Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hordozható, bluetooth hangszóró
 
Témaindító: csurrente, idő: Júl 18, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) menyus válasza Laca13 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
A kimeneti szintet egyenirányítva egy komparátorral tiltod az erősitőt a némitó bemeneten keresztül. Hogy ne szóljon bele a zenei hangzásba is, mindezt csak a funkció váltás idejére. Tehát mindezt időben is behatárolod, ahogy előttem is írták. Ez egy PIC10F206os al pl simán megoldható mert van benne 1db komparátor, és marad az öszvissz 6 lába ellenére is elég GPIO ja az egyéb feladatok elvégzéséhez. (erősítő letiltása, funkcióváltás figyelés.. stb)
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2019
(#) Tomi94 hozzászólása Máj 24, 2019 /
 
Sziasztok!

A korábbi bejegyzésekben már említésre került OVC3860-at tartalmazó modult szeretnék egy retro rádiós magnóba beépíteni. Nem egy nehéz feladat látszólag, a mellékelt kép szerint bekötve el is indul és teszi a dolgát - de úgy tűnik, gond van a tápellátásával. Ugyanis, a magnó 9 V-os rendszerű (ez amúgy hálózati üzemben, nem túl nagy hangerőn felmegy 11 V-ig is), tehát mindenképp közbe kell iktatnom valamit a max. 4,2 V-os tápfeszültsége előállítására.

Ez jelenleg egy LM317-es feszültség stabilizátor, ami korábbi fejlesztési maradékként áll rendelkezésre házilag gyártott nyákon, potméterrel beállítható feszültséggel. Az ábra szerinti gyári alapkapcsolásban, mindkét oldalon 47u+100n szűréssel kiegészítve. Multiméterrel mérve betonbiztos 3,98 V-ot ad le jelen beállítás mellett.
Ennek ellenére, a bluetooth hálózatról működik tartósan, elemről viszont - 1-2 perc után legkésőbb - elkezd pittyegni és ezalatt kihagyni a zenéből, gondolom arra utal a jelzés, hogy alacsony tápfeszültséget érzékel.

Ezért nem nagyon tudok másra gondolni, hogy a szűrés ellenére nem elég stabil a kimeneti feszültség.. Egy klasszikus zener dióda + tranzisztor stabilizátor lehet jobb ennél? Ugyanennyi alkatrészből áll, csak a bemenetről állítja elő a referenciát, nem a terhelt kimenet leosztott értékéhez szabályoz..
(#) Inhouse válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Hány és milyen elem van a rádióban? Ha a feszültség leesik egy érték alá, az LM317 már nem tud dolgozni. Gondolom neki is kell drop, 1,5-2,5V-al több kell legyen a bemeneti feszültség a kimeneten beállítottnál.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2019
(#) Tomi94 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
6 db góliát elemről megy, tehát 9 V-os - így bőven van kb. 5 V tartaléka, az elég kell legyen az adatlap szerint is (min. 3, max. 40 V). Sajnos nincs itthon szkópom, hogy megnézzem, nincsenek-e letörések a feszültségben, de multival mérve semmit nem csökken a tápfeszültség, amikor átváltok az FM-ről a bluetoothra.. (Ehhez az átkapcsolót már megcsináltam.)
(#) layzi hozzászólása Aug 11, 2019 /
 
Hello. Volt egy kinai modulom itthon, a panelen a hangot egy 8002-es ic szolgáltatja. A panelen ki volt építve a másik csatorna helye, valószínüleg nem sztereo hanem dual monoként, de a lényeg, felépítettem rá. A képen a piros az eredeti, a sárga amit én raktam fel. Működik is. Viszont amik vannak rajta gombok, next ill hosszan nyomva hangerő fek lenne a funkció, amióta felépítettem minden gombra hosszan nyomva csak halkul, hangosítani nem lehet. Mi lehet a hiba? Valanelyik kondit nem találtam el pontisan a másoláskor? Mert ellenállásokbol ugyanazt raktam mint az eredeti bekötésen.
(#) Troga hozzászólása Márc 15, 2020 /
 
0}Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Építek egy hordozható bluetoothos hangládát ami 4 db 3 wattos hangszóróból egy bluetoothos vevő modulból és két darab stereo 2x3 wattos erositőből épül fel. A táp ellátást az erősítőknek egy 5v-os powerbank biztosítja. A problémám, hogy összerakás után nagyon zajos, be recseg. Azonban a legutóbbi összeszerelés során észre vettem, egy érdekes jelenséget (nekem, szakavatott szemnek valószínűleg nem
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
(#) Troga hozzászólása Márc 15, 2020 /
 
Szóval ha az erősítőkre a hangszórókat rá kötöm és még kapják a párhuzamos betápot usb kábelről, illetve az egyik erősítő meg kapja a jel bemenetet, akkor a másik erősítő is hallhatóan játsza a jelet holott még csak a a táp kábel köti össze őket. Ez a hang a hangositassL át megy recsegésbe zajolásba. Erre szeretnék tőletek valami megoldást kérni lehetőleg valami egyszerűt . Köszönöm ha segítetek!
(#) Aragorn hozzászólása Máj 19, 2020 /
 
Üdvözletem
Vàsàroltam egy Bose hordozható bluetooth hangszórót
ami mint később kiderült hamisitvàny. A hangszóró
jól működik, a gondom az lenne hogy amikor bekapcsolom
a hangszórót az olyan brutàl hangerőn közli hogy melyik csatlakozàsi lehetőségett hasznàlod (bluetooth, rádió, aux) hogy a holtakat is felébreszti.Ezt minden bekapcsolàskor közli. Kikapcsolni nincs lehetőség mint az eredetinél. Laikusként az lenne a kérdésem hogy a nyomtatott àramkör lapkàn nem lehetne valamit lecsipenteni ami e hangot képzi vagy bármilyen más véleményt szívesen fogadok hogyan lehetne ezt a robot hangot kikapcsolni. Én csak az Aux bemenetet szeretném használni az pedig ha be van dugva a kábel automatikusan aaux-on van de sajnos attól a robot asszony ordítva közli veled hogy aux - on vagy. Előre is köszönöm a hozzàllàsokat.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2020
(#) Bakman válasza Aragorn hozzászólására (») Máj 19, 2020 / 1
 
Reménytelen, a kontroller programját kellene átírni.
(#) uniman válasza Aragorn hozzászólására (») Máj 19, 2020 / 1
 
Nekem ugyanez van ebben a 2 x 15W-os TP3110-es BT modulban. Ez aztán tényleg ordít !
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2020
(#) maczelkaf hozzászólása Máj 19, 2020 / 1
 
Hangszórókat késleltetve kapcsolni az erősítő kimenetre?
(#) Petyaa válasza Aragorn hozzászólására (») Máj 19, 2020 / 1
 
Egyszerűen építs be a hangszórónak valamilyen esztétikus kapcsolót.
(#) Tomi94 hozzászólása Okt 24, 2020 /
 
Sziasztok!

Régi rádiós magnóba akarnék beépíteni egy sztereo BT audio-vevőt, meg is szólal, de egyelőre, ha a végleges kiépítést próbálgatom, mindenhogy zajos, fütyül-kerreg, amint bekapcsol a modul.

A modul, amit használok, XY-WRBT típusszámú, a rajta levő IC-ről nem nagyon sikerült semmi adatlapot találnom. Azért esett erre a választás, mert elég széles bemeneti feszültségtartományról működni hajlandó, nem kell hozzá semmi kiegészítő konverter. (Ugyanis a magnó 9V-os rendszerű, de a gyakorlatban a kazetta-rádió rész beltéri hangerővel még 6,5 V körülre merült elemekkel is működik. Nem bánnám, ha ez a tulajdonsága a BT-vel is megmaradna.) Bekötése az aux bemenetre történik, ami kábelről rendesen működik.

Nyilván valami földhurok-szerű probléma lesz ez, nem magának a modulnak a hibája, mert ha teljesen külső tápról, vagy akkuról-elemről táplálom meg a modult, és csak a hangkimenetét kötöm be (2 melegpont + test), akkor ugyanannyi zaja van csak, amennyit a végfok produkál akkor is, ha kábellel csatlakozom a bemenetre.
Viszont, a teljesen analóg erősítőknél korábban bevált módszerek nem hoztak eredményt (jelfölddel sorba 10 ohmos ellenállás, vagy akár a jelkábel árnyékolását csak az egyik oldalon bekötni), a 100 nF-os kondi a modul tápcsatlakozására szintén nem. Már jobb ötlet híján megpróbáltam munkahelyről elkért, leválasztott DC/DC tápkockával is, mondván ez ugyanaz, mintha a külső tápról járatnám, és akkor is fütyül. És akkor nem a konverter zavar be, mert ha annak a kimenetére nem kötök semmit, akkor zaj sincsen megint csak..
(#) mateatek válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 24, 2020 /
 
A "Bluetooth audio modul interferencia" topikban éppen ilyesmiről okít az utolsó hozzászóló.
(#) Laca13 hozzászólása Okt 26, 2020 /
 
Sziasztok!

Építettem egy bluetooth hangszórót, ezzel a TPA3110-es erősítővel és ezzel az XH-M802 passzív hangszínszabályzóval. Eddig kifogástalanul működött, semmi probléma nem volt vele. Mostanában kezdte azt csinálni, hogy egyszercsak elhallgatott. Azt hittem, hogy az akkumulátora ment merült le, vagy ment tönkre, de nem. Most viszont már be sem kapcsol, illetve ha bekapcsolom, csak pattan egyet a hangszóró, majd elhallgat.
Szétszedtem, az akkumulátor jó, fel van töltve. Annyira jutottam, hogy ha a hangszínszabályzót lehúzom róla, akkor megy az erősítő, viszont ha rádugom, akkor elmegy a hangja. Sőt, ismételten csak akkor jön vissza a hangja, ha lehúzom a hangszínszabályzót és újból ki-be kapcsolom.
Szerintetek mi lehet ennek az oka?
(#) orosztamasadam hozzászólása Feb 8, 2021 /
 
Heló mindenki, segítséget szeretnék:
Van egy harman kardon Onyx hangszóróm, ami nem megy csak tápról. akksit cseréltem 2 szer is, nem megy akksiról, csak tápról. Annak is kell a 19v, 3.45a. Ami picit fejtörést okoz, hogy rájöjjek, miért nem tud bekapcsolva maradni a hangfal, ha akksiról megy. 1 db 18650 es bms el szerelt jst csatlakozós akksi megy rajta, ami kb 3.5-4.2 v-ot tud, 3400 mah - n.
Van e esetleg valakinek tippje miért nem marad bekapcsolva a hangfal akksiról.
A hiba leírása: bekapcsolás után 1-2 másodperc elteltével kikapcsol. Új akksival.
Bármi kérdés esetén szívesen segítek, de elég kezdő vagyok, ahhoz, hogy tudjam mi okozhatja a bajt.
(#) sanaxx hozzászólása Júl 14, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy bluetooth hangfallal lenne gondom, eredeti kínai Avcrowns CH-126, a képen láthatóról lenne szó. Sajnos megszűnt működni, de olyan szinten, hogy a bekapcsolásra sem reagál, sem hang a bekapcsolásra, sem a kijelzője nem kezd el működni, olyan mintha nem is kapna tápot. Amit én laikusként eddig tudtam csinálni:
- adaptert rádugva kap áramot a nyákon a csatlakozóig
- akksiról is kap áramot a csatlakozóig
- próbáltam akksit lecsatlakoztatva hálózatról is semmi nem történik.
A led világítás része viszont működik ha kell ha nem.
Látszólag összeégve kiégve nincs semmi.
Ha tudnátok laikusnak vmi tippet adni hogyan tudnám bemetszeni a hibás alkatrészt, esetleg alkatrész forrást megjelölni hozzá, mert én hiába keresgélek a neten sajnos semmit nem találni.
Ha netán vki vállal javítást azt is szívesen veszem, fontos lenne megjavítani. Mellékelek pár képet is amit a vezetékek bekötési pontjai miatt készítettem hátha segítség lehet.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2021
(#) zsoltee82 hozzászólása Szept 24, 2021 /
 
Sziasztok!
Próbáltam neten keresgélni de nem találtam rá eddig megoldást. Szeretnék erősítőt és Mp3-as bluetooth modult úgy összerakni hogy a modullal ki-be tudjam kapcsolni az erőstő tápját. Többször használtam már ezeket a kb. 1000Ft-os kínai bluetooth modulokat, eddig meg voltam velük elégedve. Mivel infrás távszabályzójuk van így egyszerű lenne ha ő kapcsolná az erőstőt is ki-be, nem kellene külön odamenni és manuálisan bekapcsolni. Kétféle projektben is használom ezeket. Egyik egy hordozható bluetoothos hangszóró (inkább hangláda), a másik egy átalaktott Genius 5.1 mélyláda. Méregettem a panelon és mindenhol fix 3,3V fesz-t mérek a táviránytóval kikapcsolt állapotában is. Egyedül a kijelző kivezetésein vannak kis feszültségváltozások, talán ott tudnék levenni róla valami használható feszültséget. Valakinek van ötlete rá, vagy találkozott már ezzel az igénnyel?
(#) b10up válasza zsoltee82 hozzászólására (») Szept 26, 2021 /
 
Szia,

ha nem jön le róla sehol, hogy most ki vagy be van kapcsolva, akkor két megoldást tudok elképzeni:
Vagy az audio kimenetre kellene tenni egy figyelőt, ami x másodperc csend után lekapcsolja az erősítőt,
vagy befogni egy mikrovezérlőt, amivel figyeltetném a kijelzőt, és ha nincs rajta semmi, akkor elejtene egy relét.

Esetleg még azt lehetne, hogy megkeresni a kijelzőn a play led lábait, arra tennék egy komparátort, mögé pedig valami 555-ös késleltetve kikapcsolást.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2021
(#) furko válasza zsoltee82 hozzászólására (») Szept 26, 2021 /
 
Az USB csatlakozó táplábait nézted? Lehetséges hogy bekapcsolt állapotban van rajta csak feszültség.
(#) david87 hozzászólása Dec 29, 2021 /
 
Sziasztok!
Elővettem a kis hordozhatós hangszóróm és minden gomb nyomásra mód kapcsoló gombként működik mind a 4 gomb a módot kapcsolja holott a hangerőt előre hátra és lejátszás gombnak kéne működnie. a gombok a panel túl oldalán vannak.
(#) uniman válasza david87 hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
A cucc "teljesalakos" képe meg a másik oldalé?
Azt bizonyára tudod, hogy egy nyomógombot meglehet nyomni röviden, meg lenyomva tartani is...
(#) david87 válasza uniman hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Kép a másik oldalrol is. Feltettem mind a két oldalát.
(#) uniman válasza david87 hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
A "cucc teljesalakos" ...ez egyik sem az! Amiből kiderülhetne ki gyártotta.
Meg a hosszú/ rövid nyomogatásra sem reagáltál. A mikrokapcsolók kimérését/egyenkénti kiforrasztását már nem is említem ...
(#) david87 válasza uniman hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
Ez egy kopincsa Bose hangszórók nak.
(#) uniman válasza david87 hozzászólására (») Dec 30, 2021 /
 
Na, így már ismerős! Több tucatnyi belsővel létezik. Valahol nekem is van hasonló szétszedve...de nagyobb elektronikával.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
(#) uniman válasza david87 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Szóval, amit írtam, szólj, ha végrehajtottad...
Megtaláltam az enyémet, de az 6 gombos (sőt 7. mikrokapcsoló is van benne a 3,5 mm-es jackdugalj végén). Kijelző nincs benne...ahogy az eredetiben sincs.
(#) david87 válasza uniman hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
kiszedtem a gombokat egyesével ki mértem a gombok jónak tűnnek. A gombok helyét rövidre zártam működik ahogy kell.
(#) Inhouse válasza david87 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Ez így ellentmondás. Ha gombok nélkül működik jól, akkor a gombok között lesz a ludas. Ezek képesek belül összeomlani és nyomás nélkül is zárlatot okozni. Mozgatásra esetleges, hogy magától rövidzár, vagy szakadás.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem