Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csak a két érpárat kell összkötnöd.
A kábel azért 4 érpáros, mert több sazbványt "ölel fel" PL. nállam a falban van az UTP kábel, és benne viszem a bejövö telefon vonalat majd adok neki egy splittert, és a telefonokhoz menő vonalhoz, meg a másik érpárat használtam fel, így mind a 4 érpár ki van használva, és minden ponton lehet egyszerre telefon, vagy internet, és fővonal anélkül, hogy a modemet arréb kéne vonszolnom, vagy átkábeleznem a fél szobát, vagy lakást. ui.: a routerben összekelett hidalnom a maradék két érpárat, hogy mindenhová kijusson a delej.
OK. Ha jóltudom a többit 1000Mbit/sec nél használja. De a biztonság kedvéért megkérdeztem
Idézet: A korod meghatározásához nem állt rendelkezésemre elég információ, s ennek hiányában történt eme felmerülő kérdés megfogalmazása. „Amúgy nem a lányom,...”
Azt pontosan nemtudom.
![]() ![]() ![]() Szerk.: ui.: a süketelésem mellett, valami eredményt sikerült produktumba, komponálni? ![]()
Én egyenes bekötésűvel néztem volna (=patch kábel). Habár a mai hálózati eszközök tudtommal többnyire auto-MDI-sek, azaz patch és crosslink kábellel is mennek.
Gigabites hálóhoz minimum Cat5e kábel kell, de egyes háklisabb eszközök ragaszkodnak a Cat6-hoz. (Bár lehet, csak azért, mert a Cat5e kábel, amivel néztem, nem volt egészen 5e-s.)
wikipédiáról:
A 10Base-T és 100Base-TX kábelek átvitelkor csak az 1, 2 (küldésre) és a 3, 6 (fogadásra) érpárokat alkalmazzák. 1000Base-TX szabványú átvitel esetén mind a 4 érpár részt vesz az adatátvitelben. Egy vezetéken maximum 125 Mb/s átviteli sebesség érhető el. A nagymennyiségű adat átvitelét ráadásul duplex módon valósítják meg. 1000Base-CX 2 pár STP 25 m Árnyékolt, sodrott érpár 1000Base-T 4 pár UTP 100 m Szabványos 5-ös kategóriájú UTP Link1 , Link2
Köszi az információt. Csak azért mondom, mert végül is az UTP CAT5 is ugyan az mint a STP különbség az, gogy az UTP árnyékolatlan. az FTP kábel csak egy köpennyel van árnyékolva, az STP meg már érpáronként is. Ráadásul ez alacsonyabb csillapítású, miőségi Deutschland kábel.
![]()
Most esik le, hogy valószínűleg nem tudod a szabvány bekötéseket. Ez a neten rengeteg helyen fent van, de a patch kábel bekötését tudom fejből is:
1. fehér-narancs 2. narancs 3. fehér-zöld 4. kék 5. fehér-kék 6. zöld 7. fehér-barna 8. barna A kábel mindkét végén levő csatit így kell bekötni. A számozás úgy értendő, hogy a csatit az érinkezőkkel magad felé fordítod, és így balról-jobbra. És lehetőleg használj krimpelő fogót, mert a csavarhúzós kókányolás sok hiba forrása.
Húú, akkor egyenlőre erről le kell mondjak. Azért köszönöm az információt, ez jól jött.
![]() Végül is párhzamosan kettő 20 -as cső megy a falban alul 40cm -es magaságban (szerelvény szinten). Egyik az erős áram, a másik meg a TV internet telefon. Két kábel megfér egymás melett. ![]() Idézet: „a csatit az érinkezőkkel magad felé fordítod” Talán egyértelműbb, ha így írom: az érintkezős végét magad felé fordítod úgy, hogy a csati "füle" felfelé nézzen.
Boldog ember, akinek ilyen jól tervezett háza van.
![]()
Köszönöm.
![]() ![]() ui.: csatolok egy képet. Ezt a kábelt ebben a percben krimpeltem meg. Nemanyázni. ![]()
Pont igy van most de nem akar menni még kihúzott usb vel se...
"ha CD-re akarod kiírni akkor konvertálnod kell, és ilyenkor már mindenképpen veszít a minőségéből"
Nem. Példának okáért a Nero 9-es simmán írja az Audio CD-t a Flac kiterjesztésből... ![]()
Nem lehet hogy ez a konzol kábel kéne? Bár nemtudom mire jó nem is láttam még életemben ilyen bekötésüt.
![]() Konzol-kábel szerelése: 1. - - - - - 8. 2. - - - - - 7. 3. - - - - - 6. 4. - - - - - 5. 5. - - - - - 4. 6. - - - - - 3. 7. - - - - - 2. 8. - - - - - 1. (Wikipediából másoltam)
Nincs mit!
A tecső meg bemondta az unalmast. Jó rendben, akkor: I'll be back! ![]()
De, ezt is írja:
Konzol (cross-over): Számítógép soros portja és router/switch konzol portja (DB-9 - RJ-45 átalakító) közötti átvitelhez.
Akkor nem... Nem olvastam végig csak a bekötéseket néztem.
![]() ![]() Patch al a szgép elkezte lekérni az IP t és utána abbahagyta.Aztán megint újrakezdte. A modem pedig nem is érzékelte ![]()
Talán túl hosszú a 10m neki?
A LAn sorban soha nem váltott át a down up ra. ![]()
A 10m az egyáltalán nem hosszú.
Tedd akövetkezőt: húzd ki az USB -t és úgy próbáld meg LAN -on benyomni az inputot. Valószínű úgy már válaszolni fog, és egyuttal begazolódik sajnos a gyanum, hogy a két portot egyszerre nemfogod tudni használni.
Kizárt, a szabvány szerint 100m-ig használható az UTP kábel jelismétlő nélkül. Lehet, hogy a két kábel összetoldásánál lesz a hiba.
Eddig zöld a sárgához sárga a zöldhöz volt kötve. Most zöld a zöldhöz sárga pár a sárgához van kötve a maradék kettő pár nincs bekötve.
Már próbáltam úgyse megy...
Hát én nemtudom. A kábeled jó? Lehet az egyik irányban szakadt az adatvonal és ezért nincsen szinkron. Mondjuk ezt a 16PC -t nemtudom hogy gondolja a felhasználói útmutató.
![]() Mert ugye irja hogy két PC-t is használhatsz egyszerre, de maximum 16 -ot, utválasztón ( Routeren keresztül ) tömören. Nem vagyok fain angolból, ezért csak ennyit vettem ki belölle.
Még ezt a hsz. -megvárom, és utána megyek elfekvőbe, mert elfáradtam a mai naptól. :peace:
De akkor PC to PC bekötésben se ment volna gondolom...Ha jólemlékszem az eredeti kábelben nem voltak párba csavarva a vezetékek és sokkal tömörebbek voltak.
Idézet: „Jaj ezt nem a te beírásodra értettem” Én se értettem félre, csak úgy mellékesként leírtam a saját véleményemet a dologról. :yes: Idézet: „Már előre várom a * születik újabb adásait. Tudom, hogy azokra az estékre más programot kell keresnem.” Ez frappáns volt. ![]() Egyébként tegnap elég vicces kis dolgot láttam a HÉV-megállóban. Kb. 1 éve az Aquincum-i HÉV vonalán feltettek minden(?) megállóba LCD-s kijelzőket, amelyen a legfontosabb információk olvashatók. Pontos idő, menetrend, kiemelt információs sáv. Az utóbbin a következő kezdetű üzenet scroll-ozott folyamatosan: "Tályékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a 4-es és 6-os villamosok..... " |
Bejelentkezés
Hirdetés |