Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC távirányítás
 
Témaindító: agrippa67, idő: Nov 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 26
(#) Szebence válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 11, 2009 /
 
Hello!

Egyik barátomnak van ilyen átalakítója... az 5000Ft volt, van benne egy nyák minden elektronika minden. Ő arról üzemelteti a PIC égetőjét ami RS232-re van tervezve és így alakítja át USB-re... gond nélkül tudja használni.. Neked is egy ilyenre lenne szükséged
(#) zenetom válasza Hujikolp hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Miért akarod külső táppal hajtani? ja és GND nem pedig GMD
(#) Karcsy válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nekem is van ilyen átalakítóm én 4800-ért vettem és az STK500- amat használom vele... de nekem nem megy, a "nagygépen" veszi a jelet, de amint megnyomok egy gombot, jelzi, hogy vette ls újraindul, de legalább vesz... Viszont ha laptopra rakom az USB-s átalakítóval nem vesz, nem csinál semmit, pedig port 1-re van beállítva... Az a furi, hogy azt érzékeli a program, hogy rajta van, csak azt nem, amikor a jelet adja... Tuti hogy jól raktam össze, mert akkor a "nagygépen" sem működne, vagy rosszul raktam össze:?

Előre is köszi
(#) san398 válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Szerintem ne szenvedj az átalakítóval. Építsd meg az USB-s változatot. Bővebben: Link Van STK500-ad, a benne lévő AVR felprogramozása se lesz gond.
(#) brezinajanika válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nekem is újraindult ezelőtt...Van 1 kicsivel lejebb 1 kapcsolás most így nem tudom melyik az,de a 100nF-es kondi helyett 1µF-es van és az 1es meg 3as láb össze van kötve.Szerintem próbáld meg azt.Nekem bevállt.

ui: Bővebben: Kép
(#) Karcsy válasza san398 hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Köszi a tippet, csak 1 gond van nemigen tudok angolul Esetleg megtenéd, hogy a fontos tudnivalókat, letöltéseket, a c-filet, belinkeled nekem, vagy elküldödPM-ben? Illetve melyik kapcsit csinéljam meg? AZ "universal USB interface & USB computer Infrared Remote Control"-t vagy az"USB Computer Infraled Remote Control"-t, honnan tudom leszedni hozzá a drivert? (bocs de tényleg nem igen megy az angol )

NAGYON KÖSZI ELŐRE IS!
(#) Karcsy válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
KÖszi kipróbálon
Nagyobb kondi mehet?
(#) brezinajanika válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Service Pack 3at használsz,ha xp-d van?
(#) Karcsy válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Igen, gond?
(#) brezinajanika válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nem,nekem is amiatt nem működött,de ha megcsinálod a linkelt képen lévőt akkor működni fog
(#) Karcsy válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Köszi, már működik, így most az új kapcsival , sikerült betanítanom, csak az a baj, hogy nem érzékeli a program:S, Mit kéne csinélnim? Eddig azt csináltam, hogy betanítottam a Grindert és elmentettem, aztán megnyitottam a használni kívánt programot, de nem irányítja... Mit csinálok rosszul?
(#) Karcsy válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Már megoldottam működik, nagyon köszi

Esetleg azt tudod, vagy valaki tudja, hogy programot hogy lehet vele be illetve kikapcsolni?... (ha egyátalán lehet)
(#) Szebence válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Programot így indítasz el:
Új parancs - Oprendszer fül - Legördülő listából kiválasztod a végrehajtást - tallózás: itt kiválasztod a programot, amit indítani szeretnél, utána meg beállítod a szokásos módon, hogy melyik gombbal akarod elindítani.

Bezárás? Hát én a távirányítóra raktam egy állandó gombot, amihez az ALT +F4 bill. kombinációt rendeltem hozzá. Így mindig bezárja a jelenleg aktuális ablakot.

Visszatérve.. Akkor ilyen gyári USB-s átalakítóval nem lehet megoldani, csak ha magát a hardware-t pic-kel csinálom meg?
(#) Karcsy válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
köszi, működik

Igen ilyen USB-s átalakítóval nem működik viszont a nagygépen jó Sajnos meg kell csinálni az ATmegásat majd ha lessz időm megcsinálom
(#) Szebence válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nagyon szívesen!
Nekem olyan problémám lépett fel, hogy van egy Samsung távirányítóm, amin van kis LCD és kiírja, hogy épp mit irányít, mert tud TV-t, videót, beltérit és DVD-t.
Na beprogramoztam a távirányítót abban a módban, hogy a szobába semmit se irányítson, tehát más készülékeket... Jól működik... nem irányít semmi mást...
nade...
Van a Samsung TV-m távirányítója, hát ott meg ha átkapcsolok a 4-es csatornára, akkor a másik távirányítón a 4. gombhoz rendelt weblap jön be.. viszont az a távirányító már nem kapcsolja át a TV-t a nyegyedik csatornára... érdekes. Majd be kell szereznem egy másik távirányítót...

Az ATmegásba a mikrokontroller, az kb hány Ft?
(#) Karcsy válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
A proci 300 (Itt a link) + a körítés kb 200 tehát 500 körül megvan
(#) brezinajanika válasza Karcsy hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nincs mit.Valaki nem tudja,hogy hol találom meg a Girder 5.0.8 Build 542 magyarositását?
(#) muimui hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
ha a 1v5 ös diódát, egy ellenállással helyettesitem, az is jó lenne? mert ugye a infra led, az kb 30mA fogyaszt, és ha kiszámolom, akkor egy 750 ohm os ellenállásal akkor az 5 volt körül kapna, szerintetek jó lenne?
(#) Szebence válasza muimui hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Nem!
Egyrészt a diódásnak teljesen más a szerepe mint egy ellenállásnak másrészt a dióda az 5V1, tehát egy 5V-os zener diódáról van szó.
A dióda csak az egyik irányból vezet, a másikból nem
(#) muimui hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
pont ezért kérdeztem, mert most hirtelen, nemtudom, hogy mekkora szerepe van annak, hogy csak az egyik irányba vezet... az a problémám amugy, hogy még ma szeretném használni, és nincs ilyen diodám, és nemtudom mivel lehetne helyettesiteni. ötlet?
(#) san398 válasza muimui hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
A zener dióda korlátozza a soros portról kijövő feszültséget 5,1V-ra ,(a TSOP maximum 6V-ot visel el, a soros porton akár a duplája is kijöhet) tehát egy 78L05-el helyettesítheted, persze helyesen bekötve.
(#) Szebence válasza san398 hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Ehhez még kellene puffer kondi is és melegedne is és ráadásul nagy és drága is...
Sokkal egyszerűbb, olcsóbb, praktikusabb egy 5V-os zéner dióda.

muimui! Vegyél egy zéner diódát, sokkal jobban kijössz vele.
(#) san398 válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Az ok, hogy drágább (+20Ft) az is igaz, hogy kicsivel nagyobb ( TO-92 tokozású a78L05, 7805 pedig a TO-220, ez utóbbi tényleg nagy lenne) Szerintem ha már olyan sok helyen 78L05-el építik (közöttük én is, és nem melegedett) akkor használható : Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Nem vitát akarok indítani, távol áll tőlem!
(#) Szebence válasza san398 hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Igen, ami annó nekem kellett 78L05, az TO-220 tokozású volt és valami 300Ft-ért jutottam hozzá. Csak azért írtam, amit írtam. Ha 12V-ot fog kapni, akkor melegedni fog, hisz 7V-ot el kell disszipálni, bár abban kételyeim vannak, hogy soros port 12V-ot adjon..
(#) szabo.gth hozzászólása Ápr 12, 2009 /
 
Helló,
Én is megépítettem a kapcsolást és majdnem tökéletesen működik. Egyetlen problémája, hogy ha a PC bekapcsolásakor az eszköz csatlakoztatva van, akkor ugy érzékeli, mintha nem is lenne csatlakozva. Ilyenkor kihúzom, újrapróbálok hozzá csatlakozni(F9-cel), majd visszadugom, utána jó lesz. De ha csak akkor dugom be, ha már beindult az XP, akkor kapásból működik. Nem tja vki, h ennek mi lehet az oka?

Segítségeteket előre is köszönöm
(#) brezinajanika válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Milyen operációs rendszert használsz?
(#) szabo.gth válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Windows XP SP3-at
(#) brezinajanika válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /
 
Akkor ő fog neked működni: Bővebben: KÉP
(#) muimui válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
na hát hirtelenjébe most nemtudok venni, de találtam egy 7,5V os zenert, mellédobtam egy 250ohm ot, és igy ha jól gondolom müködöképes. szerintetek? Amugy kellemes húsvéti ünnepeket
(#) Hujikolp válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
-10V-ot mérek a 7-es és az 5-ös pont között. Próbáltam zener diódával (5.1V, 4.7V) próbáltam 7805-tel, a kicsivel és nagyal is, de semmi. Megépítés után, amikor rámértem, nagyon kicsi feszültség volt csak rajta. Szóval nem tudom, hogy mi a baj. Ezért lenne megfelelő egy külső tápos megoldás. (A GMD elírás volt, csak félrenyomtam )
Következő: »»   7 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem