Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bizonyára. De ha jelentősen eltérő lenne a kétféle víz összetétele, akkor ebben is meg kellene mutatkoznia az eltérésnek. De ugyanúgy viselkedett mindkettő.
Idézet: Valószínűleg a mérőcsúcs (vagy az az anyag, ami a vízbe ért) egyike oxidálódott. A pozitív oldalon keletkezik az oxigén. „Pár perc alatt a 20 megából 40 lett.”
Úgy tűnik, most van a szezonja, mert szombattól ez is kapható lesz.
![]()
Jó hogy szóba jött itt, nekem is van egy a garázsban, már elfelejtettem. Kigondolom mire használhatom praktikusan, ha már megvettem. Akkor lakásfestés volt novemberben, és nem száradtak a falak. Arra emlékszem, hogy a megadott napi "vízhozamnak" kb. a 60%-át termelte.
Az ózon az durva cucc! Autóban szoktam használni, és menekülni kell amikor elindítom! Aztán jó nagy szellőztetést követően még mindig kaparja a torkomat amikor legközelebb beülök. Lakásban szerintem kiöli még befalazott muslincát is! Csak meg kell adni neki a hatási időt.
Nanaá, hogy most van szezonja, nyáron inkább a száraz levegő a probléma.
Ezt a boltban fotóztam. Most kapható…
Érdekes, az akciós újságban az szerepel, hogy 7.-étől.
De akkor holnap megnézem. A fene se érti a Lidl akciós menetrendjét. ![]()
A Gubacsi útiban volt egy raklappal…
Tisztelt Közösség !
Főleg a szegedi, debreceni, miskolci, illetve az e városokat ismerőktől szeretném kérdezni : Ismertek olyan egyenrangú kereszteződést ( "jobbkezes" ) ahol villamos is halad ? Pár napja vizsgáztam "B" kategória elméletből, s a tananyagban feltűnően sokat emlegették. A villamos + körforgalom is gyakran előkerült , ilyet én is ismerek pl.: Szeged Kálvária tér, Dugonics tér a 3,3F villanyossal ... Természetesen budapesti helyszínek is érdekelnek ![]()
Debrecenben nincs ilyen kereszteződés, villamos+körforgalom kombináció sem.
Mostanában (értsd elmúlt pár év) sokat betábláztak meg belámpáztak, de a 69-es 28-as és az 50-es villamosok nyomvonalát nézd végig, szerintem találsz ilyen kereszteződést.
A 69-es vonalán pl. a Páskomliget u. Bánkút u. kereszteződést szeretik időről-időre megvariálni... Ott nagyon kell figyelni a táblákat, hogy merre néznek, kinek kell elsőbbséget adni (rémképeim szerint kb. három éve még pont máshogy volt, mint most, előtte meg volt olyan, mikor még nem volt tábla olyan tizenpár éve).
Az Aldis lett a nyertes.
Gratulálok. Nálam általában szárazság van a betonban, így kihagytam.
Még akkor írt is emailt a vodának a volt tulajdosnosa. 2 emailt küldek is: a 2. ban azt írták, hogy a mellékletben küldik a válaszukat, azonban annak az emailnak nem volt semmilyen melléklete!
Meg írásos panasznak sorolták be a kód kérést! A 30 nap eltelt, talán majd most küldik... Sajnos, most már késő. Pár napja elhunyt, aki használta volna... † CsirkekocsonyaMinap bóklászom egy bevásárlóközpontban (nevét nem mondom) és mivel ami kellett az megvolt így el kezdtem bóklászni és bámészkodni. Hűtőpuntok felé irányultam és néztem az extrább felhozatalt hogy mik léteznek. Az hogy az instant nokedli létezik már az kiakaszt de megláttam hogy van mostmár kis tégelyes kocsonya. Namondom ezt meg kell nézni. Nézegetem majd az összetételeket is elolvasva azt olvasom hogy csirkehús. Menten agygörcs. Rituálisan gyujtanám föl aki kitalálta és számomra értelmezhetetlen hogy miért?
Kóstóltad? Lehet, hogy finomnak találnád. Változik minden, az ízlések is.
Csirkéből kocsonya?
Még a gondolata is elborzaszt. Ez egy tradicionális disznóvágás utánni ünnepek alatti kaja. Ez egy megszentségtelenítése egy tradicionális szokásnak. Számomra értelmezhetetlen hogy miért?
Ma már nem kell hozzá (otthoni) disznóvágás! Bármikor lehet venni sertés kocsonyacsomagokat...
De általában nincs bennük se füle, se farka.
Idézet: Mintha nem lenne egy csomó ilyen kaja már a boltokban. Csak azokat megszoktad, ez meg új. Ha lesz közönsége, gyártani fogják. „Ez egy megszentségtelenítése egy tradicionális szokásnak.”
Valószínű, nem Miskolcon nézted, mi pislog a kocsonyából
![]()
Ugyanolyan agymenés mint a pulyka sonka, meg a baromfi virsli. Én ugyan nem élek ezekkel, de valamiért gyártják, tehát fogy. Azt ugyan nem tudjuk miből készültek, de biztosan mind EU szabványos.
![]()
Nekem semmi bajom vele így látatlanban, inkább azon gondolkodnék el, hogy csirkehússal mitől alszik meg, mert a csirkecsonttól biztosan nem, szóval csak tesznek bele még zselatint vagy ezt azt.
A régi öregek amikor még maguknak sütötték a kenyeret a kemencében abban semmiféle plusz adalék nem volt, mégis 1 hétig ették. A mai bolti kenyerekben egy halom adalék van, mégsem enném meg már másnap mert borzalom. "Okosok" szerint amúgy is az állattartás a fő oka a sok széndioxidnak, úgyhogy eljön majd az idő amikor csak kukacok állnak majd rendelkezésre hús gyanánt. ![]()
Inkább a bőrétől, de jobbféle csirke/tyúk/kakas (ebben a sorrendben) pörkölt/paprikás másnapra úgy megalszik hogy szeletelni lehet...
Felénk még nem volt divatban, hogy: - Mit cipelsz abban a zsákban szomszéd? ![]() - Holnap disznóvágás, viszem hozzá a szóját. ![]()
Így van, a bőr a rejtély kulcsa. Készítenek belőle kollagént is, amit kapszula vagy por formájában lehet kapni. Akinek porckopási problémája van, ezt kell szednie. Csak a II. típusú kollagén épül be a porcokba. Másfajtát hiába szed az ember.
Már csak az a kérdés, a sertésbőrben hányas típusú kollagén van. Mert ha II., akkor mindenkinek javaslom a Szegedi Paprikafeldolgozó "Pacalpörkölt csülökhússal" című rémregényét.
Egyszer úgy találtam, hogy túl sok benne a bőr, nem átallottam szétválogatni. Lényegesen több volt a bőr, mint a csülök és pacal együttvéve. Azóta magamnak főzöm a pacalpörköltet. Bőr nélkül, még ha az ízületeim is bánják. Gaflynak: Kiskőrösön ennek egy változata: - Mit cipelsz abban a kannában szomszéd? - Holnap szüret, viszem hozzá az izocukrot. (Illetve inkább csettegőn, IBC-ben hordják.)
Nem a II-es. Az a csirkében van. Ismerősöm szedi, a hüvelyk ujját műteni akarták, mert a porc teljesen odalett egy varrási mozdulattól. Nem egyezett bele a műtétbe. Orvostársadalom mai tudása szerint a műtéten kívül nincs más megoldás. Pedig van. Tavasz óta eszi ezt a típusú kollagént. Nem azt mondja, hogy nem fáj, de elviselhető. Az előtt ha véletlenül beütötte az ujját valahova, iszonyatosan fájt. Gyakorlatilag csont a csonton mozgott, nem volt közte a porc. Nyilván nem azonnali a javulás, idő kell neki. Talán a második doboz kapszula elfogyasztása után mondhatta azt biztosan, hogy most már javul a helyxzet. Kapható por formában is, de förtelmesen büdös és rossz ízű. Kapszulában könnyebb a bevitel. A boltban, ahol szokta venni, az eladó tudta is, hogy a porcképzéshez ez a kollagén jó. Remélem nem minősül reklámnak, hátha másnak is hasznos. Ez lenne az.
Huhúú! Annyira felpörgetted a megtekintésük számát, hogy elérhetetlenné vált az oldal!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |