Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3346 / 3697
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 30, 2021 /

Ezt tegnap küldték nekem azzal a megjegyzéssel, hogy milyen .... oldal ez a HE, még rendesen Knight Rider-ezni sem lehet a menüsorral.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021

he.mp4

(#) Suba53 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 30, 2021 /

Azért mert nem piros? Mint a Cylonok bandzsítása?
Cylon
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2021
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 2, 2021 /

Micsoda hiányosságok derülnek ki.
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 4, 2021 /

Szerintem is komoly gondok vannak az oldallal, de ezek nem a működtetés hibái, hanem az oldalon megjelenő tartalom "tartalmatlansága".
Nagy tempóban romlik a színvonal, szinte kivételnek számít ha akad egy-egy olvasnivaló.
(#) sany válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 4, 2021 /

Amíg akad nincs gond.
(#) szs válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 4, 2021 /

Oké. Akkor tégy belé tartalmat.
Mi szoktunk kérdezni, rajtad (is) áll, hogy a válasz tartalmas legyen.
Én csak egy-két dologra tudtam még jó választ adni, ennyire tellt. Te minden bizonnyal tartalmat is tudsz. Nosza.
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Dec 4, 2021 1 /

Nem hiszem, hogy Alkotót kellene tartalmas válaszadásra biztatni.
Ismered őt?
A fórum egyik ikon alakja. Minden tiszteletet megérdemel.
(#) gyerek67 hozzászólása Dec 5, 2021 /

Egy Dlink DNS-320 NAS-sal kapcsolatban tud valaki tanácsot adni?
Nem találtam ilyen jellegű topicot, de lehet, hogy érdemes lenne nyitni...
Adott egy router, amire csatlakoztattam Ethernet kábellel a NAS-t és a notimat.
A noti hálózati sebessége 100 Mb/s-re van állítva.
Ennek ellenére gyötrelem lassú az adatátvitel, nem éri el az 4 MB/s-ot.
Szerintetek mi lehet a baj?
(#) Gafly hozzászólása Dec 5, 2021 / 1

(#) Suba53 válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

100Mbit az 12,5MB elméleti sebesség, de ennél csak lassabb a gyakorlatban. Főleg ha sok kis file-t mozgatsz.
A NAS tudja a gigabitet, és szerintem a laptopod is. A router a korlát ami miatt nem gigabites a rendszered? Én olyan routert használok, aminek a LAN portjai gigabitesek. Az egész hálózatom gigabites, és nincs sebesség probléma. Igaz nem NAS a tartalomforrás, hanem egy vékony kliens, ami letöltő gép is egyben, 24 órás üzemmel. Alig fogyaszt valamit, és a megosztott mappáit minden családi gép látja.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Szia! Én 11 éve regisztráltam, már nem tudom mi volt akkor az indíték. Talán valamilyen témában volt kérdésem. Azóta csak az elmúlt pár hónapban látogatom sűrűbben a fórumot.
Így nem tudom, hogy milyen volt korábban a légkör, a hangulat, a tartalom felhozatal.
De a jelenlegi állapotokat nem tartom vészesnek. Én nem egy tartalom forrásnak tekintem a fórumot, hanem inkább egy közösségi, segítsünk egymásnak gyerekek felületnek, ahol milliónyi témában bármilyen problémával, kérdéssel lehet egymáshoz fordulni.
És ebben utolérhetetlen. Legalább is én így látom.
(#) bbb válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Használd gigás hálón, bírja. A felesleges alkalmazásokat távolítsd el róla, elég, ha csak azok vannak rajta, amiket használsz is. Nézd meg a hálókábelt, ha az hülyéskedik, akkor is lassulhat. Ha sok apró fájlt másolsz, akkor is lehet lassúcska. Fújd ki belőle a port, ha meleg a jószág, szintén tud lassulni. IPv6-ra szerintem nincs szükséged, azt is vedd ki, s ha nem auto felismerésen van a sebessége, hanem fixre állítva, az is segít. Az enyém gigás hálón 40MB/s körül vígan képes másolni...
(#) gyerek67 válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Nos ezt nem érte, mert az én routerem is gigabites.
A laptop 100 Mb/s (régi kis jószág).
Valóban sok kis fájlt mozgatnék, fényképeket.
Mindezek ellenére kb. a harmadát sem éri el az átviteli sebesség az elméletinek.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021

Már nagyon régóta csak gigabites LAN csatolókat építenek be minden laptopba, alaplapokra.
Ellenőrizd, lehet hogy korábban fix 100Mb-re állította valaki.
Ha meg csak tényleg 100Mb-et tud, akkor az már olyan matuzsálem, ami csak vitrinbe való.

A sok kis fénykép tipikusan az, ami lassítja az adatátvitelt. Próbálj meg próbaképpen egy 10GB körüli filmet mozgatni. Fel fog menni a sebesség a másolás közben 10MB körüli értékre, vagy még magasabbra is.

Lehet jobban járnál, ha betömörítenéd a sok kis fájlodat és egyben tolnád fel, majd egy másik gépen kitömörítenéd a végleges helyére.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Szerintem a végleges hely pont a NAS lenne. Ha meg ott akarod kitömöríteni ugyanezt a hálózatot használva, akkor az felér egy öngóllal.
Ha van a házban asztali számítógép, akkor laptopból winyó ki. Onnantól két esélyes. Ha a winyó IDE csatolójú, az gáz, akkor egy IDE csatolójú winyót fogadni tudó USB külső keret.
Ha a winyó SATA csatolójú, akkor simán betehető az asztali gépbe második, harmadik winyónak.
Laptop winyóról átmásolni a képeket az asztali gépre, majd onnan a NAS-ra. Vagy egyből a NAS-ra.
Az is járható, hogy a laptopon betömörített file-t átmásolni az asztali gépre, ott kitömöríteni, és úgy a NAS-ra.
( Ha az asztali gép is matuzsálem 100Mb hálókártyával, akkor marad a megőszülés a másolás miatt. )
(#) Dióda válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Kivéve ha a laptop winyója tpm-esen kezelt mert akkor csak hálózaton tudja leszedni róla a cuccot vagy esetleg usb tárolóra.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Eddig csak a laptopról írta, hogy 100megás a hálókártya benne. Viszont elvileg a NAS is ki tudja tömöríteni, csak a webes felületén kell kérni, hogy tegye meg...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Dec 5, 2021 / 1

Igaz, igaz, csak kár, hogy az "adatai védelme fontos nekünk" miatt nem tudom megnézni. Ilyenkor én azonnal kizárok.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Dec 5, 2021 / 1

Idézet:
„Igaz, igaz, csak kár, hogy az "adatai védelme fontos nekünk" miatt nem tudom megnézni. Ilyenkor én azonnal kizárok.

Akkor itt egy zanza, hogy mit nem tudsz megnézni:
Idézet:
„102 éves korában elhunyt Miroslav Zikmund világhírű cseh világutazó, aki másodmagával több nagy utazást is tett a huszadik század közepén a Tatra autóival. Az extrém utakról rengeteg cikk, több könyv és dokumentumfilm készült, Zikmundék éveken át tartó útjai pedig óriásit löktek a csehszlovák autóipar ismertségén azokban az években.”
(#) gyerek67 válasza granpa hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!
Megpróbálok összerakni egy asztali gépet, gigabites hálókártyával, remélem sikerül.
Ellenkező esetben - úgy tűnik -, marad a megőszülés / maradék hajam elhullása, pedig abból már amúgy is kevés van...
Köszi mégegyszer!

Tömörítsd be és tedd át a tömörített fájlt! Megnéztem, vígan megeszi a zip fájlt a NAS. A webfelületére bemész, majd "my files" alkalmazást elindítod, kikeresed a tömörített fájlod, jobb klikk, unzip. Onnantól már a NAS dolga a kitömörítés, és nem kell a hálózaton szüttyögni.
(#) Skori válasza granpa hozzászólására (») Dec 5, 2021 / 1

Ha reklamál egy oldal a reklámblokkoló miatt, azt így lehet "kezelni" (nem olyan vészes mint amilyennek elsőre tűnik) : Bővebben: Link
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Neki a sütikkel van baja szerintem.
(#) tbarath válasza gyerek67 hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Amit írtál, az alapján a 100 megát se hajtja ki a cucc, nem az a bottleneck, nem hiszem, hogy a gigabit ezen javítana - bár láttam már megannyi csodát.
Inkább az a baj, hogy sok kis apró file-lal dolgozol, ezekkel megszenved a mindkét oldalon a filesystem és a samba is. Ilyen esetben a tömörítés tényleg nagy segítség lehet.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Dec 5, 2021 / 4

Nekem minden ilyen erőszakos baromsággal -sütik használata, adataim fontosságának védelme, millió reklám, stb.- bajom van. Kitakarja a tartalmat, hogy ne férhessek hozzá, csak a baromságaival. Pusztuljanak! Nem tudok egy hírt, egy videót, akármit megnézni, mert ez a tolakodó gané odarondít.
(#) mek-elek válasza granpa hozzászólására (») Dec 5, 2021 /

Sütinek a női szeszélyt ajánlanám. Amikor sütünk én sem látok meg mást tőle.
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 5, 2021 / 2

Maradok a legfinomabbnál: rántott hús.
(#) Ronen02 hozzászólása Dec 6, 2021 / 4

Ma alkottam kicsit
Nem elektronika, de van hozzá köze
Következő: »»   3346 / 3697
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem