Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1703 / 1703
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Pé, 4:49 /

A kollégák már leírták a miértet . Nem volt kedvem egyedi karaktert tervezni ,és az érthetőséget nem befolyásolja .
(#) Abukodonozo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 16:20 /

Miért kell "kérdezz" csak azért hogy kérdezz valamit?
(#) mateatek válasza kaqkk hozzászólására (») 16:42 / 1

Én ahogy nézem a karakter táblázatot, ott van ° karakter. A 239. helyen.
(#) Bakman válasza mateatek hozzászólására (») 17:09 / 1

Több variációjú HD44780 kompatibilis meghajtó létezik, változó karakterkészletekkel. 27, 28 és 29. oldal. És ez csak egy gyártó...

LCD 2x16.pdf

(#) mateatek válasza Bakman hozzászólására (») 18:08 /

Az én, legolcsóbb, alis, kínai cuccomban van ° karakter. Próbálva.
De persze nem azért írtam, mert kötekszem kaqkkal. Magyar logika szerint én is a C karakter után tettem volna a fok karaktert. Egyszerűen, mert így mondjuk. Az, meg hogy a fok karakter helyett más került oda, az betudható annak, hogy 1-2 nap kódolás után már a hamut is mamunak írnám. Majd javítva lesz. Az vesse rá az első negatív mancsot, aki még nem írt programot.

Persze az sem mindegy, hogy a kijelző angol-kínai, vagy angol-ciril karakter készletű, de mifelénk általában az angol-kínai szokott lenni. De a cirilesben is van fok szerű karakter, csak mégsem az.
A hozzászólás módosítva: 18:11
(#) kaqkk válasza mateatek hozzászólására (») 18:26 /

Az igazat megvallva nem is kerestem a karikát (de mindenképp úgy mutat jól ha egy karaktert alkot a c vel) már megterveztem bele is teszem a programba . Ő még prototípus szinten van , azt várom hogy megépüljön egy keltető amiben véglegesíteni lehet a készüléket és a programját.
(#) Bakman válasza mateatek hozzászólására (») 18:47 /

Idézet:
„Magyar logika szerint én is a C karakter után tettem volna a fok karaktert.”
A magyar nyelvben (is) van "pár" kivétel, a szabály: 43,5 °C.
(#) mateatek válasza Bakman hozzászólására (») 19:04 /

A szabállyal tisztában vagyok. Mindenhol úgy alkalmazzák, ahogyan írtad. Én ennek ellenére a héten szereltem a műhelybe, a maró motorra digitális hőmérőt, hogy még egyszer ne égessem le. Arra reflexből én is úgy írtam rá filccel, hogy "C˚" Holnap le is mosom, és ráírom helyesen.
(#) tki válasza Bakman hozzászólására (») 19:53 /

"A magyar nyelvben (is) van "pár" kivétel, a szabály: 43,5 °C."

Még ennél is zűrösebb, mert kivételesen a százalékjel és a Celsius-fok jele előtt sem hagyunk szóközt így: 43,5°C (és az angolban sem - jó múltkor írtam erről). : -)

---
Mateatek: A 239-es karakter nagyon szögletes, az szerintem nem fokjel, de nem tudom még, hogy mi.
A hozzászólás módosítva: 19:55
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») 21:06 /

Idézet:
„nem is kerestem a karikát”
Abból a pár pixeles méretből csak egy kis négyszög jön ki.
(#) tki válasza nagym6 hozzászólására (») 21:14 /

Ha nem lenne olyan, hogy érzékcsalódás. Jó régen ki van ez már találva.
Következő: »»   1703 / 1703
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem