Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   1 / 579
(#) mlinko hozzászólása Jún 7, 2007 / 2
 
Üdv Mindenkinek!
Remélem nem feleslegesen nyitottam új témát de nem találtam még ilyen topicot ami az újabb mosógépek vezérlésével foglalkozna.
Helyzet a következő: Szomszéd leselejtezte a 6hónapos mosógépét m feladta a küzdelmet a szervízzel aki nem votl hajlandó 100km kiszállni na mind1 lényeg ez egy Ariston ALD80EX típusú. A hiba jelenség a következő: v működik rendesen v működik de csak 40 fokon hajlandó mosni de közbe hibát jelez. azzal magyarázták h beázik rajta a vezérlő egység na most egy télen át nem száradt volna ki?/nem volt használva/ A vezérlő típusa: lb2000c
Várom az ötleteket az elnen a legjobb ha lenne köztünkegy hivatalos szervíz
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 7, 2007 /
 
szia!
a vezerlo digitalis vagy egy egyszeru ora?
(#) Kefeúr válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 7, 2007 /
 
Hali .
szervízben dolgozom és el kell hogy mondjam ez nem beazonosítás amit te tipusnak írtál!!
PNC E-nr számok kellenek a nélkül nem lehet 1 csavart sem rendelni hozzá!
(#) mlinko válasza Kefeúr hozzászólására (») Jún 7, 2007 /
 
Oké, akkor holnap ez lesz az első dolgom megkeresni azt a számot, de azt merre találom rajta más szám nem volt az adatlapon hátul. Sztetek mi lehet a probléma h ilyen rapszódikusan hol jó hol nem a panelon külsérelmi nyom nincs. Akkor annyit még legyél szíves megmondani h hol található az a szám.
Ja és teljesen digitális kijelzős így amit láttam belőle a programkapcsoló mint egy hexa kapcsoló jó ez kicsit durva közelítés de vmi hasonló. :vigyor3:
(#) Slope válasza mlinko hozzászólására (») Jún 8, 2007 /
 
Ki kellene mérni a gombákat. Tudtommal még a digitális vezérlésű gépekben is megtalálhatóak biztonsági okokból.

Javítsatok ki, ha nem így van...
(#) mlinko hozzászólása Jún 9, 2007 /
 
Két kép a gépről az adatlapon kívül találtam még 2 vonalkódot azok képét nem mellékelem m rosszul sikerültek.
Slope: milyen gombákra gondolsz hőmérséklet meg ilyesmik?
Kefeúr: Hiba jegyzéket honann tudnék leszdni, m kiírja h F-08 de h az milyen hibát takar azt nem tudom. Ja és van ennek a lapnak sztem számítógép csatlakozása is 5 éren.
(#) (Felhasználó 1947) válasza mlinko hozzászólására (») Jún 10, 2007 /
 
Szia !

Ha beázott a vezérlőpanel, nézd át ,lehet hogy csak v.melyik forrasztási pont hajszálrepedt, vagy a beázás miatt kh-s.Fóliaszakadást (korrodáció)is kereshetsz.
Gondolom már ólommentes forrasztással készült a panel.
Simán ólmossal forraszd át tisztitás után a gyanús forrpontokat.
Esetleg szenzor hiba?
Mérni,mérni,mérni....

Üdv! Luki
(#) mlinko hozzászólása Jún 28, 2007 /
 
Nagy örömre működik a szerkezet szépen mos Beszéltem aközponti szervízzel és egy rendes telefonos srác elmondta h az F-08 hiba kód vagy a fűtőszál relé besülését v a nyomás kapcsoló beragadását jelenti. Végig nézve egyiknek se votl baja de egy ULN2003AN IC gyanus votl és kicseréltem láss csodát működik remélem nem lesz vele gond a továbbiakban.
(#) ha6pc hozzászólása Okt 20, 2007 / 3
 
Sziasztok!
Indesit wt102 vezérlőpanellel találkozott-e már valaki?
A hiba a következő: nem csinál semmit,bekapcsolva egy led villog,ennyit képes produkálni.
(#) tutajos hozzászólása Nov 5, 2007 /
 
zanussi fa1026 probléma: 40 fokos mosás 1 óra 40 perc (rövid program); teljes program kb 3 óra. a gépkönyv nem ír ilyen hibajelenséget, így gyógyírt sem. tudna valaki segíteni?
(#) jungcipe hozzászólása Nov 29, 2007 /
 
Kérdés: zanussi fa1032 gép vízszintszabályozójának elégett a szárazjárat védő érintkezője. a hozzávaló meglehetősen drága( 8900) tehetek bele bontott energomat szabályzót? elvileg lehetne, csak csinált-e valaki ilyet,tehát be lehet-e állítani a vízszinte?
(#) szamóca hozzászólása Feb 23, 2008 / 2
 
Nem akartam topikot nyitni minden mosógéptípusnak lesz már lassan. Ezért itt teszem fel a kérdést.
Van egy AEG öko-lavamat 86820 tipusú gép, ami C9 hibakóddal álldogál. Valakinek nincs véletlen egy kódtáblázata amivel megfejthetném mit akar?
Köszi a választ.
(#) pampus hozzászólása Márc 15, 2008 /
 
Arra nem gondolt-e még valaki hogy újra lehet-e ezeket a gépeket valahogy programozni mert egy whirpool már pihen a sarokba a program kapcsoló ebbe 36 ezer negyvenért meg lehet újjat venni drágát nem érdemes mert szerintem csak 2évre vannak ezek gyártva.Úgyhogy kár bele a calgon mert a whirpool-nak nem volt ideje bevízkövesedni sem.
(#) oldman válasza pampus hozzászólására (») Márc 15, 2008 /
 
De volt valaki aki gondolt rá, bár nem mosógépet - pl: én .

Sajnos már a kezdet kezdetén több problémába ütköztem!
A cucchoz értelmezhető kapcs rajz nincs.
Nem lehet tudni a vezérlés idő és folyamat diagramjait és a szabályzott folyamat jelleggörbéit. A beépített proci felénk nem túl gyakori tipus, gyárilag programozva, és még a tipus is csak nagyon nehezen azonosítható. Az érzékelőkről adat nem található - hiába barátom a gugli.
Gyakorlatilag az egész cuccot újra kellene tervezni, felvenni a beépített érzékelők karakterisztikáit ..... és így tovább! Maradna a szervíz de megszűnt a gyártása. Ha újabb alkatrész meghibásodik mindenképpen kuka.
Nekem csak ennyi a probléma, de sok sikert az átalakításhoz!
NDK automata 23 évet Energomat thermál 13 évet bírt ki nálam kalgon és érdemi hiba nélkül.
(#) Master_of_the_web válasza szamóca hozzászólására (») Márc 15, 2008 /
 
Helló!
Bővebben: Link

Fentebb linkelt fórumon azt írják, hogy az elektronika nem kap jelet a fordulatszámmérőtől, talán kontaktktos, vagy tönkrement a mérő egység... vagy talán maga a motor rossz.

üdv
(#) pampus válasza jungcipe hozzászólására (») Márc 17, 2008 / 1
 
Nekem van egy AWT 5108-as-é csak nem tudom hogy jó-e ez helyette ha jó ingyen a tiéd.Ja ez egy Whirpool AWT 5108-as.
(#) Balli hozzászólása Jún 13, 2008 1 /
 
Sziasztok
Az én mosógépemnek elég fura baja van. A motor megy meg minden rendben van vele csak a cntrifugánál lassan forog a motor. Az elektronikája csupán egy időkapcsolós óra (kattogva forog) és egy áramköri lap amin van 1 tranzisztor és egy tda1085c fordulatszabályzó Ic és sok kondi meg elleneállás. Az egyik nagy ellenállás elfüstölt kicseréltem és az ic-t is de ugyanazt csinálja.Szerintetek miért füstölt el az ellenállás? és mi lehet a baja. Ha valaki tud valamit léccike írjon
(#) leono hozzászólása Jún 15, 2008 1 /
 
Egy múzeális értékü félautómata mosogép vezérlő elektronikájáról keressek kapcsolási rajzot. A Google nem segített. Tipusjelnek csak ennyit találtam rajta: "A61", a valamikori NDK-ban gyártották.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Próbáltál már valami diódát betenni a helyére? valami nagyfeszültségű diódát be kellene rakni és kipróbálni vele. A képeknél a méretezést ki kellett volna kapcsolnod, mert így nem sokat lehet belőlük látni. :yes:
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Hát igen. Elég fura, hogy csak három relé van csak. Még valaminek a víz beengedő szelepet is kapcsolnia kellene. De nem látok a panelon sem triakot vagy mást, ami kapcsolhatná ezeket. esetleg ha visszakövetnéd a panelon, hogy mi kapcsolja akkor könnyebb lenne.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Ennyire bízzon az ember a német technikában. De azért ez a vezetékes mizéria nem semmi. Direkt egyszínű vezetékeket raknak, nehogy javítani lehessen. Nekünk amúgy Hajdú automata mosógép van vagy 6 éve már, semmi hibája nem volt eddig (kopp-kopp).
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok
Én már lassan 3éve javítóm ezeket az elektronika hibás mosógépeket.
Köbzoli: azon a panelon 2relé a motort viszi egyik-másik irányba, és egy triac pedig a fesz szabályzást végzi(ezzel van szabályozva a motor fordulat száma), a 3 relé kapcsolja a fűtőbetétet, a szivattyút meg a mágnes szelepeket egy-egy pici triak, tirisztor vagy tranzisztor, de már láttam FET-et is ilyen szerepben, meg olyan is volt ami SOT23-as tokban volt kapcsolja ami szintén rajta van a panelon!

Ezeken az elektronikákon van egy processzor meg egy eeprom amibe van a progi, nagyon sokszor kb.80%-ban eeprom csere megmenti a gépet! Eddig 2olyan elektronikával találkoztam aminek a procija szált el, az egyik egy villám csapás eredménye volt a másik pedig megfutott a kapcsüzmű tápjának a feszültsége és az nyírta ki!

ULN2003/ULN2004-es tranzisztor telepből viszont rengeteget kellet cserélnem már, ilyen beégett relé meg ilyenek viszont csak nagyon ritkán fordultak eddig elő.
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Hello
Én 99%-ra mondom hogy ez zener dióda, esetleg tudnál róla feltenni egy élesebb képet, az nagyon sokat segítene, mert abból már kitudnám deríteni hogy melyik részegységében van és hogy mi lehet a szerepe. GORENJE meg BOSCH gépeknél elég sok ilyen megoldással találkozom, hogy két zener dióda sorba van kötve, általában a motor vezérlésnél szokott szerepet játszani!
Üdv:Zoltán
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Keresgéltem,de csak az SR48-ra hallgató zener adatlapját találtam meg...
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Hello
Néztem a másik topicba a hozzászólásodat, neked akkor az a problémád hogy nem megy a szivattyú igaz, de viszont ennek a diódának semmi köze sincs szivattyúzáshoz, először is én megmérném hogy a tápegység kimenetein meg vannak-e a feszültséget, kell hogy legyen ott egy 16V-os kondi azon 12V körül kell mérned, meg mellette egy 10V-os kondi elvileg azon pedig stabil 5V-nak kell lenni-e. ha ez ok akkor meg kell nézni hogy hová csatlakozik a szivattyúnak a vezetéke és abból visszanyomozni hogy azt mi kapcsolja és így tovább. Előfordulhat az is hogy az ULN2003-as IC rossz rajta mert emlékeim szerint ezen is olyan van. De én még megnézném a vízszintérzékelőt is, hogy minden érintkezője rendben van-e.

Ha jó a tápja akkor én nem igazán foglalkoznék azzal a diódával!!!
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Az sr 48 az egy 48Voltos zener de nem mernék rá meg esküdni visziont az a FS27 az 99% hogy BYV27-es dióda lesz
Ahogyan az elöző hozzászólásomban is írtam én egyenlőre ezzel nem foglalkoznék ha rendben van a táp!
(#) mex válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Az SR48 a pdf szerint 36V-os.
(#) hmli hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Sziasztok.

Kb fél éve vettem egy S@msung mosógépet, és egyre erősödik a hiányérzetem. Nincs rajta félprogram...
Szerintetek egy alacsonyabban szerelt vízszintérzékelő + váltókapcsoló beépítésével megoldható a funkció, vagy meg fogom kavarni a vezérlőelektronikát?

hmli
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Hello
Olyan szokott lenni hogy összezavarodik az eepromja, akkor azt szoktam csinálni hogy kiveszem az eeprom-ot egy-két percre és utána észhez térül, de ha viszont nincs kivéve akkor kell neki 1-2hét hogy észhez térüljön!
(#) zoz11 válasza hmli hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
Hello
Ezekbe a gépekbe ilyen módon már nem lehet beleturkálni. Egy fél programnál nem csak a víz kevesebb meg ilyenek, hanem teljesen máshogyan van a fűtése időzítve meg ilyenek. Vagyis az felejtős dolog!!!
Következő: »»   1 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem