Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv!
Lenne egy ide illő kérdésem, fűkaszához rendelnék alkatrészt, meg is van a lista csak egy alkatrészből van több is, mellette van a sorszám hogy kell értelmezni? Az a sor felül REMARKS /SERIAL NO. megnevezéssel van, ami pl -E519999 az eddig a sorozatszámig bezárólag? A saját gép sorszáma: E510002 Még a boltos sem tudta megmondani...
Az első. Nullától ... 51002 ... 51999-ig.
Egy ilyen link ellenkezik a Fórumszabályzattal. A karosszériajavítók reklámja a biztosítók által szponzorálva.
Be kellene vezetni a shariát.
"Elektronika, és politikamentes "
Nos akkor elköszönök a társaságtól. Befejezem elektronikai tevékenységemet. (No meg úgyis ki leszek innen rúgva)
"sharia"
No ez már politika és vallás és ........
Ha ennyi humorérzéked sincs, akkor gondolkozz el azon, hogy a reklám is tiltott ezen a fórumon.
A shariát pedig azért emlegettem, mert ilyesmi tiltott egy muszlim/mohamedán társdalomban. Egészséges, hímnemű embereket ez zavar a koncentrálásban. Ez pedig karosszériásoknak munkát ad, a biztosítótársaságok haszna pedig növekszik, mert a szerencsétlen vezetők a bonus/malus rendszerben rosszabb besorolásba kerülnek. Magyarázzam még?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
Üdv mindenkinek!
Szoba felújítás során a régi fűrészporos tapéta eltávolítása után a falat lecsiszoltam, a régi vakolat a tapéta alatt jól porzott, most sima viszont egy két helyen pár tenyérnyi részen a régi régi cementes vakolat folytonossági hibákat mutat. Maximum fél cm mélységben illetve van jó pár régi tipliknek fúrás helyük és ilyen apróságok. A falat ilyenkor elég alapozó festékkel kezelni, a sérült részeket pedig gipszes vakolattal, vagy mindent telibe gipsszel, és utána rá az alapozó festék, majd a rendes festék? Köszönöm előre is
A telibe gipsszel dolgot semmiképpen nem javaslom mert később visszaüt, de már száradás közben is zsugorodik. Ha repedezős a fal, a szerkezete miatt, vagy amiatt hogy út közelében van a ház és a kamionok, teherautók folyton rezegtetik a talajt akkor a tuti megoldás ha vékonyan hálóval telibe vakolod az egészet. A háló később nem engedi olyan könnyen repedni a vakolatot. Van akinél ez sem jött be (továbbra is repedt a teherautók miatt) ő gipszkartonozott.
Társasház, téglából készült, ezt elfelejtettem hozzáírni. A falak egyébként szerencsére nem repedtek sehol sem.
Nekem ne! Magadnak! Ez egy beteges hozzáállás.
Ezt a bicajos csoportot ooyan nehéz megelőzni.
Csak a szükséges helyeken gipszelnék a helyedben az alapozás után. Aztán jöhet a festés.
A napokban Leslie Nielsen életéről olvastam sorokat.
Kiderült, amin én és nyilván sokan "szénné röhögtük" magunkat a "Nagyon különleges ügyosztály" az első 4 rész után befuccsolt az US-ban. Miért? No ezért találták ki sokak szerint az "aláröhögést", gyengébbek kedvéért mutatva, hol kell nevetni. Lényeges volt abban és a többi komédiás filmben, halálos komolyan kellett előadni. Ha valaki csak felületesen nézegette, nem is értette a tized részét se a poénoknak. Az értők is többször megnézték, mai napokig, mert hátha van egy eddig nem értékelt kis gyűszűnyi poén. A Csupasz pisztolyok, Top secret, Airplane, de említem a Monthy Python filmeket, Brian élete, Gyalog-galopp, mind-mind fantasztikus humorforrás az értőknek. Írásban a humoros bejegyzéseknél az alánevetés megfelelője a szmájli...
Akkor is, ha lehelet vékony rétegben kenném fel? Ez egy rokonom háza, a miénk beton panel, itt telibe lett gipszelve ( glettelve ) a csupasz betonra. Csak mivel az tégla nem tudom van e különbség hőtágulás stb.
Manapság minden belső szabadon hagyott (értsd: nincs burkolva) falat glettelnek. Szoktak mélyalapozót is hazsnálni de hogy az hova kerül, passzolok. Glett alá, két réteg közé vagy festés előtt?
A mélyalapozó a nyers (öreg), vakolt falra kerül, hogy a vakolat mállását megakadályozza. Utána jön minden egyéb.
Találtam olyan videót, ahol először alapoznak, glettelnek, újra alapoznak majd festés.
Valahol pedig csak glettelnek, alapoznak, és festenek, van ahol a fal után egyből tesznek gipszkartont. Na ezt pl nem szeretném, mert mögötte a penész stb szerintem könnyen megtelepedhet.
Nálunk vékony vakolattal húzta telibe a festő. Utána csiszolás, majd rá a mészbázisú festék. Kicsit munkaigényes, de szép lett.
Téglafal elé én nem tennék gipszkartont, de mondjuk tetőtér beépitéshez, válaszfalnak jo. Ahogy emlékszem oda nem ment vékonyvakolat. Gyakorlatilag téglafal + vékony vakolat, gipszkarton + tapéta van.
Lehet, hogy nem szép, de legalább célt értem a rovar mentes szellőztethetőség érdekében. A felhúzható szúnyogháló alját nem bírtam beakasztani, mivel egy kábel megy át az ablakon ‒ megoldás: 2× oldható szőlőrögzítő(!) műanyag alkalmatosság.
Gratulálok Ügyes vagy , én inkább fellazítottam volna a keretet és a vezetéket alatta húztam volna át . (kb 2 csavar meglazításával megoldható lenne ...) Kókányolásból jeles !
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
Idézet: „mivel egy kábel megy át az ablakon” 4
Képes voltál kilukasztani a feszített szúnyoghálót ahelyett, hogy a kábelt átfűzöd vagy rakod alá? Ha ez az izé átfér alatta, a kábel is átfért volna...
Konkrétan felhúzod, kitekered az egyik sín alsó csavarját és kicsit elhúzva mögé tudod rakni a kábelt... A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
"hát szíp, szíp, de haza nem vinném"
Hogyan bújtatsz át egy keret alatt egy olyan vezetéket, amin "bolha" dugó van? A szőlőrögzítőket még át lehetett fűzni egy laposcsavarhúzóval, inkább nem szedném szét, ha lehet. Lényeg az, hogy a rögzítők nem érnek a redőnyhöz és a szúnyogháló lent marad.
Ezzel az egy kábellel nem tudtam a másik ablakszárnyon keresztül kerülni, mert rövidebb. A szúnyoghálót nem lyukasztottam ki, csupán azt használtam ki, hogy az eddigi évek alatt egy helyen picit kijött a szúnyogháló alja, ugyanis nálam amúgy sem olyan könnyű beakasztani a szúnyoghálót, mivel bent asztal van az ablak előtt, kívül pedig a bejárati lépcső alacsonysága nehezíti a hozzáférést az ablakpárkányhoz.
Napot!
Próbált már valaki időpontot foglalni NAV ügyintézéshez? Én csak eddig jutok el, nem jelennek meg a kipipálható négyzetek (checkbox), lásd melléklet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

a falat lecsiszoltam, a régi vakolat a tapéta alatt jól porzott, most sima viszont egy két helyen pár tenyérnyi részen a régi régi cementes vakolat folytonossági hibákat mutat. Maximum fél cm mélységben illetve van jó pár régi tipliknek fúrás helyük és ilyen apróságok.