Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Shark lámpa készítés

Témaindító: boros339, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 9
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Jókor törlöd ki a hozzászólásodat Nade mindegy
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Jah jah azt hittem h kitörlödöt közbe meg másik topikba volt az egész.
(#) fero_89 hozzászólása Júl 30, 2008 /

köszi srácok a segítségeteket és a képeket most már eltudok indulni ha kész lesz! akkor csinálok videót és képeket is , köszi szépen , amúgy jól megvan csinálva a shark-od grat!
(#) boros339 válasza fero_89 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

én is neki kezdenék de az elektronikába elakadtam mert akinek van ilyenje az mondta h a parabola ide-oda forog szóval 1 olyan kapcsolás kellne ami tényleg két motort vezérel.A másik az az hogy nem tudom mivel hajtsam meg a burkolatát 45°-okba. valaki ebben tud segíteni?
(#) sound.man válasza boros339 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Egy vezérlőre bekötsz két motort vagy két vezérlőt építessz.
(#) boros339 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

én is arra gondoltam h megcsinálok 1 vezérlőt és megnézem úgy hogy milyen ha csak szimplán forog vagy a dichroval együtt mozog és ha nem jó csinálok még 1 vezérlőt. mivel a parabola forgatója középgyors akkor vajon a dicro-é is ilyen? ilyen kis kocka tükröket honnan lehet venni? vegyek egy gobot és arra ragasszam rá? úgytudom hogy +5-ös nagyító kell bele, igaz ez? ha igen hol és kb mennyiért lehet kpni? és még mindíg a nagy kérdés mivel hajtsam meg? 0,75ös vagy1milis lemezből? bocsi a rengeteg kérdésért de ha már csak ennek a felére választ kappnák akkor már eltudnám kezdeni. előre is köszi

Azt hogy milyen lemezből építed azt döntsd el te ami maszívabb. Kis tükröket meg üvegvágóval simán tudsz vágni. A parabolást én se tom h hol tudok kapni... Nem tudom milyen a középgyors és a gyors motor között a különbség de szerintem jó lesz mind a két helyre a középgyors.
(#) boros339 hozzászólása Júl 30, 2008 /

köszi szépen. szerintetek ha 2laposvasközé beszórítom a lemezt mondjuk satuba úgy meglehet hajlítani vagy inkább keressek vmi bádogost?

Úgy szerintem nem nagyon lesz szép.
(#) boros339 hozzászólása Júl 31, 2008 /

És valaki nem tud segíteni a meghajtásban? persze nem ingyen
(#) boros339 válasza fero_89 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

fero 89 az nem az én sharkom csak kölcsönöztem és belekukkantottam
(#) hüblerattila válasza boros339 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Én ugy szoktam lemezt hajlítani hogy leteszek a földre egy bútorlapot, ráteszem a lemezt úgy hogy a hajlítási volnal a bútorlap szélénél legyen , arra mégegy bútorlapot és rátérdelek és felhajtom kézzel
(#) fero_89 válasza boros339 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

jah akkor okés
(#) fero_89 hozzászólása Júl 31, 2008 /

gyerekek már készülget , nem foglalkoztam sokat a mintával beletettem egy sima spot izzót ami 50w os és 12 helyett 24 re tettem , faszán bírja és nagy a fénye!és mivel spot azért jo a spot hátulján lévö nyomatok és tökéletesen megfelel mintának jah meg ah már itt vagyok a képeknél le fotoztam telómmal azt ami elkészült!
(#) sound.man válasza fero_89 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

12v helyett 24v-ot adsz neki?? Belsejéről nem csinálsz képet? Megszeretném nézni a mintát. Köszi előre is.
(#) fero_89 hozzászólása Júl 31, 2008 /

és a többi kép
rem megfelelők

Tükröket mivel festetted be?
(#) fero_89 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

sajnos még nem tudok mert még semmi sincs kész , csak a kezemben fogtam össze az egészet és gyors lefényképeztem és majd most délután fogom megcsinálnia dobozát fábol és egy nagy ventilátort teszek bele amugy 12cm-es és 220volt os
(#) fero_89 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

mivel ? alkoholos filc jo mi ?
kifacsartam és a szint végigfoylattam rajta ennyi votl és megvártam mig megszárad

Kajak jó. Hogy csináltad h egyenletesen fedje be? Azt írtad h rácsepegtetted... Ha hozzáérsz nem kenődik el?
(#) boros339 hozzászólása Júl 31, 2008 /

fero at nagyítót hol vetted és mennyiért?
(#) fero_89 válasza boros339 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

végigfolatom rajta , a nagyitot ? egy haveromtol elkunyertam
(#) fero_89 hozzászólása Aug 1, 2008 /

gyerekek kész a háromszög :d már csak színfólia és kész
amúgy valaki nem tudja mennyibe kerül piros sárga kék színfólia kb 8x8 cm
(#) hüblerattila válasza fero_89 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

10X10centiset szoktam venni aszthiszem olyan 200ft körül. Egyébként nem akarok beleszólni de nem inkább tükörből kellet volna megcsinálni?DE lehet hogy így lesz jó Majd irj hogy milyen
(#) Georgee válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

én egyszerűbbnek találom ha a színfóliát házilag készítem el tintasugaras nyomtató + fólia...
(#) hüblerattila válasza Georgee hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

az sem rossz ötlet
(#) sound.man válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Mi lenne ha trafó helyett PC tápot tennénk a Shark-ba? Könnyen átalakítható akár h 24v-os izzót tápláljon. Könnyebb és olcsóbb is.
(#) rockersrac válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

nem kell azt átalakítani 24 voltra! amúgy nekem is megfordult a fejemben h pc táppal csinálom: nem kell vele gányolászni(max egy kicsit) nem kell egyenirányítani az elektronikának meg a mocinak a feszültséget,van saját hűtése,a modernebb tápok már saját maguknak szabályozni képesek a ventilátor fordulatát hőmérséklet függvényében,egy hátránya van viszont: hátul van a ventilátor a legtöbb tápban az amelyikbe alulra teszik a ventit(12cm átmérőjűt tesznek bele) az meg jóval drágább(itt kecskeméten egy sima 8 centis[hátsó ventivel ellátott] táp kb 5000 ft, egy alsó[12 centis ventivel ellátott táp] meg 10000 nél kezdődik... :S)
(#) hüblerattila válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Hát ha át tudod alakítani akkor tegyél bele azt. Nekem mondjuk van egy 24v 250w-os trafóm de nem rakom bele a sharkba hanem külön dobozban lesz azért mert özel 10 kilós és ha az valakire ráesik az azonnal szörnyethal
(#) zenetom válasza hüblerattila hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

10 kilós tápegység ?!?!
Következő: »»   4 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem