Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1228 / 1267
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Púpos kondikat nem látok.
(#) kadarist válasza Directors hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Na, hát akkor kedves Gergő, nincs más hátra, mint szétpattintani a kijelzőt és letesztelni a LED-eket. A mikéntjéről több videó is található.
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Rendben, hozzá is kezdek. Köszi!
Amúgy ha a led csatlakozòja le van húzva a tápegységről akkor nem kellene megjelennie a feszültségnek a tápnál ? Mert itt akkor sem mérek csak ezt a 0-2v közti értéket.
(#) kadarist válasza Directors hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Ha egy pillanatra megjelenik a háttérvilágítás, akkor megy a táp, csak tiltáson van.
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Meg is lett a hibás darab. A középső csík legutolsó ledje adta fel a szolgálatot.
Ez található a leden. LG 6916L-1438A
Itthon nem találtam boltot ahol lehetne kapni. Ezt találtam. Bővebben: Link
Szerinted mennyire lehet tartós ? Érdemes ezt beszerezni ? Itt akkor tudnám mind a három csíkot cserélni. Vagy felesleges a másik kettőt is cseréni ?
Vagy cseréljem csak a ledet ? Bár azt nem tudom mennyire egyszerű. Hőlégfúvóval szerintem pikk pakk cserélhető.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
(#) kadarist válasza Directors hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Én nem szoktam csíkot cserélni, hanem csak a rossz Led-et. Ha csíkot cserélsz, akkor nem kell mindet, csak a rossz példányt és javítás után vedd vissza a háttérvilágítás fényerejét a menüben.
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Azért gondoltam hogy mindet kellene cserélni mert hogy gondolom ugyan annyi üzemidőt mehetett mind, így lassan a többi is elfog romlani. Persze ez csak feltevés a részemről. Nincs tapasztalatom ròla.
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Mindenesetre köszönöm a segítséget! Ha sikerült akkor visszajelzek.
(#) villanyipi válasza Directors hozzászólására (») Feb 3, 2020 / 1
 
Tapasztalatból írom lehet cserélgetni ledet külön is, de ha csíkon több led is kapott pár pofont, mire mindent kicserélsz esélyes hogy drágább mint megvenni a 3 csíkot berakni és gyönyörködni, persze ez csak az én"szeszélyem".
(#) Directors válasza kadarist hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Sikerült megjavítani a TV-t. Led csík csere után minden jól működik rajta.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
(#) kadarist válasza Directors hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1
 
Szép munka, gratulálok!
(#) jdani hozzászólása Feb 11, 2020 /
 
Hello. Mi okozhatja a hibát, hogy a képernyő nagyon fakó, szinte már fekete-fehér? Lehet hogy a képernyő panelen valami gond, vagy már eleve ilyen jelet kap az alaplapról?
Bekapcsolás után az egész képernyő enyhe színátmenetet játszik. Egy kicsit piros az egész, aztán zöldes, majd kb beáll fakó, szinte fekete-fehér képre.
(#) pimpoka hozzászólása Feb 12, 2020 /
 
Szervusztok! Már kaptam kadarist-tól egy üzenetet ezen problémám elhárítására, de videó magnón nem működik csak a CD lejátszón. Scart csatlakozóval amelyiknek van hat rca dugója oldanám meg "okos" tv-re azt, hogy legyen képem de nincs pedig két ilyen lejátszóm is van de egyikkel sem boldogulok. Pedig a zöld-sárgába van a sárga a pirosban a piros és a fehérben a fehér. És az "okos" tv az írja ki, hogy nincs jel, pedig a cd-nél is így van és az üzemel. Köszi válaszotokat. Már a fülhallgató csatlakozással nem is fárasztalak benneteket mert azt hiszem,hogy csak vezeték nélkülivel oldható meg, de hogyan?
(#) kadarist válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 12, 2020 /
 
A Scart csatlakozó nem hat dugós. Valamit elnéztél. A CD lejátszó pedig nem ad képet, úgyhogy biztosan a DVD-lejátszóra gondoltál.
(#) pimpoka hozzászólása Feb 12, 2020 /
 
Szia! Ez a scart csatin hat rca dugó van de három három egyforma.Igen DVD-re gondoltam. Szerinted így mi lehet a problem?
(#) Massawa válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 12, 2020 /
 
A Scarton kell lenni egy kapcsolonak is, hogy bemenet vagy kimenet van a csatikon. Ha nincs akkor lehet, hogy csak kimenet. Sajnos volt olyan TV is, amin a SCART csak kimenetre volt használhato. A videomagnon ha csak szintén RCA dugok vannak, akkor annak kell ki és bemenetnek is lennie (6 dugo) és két Scart csati kell ( ha van ennyi bemenet) vagy át kell kapcsolnod a Scarton a kapcsolot ki és bemenetre.
A videomagno alapbol bemenetre van kapcsolva, azaz a TV-böl várja a jelet. S ha van külön kimenete, akkor azon van a belsö tuner jele vagy a szalagrol jövö video (de csak lejátszásban).
(#) pimpoka válasza Massawa hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Ezen a Scarton nincs átkapcsoló és próbáltam már a másik hármat is bedugni a Tv-be de úgy sem jó.A magnón van két Scart csati próbáltam másikba de nem jó. Akkor ez a Scart amiből hat rca jön ki nem jó? A DVD miért működik róla. A régi tvn Scart a Scartba és múkodott.Ez a tv LG43UM745OPLA.Esetleg jól tettem fel a tv ki-bemeneteket így néz ki.Lehet esetleg Scart -ról HDMIre megoldás és úgy működne?

P1040577.JPG
    
(#) villanyipi válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Ezen egy db nem sok annyi scart sincsen.Rca akad pár a többi egyértelmű.
Scart rca átalakítót lehet venni hozzá azzal működhet.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) lele válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Ilyen csatlakozóval megoldható a kérdés.
https://arukhaza.com/index.php/szamitogep/alkatresz/hama-43178-scar...43178#
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) Massawa válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Ezek csak bemenetek. Ráadásul átkapcsolhatok sima videora ( a kétszinü aljzat) valamit Y/C videora. Ezt talán meg kell keresned valahol a menüben. Az utobbi esetben 3 RCA dugo kell csak a videora + audio (piros/fehér).
Amit a kolléga berakott linken levö scart átalakito müködhet ( de az sem 100% mert ilyen esetben lehet, hogy a videomagnoban kell átkapcsolni a SCART irányát). Azon a Scarton van ugyan kapcsolo, de nem biztos, hogy videomagnoban meg lesz a kapcsolofeszültség, mert azt több szerkezet a TV-böl várja. Ki kell probálni.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Én egy ilyen Scart -> RCA átalakítóval használom az én video lejátszómat, mivel nincs olyan megjelenítőm amin Scart lenne. Az átalakító a normál kompozit videót és a sztereo hangot vezeti ki a Scart kimenetből. Nekem legalábbis tökéletesen működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) pimpoka hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Köszönöm a segítségeket az átkapcsolóssal múkodik a dolog. Valaki esetleg tud segíteni, hogy a fejhallgatót, hogy tudnám megoldani ha nincs kimenet ezen az "okos TV-n.Köszi.
(#) kadarist válasza pimpoka hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2020
(#) laszbence96 hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Sziasztok!

Vásároltam egy használt plazma TV-t (Panasonic TX-P 55 vtw 60 3D). A képe és hangja alapvetően teljesen rendben van, de bárhogyan próbálok lejátszani rajta valamit elkezd ki-be kapcsolgatni. Bármilyen kábelről tv adás, pendrive-ról film vagy youtuberól történő videó lejátszása esetén is.

Tud valaki erre megoldást? 500km-ről jött a TV és ott még nem csinálta ezt.
(#) erbe válasza laszbence96 hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Messziről jött TV azt csinál, amit akar.
(#) laszbence96 válasza erbe hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Kösz Csoki, sokat segítettél!
(#) pete hozzászólása Feb 27, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy LE 22B450 tipusú kis lcd tv, ami elindul, de a kép 1 sec. múlva elmegy, hang marad. A panelen szemmel látható hibát , púpos kondit, nem találtam. Tud- e valaki tipushibáról, vagy hogy mit nézzek meg első körben? Sajnos csak mekk-Elek vagyok a témában, multim van.. Az inverter vezérlője egy SEM2005 tip ic, aminek a közepén viszont látok egy foltot, nem tudom eldönteni, nem-e beépítéskor keletkezett... ? Bármilyen segítséget elfogadok, esetleg LED-esíteni lehet-e? Köszönettel: Peti
(#) kadarist válasza pete hozzászólására (») Feb 27, 2020 /
 
Szia!
Az invertertrafó és a fénycsövek is tönkre szoktak menni. Nézd meg a trafókat, hogy látsz-e rajtuk égésnyomot, barnulást, stb.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Feb 29, 2020 /
 
Sziasztok!

Nagyon rég indítottam már témát, úgyhogy hosszas csend után úgy érzem itt az ideje. Körbenéztem a fórumon, sehol nem láttam ezzel a készülékkel kapcsolatos hibák javítását, így azért indítottam ezt a topicot hogy akinek ilyen típus vagy hasonló van és javítaná az itt bátran kérdezhet.

Én elsősorban azért vettem ezt a készüléket mert olyan TV-re volt szükségem ami kezeli a 720i(p) és 1080i(p) felbontást de ugyan akkor olyan hangrendszert tartalmaz ami kiváló moziélményt nyújt a maiakkal ellentétben. Ezért esett a választásom a címben is említett Sony KV36FS70 típusú 90kg-os bestiára benne a két hatalmas 16cm-es NOKIA hangszóróval szerelt Bandpass rendszerű mélyládával és a térhatású hangerősítővel amire hátsó hangszórók is csatlakoztathatóak. A Képe pengeéles HDMI->SCART (3 Szín komponenses jellé) alakítóval PC-ről is tökéletes mozi élményt nyújt, kristálytiszta térhangzással megfűszerezve. A csúcs a 100Hz-es képfrissítés és még a sorkimenőnek sincs visító 16kHz-es zaja benne.

Itt térnék rá a hibára. A TV távirányítója lehetőséget ad a képarány beállítására. Az alábbi módok közül választhatunk: SMART, 4:3, 14:9, Zoom, Wide (16:9 műsorokhoz) Ha elkezdek nézni egy filmet, beállítom a képarányt, de néha a TV önnálóan elkezd váltogatni a képarányok között, ezzel torzítva a képet. Donornak van egy komplett ilyen TV-ből belső és hangfalak hangszórók bontva, szóval tartalék alkatrész is van hozzá a következő 20 évre.
Én kondenzátor hibára gyanakodom, mivel a típus 2005 környékén jelent meg a piacon.


Sajnos a PDF-ek túl nagyon a feltöltéshez így linkelném inkább.
Felhasználói Kézikönyv Letöltése
Teljes Szervízkönyv Letöltése

Vajon egy átkondizással menthető a készülék vagy más hiba is lehet például a mikroprocesszor túlzott melegedése és emiatt ugrál el a beállításokról? Vagy boldogítsam vele az öreg TV szerelőt az utca végén?
(#) Massawa hozzászólása Márc 1, 2020 /
 
Elöször is sajnos rossz hirem van. Ez a TV nem tud semilyen HD formátumot, azaz sem 720p-t sem 1080-t. ( attol függetlenül a képe nagyon jo, 525 soros felbontás, 19:6 esetében is mindössze ennyi csak a sorok hosszabbak - szelesebb a kép. De sok analog formában kiadott video csak egyszerüen fel lett nagyitva, hogy kitöltse az 525 sort és beleférjen a képkeretbe - azaz még PAL+ sem volt).

Ez egy sima analog PAL+ TV. ( Amugy ha szoltál volna, 2 éve ingyen odaadtam volna - igy a hulladékudvarban kötött ki müködöképesen).

A képarányok között meg azért válogat, mert ez egy analog TV és az analog jelben benne van egy speciális WSS kapcsolo jel, ami a képformátumot kapcsolja, vagy - s ami neked a gondot okozza, ha ez a jel hiányzik, akkor a TV figyeli a tartalomban a fekete sávok jelenlétét ( felül meg alul) és arra kapcsol. A WSS jel viszont ma már sok jelben nincs benne ( sohasem tartották be konzekvensen a tengerentuli filmekböl hiányzott, és sok képátalakito sem kezelte), a PC- böl meg nagyon ritkán jön ilyen jel, igy a TV-d kénytelen a képtartalomra kapcsolni, azaz ha fekete területeket talál, akkor kapcsol ha meg nem akkor visszakapcsol.
Jobb esetben a WIDE modusban valamivel stabilabban kellene müködnie, de erre semilyen garancia nincs ( a bemeneti jeltöl fog továbbra is függeni a képformatum).
Következő: »»   1228 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem