Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok, nemrég vettem egy Thor TH448-as autóriasztót, van benn egy kis rajz, mi mit tesz, de nem igazodok ki rajt. Tudnátok segíteni a bekötésben? Egy Lada Nivába menne, van rajt 6 vezeték a központihoz, viszont a központi vezérlőjére csak két vezeték csatlakoztatható. A másik kérdésem, hogy az indexre hol kössem rá, beszkennelem, hátha nektek többet mondd, holnapra felteszem a képet a rajzrol, elmondhatnátok pár vezetékre hogy mit tesz, számomra zavaros, köszi a segítséget!
Azért van 2x3 kivezetés, mert a 2 relé váltóérintkezői vannak kivezetve, hogy bárhogy tudd kötni.
Mondjuk ez a rajz így kevés, mert a 3 vezetéken belül nem jelzi az érintkezőket. Ha nincs további magyarázat valamelyik oldalon, akkor mérd ki. Valamelyik 2 között (külön külön a nyitás és zárás) zárlatnak kell lennie alapból. Ebből az egyik a com, a másik a NC, a maradék a NO. Amikor a relé meghúz, akkor zárja a com-ot a NO-hez, ilyenkor tudod megmérni, hogy a com és NC melyik, melyik... ![]() A legtöbb központizár negatívat kapcsol, nézd meg a tied. Ha igen, akkor a test megy a comokra-ra és az egyik NO a nyitás a másik a zárás. Ha motoros központid van (nem levegős), akkor ennyi, és állítsd 0,75-1s-ra az időt. Üdv Inhouse
Semmi válasz? Eddig fontos volt...
Üdv Inhouse
Hali, lejöttek ismerősök vidékről, szóval nem voltam gépközelben... szóval két fehér vezeték volt aminek két végét a kp-i zárra kötöttem, két sárga kábelt testre raktam, a másik két kábelt pedig szabadon hagytam, máson nem változtattam, most frankó minden. Meg elfogadtam a hozzászólásod megoldásnak, gondoltam az jelenti hogy sikerült minden, so köszi!
Rendben, biztos morózus hangulatom volt...
![]() Valahogy igényelem a visszacsatolást, a pontot nem szoktam nézni. Üdv Inhouse
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen riasztót, be is kötöttem a központizár vezérlését azzal nem volt gond, de a motor megszakítás funkciónál megakadtam! A reléből kijön 3 szál, egy vastag zöld, két vékonyabb az egyik sárga a másik fehér, a sárgát hozzá kötöttem ahhoz a sárga szálhoz ami a vezérlőből jön ki, a zöldnek adtam állandó 12voltot, a fehéret pedig a gyújtáskapcsoló ACC ON állására kötöttem. Van egy másik fehér kábel a vezérlőtől ezt az indítómotorhoz kötöttem. Gondolom az lenne a működése elvileg hogy amikor élesítve van a riasztó akkor nem ad áramot az indítómocinak, ha kikapcsolom akkor meg ad. Csakhogy sehogysem ad neki, kikapcsolt állapotban sem lehet elinditani a motort.... Kérlek ha tudtok segítsetek, ilyen profiknak biztos egyszerű dolog, de én ezzel szenvedtem ma egész délután! Köszönök szépen minden választ előre is! Üdv. Dani! ui. kapcsoási rajz dettó ugyanaz mint amint Tomszy linkelt!
A rajz szerint 4 kivezetés van azon a relén. Ha az öninditot akarod megszakitani, elvágod a vezetékét a gyujtáskapcsolonál, összekötöd öket 1-1 zolddel, a fehérnek pluszt adsz, a sárgát meg összekötöd a riaszto sárgájával.
Igen elvileg 4 lábú a relé, de csak 3 lába van vezetékelve!
![]() Köszönettel, Dani!
És még annyi hogy akkor a riazstó vezérlőjéből kijövő fehér szál mire való?
![]()
Igen, ugy. Az ábra szerint a gyujtotrafo van blokkolva, ugy 3 vezetékkel megoldhato.
Azon inditáskor kap jelet a riaszto. A leirásbol talán ki lehet bogozni, hogy minek, nincs kedvem most fejreállva olvasni.
![]() ![]()
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet,mindjárt neki is látok!!!
![]()
Na tényleg köszönöm a segítséget megoldódott a probléma, tök jó lett! De azért egy vízcső megrepedt hogy ne legyen olyan jó napom!
![]()
Ma kötöttem be egy ilyen riasztot. A mellékelt magyar nyelvü tájékoztato tele van forditási hibával. Az emlitett fehér vezeték, amihez inditás volt irva, valojában gyujtás+-ra megy. (az angol nyelvü leirásban ignetion van mellé irva.)
Én is vettem egy ilyet.Az lenne a kérdésem,hogy mivel a kocsimban van gyárilag imobiliser,ezt a részt bekötésnél ki lehet egyszerűen hagyni,vagy akkor nem fog helyesen működni?Kösz!
Ki lehet hagyni, nem befolyásolja a müködést.
Hy All!
Én tegnap vettem egy ilyen riasztót, és ma neki is láttam! Sikerült is bekötni az alapokat! (szóval müxik) De amit a nyújtáshoz kell kötni azt nem értem és így kihagytam és miközben megyek a kocsival akkor is riaszt, mivel automatikusan élesíti magát! :S Ami jó, csak mivel nem érzékeli hogy jár a motor ezért bekapcsol egy perc múlva! Szóval a kérdés hogy a gyújtáshoz hogy is kell kötni? Mert hiába olvasgatam a fórumban leírtakat nem jöttem rá! Előre is Köszönöm a Segítséget, persze csak Ha kapok Segítséget! THX
Már megoldodott amire nem válaszoltatok! De mind1!
![]() De lenne még egy kérdésem, hátha erre már írtok! A központi zárat hogy kell kötni? A központi zárnál van 5kábel, ami az ajtóból, jön (a modulját nem találtam meg ![]() illetve a narancssárga kábelt, ami a lábfékre mutat a rajzon, azt ugyebár a féklámpára kell kötni? És a ajtó kapcsolot pedig az ajtókra a "lámpa villágítás gombra" kell kötni ugybár? Bocsi a sok hülyekérdésért, de ennyire nem vagyok profik mint Ti, csak tanulok! Előre is köszi!
Az ignetion jelzésü fehér madzagot kötöd egy olyan pontra, ahol ráadott gyujtásnál +12v van.(gyujtáskapcsolohoz, biztositéktáblához,stb.)
Központi zár: oda is lehet, de a vezérlöjére egyszerübb. Megtalálni se nehéz, mert kattan záráskor-nyitáskor.
Piros-fekete: ha nem elektromos nyitásu a csomagtartod, akkor sehova. Narancs:féklámpakapcsolo kapcsolt szálára. Én ki szoktam hagyni általában, mert marhára idegesitö , mikor lecsattan a központi zár, meg gond is is lehet belöle egy balesetkor. ajto kapcs: igen, ha testet kapcsol a kapcsolod. Tulajdonképpen mi az, amit bekötöttél?? ![]()
Oks! Mostmár értem!
Már csak az az egyetlen kérdésem hogy a központi zárnál mit hova kötök, mert ugye a központi zárnál van 5 kábel! És a riasztón pedig van 3 a nyitáshoz és 3 a záráshoz! Meiket hova? Már csak ez hiányzik! ![]() A lábféket meg akkor kihagyom! Sztem is hülyeség belegondolva!
A bekötési rajzon elég jol le van rajzolva a különbözö k.z. tipusokhoz. Ennek segitségével, meg egy kis probálgatással nem bonyolult. Kersd meg a vezérlöjét, lesz rajta 2 bekötetlen kivezetést. Valoszinüleg ha egyiket testre zárod- nyit, ha a másikat- zár. Probalámpán keresztül probáld ki, aztán használd a megfelelö rajzot a bekötéshez. A 6 szálbol kettöt testelned kell, 1-1 megy a vezérlö nyito-záro kivezetéseihez, kettö üresen marad.
Elég szabványosnak néz ki a dolog. Fogj egy izzós próbalámpát, csiptesd testre és a másik végét érintsd oda a feketéhez, vagy a barnához. Az egyikkel zárnia, a másikkal nyitnia kell. Ha működik, akkor a riasztónál a váltóérintkezők középső lábára testet kötsz, és az alapból nyitott érintkezőket kötöd a barnára és a feketére. A nyitás/zárást ne cseréld fel és kész.
Üdv Inhouse
Köszönöm szépen a segítséget Nektek! Sikerült faszán bekötni a riasztót! És most minen klappol! Mind a központi zár, mint minden!
![]() ![]()
Sziasztok
Sikeresen beszereltünk egy ilyen riasztót, még működik is többé kevésbé, a programozással lenne némi gondunk. Hogyan lehet beprogramozni hogy ha kinyitom az autót akkor 25 pm. után ne zárjon be autómatikusan nehogy valaki bezárja az autó kulcsát ha kipattan egy percre belőle. Előre is köszi a segítséget!
Nem 25 mp után zár le, hanem amikor rálépsz a fékre. Kösd le a féklámpakapcsolorol a vezetéket.
Ja, félreértettem, te nem ezt kérdezted. Csak akkor zár vissza,ha nem nyitod ki az ajtot. Ha kinyitod, beszállsz, beteszed a kulcsot, kiszállsz, akkor nem.
Nem láttam a leirásban olyasmit, hogy ki lehetne iktatni. Az fontos, hogy az ajtokapcsolok stabilan müködjenek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |