Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3131 / 3550
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
De, az. Magyarországon mindenképp, egy elbírálás alá esik a lemez lemásolásával, a rádióból felvétellel, -ha az magáncélú.
Legális, a szerzői és szomszédos jogokról szóló törvény lehetővé teszi -ha pl. zenét, filmet töltesz le. A sokszor szidott üreshordozói díj ezért van a lemez, pendrive, sd-kártya árában.
Amerikánusföldön állítólag másként van, de az nem a mi gonunk.
(#) Topi válasza enree hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Tudom, hogy nem leszek népszerű, de a Youtube prémium 1790 Ft/hó. Ezért megszűnnek a reklámok, kikapcsolt képernyővel is tudsz zenét hallgatni, PIP mód is lesz... Én csak ajánlani tudom.

Cserébe semmilyen kétes youtube adblocker nem kell, warez sem kell, és különböző kétes youtube downloader oldalakra sem kell ellátogatni.

Szerk: Diákoknak (ha érint) pedig csak 1090 Ft/hó. Nem fűz engem semmi érdek a youtube prémiumhoz, csak gondoltam megemlítem, mert Mo-on nem túl népszerűek az amúgy fillérekbe kerülő digitális szolgáltatásokra előfizetni.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Ami kell rá van pakolva a gépre. Zene terén több mint 10 ezer számról van szó. 15673 van a listába most.
(#) Topi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Meg ne sértődj, de ez hogy jön ide, enree kérdéséhez?
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Téged idézlek:
Idézet:
„kikapcsolt képernyővel is tudsz zenét hallgatni”
(#) Topi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 28, 2020 / 1
 
És Spotify-al is, meg iTunes-al is, és még sorolni lehetne. Maradnék a kérdező Youtube témakörénél és annál, hogy menet közben szeretné megoldani a kérdést, amihez irreleváns, hogy mennyi zenéd van kategorizálva a gépeden.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 28, 2020 / 2
 
Idézet:
„15673 van a listába most.”
Felsorolnád melyek azok, címüket?
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 28, 2020 / 2
 
A szerzőket, előadókat is, mert sok, sokféle a feldolgozás.
(#) jani1987 válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Nekem 30 gigányi adat keret áll a rendelkezésemre havonta.
Granpa: 2 Arc, Alien Weaponry, Annihilator stb. 212 előadónál feladtam a számolást.
Russkaja: Psycho traktor
(#) mnyugger válasza enree hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Ez a legegyszerűbb megoldás:

Az eredeti link a böngészőben:
https://www.youtube.com/watch?v=px3-v4BQ54E

Az elejét töröld ki:
youtube.com/watch?v=px3-v4BQ54E

Írd elé a conv szócskát.

convyoutube.com/watch?v=px3-v4BQ54E

Azután értelem szerű a dolog.
(#) tbarath válasza enree hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Szerintem youtube-dl. Parancssoros, de nagyon jó funkciói vannak.
(#) tbarath válasza Topi hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Illetve ja, youtube premium előfizuval tusz letölteni zenét telefonra, és offline hallgatni. Én is kb. az első nap fizettem elő, ahogy megjelent.
(#) antiktelefon válasza enree hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Nem pont bővítmény, de youtube-dl kell neked, olvass utána, a fileok elnevezését is lehet állítani, fileformátumot, minőséget beállítani, lejátszási listát letölteni stb.
Pár tutorialt el kell olvasni, de utána bármit meg tudsz oldani vele.
(#) gyerek67 válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Mekkkkora jópofaság már ez a program!
Köszönöm én is!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Nem tudja valaki, gmailba hol tudom beállítani, hogy milyen gyakran csekkolja a beérkezett üzeneteket?
Most nagy szükségem lenne erre, 1-2 perc is sok.
Üdv
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
IMAP használata esetén a késleltetés pár másodpercben mérhető. Ha POP3-as rendszert hazsnálsz, akkor egyértelműen kell lennie ilyen beállításnak. Ha a webes felületet hszanálod, akkor lásd IMAP időket.

A "gmailba" nem túl egyértelmű.
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
A webes az oké, ott nekem kell ráfrissíteni.
A telóval van gondom és azt is megfigyeltem, hogy ha wifin van, akkor egyből megkapom, ha mobilneten, akkor nem, pedig az lenne a fontosabb.
Nincs semmiféle korlátozás beállítva, a gmail aplikációra se.

Huawei mobil
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Ó, én ezt az iskolát már kijártam. Ha X szolgáltató SIM kártyája adja a netet, akkor előjönnek olyan gondok, mint nálad. "Érdekes" módon Y szolgáltató kártyájával nincs probléma a levelezéssel.

Magyarán nincs mit tenni, mint időnként nézegetni a telefont.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Illetve bocsánat, van kerülőút. MINDEN olyan alkalmazást tiltasz a telefonon, ami nem kell és a netet használja. Egyszerűen egy bizonyos kapcsolat mennyiség felett ún. flood effektus lép fel. A hálózat nem bírja a terhelést, bizonyos kapcsolatokat, amelyek kis adatforgalmúak, a háttérbe szorítja a rendszer. Egy kis forgalmú IMAP kapcsoalt is ilyen.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Idézet:
„Magyarán nincs mit tenni, mint időnként nézegetni a telefont.”

Két másodpercenként, hogy:
Idézet:
„szeret/nem szeret”

Tanult kollégám kissé kinos magyarázkodásra szorult a 70.000.- céges telefonszámla végett (akkor mások voltak a tarifák).
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
(#) SzervízMacska válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
A probléma onnan ered, hogy a hüvely telefonok (az újabbak) nem támogatják a gyári google alkalmazásokat. Ahhoz, amit szeretnél, a használt kliens alkalmazásnak támogatnia kéne a push szolgáltatást. Szerintem...
(#) Bakman válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Mindegy, milyen telefon, kollégáknál is ismert jelenség.
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
A probléma onnan ered, hogy a nagy gyártók meg akarják mondani neked (és meg is mondják!), hogy neked mi a jó és mire van igényed. Ha pedig neked másra lenne szükséged, akkor is arra van, amit ők mondanak.
Pl. huawei kitalálta, hogy a te érdeked, hogy ne tudd rootolni a telefonod, így már csak himihumi cégeken keresztül kapsz kódot hozzá (nem is kevés pénzért, s vagy működik, vagy nem), míg évekkel ezelőtt ingyen megcsinálta a gyártó (aztán meg egy darabig volt, hogy kértek érte 4$-t). Ennek köszönhetően még ha akarnám se tudnám a bootloadert kinyitni, hogy gyári (csak az európai kiadásból kihagyott) alkalmazást felrakhassak.
(#) tbarath válasza bbb hozzászólására (») Márc 31, 2020 / 1
 
Ha megveszed a hüvely telefont, akkor elfogadod azt, hogy nem tudsz vele ezt vagy azt megcsinálni. Ez nyilván a felhasználók közül alig valakit érint, de akit igen, annak van más alternatívája. Van Oneplus, van Xiaomi, Van Pixel (olcsóbb kategóriában 3a, régebben Nexus-ok), stb., ha tényleg nyitni akarod a bootloader-t. Lehet, hogy drágábbak valamivel, lehet hogy épp nincsenek kedvezményesen a szolgáltatónál, de beszerezhetőek.
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Én először átgondolom a saját igényeimet, és utána a szóba jöhető készülékek közül választok annak tudomásul vételével, hogy amilyen rózsát szakítok, olyat kell évekig szagolnom. És ez nem csak a vasra igaz, hanem a szoftverre is.
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
A szomorú, hogy akármelyik telefont megveszed, akkor el kell fogadnod, hogy ezt, vagy azt nem tudsz vele megcsinálni. Én elégedett vagyok vele, mert használtan vettem meg a honor8-ast, s nem újonnan fizettem érte egy vagyont. Amennyibe így került (törött kijelző -> csere, s ha már úgy is szétszedtem, akkor akkucsere is), annyiért az új készülékek nem ennyire gyorsak, vagy épp más paraméterben gyengébbek. Nem mellesleg ezzel már volt tapasztalat, mert ilyet nyüstölt másfél éve az egyik barátom napi szinten telefonálni, navigációra, e-mailre. Na ezekre nekem is remekül működik és ami a legfontosabb, remek a hangminősége, tiszta, érthető a beszéd (a céges HTC z710 telefonom hagy némi kívánnivalót maga után ezen a téren).
Amit szerettem volna, az a hívásrögzítés funkciója. Viszont míg az EMUI 8-9 egy sima apk telepítéssel meg tudja ezt oldani, addig az ebben lévő 5-ös verzióhoz kellene a system partícióra írni. Eddig megvoltam enélkül a funkció nélkül is, de most jól jött volna, ha tudja. Egyébként meg a fene se foglalkozott volna azzal, hogy root legyek rajta.

De, mint mondtam, bármelyiket veszed meg, beleszaladhatsz dolgokba. Ezelőtt egy Blackberry 9800 Torch készüléket használtam (szintén használtan véve, szintén törötten), s nagyon sokáig jó volt. Csakhogy sorra megölték alóla a dolgokat! Először ugrott a skype, majd a viber is... S persze itt is a gyártó jobban tudta, hogy mi kell nekem, így PPTP VPN-re nem tudtam vele bemenni, mert szerinte nem volt elég biztonságos. Na meg blekinél a legviccesebb az, hogy nem képesek gyárilag beletenni a merülő akkura figyelmeztető jelzést, ehhez külön alkalmazást kellett telepíteni rá (a 8700-on se volt, de a 9800-on se).
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Én is átgondoltam az igényeimet és nagyon hosszú agónia volt, mire lecseréltem a blekit erre. Közel egy évig nézegettem, hogy mire lenne érdemes (próbálgattam a cimbi készülékét, meg amelyik a kezembe került, s kifaggattam az általános használati tapasztalataikról a gazdáikat), s az átállás se azonnal ment. Végül inkább vettem meg ezt használtan, mint ugyan ennyiért egy harmad ilyen erős készüléket újonnan.
A helyzet, hogy hiába tehetném meg, hogy elköltsek 150000 JMF (jó magyar forint) pénzegységet egy telefonra, nekem nem éri meg. Még a 30-ért is húztam a szám, pedig az már tényleg a használható készülékek alja
(#) gyerek67 hozzászólása Márc 31, 2020 /
 
Szinte véletlenül futottam bele egy régen keresett kedvencembe.
Sem az előadó nevét, sem a szám címét nem ismertem, csak arra emlékeztem, hogy annak idején (1986-87-ben) Balatonfüreden a Helka nevű hajón ezzel indult esténként a video disco.
A Helka a Zákonyi Ferenc utca elején volt a parton, itt pofozta végig Ötvös Csöpi a csibészeket...
Belépő nem volt, de ha leültél, akkor kötelező fogyasztás igen.
Sokat táncoltunk ott a Nejemmel...
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Nekem egész mások a mobilra vonatkozó preferenciáim. Már negyed százada az első mobilomat is hatjegyű összegért vettem. A mostani, amiről írok, közel félmillióba kerül. Vannak jobbak, ahogy telik az idő, de szinte bármely random kiválasztott paramétere a top tizes listába emeli. Még az elődje is megfelelne a mai napig (iPhone X), ha nagyobb tárhellyel veszem anno’, nem az alapmodellt. De az időközben felerősödött videózási mániám miatt a 64GB-ot kinőttem. És két év elteltével az előlapi kamerát is jelentősen fejlesztették. Ezért váltottam ősszel. Persze nem vagyok milliomos, két éves részletre tudtam megvenni. Természetesen korlátlan előfizetéssel, mert úgy van értelme. Fentiekből következik, hogy számomra egészen máshol van a “használható” határa, mint Nálad.
De az otthoni nettel is pont így vagyok. Csak azért van mesh hálózatom, mert a távolabbi szobában (amit nem is használok), “csak” 100Mbites volt a wifi.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 1, 2020 /
 
Minden elektro boltban ekkora káosz van? Hívtam a Berettyó Elektro-t és 3 HÓNAPIG szünetelnek. Axiális kondenzátor kellett volna.
Következő: »»   3131 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem