Fórum témák
» Több friss téma |
Háát a program cserét kihagyom egyenlőre, mert távol áll tőlem. Én inkább az analóg és tápellátó technikában vagyok jártas. Azt esetleg elárulod, hogy TE, hogy jöttél rá erre a hibára, illetve, hogyan találkoztál evvel a hibával.
Már 2éve biztos hogy van már, hogy az első ilyen befutott hozzám. Már mindent csináltam a panellal, kapott új szoftvert, frissítetem a proci szoftverét, tápot rendbe raktam rajta, meg minden lehetséges dolgot kicseréltem. Ezeket a bizonyos tranyókat csak kimértem, de a végén már azt is cseréltem, és láss csodát ment a gép. Utána vizsgáltam jobban meg a tranyót, és rá kb. 2hétre hoztak még egy ugyan ilyet, aminek szintén ez volt a baja.
De ugyan ez a hiba ha a következőket produkálja: - nem enged be öblítésnél vizet - mosás végén nem áll le a szivattyú - centrinél felpörgetés közben elalszanak a ledek, és újra indul.
Szia!
Bocs, hogy beleszólok, melyik tranyó ez pontosan? Milyen hibát lehet mérni rajta, és a proci szoftverét hogyan lehet frissíteni? Egy féléve nem bírtam egy ilyen panellel. Beküldtem a gépet márkaszervízbe, ott főmotort cseréltek rajta állítólag. Üdv Gyula
Jó a kérdésed!
Mert hát lássuk be, ha nem muszáj, akkor csak a szükségeset kellene cserélni...
A progi újratöltését tekintve, számomra a járható út, hogy TE elkészíted, az IC-t elpostázod, én kifizetem, és beforrasztom. De csak akkor, ha másképp nem lehet a gépet használni. Elvileg a szervízes is rádugja a laptopját, kiolvassa a hibakódokat, ha kell, megjavítja amit kell és kész. Vagy nem?
A hibáról: Valami oka csak van. Ha csak egyszerűen kicserélem a szükséges tranyókat, attól még újra előjöhet a hiba.
Hello
A prociban lévő szoftvert valóban egy adatkábel segítségével lehet frissíteni, de a szervizes nem frissíteni szokta hanem csak újra programozza arra a gép típusra amibe van a panel, a szoftver marad ugyan az csak más beállításokkal fog működni. Ezzel a módszerrel sok gépet vissza lehet hozni. Az eepromba meg a pillanatnyi dolgokat tárolja el a proci, meg abban van az adott gépre vonatkozó alap program. Az érintett tranyókat a vízszint szab kapcsolónak a csatlakozója körül keresd. Üdv: Zoltán
Hali!
Azóta kicsit rajzolgattam. Főleg a vízszint kapcsoló irányából. Lehet, hogy mégsem egyfajta vezérlőről beszélünk! Persze a rajz csak részlet, eddig jutottam. Utána méregettem is, de hibát nem találtam, eddig. Aztán összeraktam a gépet, megtömtem szennyessel és elindítottam. A mosást végigcsinálja, csak amint a centrifugázáshoz ér előjön a hiba, mikor felpörgetné. Hát jó, ez is valami, itthon van kis centri, majd azzal befejezem. A mosógépet kikapcsoltam. Egy óra múltán bekapcsoltam, és csak öblítés-centrizést állítottam be, és érdekes módom most végigcsinálta. Azon még gondolkodom, hogyan lehet a legkevesebb beavatkozással kivezetni a vízszint-kapcsoló vezetékeit, mérési célból. Erre azért lenne szükségem, mert van egy gyanúm, de igazolni kellene. Mégpedig, hogy vajon a vízszint-kapcsoló kapcsolgat-e, prellez-e, ha a forgás miatti rázkódás erősebb a megszokottnál.
Hello
Jól át kell nézni a 3réteű panel nagyon becsapós. Invensys 475560, ha jól sejtem akkor ez van benne. De itt is van előttem 2 belőle. Esetleg még a tápját érdemes átnézni, meg főleg működés közben megmérni a kimeneteit, esetleg szkóppal ránézni hogy mennyire tiszta a kimenete. Üdv: Zoltán
Hello. Küldtem némi infót privátra, Zérocross mosógépvezérlőjének javításához. Udv.
Így a háttérből is kösz a segítést!
![]() Tele vagyok már szennyessel! ![]() Tudom nem illik ilyesmibe ütni az orrot, főleg ha privát. De esetleg nekem is segíthet az 'infó'. ![]() Ha tolakodásnak tűnt, hát bocsi, de a szennyes egyre büdösebb. ![]()
Hali!
Aeg lavamat 64540-est hogy lehet resettelni? vagyis hogy elfelejtse a hibát.
Hello
Meg kéne nézned a proci típusát mert az ewm 1000 és az ewm 2000-eshez tudok teljes diagnosztikát küldeni ha érdekel. Ezzel lehet törölni, hiba kódokat visszakeresni meg stb. Üdv Imi
Hello!
Köszi a válaszod.Ewm1000plus a típusa. Mik a lehetőségek,hogy eljuttasd? Jos.
Hello
Innen tudod letölteni. Sajnos ahogy néztem csak zanussi meg electrolux van benne. ![]() De utána nézek azért hogy hogyan lehet hiba kódot törölni. Üdv Imi
Segítséget szeretnék kérnii
![]() Egy bosc 1650-es mosóógép kapcsolódásii rajza kellene nekem. előree is köszönöm ![]()
Hello
Először is nem BOSCH típusú?? Mi a baja? Kapcsolási rajz kétlem hogy lenne róla bárhol is. Üdv Imi
de igen bosch típusú.
Alul folyik a víz és mikor öblíít nagyon zörög és elmászik a helyéről
Hello
Ugyan iylen panel van a ELECTROLUX ZWF1650 es gépbe is, talán ez alapján már találsz. Üdv!
és ha azt kicseréljüük akkor elméletileg mindenzavar megszűnik???
Ha a víz folyik belőle akkor minek kapcsolási rajz?
Meg kel nézni hogy hol folyat, de valószínű hogy akkor csapágyazni kell.
köszönök szépen mindent .
![]() ![]() ![]()
Üdv zoz11. Ha jól olvastam vissza a válaszokat, te már találkoztál ezzel a hibával.
Whirlpool AWE2214 típusról van szó. A motor felpörgésénél a ledek villognak, majd kialszanak s az aktuális mosási ciklus ujjra indul. Szóval eltudnád nekem magyarázni ezt a tranyós dolgot? Köszi. Üdv: ![]()
Hali!
Nos újabb hibák jöttek elő a mosógépen (AWE6514) ![]() Tudna valaki hibakód listát küldeni? A hivatalos honlapján a mosási programok leírását találtam csak! Előre is köszi a segítséget! ![]()
Üdv. Kaptál 1 e-mailt. Az AWE2214 service manual. Hiba kódokkal.
![]()
Sziasztok!
Van nekem egy indesit mosó szárító gépem.5 éves,és eddig hibátlanul működött.Most a centrifugálás rendkívül zajos,mintha le akarna szakadni az egész.Kopog,zörög,klattyog.Bukósisakban sem lehet elviselni.Alul már kicsit kifolyik a víz is.Már nem is használom a centrifuga részét,csak kimosok vele.Mi lehet a gondom? ![]() Előre is köszi a segítséget! ![]()
Hello
Nincs nagy baja, csak meg kell csapágyazni. Ilyen állapotban már azt se ajánlom hogy mossál vele, mivel ha szét esik a csapágya akkor még a tengelyt is megeszi, és akkor kuka ![]() Üdv: Zoltán
Köszönöm! Megkaptam.
![]()
Sziasztok. Van itthon egy Fagor FE-2013 tipusú mosógépünk. Mosás közben kikapcsolt és azóta nem kapcsol be. Egyik LED sem világít, olyan mintha be sem lenne dugva.
Kiszereltem a vezérlő panelt. Először is szemre semmi égésnyomot nem látni. A nagy fesz részen cseréltem egy 2,2 mikrós ,275V kondenzátort ,mert a kapcitása már nem volt megfelelő. A diódákat kimértem, ott sem találtam problémát. Az elektrolit kondik nincsenek felpuklisodva, ellenállások nincsenek megégve. A motorra rámértem, hogy nincs e menetzárlat. Ha jól mértem akkor ott sem lehet gond. A főkapcsolót kimértem, az is jó, de a biztonság kedvéért direktbe kötve is kipróbáltam, hogy tuti kizárjam. A hálózati vezeték egy (szerintem) szűrőre megy rá (van benne két kondi és egy tekercs) onnan jön tovább két vezeték a kapcsoló két lábára .Az egyiken 160V a másikon 60V feszültséget mértem. Ezt kicsit furcsállom, de lehet így van rendjén Igazából tanácstalan vagyok, elakadtam. Egyszer már pislákolt a bekapcsolást jelző lámpa (250V van ráírva). Megütögettem az elejét és akkor kicsit elkezdett pislogni. Azóta semmi. A külső burkolaton viszont földhöz képest 100V-ot lehet mérni. Még annyi, hogy a bekapcsolást jelző lámpa egyik lábára megkaja a táp feszültséget( ami csak 160V és az említett szűrőről jön a kapcsolón keresztül) a másik lábra csatlakoztatott vezeték pedig körbe megy az egész gépen (ajtózár, a bejövő víz szivattyú, és a kimenő víz szivattyú) Tudna valaki segíteni nekem. Esetleg egy kapcsolási rajzal. Ja és ha valamit rosszul írtam, akkor nyugodtam javítsatok ki, elvégre így tanul az ember. Üdv: Ádám |
Bejelentkezés
Hirdetés |