Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na ha találsz egy olyan gombot ami hőmérsékletben van skálázva akkor azon tekerjél...
![]()
Éppen azon töprengtem (fotelban), hogy pl miként lehetne a szarvast ui. módszerrel szétszedni. Ugye az egyik alkotóelem a kaki az nem kell. De a másik oldal az ipari nyersanyag.
![]()
Sziasztok van egy weboldal, ahol műszerek adatlapjai találhatóak. Azt hiszem nem is olyan rég valahol itt a HE-án is volt egy link. Aki tudja mire gondolok linkelje be nekem. Köszönöm.
Ehhez kellene az adatlap: Kabid dt-516h
Erre a kérdésre gondolom mindenki tudja a választ csak én nem.A lap jobb oldalán a figyelőből, hogy lehet törölni érdektelenné vált fórum témákat?
Ezt amúgy csak azért írtam az off topikba, mert ha jól emlékszem, akkor a link is ebben a topikban volt valahol. (De ez nem biztos
![]()
A saját menüben katt. az értesítések pontra. Ha ez megvan, akkor onnastól kezdve elég egyértelmű.
Szerintem erre gondoltál. A "Műszer doksi letöltő oldalak" menüben is vannak jó linkek.
Igen erre gondoltam.
![]()
Köszönöm a segítséget! Sikerült rendet raknom.
Egy ilyen egyik felén elkeskenyedő íves sáv van a tekerőgomb mellett. Most már nem szórakozom vele, reggelig jó lesz a 20°C, aztán úgyis elmegyek itthonról, nomeg jön a felmelegedés is.
Jó reggelt mindenkinek.
Már vagy két - három napja csak bontogatok, bontogatok, és közben fedezem fel, egy két áramkörnél, valami igen érdekes furcsaságot. Tudom semmi elektron, de ettől kész lettem. Azon meg sem lepődök, hogy egy 10n -ós kerámia van beforrasztva egy 470µF 16V -os kondenzátor helyére ( egyrészt elkót jelöl a nyáklemez egy alkatrész számmal, és szerviz doksiból pontosan beazonosítottam, hogy oda milyen értékű alkatrésznek kellett volna kerülnie). ![]() Aztán belefutok egy Grundig$ videó tápegység panelébe, és nem akartam elhinni amit a saját szememmel láttam. ![]() Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok hozzá szervízdoksit keresni, mert még azt is bevágtam volna. A másik képen meg az látható, hogy milyen szép rendet futtatok a bontási periódus, magas prioritásának alkalmazása közben. ![]()
Bal oldalon a multiméter hogyan van rögzítve? Amúgy néha én is így javítok a koliban
![]()
Egy réz vezeték egyik végét egy picit,- majd a másik végét ellenkező irányban jobban meghajtottam.
Ebből kaptam egy fogast, és erre máris rátudtam akasztani a müszert. Szükség volt rá, mert elfogyott a hely. Szerk.: jó hogy mondtad a műszert: Rámértem, 2000M Ohm -os állásba beállítottam, és szépen elkezd felfelé számolni, majd ki akad. (elvileg 10,2 G Ohm akar lenni a kódfejtő szerint (?) ![]()
Nem sajnálod a monitort? Én azért a notira nem pakolok, bár már a páka nyoma egy pici helyen látszik rajta
![]() ![]()
Semmi baja nem lesz, mert a műszer burkolata gumi.
A poén ráadásul az -és ezt már korábban írtam - szinte ingyen jutottam hozzá, de csak egy nevetségesen apró baja volt, amiért letiltott a háttérvilágítás vezérlője. ![]() Laptopnak a kijelzőjére, meg én sem aggatnék semmit (kivéve a webkamerát.) Jó hogy eszembe juttattad, mert még le sem feküdtem. ![]()
Idézet: „(elvileg 10,2 G Ω akar lenni a kódfejtő szerint (?) )” Nem 1k ohm akar az lenni? ![]()
Jó reggelt! Én tegnap délután 4 óta vagyok fent!
![]() Én egyszer "hoztam össze", hogy egyedül voltam az oldalon, de ez csak a regisztrált tagok listájára vonatkozik... ![]() ![]()
Akkor nem akadt volna ki a műszerem a 2000M Ohm -os állásban. A többi állásban egyből nem mért semmit.
![]()
És kend?! Korán reggel trafót tekersz Zoli bá'?
![]()
Akkor megelőztelek, mert tegnap délután kettő óta vagyok fenn.
![]() ![]() ![]()
Üdv Köbzoli. :kalap:
És meddig fogsz fent maradni? Nekem délig ki kell bírnom alvás nélkül... :zavart2:
Én tegnap délben keltem és szerintem ma éjfélig haverokkal lógás lesz. 9-kor indulok haza 4 óra az út
![]()
Fogalmam nincsen.
Amikor a Fehérvárra mentem, legutóbb, akkor két napig fenn voltam, majd amikor a Matyikémhez mentem, akkor is két napot voltam fenn, a kettő kétnapos fennlét között, meg volt 4 óra alvás. ![]() Aztán amikor hazamentem, akkor rám tört az alvási roham. Pontosan vasárnap délelőtt érkeztem, lefeküdtem, és másnap délutánig fel sem keltem. ![]() Szerk.: Még a macskát is a nyakam köré tekertem, hogy őneki ne kelljen magát odaküzdenie, és fölöslegesen felébresztenie. ![]()
Miért kell délig mindenképp fenn lenned?
Sajnos annyira nem bírom az ilyen jellegű túlterhelést! 21- 22 óra ébrenlét után nagymeredkségű negatív letörésbe kezdek, majd olyan 24 óra környékén a belső regenerálódó biztosítékom kiold... >12 óra pihi után ismét használható állapotba kerülök!
![]()
9- től 10-ig vizsga, majd egy óra vissza a koliig, ezután pedig HE, e-mail-ek, meg egy kis elektró relax céljából! :yes:
Normál helyzetben ugyan így működök, csak már fenékzárlatos voltam, ezért új fluxuskondenzátort raktam be magamnak, majd meg kellett formázom, ezért tartott az üzemidőm kétszer két napig.
![]() Ezután már visszaálltam normál üzemidőmre, és a kapacitásom is beállt 99,999991% hatásfokra. Szerk.: Miből vizsgázol?
Miből vizsgázol? És Pesten vagy Budán?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |