Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   192 / 1390
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Okt 9, 2008 /

Metált bírod?
Kicsit biccs?
(5ft a tét... alátét!)

PICT0004.JPG

(#) szabi83 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

milesz? tda2030 v tda2003?
(#) vicsys válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Kicsit "röcögős" lett a széle...
A metált bírom.
(#) Sir-Nyeteg válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Ez egy sima astabil multivibri 555-tel (SO8) Látszik az egyes lábnál a jelölés
Recegős a széle, gyárilag fotólakkos nyák, és az nekem mindig ilyenre sikerál, mintha rostos lenne a fényérzékeny fólia rajta, és mindig meg kell kaparni valahol...
Jah, még nem csiszoltam le a nyák szélét
A bal oldalon az a fehér a fúrástól maradt rajta.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 9, 2008 /

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni,itt van 2 kép.az egyiken pár hiba fel van sorolva,a táp fordítva van jelölve,egy dióda is fordítva van,de a 2 ic-nél nem értem mit magyaráz angolul.Ha vki tudja megköszönném,nagyon meg szeretném építeni már,jólenne a hibáit tudni,ha vki esetleg más hibát is talál hálás köszönet érte
(#) bbalazs_ válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Az egyik helyen a tap es a GND meg van forditva, az ic labaknal pedig (felsorolja), hogy nem vezet sehova.
(#) Sanyesz5 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Lehet láma kérdés,de ez probléma lehet,mármint az ic lábai,lehet simán nem kellenek azok
(#) bbalazs_ válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Ezt nem tudom megitelni. A forditott tap azert lehet, hogy bezavar...
(#) Sanyesz5 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Ugyan,max a dióda füstöl el,de persze, az egyértelmű volt
(#) lidi hozzászólása Okt 9, 2008 /

Ma próbáltam pozíció rajzot vasalni műnyomóval. De ez nem vállt be, mivel a festék teteje tele van papír szösszel, így fehéres szürke matt színű, nem fekete. Szóval maratni lehet hogy jó a műnyomó, de poz. rajzra nem.
(#) vicsys válasza lidi hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Jó az, csak olyan papírt válassz amibe nem olvad bele a festék. Pl. ami a matricák hátulján van, vagy valami fényes felületű keményebb papír.
(#) lidi válasza vicsys hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Régen én is matrica hátuljával csináltam, csak annyian dicsérték a műnyomót, hát kipróbáltam.
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Szia !

Jó az pozició rajzra , és fekete lesz.
Majd teszek fel képet !

Üdv!
(#) lidi válasza niedziela hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Az enyém ilyen lett műnyomóval.

IMG_7024.jpg

(#) Attila86 válasza niedziela hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Szerintem is jó!
Lidi! mutassak én is képet?
(#) kobold válasza lidi hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Igaz, hogy áztatás után tele van szösszel, de utána szórni kell rá egy kis súrolóport, és vizes fogkefével át kell dörgölni. A szöszök lejönnek, és csak a szép fekete felirat marad.
Ezen nagyjából látható a kezdet
(#) Attila86 válasza kobold hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Ezzel csak az a baj, hogy például én le szoktam mosni beültetés után a panelokat aromás hígítóval, hogy leoldódjon a gyanta. De ha a hígító átfolyik az alkatrészoldalra, akkor ott meg leszedi a pozíciórajzolatot is.
Ezért én inkább kétoldalas nyákot használok és lemarom a másik oldalt is. Végülis így is úgy is két oldalt kell vasalni, a savnak meg tök mindegy mennyi rezet mar le...

Ja és ha egy olyan panelről van szó, ami felületszerelt és furatszerelt alkatrészeket is tartalmaz, és először az SMD alkatrészeket forrasztom be, akkor a páka hőjétől a tinta átolvadhat az asztalra (mert ugye a nyák pozíciórajzolatos része néz ilyenkor lefelé). De ez mondjuk könnyen orvosolható úgy, ha valamivel alátámasztjuk a panelt (persze nem ott ahol épp forrasszuk).
(#) Csaplar hozzászólása Okt 10, 2008 /

Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de én most azt csináltam, hogy kinyomtattam a pozíciórajzot átlátszó. felragasztható fóliára és egyszerűen felragasztottam.

Igaz újra át kellett járnom a furatokat, mivel ez már az utolsó fázis volt és nem akartam kínlódni, hogy az alkatrészlábakkal szúrjam majd át...

Üdv
(#) Attila86 válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Csak ha sokáig forrasztasz be egy alkatrészt, vagy netán valami nagyon melegszik a nyákon, akkor a fólia megolvadhat (kérdés milyen fólia).
(#) Csaplar válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Valamennyire állja a hőt, mivel lézer nyomtatókhoz készült. Beforrasztásnál sem volt baj.
Hát igen, ha esetleg valami nagyon melegedne rajta azt tuti nem szeretné...
(#) Csaplar hozzászólása Okt 10, 2008 /

Hali!

A linken is szereplő GRAPHIT 33-mal van valakinek gyakorlati tapasztalata?
http://www.noniusz.hu/WEBSET_DOWNLOADS/209/Elektronikai_sprayk2007.pdf

Száradás után állja valamelyest a vas-kloridot?

Üdv.:
Zoli
(#) Ghoost válasza Frankye hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Sziasztok!

Uj vagyok itt, de mar vagy 3napja olvasgatom a topikot.
Ma megprobalkoztam a vasalassal.
Na nem az asszonynak segiteni.
szoval, probaltam sima A4 papirra, es Munyomora is.
kb 5 percet vasaltam, hagytam kihulni a cuccot, es megprobalkoztam utanna szepen leemelni a lapot.
a lap elvalt a nyaktol, es a nyomat maradt a printert meg jart hordozon (gyari toner Brother HL2030ban)
ennyi az en rovidke mai kalandom.

Szep estet mindenkinek.
(most tartok a 204. oldalon )
(#) gulasoft válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Igen ezzel a vasalással ez a gond. Nem mindegy hány fokon vasalsz, nem mindegy mennyi ideig, nem mindegy milyen erővel nyomod, nem mindegy hengereled e, nem mindegy mennyire tiszta a nyák, és nem mindegy a papír és nem mindegy a nyomtató meg a benne lévő por.
Nagyon sok a nem mindegy.
Levilágításos technika, gyári nyákra:
Nem mindegy mennyire sikerül sötétet nyomtatni a fóliára, nem mindegy mivel világítod le, és nem mindegy a szitis előhívó töménysége (bár a gyári nyákost benne hagytam egyszer a közepesen tömény oldatban (10 mp alatt levitte a levilágított részt, 10 perc után még mindíg megvolt a nem megvilágított)
Ez 3 nem mindegy, amiből a levilágitási időt 10 perc alatt ki lehet kísérletezni.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Szia !

Én nem mindegy, hogy előre lakkozott panelre világítasz, vagy magad lakkozod, emrt akkor még 5 nem mindegyet hozzátehetsz

Vasalásnál is csak három nem mindegy van, hőfok, erő, tisztaság.

Ha a papírt nem mindegy kategóriába veszed akkor nem mindegy, hogy a levilágítást után előhívóba, vagy málna szörpbe teszed a panelt

(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

tessék olvasni:
Levilágításos technika, gyári nyákra:
Köszönöm!
Direkt beleírtam!
Szitis előhívó! Ott van!
Olvastad Te a hozzászólásomat egyáltalán?
Ezek után kétlem!
(#) Medve válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Hello, szerintem a hiba a papírban volt. A vasalás után erősen ráhengerlem egy szilikongumi hengerrel, és a leáztatásnál én meleg (forró?) vizet használok. Igy jól működik nálam ez a módszer...
(#) Ghoost válasza Medve hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

Nem sokara kiderul!
Vettem 2db A4es foliat a lezernyomtatoba.
Ha lesz idom megteszem, mit meg kell tennem
(#) gulasoft válasza Ghoost hozzászólására (») Okt 11, 2008 /

lézernél lehet hogy össze kell raknod 2-őt a megfelelő takaráshoz. Az igazi az a tintás, bár kétség kívül a lézerrel lehet a legfinomabbat csinálni, csak az összeragasztásnál elveszíti ezt az előnyt.
A tintásnak az is előnye, hogy a papírra csak akkora kockát ragasztasz a fóliából amekkora a nyák, lézernél nem merném rárakni celuxal a papírra a a fóliát, mert ott bármi lejön, és ráragad az égetőműre, dobhatod ki a lézert, tehát ott csak full fóliát használtam eddig.
(#) Attila86 hozzászólása Okt 12, 2008 /

Van valakinek otthon indukciós tűzhelye? Megtenné hogy fölé lógat egy kimaratlan nyákot?
Nem mondom el hogy mire gondoltam.

Üdv.!
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 12, 2008 /

Nemár! Milyen dolog, ez, hogy felkelted a kíváncsiságunkat, aztán hallgatsz!
Következő: »»   192 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem