Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   539 / 570
(#) SzilCsong válasza Georgee hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Ja, hát a garancia nem biztos, hogy lényeges, nálam pl, minden tökéletes, vadi új bekötés, minden új, de a kazánt saját magam kötöttem be, külső hőérzékelővel is, de nem akartam még 40 ezret kidobni, egy pecsét miatt, hogy 3 évre megadják a garit (abból már egy amúgy is letelt)
Azt mondták a szivattyúja a gyenge pont, ezért kell bele az iszapleválasztó.
Mondjuk nálam, egyszerű dolga van a kazánnak, mert padlófűtés van, max 37 fokra van belőve a fűtési víz hőmérséklet, szóval nem fenyeget a veszély, hogy szétégesse magát
+ elég jól megcsináltam a hőszigetelést 600m3/év a fogyasztás.
(#) SzilCsong válasza uniman hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Köszi, így fogok rákeresni.
Sajna, ez a tipus, pont nem rendelhető, ahol meg van ott drágább, mint itt a kombi változat , pedig az a hőcserélő amivel kevesebb alkatrész van benne, gondolom nem két forint.
(#) vyky válasza VIM hozzászólására (») Dec 14, 2022 /
 
Szia Vim!
Ahogy a képen van a hőcserélő,akkor S1 a kazán előre menője?Az S4 a visszatérő?
(#) VIM válasza vyky hozzászólására (») Dec 14, 2022 / 1
 
Azt gondoltam, hogy az oldalon a hőcserélőhöz tartozó dokumentumokat elolvasgatod, abban benne van minden, vagy külön megerősítést szeretnél ezzel kapcsolatban? (a hőcserélő leírása) Az nem érdekes, hogy angolul van a szöveg de a bekötés szemléltetése az ott van, hogy S1-S2 a meleg (primer) oldal, S3-S4 a hideg (szekunder) oldal. Az áramlások szembe legyenek kötve. Ha S1 a meleg bemenet akkor S3-nak kell lenni a hideg bemenetnek!
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2022
(#) vyky válasza VIM hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Hálásan köszönöm, a megerősítést!
Akkor nálam eleve itt a hiba,mind a két körön azonos csövön lép be az előre menő
Tehát S2 - S3 ,ezek most nálam az előremenők.
(#) pözsó válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 15, 2022 /
 
Akkor érdemes kondenzációsra cserélni, ha alacsony hőmérsékleten tudod működtetni a fűtés. 40°C-nál magasabb visszatérőnél már semmi értelme.
(#) jefflynn hozzászólása Dec 15, 2022 /
 
Sziasztok, nem elektronikai kérdés, de gázkazán, és hátha tudja valaki a választ. Égőtér hőszigetelést szeretnék cserélni, és nem jövök rá, hogy jön ki a hátsó szigetelő lemez. A jobb, bal, első egyértelmű, de a hátsó úgy körbe van bástyázva, hogy nem látom mit kell leszedni, hogy hozzáférjek. A típus Vaillant 240 3-3M. Köszi előre is.
(#) jefflynn válasza jefflynn hozzászólására (») Dec 15, 2022 / 1
 
Megoldódott.
(#) horcsab hozzászólása Dec 16, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy BAXI Prime 1.24 kazánnal gyűlt meg a bajom.
E04.10 hibakód. Nem tud gyújtani 5x egymás után.
Ez igaz is...
Szikra van rendesen, gáz elvileg megy a gyújtáskor, met a gázórán látszik a minimális elvétel.
A füstcső rendben van, nincs szétcsúszva és nincs benne szennyeződés.

Mi okozhat iylen problémát?
(#) Zoleeh hozzászólása Dec 18, 2022 /
 
Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben.
Adott egy napi használatban lévő, kb. 15 éves Saunier Duval Themafast F25 E H-mod kombi turbós gázkazán, amely ma reggel bekacsolás helyett F2 "Légáramlási hiba" hibakódot adott. Kikapcsolás majd bekapcsolás után az indítási folyamat során megjelenik a 230V a ventilátor tekercs bemenetén, a ventilátor nagyon lassan (kb. 4 ford./perc) erős búgó hang kíséretében forog csak. Az indítási folyamat végén zöld lámpa világít, mindaddig míg vagy HMV, vagy a fűtés bekapcsol. Ekkor ugyanúgy lassan forog a ventilátor és búg, majd kb. 10-15 másodperc után piros lámpa és F2 hibakód újból. Kiszereltem a ventilátort és úgy is adtam neki 230V-ot, de ugyanazt csinálja. A tengelye nem szorul, kézzel könnyen forgatható.
Kérdésem az lenne, hogy ennyi alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a ventilátor a hibás? Esetleg valaki tud ajánlani szakembert, aki még Karácsony előtt meg tudná javítani a ventilátort Budapesten vagy környékén?! Első körben ezzel próbálkoznék tekintettel a új ventilátor 75e Ft-os árára.

Köszönöm
(#) VIM válasza Zoleeh hozzászólására (») Dec 18, 2022 / 1
 
Szia! Lehet, hogy kézzel könnyen forgatható de nem eléggé könnyű a motor számára. Talán csak kenetlen a cspágya ha az sikló csapágyazású volna vagy koszos a tengely csapágy közeli része és a kosz fogja a szabad forgását. Olyan ez mint a páraelszívó motorja ha sok olajos gőz csapódik ki a tengely felületére az is lelassul a végén (de a kazáné az inkább kiszárad vagy bekoszolódik).
(#) bitmixer hozzászólása Dec 20, 2022 /
 
Sziasztok!
Nyári kazáncsere után most hangolom a rendszert. Nyomás rendben, többszöri légtelenítés már megvolt, némely radiátor mégis csobog annak ellenére, hogy már nem jön belőlük levegő. Értetlenül állok a dolog előtt. A régi rendszerben nem volt ilyen, miután rendesen légtelenítettem...
Tud erre valaki magyarázatot / gyógymódot?
Kösz, üdv!
(#) Hutty válasza bitmixer hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
A radiátoron van légtelenítő?
A radiátornak a légtelenítő felé kellene emelkednie...
Ha van "csap" a hollandit fellazítva lehet kiereszteni. De a víz is jönni fog, sőt esetleg spriccelni, felkészülni rá.
(#) bitmixer válasza Hutty hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Persze, minden radiátoron van. Az emelkedés is rendben, nem változott az utóbbi 20 évben . Mint írtam, régebben nem viselkedtek így, és csak kazáncsere volt, minden egyéb maradt. Azazhogy lett egy új iszapleválasztó, de az szerintem nem tud ilyet okozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Szia! Annyit tehetsz a csobogós radiátorokkal, hogy csak abban vagy azokban engeded áramoltatni a fűtővizet a többit kizárod. Ezt nem tudom, hogy nála hogyan lehet megoldani a gépészeti elemekkel. Ha osztó-gyűjtőd van akkor az azon lévő körök kiszakaszolásával vagy egyenkénti kizárásával a radiátoroknak vagy a visszatérő csavarzatoknál lehet még a tömör radiátorokat elzárni. Ha több aztomata légtelenítő van a rendszerben akkor azokat el kell zárni a légtelenítés után és csak a kazánon lévő szivattyúé lehet nyitva.
(#) jpuskas99 válasza bitmixer hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Szia! Annyit kérdeznék, hogy milyen a kazánod típusa és ezt a „csobogó” hangot mióta produkálja? Kezdettől, vagyis a fűtési szezontól, vagy csak később valamilyen időponttól?
(#) bitmixer válasza VIM hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Én is így terveztem, hogy egyenként engedem csak őket fűteni, hogy az áramoltatás a lehető legintenzívebb legyen, ami remélhetőleg kihajtja a levegőt a légtelenítő szelephez. Szerencsére nagyon könnyen tudom szakaszolni egyesével. Külön automata légtelenítő nincs a rendszerben.

jpuskas: a kazánom Baxi Nuvola Duo-Tec + 24 ERP. Lehet, hogy tévedek, de mintha egyre erősödne a csobogás, amióta erősebben kell fűteni. Fűtési szezon előtt nem volt hangja, szépen termelte és termeli azóta is a HMV-t a tartályba.
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Dec 20, 2022 /
 
Tudod még arra gondoltam amit még meg lehet említeni ezzel az új feltöltéssel kapcsolatban, hogy a feltöltő víz az bizonyos fokig gázos és az alkotóelemek ha hőkezelésen esnek át gőzökké válnak. Lehet, hogy egy fűtési idény is kell ahhoz, hogy homogénra kiégjen belőle a különböző alkotóelem mire tömör lesz. Remélhetőleg nem lett más gépészeti elem beépítve és ebből kifolyólag nem maradt a rendszerben folyasztószer maradvány mert az bizony gázosítja a vizet ha a fémekkel reakcióba lép. Ha engedsz ki egy kis vizet a rendszerből akkor ha az tejszerű és apró buborékokat tartalmaz (pezseg) akkor ez a helyzet áll fenn (vagy folyasztószer mardos fémet vagy a fémek galvánelemet képeztek egymással valahol).
(#) bitmixer válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2022 /
 
Kösz, ez nagyon izgi. Utánajárok és kísérletezek még, mert tényleg megeshet, hogy ez a titok nyitja...
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2022
(#) SzilCsong hozzászólása Dec 23, 2022 /
 
Sziasztok

Még mindig fali kazánt keresek szüleimnek.
Mivel nem kell, hogy kombi legyen, úgy hittem, hogy ennyivel olcsóbb, a sima fűtőkazántól, de ahogy nézem az árakat, ez nagyon nem így van.
Szerintetek, ha Bővebben: Link
ezt veszem és nem lesz bekötve a melegvíz rész, akkor az gond-e?
(#) jpuskas99 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Szia! Én úgy látom, csak a Clas One System típus tudja a „csak fűtés” üzemmódot.
(#) SzilCsong válasza jpuskas99 hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Szia
köszi, de netkazánnál, nem rendelhető, ahol meg rendelhető, ott egy 20-assal drágább.
És most nem ezt kérdeztem, hanem lesz-e bármi probléma abból, ha kombikazánnak nem lesz bekötve a melegvizes része?

(egyébként jelenleg is kombi kazán van fölszerelve, de ez már 20 éves technmika, ami ott működik, nem biztos, hogy ennél is fog, ezért kérdezem)
(#) jpuskas99 válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Talán, ha le tudod vinni a hmv hőmérsékletét a legkisebb értékre. De biztonságosabb lenne, ha megkérdezed a magyar képviseletet:
Ariston Thermo Hungária kft
1135 Budapest Hun u. 2.
Tel: +36 1237- 1110 Fax: +36 1237-1111
(#) bundibacsi válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Bátraké a szerencse. Genus One 24 a 3. évben már kilyukadt, elektronika hibás. A szervíz pedig egyenlő a nullával.
(#) bitmixer válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Én nyáron cseréltem kazánt. Miközben túrtam a netet, gázszerelőkkel is konzultáltam. Közülük ketten egybehangzóan szó szerint ezt mondták: "csak Aristont ne!" Én megfogadtam a tanácsukat.
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Dec 23, 2022 /
 
Ha az olaszoktól kell venni kazánt akkor Baxi/Westen vagy Beretta de Ariston még árendába se kellene. Az a probléma (ha probléma), hogy az ára nagyon "elszaladt" mindennek és ezt csak tetézi a korlátozott választék elérhetősége. Lassan oda lyukadunk ki, hogy azt kell megvenni amit kapni lehet és nem azt amire szükségünk van.
(#) SzilCsong válasza bundibacsi hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Köszi, nekem ugyanez van, 35 fokra, azaz minimumra le van véve a fűtési hőmérséklet, esélye sincs szétégni.
(#) JZoli válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 24, 2022 /
 
Azt mondanám, hogy érdemes Hajdú-ék oldalán is körülnézni.
(#) Resume hozzászólása Dec 25, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a Beretta CIAO GREEN 25 SI kondenzációs kazánhoz. Akazán fűtési (padló fűtés) jól működik, dea használati melegvíz hőfoka 37 fok maximum. Eza probléma azután jelentkezett, hogy az árammérőt lecserélték napelem hozzáadása miatt. Hibajel nincs. Ujraindítás volt.
Ha van valami ötletetetek ne tartsátok magatokban. Resume
Ui: Szép Karácsonyt!
(#) bundibacsi válasza SzilCsong hozzászólására (») Dec 25, 2022 /
 
Nem szétég, inkább a lúgos kondenzvíz kezdi ki.
Következő: »»   539 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem