Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3672 / 3672
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 8:02 /

(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 8:05 /

Ez az aliexpressen lévő gyüjtő link , ahol sokminden van de semmi konkrét. És ebből még mindig nem derűl ki hogy milyen felhasználásra lessz a led.
(#) Gafly válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 8:40 /

Villanymozdonynak mihez kell monokromatikus "E27 LED izzó", azt nem tudhatjuk, ha akarja elárulja.
Ugyanakkor gyanús lehet, hogy ezen a "gyüjtő linken" szándékosan azt adtam), sok nem fényporos, hanem piros LED-ekből (azok ritkán fényporosak) összeállított van, amit növényi és emberi (orvosi/szépségápolási) célra ajánlanak...
(#) vrbr válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 9:46 / 2

Valamikor réges-régen a fényképpapirok elöhivásánál és fixálásánál csakis vörös fényü izzókat volt szabad használni. Lehetséges hogy van aki a sötétkamráját kivánja vörös-fényü leddel megvilágitani?
(#) Gafly válasza vrbr hozzászólására (») Szo, 10:09 /

(#) Bakman válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 12:08 /

Idézet:
„még mindig nem derűl ki hogy milyen felhasználásra lessz a led”
Nem teljesen mindegy? A feladat a leírás alapján egyértelmű.
(#) mnyugger válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 12:12 / 1

Lehet színterápia, vagy színkép elemzés.
(#) Villanymozdony válasza Jonni hozzászólására (») Vas, 0:50 /

A vörös fény lefekvés előtti órákban kifejezetten jó, mert ugyan látni, de az agy melatonin termelésébe nem avatkozik bele, mint a kéket tartalmazó fény. Nálam egy ideje ez az esti világítás, a hangulata sem rossz.
Akinek venném, nehezen alszik el, gondoltam, egy próbát megér.

Valószínű LED szalagot adok neki dugasztáppal, valamire ráragasztva. Azt hittem, simán lehet kapni E27 foglalatosat, amit becsavar egy mezei izzó helyére pl asztali lámpába.
A hozzászólás módosítva: Vas, 0:50
(#) Jonni válasza Villanymozdony hozzászólására (») Vas, 3:31 / 1

Idézet:
„A vörös fény lefekvés előtti órákban kifejezetten jó, mert ugyan látni, de az agy melatonin termelésébe nem avatkozik bele”

Ennek lehet, hogy van köze a naplementéhez...

Bár vannak olyan állítások is amik a zőldet nyugtatószinnek, a pirosat meg pont az ellenkezőjének tartják..
A hozzászólás módosítva: Vas, 3:35
(#) tki válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 11:28 /

Jártam párszor egy kicsi, modern módszerekkel épített, jól szigetelt lakásban, ami ránézésre egyébként nem tűnt fel; egy átlagosan kinéző bő két évtizedes ház egy lakása, semmi más.

Nagyon alacsony volt a fűtésigénye, pedig volt benne padlófűtés is, üveg bejárati ajtó meg minden. Az egyetlen kellemetlenség a feltűnően megrekedt pára volt, ami ebben az esetben érthető jelenség, mert nem cserélődik a levegő a réseken át.

Na, ezt lehet szintén modern eszközökkel megoldani. Nincs benne szégyen, a fűtésen összehasonlíthatatlanul nagyobb a nyereség, mint amibe a párátlanítás kerül.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:32
(#) nagym6 válasza tki hozzászólására (») Vas, 13:20 /

Pár ismerősnél szigetelt házban járva nagyon elhasznált levegő és bűz volt. Állítólag szellőztetnek időnkét, de akkor is megmarad ez a rossz ízű levegő. Mindenkinél egyformán. Van hőcserélős szellőztetés is -nem őnáluk-, kérdés ez mibe kerül.
ui. Nálunk csak a gázfűtés négy villanymotor.
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:21
Következő: »»   3672 / 3672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem