az 50-nél feladtam.

Az adatlapok jó része ahogy írtam is angolul van és nem mindenki tud angolul. Tapasztalatból tudom, hogy egy idő után, ha gyakran használja az ember megtanulja az alapvető szavakat kifejezéseket így valszeg amikor már komolyabb kapcsolásokat hozok létre nem okoz gondot, de most még nem megy.

Amúgy sehol nem találtam a NET-en olyan oldalt ahol 0-ról elkezdik és végigviszik az alap kapcsolásokon keresztül rendszerezve az elektronikai ismereteket.
Ezen kívánok változtatni, ha esetleg tudtok ilyen oldalt akkor azonnal beszüntetem a topicoc nyitását ezzel kapcsolatban és megköszönöm a segítséget.
(#) Inhouse válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Az elektroműszerészek ezt 4 évig tanulják, napi pár órában, szaktanárok segítségével... Aztán jöhet a további képzés akár örökké... Nem fog menni így, hogy írjátok már le pár szóban...
Nem azzal kellene kezdeni, hogy pár IC-t megmagyarázni, hogy mit csinál, kezd az alapokkal. Itt is van ilyen, mi is az a szabad elektron-tól szépen felfelé.

Beírtam, hogy ohm törvénye és az első találat már magyarázza is:
Google-ohm törvénye

ohm törvénye wiki

Üdv
Inhouse
(#) kisanderz válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
hello!
szerintem ha elkezdesz egyszerűbb kapcsolásokat megépíteni amikhez van leírás (pl. innen a HE-ről) előbb utóbb meg fogod tanulni hogy melyik alkatrész mire jó ehez nem kell 4év műszerész suli
(#) ferci válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Ne hivatkozz folyton másokra, légyszi... tele van a net letölthető dokumentumokkal, amihez bárki hozzáférhet. Tekintettel arra, hogy jóban vagy a PC-vel, neked ez nem probléma.
Nem hinném, hogy az itteni magyarázat verheti az ott leírt több oldalt egy témában.
Más... egy apróságon általában, ami lényeges (...), több órát el kell töltened valamilyen műszer társaságában; akkor tud "megragadni" a dolog. Ezt mi sem tudjuk pótolni neked. Olvasok, csinálom, megértem és újból, ha nehéz.
Ha valaki autodidakta módon megtanult programozni, ez is menni fog lassan, csak át kell állítani kicsit a gondolkodásmódot.
Egy-egy téma kivitelezése meg sokszor nem csak azon múlik, hogy tudod-e, mi hogyan működik villamosan; a körülmények felmérése lényeges szempont lehet - lásd infra, jelzőlámpa, stb...
Bonts szét sok cuccot, aztán van mit "olcsón" elszúrnod, ha nem sikerül elsőre... gyakorlat is kell szinkronban a tanulással.

Ha adsz mail-címet , küldök 40 mega klf. dokut.
(#) ferci válasza kisanderz hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Utánzáshoz nem.
(#) (Felhasználó 19794) válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
A programozást én 8 évig tanultam és most az ott megszerzett tudás 10% használom max. vagyis az alapokat. Nem műszerész akarok lenni, nem hatalmas berendezéseket akarok készíteni gondolom ezt láttátok a témáimból is.

Pl.: ahogy itt nézelődtem egy ATTiny2313-as procival egy csomó mindent meg lehet oldani, ha esetleg bonyolultabb áramkört terveznék és jóval egyszerűbb leprogramozni, mint bonyolult kapcsolásokkal előállítani. Az ára meg nevetséges, 600 Ft, de nem lepődnék meg, ha olcsóbban is meg lehetne kapni.

Nekem elég, ha a megfelelő bemenet és kimenetet hozzá tudom kapcsolni teszem azt egy érzékelőt ami érzékeli, hogy van-e előtte valamilyen tárgy és egy motort amit tudok két irányba vezérelni. A többit már elvégzi a chip.

Ehhez tudom, hogy megfelelő alapismeretek szükségesek és azon vagyok, hogy megszerezzem.
(#) (Felhasználó 19794) válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Fején találtad a szöveg nem új bonyolult áramköröket akarok létrehozni.

Az újítás a programozásban lesz esetleg és a felhasználásán.

Amikor pl nyilvántartó rendszert készítek nem spanyolviasz effektust használok nem kezdek el új adatbázis kezelőt fejleszteni sőt még a komponenseket sem én írom, csak megpróbálom az emberek életét egyszerűsíteni a megadott eszközeimmel és eddig sikerrel.

Amúgy meg minden utánzás mivel hatmilliárdan vagyunk a földön valaki biztosan elkészítette már azt amit az itt jelenlévők legfeljebb nem tudunk róla.
(#) kisanderz válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
(mellesleg én elvégeztem)
(#) ferci válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Soha nem arra válaszolsz, ami a lényeg, mintha mellébeszélnél, bocs... nem erről írtam neked.
Utánozni lehet egy bizonyos fokig, természetesen - de úgy jó, ha meg is van értve a dolog; innen kiindulva már CSAK ötlet kell, nem konkrétum.
(#) (Felhasználó 19794) válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Nem akarom szétszedni ezt a témát, de azért ezt az utolsó gondolatom leírom:

Mivel pedagógusok között nőttem fel és én is sok embert tanítottam programozni tapasztalatból tudom, hogy könyvekből nagyon-nagyon nehéz tanulni.
Az idősebb generációnál elfogadott, hogy a fiatal szenvedjen csak meg a tudásért olvasson több száz oldal nyers száraz anyagot gyakoroljon-gyakoroljon.
Ez idő és energiapazarlás mivel a könyv írói a legtöbb esetben még csak nem is pedagógusok, nincsenek tisztában a tanítás mibenlétével.
Most az alapokról beszélünk nem referenciakönyvekről katalógusokról.

Én max, ha 1-2 könyvet olvastam el a programozáshoz és azt is unalmasnak száraznak találtam. Fogtam elkezdtem kérdezni, letöltöttem egy halom programot és elkezdtem nézegetni változtatni stb....
Természetesen bizonyos alapismeretekkel amiket amúgy főleg kérdezéssel tanultam meg.

Nem akarok senkit sem megsérteni, de tudok legalább 2-3 embert akinek a "fogj egy könyvet és olvasd" stílustól ment el a kedve pl a programozástól.

Amúgy még egyszer leírom nem tudok angolul.
Végső elkeseredésemben elmegyek a könyvtárba, de sajnos ott ez a téma igen szegényes, de talán találok valami használhatót.
(#) kisanderz válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
de ha például fogsz egy tankönyvet odalapozol a mondjuk földelt emitteres alapkapcsoláshoz, megépítesz egyet, leméred, elolvasod a könyvben a magyarázatot, utánaszámolsz a munkaponti adatoknak akkor egy lépéssel közelebb kerülsz az alap alkatrészek megértéséhez
(#) ferci válasza kisanderz hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
... aztán ezt folytatva itt lép be pl. az adatlap (katalógus?, minek? ) téma, hogy ne használjon a kezdő BC helyett BD-t vagy fordítva...
( csak kiegészítésnek ám... )
(#) kisanderz válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
igen ez így van aztán ha megvan a BC / BD probléma akkor jön a többi
(#) (Felhasználó 19794) válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Ismerős eset.
Egy régi programozás tanárom közepest adott nekem operációs rendszerekből csak azért, mert nem tudtam betéve a parancsokat.
Megjegyzem nála nem lehettél ötös mivel ő mittomén mennyi ideig tanulta a programozást.
Amúgy nem volt képes egy egyszerű video drivert írni, de még betéve tudta a pascal nyelv utasítás készletét meg a DOS parancsokat.
(mi a helpet használtuk és úgy kerestük meg, hogy az adott feladathoz melyik utasítás a legmegfelelőbb, illetve példaprogramokból ollóztuk ki a megfelelő programrészt, ha egyszer már megírta valaki minek szenvedjek vele még egyszer? És fordítva, ha egyszer megírtam más minek szenvedjen vele, használja, ha megfelel neki).

A katalógus fontos mivel abban van az információ bár nem teljesen értem miért ilyen primitív módon vannak fent a neten miért nincs megfelelő keresőkkel és egyéb hasonló dolgokkal ellátva. (szerintem nagy üzlet lenne benne, de mind1). Vagy csak én nem láttam még olyant?
Gondolok itt arra, hogy:
Kell nekem egy olyan dióda ami kibír 50V-ot meg 3A-t (lehet, hogy hülyeség csak a példa kedvéért írtam) akkor erre gyorsan rá lehessen keresni.
A további tulajdonságait már könnyebb kiválasztani pár darabból sőt lehet, hogy teljesen lényegtelen is.

Át kéne nevezni a témát:
"Hogyan tanuljam meg az alapokat?"
(#) (Felhasználó 19794) válasza kisanderz hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
No akkor ezt vesézzük ki:
Mi a különbség a BC és a BD között?
(#) vizor válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
A terhelhetőség, a BD nagyobb áramot bír ki mint a BC.

Azt hiszem, ha jól emlékszem a B az alapanyagot jelenti (szilícium) a C és a D az elviselhető áram nagyságát jelöli.
(#) proba válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Ajánlom a lexikon gombot a honlapon.
Egy kis kreativitást :
Fototranzisztor- valami köze lehet a fényhez,meg a tranzisztorhoz,vajon mit csinálhat?
A ráeső fénynek megfelelően vagy vezeti az áramot vagy nem,vagy csak egy kicsit .
Ha egynek az adatlapját letöltöd abból meg tudod állapítani a főbb jellemzőit,ha ez nem segít letöltöd egy másikét ,vagy ugyanazét más gyártótól hátha azok bőbeszédűbbek.
Ezután a témakörben a legolcsóbb alkatrész megvásárlását,adatlap letöltését,alkatrész szétszadizását.(megfelelő feszültségek áramok rákötése a katalógusnak megfelelően,majd próbálgatás.Egy kettőt, ha kinyirsz tudni fogod mire kell vigyázni)
PL ha fototranzisztor akkor megnézed mennyi a max áram amit kapcsolni tud,ennek megfelelő terhelléssel,táppal sorbakötöd (terhellésnek célszerő olyat válastani ami effektíve látható hallható változást produkál (pl led) ezután elkezdesz rá világítani és meglátod mit csinál (illetve a katalógusban felállított sejtésed igaz/nem igaz /miért nem igaz).
Itt az oldalon valaki árult olyan dugdosós próbapanelt az nagyon jó erre a célra.
Ezután már csak rajtad múlik ezzel a tudással mit kezdesz.
Ezután az adott témakörű alkatrészről szinte mindent tudni fogsz.(kivéve hogy mire jó DE azt neked kell kitalálnod -pl goto 20 semmire nem jó és mégis...-
Itt találsz egyszerű kapcsolásokat,alul a kapcsolással kapcsolatos kérdéseket,ill ha itt a fórumon az egyszerűbb kérdéseket tanulmányozod akkor is sok információhoz jutsz.
Nekem spec az jött be ,hogy valami egyszerűbb dolgot találtam megépítettem.Utána egy másikat majd elkezdtem azon gondolkodni hogy hogyan lehet összekötni kibővíteni,átalakítani.(szerintem építés nélkül nem megy. És mellékesen sikerélményt ad, ha működik,ha nem ,akkor még nagyobbat, ha megtalálom miért nem.
Ha egy egyszerűbb kapcsolás elém kerül megpróbálom kitalálni mit ,hogyan csinál.(ebből is sokat lehet tanulni.)
Ha valami alkatrészre igazán kíváncsi vagy töltsd le az adatlapját ,vedd meg és kisérletezz vele.
Ezek olyanok mint programozásnál a parancsok ,önmagukban semmire sem jók,neked kell életet lehelni beléjük.
(#) kisanderz válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
a BD-k teljesítmény tranzisztorok általában max. néhány 100as bétával, a BC-k kisebb teljesítményűek lehet velük mondjuk ledeket kapcsolni, viszont ezeknél nagyobb béta szokott lenni,
például egy erősítőben az előerősítő BC
-kből van a végfok meg BD-kből, de ez a téma kezd kicsit offos lenni
(#) proba válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Ilyen irányú katalógusnak talán a RET listáját szoktam használni.
Bár nálunk nyomtatott formában tematizálva is meg van.
A tokozás is sok segítséget nyujt,ha nagyobb a tok valószínű nagyobb a telj.
Egyébbként én
Egyszerű kis telj kapcsolások BC337/338
Közepes ZTX653/753
Nagyobb BD241/BD242
Ez felett kapcsolgatásra IRF540/640
Egyébb célokra meg hasonló kapcsolási /szabályzási áramkörökből ellesett tranzisztorokat diódákat használok.

(#) Imi65 válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Az a baj, hogy mindig mindenre mindenki saját jelölési rendszert kreál. Ott vannak pl. az angolok: ilyen szempontból tetű egy népség, a fél világ őket majmolja, miközben semmi logika nincs abban, amit csinálnak. Pl: Miért lábban mérik egy repülő magasságát, miért nem méterben, mikor ennek alkalmazására nemzetközi egyesség is lenne? Ahogy átálltunk a pl. kilókalória helyett a zsúlra, ugyanúgy ezt ők is megtehetnék. Ugyanígy van ez az alkatrészgyártókkal is. Azért se volt egyesség már a csövek esetén sem. A félvezetőkkel aztán itt a káosz rendesen. Teljesen azonos félvezetőket olyan eltérő jelölésekkel hoznak forgalomba, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Valóban igaz, hogy az európai szabvány úgy rendelkezik, hogy a Germánium félvezetőket A (régen O) kezdőbetűvel látják el, a szilicium alapanyagúakat B-vel. A kis teljesítményű eszközök C, a nagy teljesítményűek a D jelölést kapták, míg a nagyfrekvenciásak az F-et. Tehát, egy BD 249 egy szilicium teljesítménytranzisztor, ugyanúgy, mint a 2N3055
(#) proba válasza (Felhasználó 19794) hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
ERRE tényleg a katalógus való ezt senki nem tudja ennyi információból megmondani .(igazán korrekt pontos válasz : egy betű)
(#) hapro hozzászólása Máj 20, 2008 /
 
Sziasztok!

Most látom ezt a témát, és gondoltam a tapasztalatomat megírom má ha már ilyen beszélgetős síkra ment át a topic...
Nálam az elektronikai alapismeretek kezdődött a 80-as évek beli fém-elektromos építő játékkal, ahol egy lapos elem volt pár kapcsoló és néhány izzó. később ezt mikor megúntam, akkor a 220V-os izzók kapcsolók és azok összevezetékezése jött, majd haver elektronikai túrkálójában túrkáltunk mindketten, és foggalmunk sem volt az alkatrészek nagy részéről hogy egyáltalán mi micsoda, nem hogy mit csinál és mire jó.
Aztán gondoltunk nagyot, és építsünk végfokot, mondván van úgyis minden "kacat" hozzá. TDA2003 volt a kiszemelt, arra a kis előre furatolt próba nyákra raktuk össze. Könyvtár és néhány ismerős aki valamit is konyított az elektronikához volt segítségünkre, hogy azt a térképet amit látunk magunk előtt egyáltalán értelmezni tudjuk. Ekkor kb 15-18 éves voltam.
Ezek után egyre jobban kezdett érdekelni az elektronika, és elkezdtem kérdezősködni, sok embernek az agyára mentem, a sok kérdésemmel, sőt voltak olyanok amiket már fel sem mertem tenni. Volt egy jó év amikor egy hangtechnikai cégnél délutánonként dolgoztam, és sokmindent ellestem, meg tanúltam, és most az elektronikai tudásom abból táplálkozik amit ott tanúltam.
Sok alkatrészt elfüstöltettem, és szinte mindent addig -addig próbálgattam, míg rá nem jöttem magamtól, hogy miért olyan, miért úgy van és miért úgy működik, és hogy lenne a jó és hogy működik jól. sokkal több időmbe telik így egy termék elkészítése mint egy szakembernek, de idővel mindent megoldok.
Tehát próbálgattam, keveset olvastam és rengeteget kérdeztem úgy jöttem rá melyik alaktrész mire jó. most meg amit nem tudok azt vagy megkérdezem, vagy google. Általában ez utóbbi mindig választ ad a kérdéseimre. Sok időbe telik, de annál értékesebb nincs mikor saját maga jön rá az ember a kérdésére, mert akkor azt tényleg tudni fogja mert úgy megérti, ha meg más elmondja az nem biztos, hogy az ő szavaival elmondottakara később is emlékezni fogunk.

üdv.:

Zoli



(#) wg_kezdo válasza hapro hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Kb ez a topic értelme szerintem.
A fentiekből nagyon sokat tanultam amiket most még talán nem tudok használni, de ha odakerülök majd azt mondom, AHA, ezt már hallottam valahol.
Én a programozást kezdtem így emléxem amikor egy IF feltételről azt hittem no ez lesz az ami miatt turbo-s a program (10 évesen) mivel ezt az egy sort nem értettem a sok print meg goto között. Ma már nevetséges, de ahogy neked is nekem is voltak akik pártfogásukba vettek és segítettek még az idegesítő n+1x feltett kérdéseimre is válaszoltak. Aztán egyszer csak én kezdtem el tanítani azokat a részeket nekik amire nekik nem jutott idejük nem tetszett nekik stb... (3D grafika, hang stb...)

Sajnos ahogy a névváltoztatás mutatja a moderátorok ettől a topictól nincsenek elragadtatva ki is tiltottak az egész oldalról így búcsúzni kényszerülök és valszeg soha többet nem fogok elektronikával foglalkozni mivel már többször kerestem ilyen oldalt ahol segíteni is tudnak, de sehol nem találtam.

Úgyhogy mindenkinek köszönöm a segítséget.
Csak egy idézet a honlap célai közül:

"a kezdők első lépéseinek segítése, a haladók folyamatos fejlődésének biztosítása, és a profik támogatása"

"A Hobbielektronika.hu ezen felül fontos feladatának tartja a már aktív professzionális mérnökök és a felnövekvő új generáció számára az önképzés lehetőségének folyamatos biztosítását is."

n+1...
(#) ferci válasza wg_kezdo hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Csak egy dolgot kiragadva az írásaidból:
egy olyan dióda ami kibír 50V-ot meg 3A-t

Megemlíteném, ha ezt beírod pl. a google-ba, sok linket találsz... nem mondhatod, hogy ez lenne a probléma. Egyszerűen nem vagy hajlandó magadtól csinálni semmit sem, ami előrevisz, ragaszkodsz csak a saját elképzelésedhez, hogy majd megmondják úgyis.
A hsz-ek többszöri átolvasása sem ártana.
(#) kaszarobert válasza wg_kezdo hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Szerintem itt is sokan segítettek neked!
Úgy gondolom, ha valóban érdekel ez az egész, akkor nem egy fórumtól teszed ezt függővé...
A modik pedig ügyesen kezelik a fórumot, és ismerik a fórumszabályzatot is!

(#) wg_kezdo válasza ferci hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Sajnálom akkor nem érted a lényegét a kérdésemnek.

Keresőprogramozással is foglalkozom tudom mit lehet google-ben keresni és mit nem (záros határidőn belül). Néha szerencséje van az embernek és beletrafál máskor órákig keres és semmi eredmény.

A fenti problémát több okból is nagyon nehéz megtalálni. Én azt írtam, hogy üzleti lehetőséget látok egy olyan "katalógus keresőben" amiben ilyesmikre lehet keresni.

Amúgy a google nem hoz releváns találatot a fenti problémára mivel az egy szabadszöveges kereső ami jelenleg a használhatatlan stádium felé megy el.

A google-ben remekül lehet keresni például programozási feladatok megoldására, de ha pl egy mp3 lejátszó komponensre van szükséged delphiben akkor az már lehet, hogy a torry-n 1 perc a google-n meg 1 óra. A spamsite-ok tömkelegéről meg nem is beszélve.
El lehet jutni Budapestről Bécsbe gyalog is meg autóval is melyik kényelmesebb?

Szeretnék visszatérni az eredeti kérdéshez.
(#) wg_kezdo válasza kaszarobert hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
Igazad van nem egy fórumtól kéne függővé tennem a dolgot, de ahogy írtam már 3-4x nekiugrottam és sehol nem találtam olyanokat akik a kezdeti nehézségeken át tudtak volna segíteni így mindig elakadt a dolog.

Ez az egyetlen fórum ahol segítettek megérteni az alapokat .

Sajnos elfogyott a lendület.
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem