Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4068 / 4068
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») 8:44 /

Vagy mivel elvárás a változó frekvencia (gondolom rágcsálók ellen), szerintem teljesen másként kell megírni a programot.
Például miért kell PWM, 1:1 négyszögjel miért nem jó?
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») 9:29 /

Fogalmazok másként: Ha PWM-el csinálja, akkor a sweep frekvencián mindenképpen kattogni fog...
(#) Skori válasza Baxi hozzászólására (») 11:00 / 1

Ha az impulzusszélesség állandó, de a frekvencia változik, akkor mindenképpen lesz egy alacsony frekvenciás összetevő a frekvenciaváltozás tempójának megfelelően. Ha a PWM kitöltési tényezője fix, és csak az előosztót változtatod akkor nem lesz ilyen hatás - ha mégis van, akkor az szoftverhibára vezethető vissza.
Piezo esetén egy sima soros kondenzátor nem elegendő leválasztásra, mert a piezo önmagában is kapacitív, kell egy párhuzamos tag is (ellenállás vagy induktivitás), de ha a szoftver jó akkor erre nincs szükség.

Olyan oszcilloszkóppal kellene megnézni a jelet, amely képes egy teljes sweep-et felvenni kellő felbontással, hogy vissza lehessen nézni mi történik amikor kattog. Vagy a szoftvert kell újragondolni - de ezt valószínűleg amúgy is meg kell tenni majd.

Amúgy valóban fix 50% kitöltési tényező kellene szerintem is.
A hozzászólás módosítva: 11:02
Következő: »»   4068 / 4068
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem