Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   286 / 1708
(#) tbence3 hozzászólása Aug 29, 2008 /

Ma készítettem egy robotot
Aki kíváncsi rá megnézheti itt: Fogkefe robot Nah de ennek semmi komoly jelentősége nincs. Csupán egy kis kikapcsolódás.
Jah és hozzá teszem, hogy a http://320volt.com oldalon találtam rá. Bár ez nem teljesen olyan.
(#) Frankye válasza Norbert123 hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Ha ezt fürdőszobába szántad, akkor ezzel komoly bajok lesznek. Ugyanis a levegő páratartalma ott köztudottan magas, így a nem védett, de párára érzékeny alkatrészek, mint az elektronika és a hangszórók membránja, hamar tönkre fognak menni... Inkább szobába vidd ezt, és a fürdőbe olyat építs, ami legalább nagyrészt párazárt...
De a próbálkozás dicséretet érdemel! Fel a fejjel, lesz ez még szebb is, jobb is!
(#) Frankye válasza tbence3 hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Ez valamikor volt videoként linkelve itt az oldalon is! Aranyos, mókás jószág...
(#) Doncso válasza tbence3 hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Ez nagyon aranyos, egy videót szivesen megnéznék róla "üzem" közben. GRAT
(#) tbence3 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Köszönöm! Akkor hamarosan teszek fel egy kis videót.
(#) uli válasza Doncso hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Ilyen van fent a yútúbon is tök ari, ahogy össze vissza futkározik
(#) Doncso válasza uli hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

mi a neve ennek tulképpen?
(#) uli válasza Doncso hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Ahogy le van írva :
Fogkefe robot (Bővebben: Link)
uli
(#) Doncso válasza uli hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

ez naaggyyoon komoly, szétröhögtem az agyam, ez nagyon durva.
(#) vtsoftware válasza uli hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Hát nem tudom hogy lehet hogy sírok, köhögök, fulladozok a röhögéstől. De tényleg nagyon nagy. Nekem nagyon teccik'
(#) ZLED válasza uli hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Én megcsináltam, de nekem nem ment, mindíg felborúlt
(#) tbence3 válasza ZLED hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Nekem is, ezért tettem rá a nyákot. Viszont szerintem azért borul fel mert magasan lehet a súlypontja. Megpróbálok vágni belőle egy keveset és úgy kipróbálni.
(#) fureszk válasza uli hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Nagyon jó! Van is itthon elem meg motor, meg kell építenem!
(#) fureszk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Ok. ^_^
De fogkefét azért még vennem kell. Nem nyírom ki a mostanimat.
(#) Topi hozzászólása Aug 30, 2008 /

Ha már építünk, megmutatom új alkotásom. Készül az ATtiny-s cikkem következő része, alkottam végre benne valami hasznosat.

Növény szárazság jelző. Ultra low-power 200uA-es fogyasztása van, nagyjából két másodpercenként felébred a proci, mér, majd visszaalszik.

_DSCF4000.JPG

(#) szilva válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Tegnap megnéztük a videót a fiammal, jót röhögtünk, erre ma délelőtt összebarkácsolt egyet ő is Tényleg jópofa cucc, már gondolkozik a következőn, hogy miből és hogyan építse meg
(#) Topi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Ha már ezzel játszotok... Méghogy a "mini a menő"

Bővebben: Link
(#) dbase válasza Topi hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Nálad is a led fogyaszt nem az áramkör
(#) Topi válasza dbase hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Nagyjából
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Most lettem kész egy barátomnak segítve egy reklám felirat E betűjével. Sok sok led lesz összesen 1100körül. A fénykép nem tükrözi a valóságot. A valóság, hogy nagyon szép szemből, mivel a szemünkön lévő folyadék miatt kis csillagosak a ledek fénye.Brutál szép. 3 led sorba és 200ohmos ellenállás még rá, és stabil 12v-ot fog kapni. A képen 2 led nem világít, mert nem jól jött ki nincs 3. párjuk.
(#) uli hozzászólása Aug 30, 2008 /

Sziasztok!
Elkészültem a villanypásztorommal.
Két 555-ös dolgozik benne. Életem második vasalásos nyákja
És ami a lényeg, elsőre indult Ez nekem sosem szokott összejönni, mindig kell 1-2 nap a hibakeresésre
De most pöcc röff, hú de boldog voltam Íme a képek:

Puli
(#) szilva hozzászólása Aug 30, 2008 /

Én most készültem el a képen látható "izé"-vel. Ez tulajdonképpen egy olyan alkalmatosság, amivel DS1820-as és DS1821-es hőszenzorok adatait lehet lekérdezni, a 1821-esnél be lehet állítani a termosztát módot és a billenési hőmérsékleteket.

Azért lett ilyen "bonyolult", mert így elég egy soros port és egy Hyperterm a használatához, az összes "okosság", ami az 1-wire busz kezeléséhez kell, az a PIC-ben van benne.

100_3211.JPG

(#) uli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2008 /

Szia!
Nagyon "örült" neki
Eleinte nem volt hajlandó felfogni, hogy ott nem fog tudni kijönni, és addig próbálkozott míg rá nem jött. De azóta a közelébe se megy a drótoknak, ha bevan kapcsolva, ha nincs. Frankó cucc
Ez meg azért ilyen szép, mert másnak készítettem az enyém lyukas panelon van össze vissza drótozgatva Ha látnátok szerintem kitiltanának a HE ről
puli
(#) mtomihun válasza uli hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Helló Uli!

Jó lett, gratula!
Mekkora feszről megy és mekkora áramot vesz fel?
Azért kérdezem, hogy egy akkuról kb mennyit tudna elmenni!

Köszi
(#) uli válasza mtomihun hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Hello!
kössz.
Elvileg egy 500 mA az áramfelvétel. Tehát egy 50 Ah-s akksiról ~ 100 óra. A villanypásztor c. topicban van a rajz is. Van benne egy 12 V-os stabkocka, tehát olyan 14-3x Vig bármilyen tápfeszt ráadhatsz.
Ha érdekel a nyákrajz szólj, elküldöm. Egyébként utólag nézve elrontottam. A 10.000 µF-os elkót nem jó helyre raktam. Egyébként nem szükséges bele ekkora, de én beleraktam, elfér
uli
(#) mtomihun válasza uli hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Helló!
Köszi a választ! Az az 500mA elég nagy! Nem menne el egy hetet egy akkuval! No meg ugye egy auto akkuban 12-13V között van üresjáratban, a stabkocka után lenne vagy 10V. Azért elküldhetnéd a nyáktervet, meg ha nem gond, képet ahogyan te bekötötted a kerítésbe (vezetékbe)!

Köszi
Hali
(#) uli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 31, 2008 /

Az nem jó, ha én a földelést, a konnektor földjébe kötöttem?
A nyákrajzot meg képeket holnap teszek fel.
puli
(#) zoknee hozzászólása Szept 1, 2008 /

Elkészültek a LED-es szekrényvilágításomhoz a nyákok. 4x4 db 0,5W-os led lesz majd beépítve, 4-esével lehet majd a fényerejüket állítani PWM-es szabályozóval. Próbapanelon már szépen üzemel, a héten be is ültetem az alkatrészeket, és lehet hogy be is szerelem a szekrényembe.
A nyákok vasalásos technikával készültek (az egyik legjobban sikerült nyákjaim) Majd a késztermékről is teszek fel képeket.
(#) zoknee válasza zoknee hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Lemaradt, hogy az első képen a pwm-es meghajtó látványterve van, a másodikon a nyák, míg a harmadik képen 20db nyákocska a ledeknek. (bár a képek magukért beszélnek)
(#) DJ Szabcsa válasza zoknee hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Nagyon szépek, gratula Szabad tudni hogy a látványterv mivel készült???
Következő: »»   286 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem