Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 64
(#) Inhouse válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Olyan, mintha azon a gépen nem engedné ki valami... Illetve még egy dolog, a munkacsoport nevének is azonosnak kéne lennie.
(#) bbb válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
A DNS név alapján megtalálja egyáltalán a keresett gépet? Ha kiadsz egy ping parancsot a gép nevére, akkor mi történik? Ha IP cím alapján próbálod a megosztást elérni, akkor is ez az üzenet fogad?
(#) Tyson5 válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
DESKTOP-IZA, vagy IP-címre pingelve is megtalálja. Azt írja a hibakereső, hogy a másik gépen van valami a tűzfallal, de ott hiába kapcsolom ki - ugyan úgy nem éri el.
(#) bbb válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Próbáld meg IPv4-en eléred-e. IPv6 és fájlmegosztás nem mindig szereti egymást:
Bővebben: Link
(#) Tyson5 hozzászólása Dec 14, 2020 /
 
Úgy néz ki sikerült megoldani a problémát. Mivel nagyon sok időt elvett már a hálózat beállítása, úgy döntöttem a windowst újra telepítem a gépen.
Továbbra sem látom a többi gépet, de a fájlkezelő fejlécébe beírva a gép nevét, vagy IP címét rá tudok csatlakozni (korábban így se működött)
(#) Inhouse válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Valamiért nem tallózza a hálózatban levő gépeket. Nálunk is van egy ilyen hely, ahol csak így megy az egyik gépen. Ránézve nem tűnt fel semmi, működik, jóvanazúgy!
(#) Tyson5 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Olvastam, hogy windowson néha nehézkes a hálózat kezelése, de hogy csak újratelepítés után sikerült megoldani a problémát...

A telekomos routeren (modemen) van egy usb csatlakozó, amibe tettem egy pendrive-ot. Csináltam neki egy ftp szervert, működik, bár megnyitni semmit se lehet, csak letölteni. Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy pl mobilnetről is el tudjam érni? Vagy egyszerűbb valamilyen más webszervert csinálni? Az usb-s megoldás azért lenne jó, mert a modem mindig be van kapcsolva, mármikor elérhető lenne a szerver
(#) Inhouse válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Akkor most minden gép eléri a másikat, ez a rész jó lett?
Az FTP-nél attól függ, milyen jogosultságokat adsz, hogy írhatod és olvashatod-e, vagy csak olvashatod. A kívülről való eléréshez az adott portot át kell irányítani a routerben, illetve tudnod kell a küldő IP címed.
(#) Tyson5 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Most minden gép elér minden gépet, windows újratelepítése oldotta meg a problámát.
Dokumentumot tudok az FTP-re feltölteni, illetve menteni is tudom azt, de közvetlenül, mentés nélkül semmit se tudok megnyitni. Lehet, hogy csak nekem érdekes ez a google drive, one drive és a különböző felhőszolgáltatások világában.

Nyitni kell egy új 80-as portot? így akár mobilnetről is el tudom érni az ftp szerveremet?
(#) Inhouse válasza Tyson5 hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
Az FTP egy fájlátviteli, ősöreg protokoll, nem olyan, mint a OneDrive. A Total Commander a TXT-ket megnyitja közvetlenül, de ilyenkor ő letölti a háttérben és megjeleníti, a többit ő sem.
Kinevezel egy portot (lehetőleg le a legegyértelműbb támadási pontot a 21-et) kívülről, azt átirányítod a routered IP-jén a 21-es portra. Innentől már csak a külső IP-d kell és mehet bárhonnan. Belső hálózatból csak a routered IP-jén keresztül fog menni (a 21-es porton), csak másik internet kapcsolatból éred el a külső IP-ddel és a kitalált porttal.
A 3 általad berakott képnek nincs ehhez köze. Port forwarding menüpontot keress!
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 15, 2020 /
 
lehetőleg le=lehetőleg ne
(#) meszi_1985 hozzászólása Dec 18, 2020 /
 
Sziasztok!
Szeretnék egy wifi vezérlőegységet felszerelni kültéri világítás kapcsolására és az lenne a kérdésem hogy tehetem-e a külső falra a reflektor melletti kötődobozba, vagy inkább padlástérbe helyezzem hogy ne legyen kitéve esetleges párának, nedvességnek, nyári nagy melegnek? IP 20 a védettségi szintje.
Köszönöm!
(#) kendre256 válasza meszi_1985 hozzászólására (») Dec 18, 2020 /
 
A padláson sokkal melegebb szokott lenni, mint egy falon, pára meg kb. ugyanannyi van. Szerintem csak az a lényeg, hogy eső ne essen rá. Ha teljesen zárt (tömített) dobozban van, a doboz alján legyen két pici furat, hogy az esetleges kondenzvíz ki tudjon cseppenni. Ne túl nagyok legyenek (kb. 2mm), mert akkor meg a bogarak költöznek bele...
Ha nagyon tartasz a nedvességtől, akril lakkal be is lakkozhatod jó vastagon (kihagyva az érintkezőket, nyomógombokat, egyéb érzékeny alkatrészeket ).
(#) Pali79 hozzászólása Jan 20, 2021 /
 
Sziasztok! Használ valaki ilyet vagy hasonlót? Igazából konnektor helyére építhető cucc érdekelne, acces point és gigabites lan csatlakozó kombináció a lényeg.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2021
(#) Joe_001 válasza meszi_1985 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Szia!
Nem értek egyet. Akkor miért gyártanak víz és csepp mentes készülékeket? Az IP 20 az beltéri fokozat. PVC dobozba tenném, tömszelencével.
(#) Bakman válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Én úgy látom, ez nem fog normál, 65 mm-es szerelvénydobozba beleférni. Mi lesz akkor ha kiderül, nem is olyan jó/elromlik?
(#) Pali79 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Azért írtam, hogy ilyet VAGY HASONLÓT Ahogy néztem a hazai kínálatban csak a TP-Linknek van hasonló megoldása.
(#) Bakman válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Láttam, viszont a kérdés még áll. Nekem teljesen mindegy de ilyen eszközből még csak véletlenül sem vennék beépíthetőt, lásd korábbi kérdésem.
(#) Pali79 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Idézet:
„Mi lesz akkor ha kiderül, nem is olyan jó/elromlik?”
Kiveszem és teszek be helyette másikat. Sok mindenből létezik beépíthető (mosógép, hűtő, mikró, stb.) mégsem jelenti azt, hogy nem cserélhető. Ezért kérdeztem, hogy valakinek van-e tapasztalata. Nyilván ha huszan azt mondják, hogy próbálták és egy hulladék akkor meg sem próbálom, de lehet valaki aki évek óta megelégedéssel használja. Az, hogy neked nincs bizodalmad és meg sem próbálnád az ilyen jellegű eszközöket, személyes tapasztalatod híján, egyáltalán nem releváns.
(#) Bakman válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Kb. egy hónapja dobta ki a szomszédom az ilyen kütyüjét, nem emlékszem milyen volt. A fal túloldalán a vételi szint vetekedett a nullával, de ezen nem is kell csodálkozni, csak rá kell nézni az antennájára.

Remélem ez elég releváns tapapsztalat.

A fizika törvényet nem lehet megerőszakolni, normális vételhez/adáshoz normális antenna kell, ezt ezek az eszközök egyszerűen nem tartalmazzák.
(#) Pali79 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2021 /
 
Az nem gond, hogy ha nem bivaly erős a jel. Pont az lenne a terv, hogy minden szobába teszek egy ilyet, hogy ott legyen vétel, mert a helyiségek nem nagyok de távol vannak egymástól és több fal is van köztük. Tehát ha egy adott helyiségben adja a normális jelet az már jó.
(#) Stewe hozzászólása Jan 23, 2021 /
 
Sajnos a kereső nem barátom, rengeteg az indifferens találat remélem néz erre valaki.
Van több adatgyűjtő modulom, aminek a a kimenete RJ45 aljzat, kábellel van bekötve switchbe. Létezik utólagosan kivitelezhető megoldás a kábelek (Cat5 FTP) kiváltására WiFivel? Hegesztőgépek között rengeteg a sérülés....
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
(#) nedudgi válasza Stewe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
A hegesztőgépek elektromos zaja meg zavarhatja a WiFit.
Hány ilyen adatgyűjtőről van szó? Darabonként 5-10 rugóra taksálom.
(#) Stewe válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
A zajtól nem félek, még az impuls gépek sem csinálnak összemérhető frekvenciát, a kábelek az anyagmozgatás során sérülnek gyakran, ráejtés, rálépés, nyílt láng és egyéb aljasságok.
A tervem az, hogy switchet lecserélem AP-ra, és a kábelek felejtősek.
20-30€ egy modulért nagyon belefér, egy FTP cat6 rj-45 dugó is 5-8000Ft
Ha legalább egy adatlapot kaphatnék...
(#) nedudgi válasza Stewe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Range Extender, lefedettség növelő, illetve kismillió néven emlegetik ezeket az eszközöket. A célra megfelelhet valami megunt WiFi router is.
(#) kendre256 válasza Stewe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Én inkább a kábeleket védeném a szükséges helyeken, nem generálnék a wifi modulokkal újabb problémákat (és a bonyolultság miatt esetleg ugyanannyi hibalehetőséget).
Különben eddig bármilyen routert be tudtam úgy programozni (a lan oldalon kikapcsolva a DHCP szervert), hogy a wlan oldalra csatlakozó telefonok, tabletek úgy látszottak bármelyik LAN ethernet porton, mintha vezetékkel lettek volna bekötve. Ha cél a kisebb méret, akkor valamilyen konnektorba dugható wlan extenderrel, AP-val is valószínűleg megoldható ugyanez (neked elég csak egy ethernet port, azokon egy szokott lenni)
Szerk: Arra figyelni kell, hogy az adatgyűjtő modulodhoz csatlakozó eszközödnek kliens módot kell tudnia (az eddigi switched helyén meg wifi router lenne (az AP üzemmódú alapban)).
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
(#) Inhouse válasza Stewe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Fém zuhanycsőbe húzva, fa dobogóval védve?
Egyébként AP kell, vagy AP módba kapcsolható router. Veszi a Wifi jelet a fő routertől és a LAN oldalon rádugott gépeknek ez már vezetékes.
(#) nedudgi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
A mechanikai védelem hátránya, hogy az anyagszállítást akadályozhatja.
Süllyeszteni kellene, de akkor már olcsóbb egyszerűbb, és gyorsabban megvalósul a WiFi.
(#) Skori válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Az nem inkább a kliens mód amit leírtál?
Az AP mód amikor vezetéken kapja a hálózatot és wifin szórja.
Kliens mód amikor veszi a wifi-t, és vezetéken adja tovább.
Repeater mód amikor veszi a wifit, és wifin adja tovább.
(#) Inhouse válasza Skori hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
AP kliens mód, meg ahogy éppen a gyártó hívja. Mivel az AP-k egyik fő tulajdonsága, amit általában nem tudnak a sima routerek pont ez, hogy Wifi-n vesz és LAN-on adja tovább. A LAN-on vesz és LAN-on, vagy Wifi-n szór részt minden router tudja. Értelmesebb gyártók betesznek egy ábrát is az üzemmód választási részbe talán éppen azért, mert az elnevezések gyakran eléggé elvihetnek az erdőbe a variációk miatt.
A routerek között egy szűkebb sáv tudja csak az AP módot.
Következő: »»   57 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem