Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba Korábbi: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Előforulhat, sőt-előfordul.
De a következmény mégis az- nem engednek be (azaz beengedhetnek akkor, ha már fel tudom mutatni a regisztrált igazolványt. Csak az nem mindig a saját csoportommal történik)
Ma volt?
Még buliznak. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2023
Remek volt, legalábbis én jól éreztem magam. A programot tartottuk - nagyjából. Tudtommal fényképes bizonyítéka nincs, ahogy beszorultam a gyakorlóreaktornál, de legalább jót nevettünk
Nekem meg ugye rögtön eszembe jutott egy Simpsons hasonlat... Bővebben: YoutubeSajnos csúsztunk kicsit az időben, ezért a gyakorlóreaktor rész rövidebbre sikerült, még el tudtunk volna tölteni ott egy órácskát. A jövőre nézve fontos tudni, hogy jelenleg nem "Paks dél" van a jelzőtáblára írva, hanem "MVM Paks Atomerőmű Zrt.", ezt páran benéztük. (Az északira meg Paks2 került) Igazolványos gond nem volt, a magassággal való riasztgatás pedig tényleg csak riogatás volt, az én téruszonyom nem riasztott be sehol.
Ezt a részét meg tudom érteni.
Nekem is lehetett volna annyi eszem, hogy legalább a kabátot leveszem.
Szerintem jó, de majd a többiek visszajelzése számít majd igazán.
![]() Egy kis rövid összefoglaló előtt szeretném megköszönni, hogy eljöttetek! És remélem sikerült új élményeket szereznetek. A létszám végül 34 fő lett. A beregisztrált 38 főből. A parkolót elég nehéz volt találni, de végül mindenkinek sikerült. Mindenki megjelent a reggeli gyűlekezőn, nem kellett várni senkire. Ezt külön köszönöm mindenkinek! ![]() A Látogatóközpont kiállításának bemutatása, egy kis csúszással kezdőtt. Mondta is az idegenvezető Úr, hogy "nem nyolckor kezdtünk". Érdekes információk hangoztak el, az én személyes véleményem szerint most jobban, részletesebben elmondta a dolgokat, mint amikor legelsőre voltam/voltunk (2021). Az ipari területre való beléptetés, egy kicsit hosszabb ideig tartott, mint a múltkori (2021), mindenki meg lett örökítve egy fénykép erejéig az utókor számára. Kaptunk sisakot, szemüveget és azonosító számot tartalmazó nyakba akasztható valamit. ![]() A Karbantartó Gyakorló Központba 11 órára vártak minket. Egy kis csúszással kb. 1,5 óra meg is érkeztünk. Mert az ipari területen a legtöbb időt eltöltöttük. Persze ez nem volt baj. A gépkocsi beosztásan is kellett egy kicsit változtatni, ugyanis 8 gépkocsival mentünk volna be, de csak 7 hajthatott be a létszám miatt. Így azt ki kellett találni , ki hova ül, de a közösség megoldotta. És itt szeretném megköszönni nektek, hogy együtt működtettek a behajtásunk miatt. A Gyakorló Központ látogatása így rövid kb. 45 perc lett. A Múzeum számomra , igaz másodjára láttam már , de így is èrdekes volt. Tavaly a Gyakorló Központban töltöttük a legtöbb időt, most meg a legkevesebbet. ![]() De így is érdekes dolgokat láthattunk. ![]() A Halászcsárdába nagyon finom volt az étel. Köszönöm rectamás fórumtársunknak az étkezés lebonyolítását! ![]() Külön köszönöm Proli007 fórumtársunknak, hogy elfogadta a meghívást. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2023
Hát ezaz, meg sem próbáltam azon a lukon lemenni, szerintem be sem fértem volna. Ezért sem mentem tengeralattjárósnak, mert nem férnék be a hajóba.
Nagyon jóvolt, jól éreztük magunkat! Még egyszer köszönjük a szervezést
MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR létrehozva!
Link elérhető a fejlécben, a szokásos helyén. Gratulálunk a szervezőknek, és örülünk neki, hogy ilyen sokan részt vettetek rajta, mindenkinek köszönet!
Haha - Sany képei között ott van az omniózus pillanat
Látatlanban, nem résztevőként is szeretném megköszönni a szervezést.
Kevesen tesznek önzetlenül ennyit a HE közösségért. ![]() Ugyanakkor, szerintem fotóriporternek ne csapjál fel. Ilyen képanyagból cikket írni kihívás... A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Nincs szándékomban, sajnos homályos lett a képein többsége.
![]() Aztán én is felmentem ám és belenéztem. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
A Paksifüles nyuszi most nem volt ott, akit a múltkor felfedeztünk?
Egyébként annak a tekerőnek is "S" alakja van...
Sajnos a nyusziról nem tudok semmit.
![]() Azonban pont amikor indultunk az Atomenergetikai Múzeumba , a Gyakorlóközpontból megszólalt a teszt morgató sziréna próbája pontban 13:00-kor. Ami minden hónap utolsó hétfőjén van (ahogy Proli007-től megtudtam). Számomra nagyon érdekes volt hallani. Jó hangos volt. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Azt hallottam, hogy a Nyúl nagyon finom állat.
De kivételesen finom bánásmódot igényel... A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Így a pontos.
Idézet: „A monitoring- és lakossági riasztórendszer próbája minden hónap első hétfőjén 11 órakor, míg a paksi csökkentett üzemű próba 13 órakor történik.” Forrás. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Szia,
Szerintem jó volt.A látogatóközpontos fickó (Milán?) felkészült,minden kérdésre tudott válaszolni. Az üzemi területre bejutni is életreszóló élmény,mélyen,tisztelettudóan meghajoltam a hatalmas ,működő GANZ generátorok előtt .Egy apróság ami zavaró volt,hogy viszonylag kis területre kellett bezsúfolódni 34 embernek az irányítóközpont előtti folyosón.A múzeumba már nem mentünk be,tavaly láttuk.A halászcsárda is élmény volt a retro szocreál épületével,finom ételeivel.tj
Amúgy szombaton megvolt a terepszemle a 2024 évadnyitó ELBAFTA rendezvényre (Május 11, szombat, Ferenc nap) vonatkozóan.
Víz (hideg és meleg is), villany (három fázis), két mosdó, (korlátozott) ottalvási lehetőség. Jók a kilátások, lásd csatolt képek.
Hol van ez? Azt látom Fonyódtól nincs messze. Látom már Balatongyörök. Nem olvastam először a képek feliratait.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
71-es út, 93-as kilóméterkőnél rögtön balra fel.
Majd lesz kitéve tábla
Nekem is nagyon tetszett a látogatás az atomerőműben. Szerintem minden műszaki érdeklődésű embernek érdemes legalább egyszer elmenni. Köszönöm a szervezést. Tettem fel én is képeket.
Ezek már jobb képek, mert nem csak senekek vannak rajta.
Csoportképet sajnos még mindig nem láttam. ![]() Amúgy tényleg jó volt a szervezés (kívülállóként ugye majd tutira jól megmondom), és tényleg el kell zarándokolni egyszer az életben. Már ameddig még lehet, nem tudom vannak-e tervek a jövőre vonatkozóan egyáltalán. Azt a szemüveget már végképp nem értem, már a sisakot is nehezen. Jó a sisak még érthető, nagyon veszélyes ám, ha az ember fejére esik egy atom. De a védőszemüveg, hogy ki ne szúrja az ember szemét, ha éppen akkor robban fel a hóbelevanc. De hozzátartozik a paksi életérzéshez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |