Fórum témák
» Több friss téma |
Addig én sem gondoltam erre, meg sem fordult a fejemben.
Pedig aranyköpés, vagy Murphi törvénye:
" A Füst dolgozik, ha kijön a készülékből, vagy alkatrészből, az már nem dolgozik tovább. " Így visszagondolva, csak szakadt triakokat láttam, (mire hozzám került) a rövidzárnál mindíg kijött a füst, és megszüntette a zárlatot, látványosan, nagy zajjal. Boy VFHS-1/220/1,2KVASziasztok!Mit gondoltok a cimben emlitett feszultsegstabilizator mennyit erhet?
Denon DRA325 tranzisztorcsereSziasztok!Denon DRA325R az asztalon, amit megfőztek, 4 db végtranyóból kettő és 2 db meghajtó IC-k zárlatba szaladt. Meghajtókat be tudtam szerezni, tranyókat már nem találni, ezért csere lett: (HQ-tól) 2SA1489 -> 2SB688 2SC3853 -> 2SD718 Ám akkora kavar van az éterben ezekkel a tranyókkal, hogy netovább. Kérlek segítsetek tisztázni. Multiméterrel és DSO-TC2-vel is BEC lábkiosztást kapok minden tranzisztoron. 2SA1489: Adatlapon BCE, DSO/multiméter: BEC. 2SC3853: BCE, DSO/multi: BEC. A két darabból egyet tudok mérni DSO-val, a hibásat nem ismeri fel mint tranzisztort. A másikat felismeri, de lábkiosztás-változásba sült volna? ![]() 2SB688: Adatlapon táblázat szerint ECB, kép szerint BCE, DSO/multi: BEC 2SD718: Adatlapon táblázat és kép szerint is BCE, DSO/multi: BEC Csatoltam az erősítő Service manualját. A 17. oldalon mutatja a végtranyók lábkiosztását, ECB... Megnéztem a nyákot is; mind a négy tranyónál egyformán: 1: B, meghajtó IC-k 2: C, pozitív és negatív tápok 3: E, kimenet felé Őőő... Most akkor a DSO hibázik, hülye vagyok a multiméterrel vagy totál hamis tranyót kaptam HQ-tól? De akkor hogy lehet, hogy mindkét régi tranyó lábkiosztása szintén nem stimmel az erősítő kapcsolásához és nyákjához? A Denon meg alkalmazkodott az észlelt eltéréshez, de nem bírálta felül a gyártó hibás adatlapját? Ami biztos, hogy a soros izzó nem aludt ki puffertöltés után, ahogy ezeket a tranyókat beültettem. Tehát stimmelni biztos nem stimmelnek a kapcsolásba... Végülis ha a tranyókat nem is vizsgáljuk... s ez az egész megmarad tapasztalatmegosztásnak... Alkalmazkodnom kell a nyákhoz, ez egyértelmű. Ehhez alkalmas tranyókat találni ezek szerint a képtelenségbe' van. Nem lesz esztétikus, ami kevésbbé számít mert dobozon belül van. XD Plusz műhelyerősítő, de szereti a tulaj, mindenképp mentjük az enyészettől. Hely van szerencsére a mókoláshoz, eszköz, szerszám és a mancs is pipa. Azon felül, hogy megfelelően vastag és minél rövidebb dróut' kell, van-e más tanácsotok? Köszönet.
Szia!
Nem szeretnék jobban belemerülni, de az "ismeretlen" tranzisztorokat tesztkapcsolásban szoktam ellenőrizni, mindenféle multis és egyéb műszerest hanyagolom. Az is lehet nálad, hogy nem azt kaptál (?), amit kértél, de az előzőeket vedd figyelembe. A helyes bekötést pedig a panelen leellenőrizted, abból is kiindulhatsz. Jó csere-tranzisztorokkal se biztos a rendes működés, ha a meghajtás lehalt.
Ez az új panel, közben megérkezett. Nekem 478-nak tűnik. De fölötte inkább 47B van. Jó lenne pót panelnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |