Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mi suliban kipróbáltuk ezt kb 2 hete de nem sikerült... Mikroba való kukoricával próbálkoztunk de lehet, hogy valami másik fajtát kellene hozzá használni.
Szerintem kamu, és az asztal alatt van a megoldás elrejtve...
![]()
@titi:nem tudom, de nagyon örültek. Túlontúl boldogok voltak, hogy trükk legyen...
@tbence3:egyszerre több készülék is csörgött?
Erre és hasonló dolgokra a pszichológia tanárnőm csak annyit mondott (Ti. én is felvetettem egy hasonló témát, hogy olyan érzésem van, mintha néznének, hátranézek, és egy ismerős integet...) : Összeszámolták már, hányszor néztek hátra, olyan érzéssel, mintha figyelnék önöket és nem volt semmi? Erre nem akartam kekeckedni, de a statisztikák szerint a biztos megfelelés (valóban néznek és megérzem), és a véletlen között foglal helyet. Ahhoz sok a százalék, hogy pusztán véletlen legyen, de ahhoz kevés, hogy egyértelműen ki lehessen mondani: valóban 6. érzék. Megérzem mikor néznek/hívnak/beszélnek rólam...
Hát a ki mit építettbe majd felteszem máshova nem terveztem de lehet csinálok belőle kit-et, ha lesz rá kereslet.
Egyszerre 5-6 telót raktunk közé, majd mikor másodjára is próbálkoztunk akkor letakartuk 2 réteg alufóliával, hogy minél gyengébb legyen a térerő az az minél nagyobb teljesítményen sugározzanak a telefonok. (azon a héten készültek el egy kb 50m-es mobiltoronnyal)
Rendben akkor mostantól jobban fogom figyelni a témát
![]()
Ki fogok menni a Lánchídhoz másfél óra múlva, megnézem, milyen, amikor este lekapcsolják a világításait
![]()
Ez majdnem olyan mint amikor két telefon közé beraknak egy nyers tojást, majd az egyikről felhívják a másikat. Ezután vágás következik a videóban, majd feltörik a tojást, és láss csodát, megfőtt! Pont ugyanakkora hülyeség mint a pattogatott kukoricás...
![]() Szerinted az a pár mW adóteljesítmény 2 másodperc alatt kipattogni kényszeríti azt a pár szem kukoricát? És ha már itt tartunk, mi van a rádióadásokkal? Az adótorony közelében talán kipattog a kukorica? Nem vitatom hogy lehetnek káros hatási a mobiltelefonoknak, de ez így ebben a formában cseppet sem tudományos (picit kevésbé szofisztikáltan nevezhetjük egyszerűen hülyeségnek is).
Csak aztán ha is találj
![]() Az űrből kellene ezt megnézni. Egyébként képzeljétek, a sulink nyert egy pályázaton minek az volt a tétje, hogy kapcsolatot létesíthetünk az űrben lévő Charles Simoni-val. Az országból csak pár iskolának adatik meg a lehetőség. Se sajnos csak pár percet lehet majd vele beszélni.
Fú, az nagyon baró!
Kérdezzétek meg majd tőle, hogy hány Marslakó integetett már neki az ablakból kívülről ![]() Idézet: „pár mW adóteljesítmény” Jó lesz az 2 W-nak is /kis térerőnél/ ![]()
Lehetett jelentkezni rá, de mint később kiderült csak az 5. éves OKJ-sok beszélhetnek majd vele. Ugyanis indult egy olyan szak amelyet a mi iskolánk "élesztett újra" ami valamiféle telekommunikációs névre hallgat. Sajnos nem tudom a pontos nevét. E miatt is nyertük meg a pályázatot.
Értem. Mondjuk az egy dolog, hogy ők beszélgethetnek vele, de Ti attól még hallgathatjátok a köztük folyó beszédet (beleszólások nélkül persze), csöndben, figyelve?
Persze! Úgy olvastam a faliújságon, hogy lesznek más programok is. Filmvetítés meg beszámolók meg minden más finomság.
Nem vitatom, hogy a régi analóg sugárzásnak is lehet káros hatása, DE sokat számít a frekvencia. Az analóg sugárzások alacsony frekvencián történnek (nem annyira alacsony, de itt igen). A Mobiloktól én annyira nem félek, de érzem, hogy utána fáj a fülem. Ritkán használom. De mikor kell, akkor nagyon jól jön. Nem egészen értettem, valaki magyarázta, hogy téves de miért azt nem értettem. A WLAN, ami 2,4GHzen működik, szerintem ez a veszélyesebb. Mert a mikrohullámú sütő is ezt a frekvenciát használja, báris ezt írja rajta (nem ezt, hanem kicsivel többet, pont azt amin a WLAN is ketyeg). Akkor valaki írta, hogy nem ez a víz rezonáns frekvenciája, akkor miért ez van a mikrókban? A mikro elpusztít minden élőt, amit bele raksz, ez köztudott, használják is fertőtlenítésre. A legújabb mobilhálózat is csak a WLAN frekvenciájának felén jár.
Biztos nem egészséges a mobil se, meg a többi sugárzás se, de azt nem rakod a fejed mellé, nem hordod a farzsebben, stb. Én valahogy a WLANtól félek jobban, vagy csak kevés a tudásom róla?
Sziasztok! Használtok villanyborotvát? Lesz tőle olyan sima, borosta mentes az arcotok, mint egy jó 3 pengés zsilettől? Az is érdekelne, hogy körkéses, v agy rezgőkéses. Az egyik idősebb kollégám a rezgőkésest ajánlja. Kíváncsian várom a véleményeket! Üdv: goo
Mivel már
![]() ![]() ![]() Idézet: „Mivel már legalább 20 év tapasztalatom van e téren...” Ez olyan volt, mintha most azt írnám, hogy 35 éve mosógépszerelő vagyok... ![]()
Kovács Árpád cagyok, és 35 éve javítok mosógépeket. DE MÁR NAGYON UNOM!!!!
![]()
...és már baromira unom! (Régi reklámparódia)
![]()
Norberto: Tényleg annyi? Én azt hittem hogy kevesebb egy pár nagyságrenddel...
![]() Viszont a videóban látottakat továbbra sem hiszem el... Egy pár perces telefonálás alatt felforralná az összes testnedvemet, a testhőmérsékletemnek pedig jópár fokkal kellene megemelkednie. Legalábbis szerintem. KTobi: Idézet: „Mert a mikrohullámú sütő is ezt a frekvenciát használja” Így igaz, bár ott azért egy picit nagyobb a teljesítmény (durván három nagyságrenddel). Egyébként pedig ez a "víz rezonáns frekvenciája" így értelmetlen; a mikró úgy működik, hogy rezgésbe hozza az ételben lévő vízmolekulákat, és azok rezgő mozgásukban felgyorsulva és egymásnak ütközve hőenergiát "termelnek" (nagyon leegyszerűsítve). De ehhez gyakorlatilag tökmindegy hogy milyen frekvenciát használunk - bár értelemszerűen minél magasabb a frekvencia, annál gyorsabban mennek végbe a reakciók, tehát gyorsabban melegszik fel a mikróba tett akármi. A többihez nem igazán tudok hozzászólni, mivel nem igazán vagyok otthon a témában, okoskodásnak pedig nem sok értelme lenne (na meg persze hülyét csinálnék magamból ![]() Szóval nem tudom hogy milyen káros hatásai vannak a mobiloknak, de amíg valami kézzelfoghatót nem tud felmutatni e téren a tudomány, addig nem fogom elhinni az egy oldallal előrébb bemutatott, és hasonló pszeudo-tudományos videókat ![]()
Igen. Nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem ~8év ismeretem van már a mosógép szereléssel.
Válasz folyamatban a másik topicban is
Köszi! Én attól tartok, hogy borostás maradok, közvetlenül borotválkozás után. Hiszen a kések egy védőrács mögött vannak, mind két típusnál, annak meg azért van egy minimális távtartó funkciója a bőr, meg a kések között.
A múltkori börzén vettem egy sztereo mikroszkópot. Gondoltam, hátha hasznát veszem az SMD cuccoknál. (Régóta lusta vagyok fúrni, így inkább az SMD-t művelem.)
Talán emlékeztek rá, hogy mennyit bosszankodtam, amikor egyesek elmesélték, hogy a szomszéd adott egy vagon csövet, - meg ilyenek. Tegnap a hátsó szomszéddal kerültem közelebbi kontaktusba, mert az egyik kerítéselemet megrongálta a szél. Ő csak ritkán jár ki, - anyukája lakik itt. Mikor felszereltem az újat, jött segíteni, és közben mondta: - Szomszéd! Szereztem neked a szkenneredhez még egy ugyanolyat, (HP5590) épp csak ki lett bontva, jó lesz neked alkatrésznek. Amúgy hibátlan. - Köszönöm szépen! – mondtam erre én. - IPAQ H3630-as PDA-t tudsz használni valamire? Van két darab, de nincs szívem kidobni. Az egyik vadi új, de valami kontakt hibája van. A másik hibátlan. – Itt leestem a kerítésről, de megpróbáltam higgadt maradni, amíg az élet visszatért belém, - de ő csak folytatta… - Van még egy…. - Nem szaporítom a szót, kaptam még egy 19” –os monitort, (Compaq, képcsöves) egy ES45 ALFA szervert, egy HP autós TV-t, és egy STAR blokknyomtatót. (E két utóbbi mindössze kibontott, de vadi új állapotúak.) A kontaktos PDA –t mindjárt meg is javítottam, (egy tekercs nem volt jól beforrasztva,) - itt jött jól a mikroszkóp! - így a két fiam nagyon boldog az új játékkal. A TV-t még meg sem néztem közelebbről. Ápolni kell a szomszédi kapcsolatokat! ![]() (Mindjárt teszek fel képeket...)
Nem tudtam, hogy Norberto reklámszöveget idézett
![]()
Kész lottó ötös! Mondtam én, hogy a szél az mindenki barátja
![]()
Á nekem még mindig nincsenek ilyen szomszédjaim. El kellene költöznöm valami jobb környékre.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |