Nem vettem meg, nem is kérdeztem, de szerintem öccá. Csak Kíváncsi Fáncsi vagyok én is, de itt legalább ingyen kíváncsiskodhatok.
De ha érdekel, GPS pozíciója 47.443588, 19.185198 (1 méteren belüli pontossággal 

)						

Milyen tranzisztor ez?
		Jónapot!
Az egyik RT évkönyben találtam egy kapcsolást és benne egy ismeretlen darlington tranzisztort. Az internet nem találtam róla semmit, ezért szeretném a segitségüket kérni. Kérem ha felismerik, vagy van ötletük akkor kérem szóljanak. Előre is köszönöm.
László
A tranzisztor neve: 413BGY/H						

Szerintem ez a rajz áldozatává vált a műszaki rajzoló segéderő tájékozatlanságának.
Valószínűleg egy olyan kézzel rajzolt skiccet kapott, amin nem voltak egyértelműek a feliratok, és jó szokás szerint nem lektorálta egy hozzáértő a végeredményt a nyomdába adás előtt.
Ha meg akarod építeni, keress egy hangfrekvenciás, 80-100V UCEmax NPN darlingtont, és jó lesz.						

80V a tápfesz. Oda nem jó egy 30V-os tranzisztor.						

Ez melyik évkönyv? Szoktak olyat, hogy átvesznek rajzokat külföldi kiadványokból, és néha megadják a forrást. Ha az meglenne, lehet hogy az eredeti kiadványban megtalálható a korrekt típusjelzés.						

Hello! De a 
BD681 megfelel oda..